• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik Hayatı Evli Olan Hanımlar Yardım...!

eylulannesii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2015
134
59
13
Merhaba Bayanlar,

Benim ki dert sayılır mı bilmiyorum ama gerçekten bunalıyorum ve bazen çıkıp gitmek istiyorum anneme.. Eşim internete girmemi istemiyor, telefon elimdeyken surat yapıyor, hiç kimseye yazmamı istemiyor, hiç kimse ile konuşmamı istemiyor, annemle bile onun yanında konuşmamı istiyor. Eğer konuşacaksam biri ile kuzenim veya arkadaşım olabilir gece yatağa girince onun yanında konuşmalıymışım. Bunun üzerine ben tartışmıştım ve hattımı kırdım 3 ay boyunca hatsız kaldım ve telefonumun ekranı bozuldu. Evimiz dublex kayınvalidem ile oturuyoruz bunu ben istedim ah aptal kafam ah ya. Annem bile kayınvalidemden arıyor. Çok zoruma gitmeye başlamıştı birgün bunu mesaj olarak faceden yazdım zoruma gittiğini. Geçen hafta sonu hat aldı şimdi de telefonumu yaptırmasını bekliyorum. Diğer yandan kayınvalidem akşama kadar temizlik ve yemekle uğraşıyor bende onun peşinde geziyorum mecbur kocam yüzünden ah aman annem yemek yapmasın sen öğren yap, ah aman annemi temizlik diye yorma vs. vs. şeyler. Ve ben kadını değilde kadın beni yoruyor. Annemin evinde akşama kadar yemek yapılmazdı annem çok titiz bi kadındır saatlerce temizlik yapmazdık ve yemekleri ben yapardım ama saatlerce değil ya... Ve kızlar kayınvalidem birşey olunca kendi kendine gülmeye başlıyor katıla katıla. Yemek yerken ağzını şap şap ses çıkartıyor buna sinir olduğumu biliyor tam dibime oturunca inadına yapıyor sanki. Ayriyetten telefonla uğraşmam ilk zamanlarda boş durmam ona da koymuş elime örgü tutturdu yok lif öğretiyor, yok yelek. Artık çok bunaldım çok bunaldım. Diğer yandan bekar kaynım var ve zıt biri o da evde kendi kafasını yaşıyor. Bu arada 1,5 aylık hamileyim ve 4 aylık evliyim. Hamile olduğum için örgüyü bıraktım dedim aman Allah ım kadın bana bi ters baktı görmeniz lazım deli olcam artık nerdeyse ya beni boşa artık ya ayıralım evimizi demek istiyorum aylık 3 bin ödememiz var. Bu yüzden söyleyemiyorum. Ne yapmalıyım ? Annemle bile yalnız bırakmıyordu kocam beni ilk aylar. Kocam uyumaktan uyumaya yatak odasına gidiyor adamla hiç yalnız bir yere gitmedik bu 4 ay boyunca. Üst katta yatak odamız ve birde oturma odamız var ama hiç oturmadık henüz ikimiz. Hamile olduğumu söylediğimde adam sarılmadı bile ya bi çiçek bekledim kocaman bi sarılma bi öpücük bekledim. Bu bile olmadı artık yanlış bi evlilik yaptığımı düşünmeye başladım. Çok hareketli biriydim eğlenceli güler yüzlü, yavaş yavaş benliğim kendini mutsuz bir ev kadınına hazırlamaya başladı. Bu arada kocamdan henüz kuruş almış değilim. Lazım olur mu olmaz mı sormadı bile... Daha çok şey vardır ama aklıma geldikçe yazarım yardımlarınızı rica ediyorum.

BENİM İSTEDİĞİM EVLİLİK SABAH UYANIP KOCAMLA KAHVALTI YAPIP ONU İŞE GÖNDERMEK, SONRA TEMİZLİK YAPMAK, KİTAP OKUMAK YA DA BAŞKA AKTİVİTELER, AKŞAMA KOCAMA YEMEK YAPMAK, ONUNLA SARILIP FİLM İZLEMEK, YA DA İŞTE BAŞ BAŞA KALMAK.

Kusura bakma ama böyle bir hayatı neden tercih ettin? Üzüldüm senin adına.
Sen iş bul,oradan ayrılın kendi yağınızda kavrulun diyeceğim; bu sefer eşinin kişiliği biraz tuhaf.Bunaltan,kısıtlayan zorba bir insan. Ne diyeceğimi bilemedim...

Aylik 3 bin neye oduyorsunuz? Dogru duzgun ev kurmamjssiniz esya borcu olmasa gerek.
Ne zaman bitecek borc?
Daha oturmamis evlilige niye cocuk?
Borc biter bitmez tasinin, mumkunse uzaga, annenin yakinina.

1 mobilya aylık 1 küsür kredi kartı evin giderleri yani 1 küsür de kredi.
Borcumuzun bitmesine 3 yıl var.
Çocuğumun olmasını ben çok istedim. Ama eşimi henüz tanıyamamışım sevgiliyken şu an aklıma çocuklu halim gelince bile ağlıyorum.
Ben nişanlanmadan evimiz ayrı olsun dedim ama en başta bir olsun dediğim için şimdi bana bunu söyleme nolur bunu yapamayız dedi ve ağlayarak telefonu kapatmıştım kabullenmiştim.

Kendin de kabul etmissin. En büyük hatan kayinvalidenin ve kayninin oldugu evde kalmak istemen.

Vikvik etmek istemem ama hamilelik de cok erken olmus.

Kac yasindasin bilmiyorum ama eger calissaydin kayinvalidenin pesinde degil ekmeginin pesinde kosardin. Bunlara da katlanmak zorunda kalmazdin. 3bin tl ne ödemesi ki?

Kendin de kabul etmissin. En büyük hatan kayinvalidenin ve kayninin oldugu evde kalmak istemen.

Vikvik etmek istemem ama hamilelik de cok erken olmus.

Kac yasindasin bilmiyorum ama eger calissaydin kayinvalidenin pesinde degil ekmeginin pesinde kosardin. Bunlara da katlanmak zorunda kalmazdin. 3bin tl ne ödemesi ki?

1 mobilya aylık 1 küsür kredi kartı evin giderleri yani 1 küsür de kredi.
22 yaşındayım. İlk okul mezunuyum liseyi dışardan bitirmek istiyorum ne olursa olsun artık çalışmak istiyorum ve evimizi ayıralım dicem o zman eşime borçlar bitsin 3 yıla

Aaah ah bunca "guzelligin" icine bir de bebek
Ne aceleniz vardi be canim? Simdi kendi evinize gecmeniz daha da zor olur. Esine sikayetlerini soyledin mi?

Aaah ah bunca "guzelligin" icine bir de bebek
Ne aceleniz vardi be canim? Simdi kendi evinize gecmeniz daha da zor olur. Esine sikayetlerini soyledin mi?

Benim acelem yüzünden bi an önce olsun istedim. Söylemedim buraya yazdığım herşeyi söyleyeceğim bugün ona. artık gerçekten zor geliyor bana. 2 adet yapılacak daire var şu an kaba inşaat halinde. Bende 3 yıl sonra borçlar bitince onlardan birine geçmek istiyorum.

eşini karşına alıp ciddi bir şekilde konuşmaktan başka çaren yok ne yazıkki..Kendine sadece açık kapı bunu bırakmıssın..

cnm keşke ne başta tavrını koup ayrı ev isteseydin.. ne blim kayınvalideyle çok iyi oluruz sanıyolar benim kayınvalidem farklı dyolar ama evlenince o pamuk kaynanaşar cadıya dönüyor.. peki kayınvalidenle aran nasıl seni seviyormu hani anne hergün temizlikmi olur gel sohpet edelim gezmeye gdelim bi kahve içelim desn kafa dengi deilmi.. taşının dyemiyorum zor gbi ayrılda diyemiyorumelin iyisi yok ve bebeğin geliyor. kadınlar fedakardır herşeyi kafana takma oluruna bak canım uyumlu olmayı dene herkes çok mutlu olduğundan geçinmiyor herkes bişeylerden fedakaarlık ederek geçiniyor.

eşini karşına alıp ciddi bir şekilde konuşmaktan başka çaren yok ne yazıkki..Kendine sadece açık kapı bunu bırakmıssın..

Haklısın ama onun beni anlayabileceğini sanmıyorum. Onları annesi ile odada yalnız bırakıp bir yere gidip dönünce ben odaya girdiğimde konuşmalarını kesiyorlar. Ya da telefonda dakikalarca konuşuyorlar. Bir de en başında kayınvalidem ayrı ev istiyosan söyle demişti bende aptal gibi eşim yüzünden hayır demiştim. Ve daha sonra bana dublexte oturmak isteyen benimle kalmak zorunda demişti ve benim nedense en başından beri hiç sesim çıkmıyor. bütün bunları yutuyorum.

cnm keşke ne başta tavrını koup ayrı ev isteseydin.. ne blim kayınvalideyle çok iyi oluruz sanıyolar benim kayınvalidem farklı dyolar ama evlenince o pamuk kaynanaşar cadıya dönüyor.. peki kayınvalidenle aran nasıl seni seviyormu hani anne hergün temizlikmi olur gel sohpet edelim gezmeye gdelim bi kahve içelim desn kafa dengi deilmi.. taşının dyemiyorum zor gbi ayrılda diyemiyorumelin iyisi yok ve bebeğin geliyor. kadınlar fedakardır herşeyi kafana takma oluruna bak canım uyumlu olmayı dene herkes çok mutlu olduğundan geçinmiyor herkes bişeylerden fedakaarlık ederek geçiniyor.

Çok haklısın aynen söylediğin gibi herşey. Denedikçe bunalıyorumm buna hiç alışmadım ben

Kendın ettin kendın buldunn....
Kayınvalide evinde bebek yapanlar ne kafadasınız ?

Bİrde o buyuk buyuk yazdığın kısım için hayaller / gerçekler olmuş resmen..

Aynen öyle oldu evlenmeden önce atıp tutardım burda benım kayınvalidem çok iyi diye maalesef öyle birşey yokmuş.

Benim acelem yüzünden bi an önce olsun istedim. Söylemedim buraya yazdığım herşeyi söyleyeceğim bugün ona. artık gerçekten zor geliyor bana. 2 adet yapılacak daire var şu an kaba inşaat halinde. Bende 3 yıl sonra borçlar bitince onlardan birine geçmek istiyorum.
Anladim canim
Hadi insallah o zaman, rahat edersiniz kapar kapini oturursun bebisini buyutursun
Anasi yorulmasin isteyen erkekler bir zahmet es bulacaklarina gundelikci bulsunlar bu ne rezalet ya

Haklısın ama onun beni anlayabileceğini sanmıyorum. Onları annesi ile odada yalnız bırakıp bir yere gidip dönünce ben odaya girdiğimde konuşmalarını kesiyorlar. Ya da telefonda dakikalarca konuşuyorlar. Bir de en başında kayınvalidem ayrı ev istiyosan söyle demişti bende aptal gibi eşim yüzünden hayır demiştim. Ve daha sonra bana dublexte oturmak isteyen benimle kalmak zorunda demişti ve benim nedense en başından beri hiç sesim çıkmıyor. bütün bunları yutuyorum.
Canım gereken yerde cevabını ver herşeye madem rahatsızsın,Sen saygıda kusur etmemek için susarsın ama bunu kullanıp tepene çıkmayı seven çok insan var malesef ki çoğu insan artık nezaketi eziklik olarak algılıyor.Dişe diş yani sonuçta ne kdr kayınvalide ile otursanda kendine ait bir ailen var.Eşinde bu ciddiyetin farkına varmalı annesinin yanından çıkmadıgı için hala kendi ailesinin oldugunun farkına varamamış bence...

Back
X