Evlilik dedikleri...

ya pardon da baban seni buyutmuş bu yasa getirmiş, bu insanların da artık rahata ermek hakkı değil mi?
sen hiç çalışmadın mı keşke kendin alsaydın ıvır zıvırını.
bu ağlanacak bir konu değil, üzülmeni gerektirecek bir konu da değil
çok şükür baban başında sağ yanında, kendini de aileni ezdirmemelisin.. tabi uygun bir dille
bu kadar içine atarsan bi patlarsın sonra sen haksız çıkarsın

guzelm sende icten ice bu durumu kabullenememssn ne demek babam az biseyler aldi 1 bilzk takti, benmkilerde hiic bisy yapmadi gucleri yoktu dugunude ceyizide biz yaptk esimle basta konsmstk zaten yuk olmycm diye. hala borc oduoz 2 yil oldu bitck insallah
sen kabullenmeden baskalarinin kabullenmesini bekleme bence baban yapmasi gerekeni yapms ne kensn kendini ezme ne de baskasina ezdrme

babaniz gereginden fazla uzuluyordur zaten.. hicbirsey yapmayan ailelerde var,kulaklarinizi bunlara kapatin bosverin:44:

annene neden söyledin ki o da gidecek babana söyleyecek
adam daha çok uzulecek, günah ama
sen babanı düşünmezsen her konuya aileni dahile edersen mutlu olamazsın
aileler karşı karşıya geldiğinde eşinle mutlu olabilecek misin? hiç sanmıyorum

Babanız elinden geleni yapmış siz hala çok eziktim bilmem ne deyip duruyorsunuz, yazık babanıza.. Ben ağlamam ağlatırım böyle bir durumda, bana, aileme bi laf söyleyenin alnını karışlarım, asıl onlara cevap vermediğiniz için kendinizi ezik hissedin.................

Son düzenleme:

Hakkınız var
Babanın yaptığı yeterli görünmemiş gözüne, ezik hissediyor kendini
O yüzden edilen lafa cevapta veremiyor
Ah bir bilse, babam olaydı çamurdan olaydı, başımda duraydı
Allah gören göz nasip etsin herkese

Kızmazsan eleştireceğim.
Allah isteyen kula iş verir, nasip verir. Evde oturunca kimseye iş gelmez.
Sağlık sorunlarından dersen anlarım ama aramadığın iş için Allah’a sitem etmen çok günah.

lüzumsuz karı..canım eşya meşya düşünüp üzme kendini..sen eşinle mutlu olmaya bak, kaynanana ne yemek düştüğünü yazmıcam...benim düğünümde de babam bişey yapamadı..sen ezilme ve babana yüklenme,yazık adamcağız yine yapmış elinden geldiğince..ve farkında değilsin ama seni babana karşı dolduruyo o kadın..fitneci pislik..sinir oldum yaa...canım o kadını dinlerken dinlerken salağa yat anlamamış numarası yap ki laf çakamadığını düşünüp kudursun :)))

Son düzenleme:
Kızmazsan eleştireceğim.
Allah isteyen kula iş verir, nasip verir. Evde oturunca kimseye iş gelmez.
Sağlık sorunlarından dersen anlarım ama aramadığın iş için Allah’a sitem etmen çok günah.

Evet
Bi de evlilik çağına gelmiş bir genç kız
Pek ala kendi de çalışıp çeyizini alabilir
Ben öyle yaptım ki evlilik hayalleri kuran bi kız olmadığımdan hiç çeyizim yoktu
Sözlenince başladım almaya, evlenene kadar tamamlandı

Baba, abi, eşten beklemem ben
Allah sağlık versin
Her zaman kendime yetmeyi isterim, bu bana daha iyi geliyor

yaa babana çok üzüldüm..demişya bilezik borcum olsun ....boşver takma kafaya canım onlar hep öyleler anlamaya çalışma...garipseme...

Neden annenlere söyleyip onlarıda mutsuz ettin,şimdi annen kadınla tartışsa kadın aa kızım sana yapı ettim kusuram bakmamı diyecek eline koz verdin evdekileri annesine anlatıyor deyip duracak.Ya lafını verip sustursaydınyada ezik gibi davranmaktan vazgeç bilmiyorlarmıymış sizin durumu evlenirken vaaddemi bulundun ve annene anlatmana çok kızdım yazık onlarıda huzursuz etmişin.

Arkadaşım sen onlara o konudaki ezikliğini belli etmiş olabilir misin kayınvaliden de bundan istifade laf sokuyordur.. Benim babam da maddi yokluk içinde hepimizi okuttu meslek sahibi yaptı tek başına çabaladı ..Ben işe başladığım andan itibaren çeyizimi aldım ödedim babamdan bir iğne dahi istemedim. Eşimin ailesinin de durumu yoktu bir şey isteyemedim huzurum olsun yeter dedim.. Eşimle anlaştık nişanlanınca eşyalarımızın hepsini taksitle aldık evlenene kadar ödedik kimseden bir iğne dahi istemedik ki yarın bir gün minnet etmeyelim.. Ailem 2 bilezik taktı eşimin takacağı bilezikleri bile beraber aldık eşimle ailesinin durumu olmadığından yüklenemezdim içimde hiç eziklik kırgınlık yok .. Kimseye de söyleyecek laf yok... Çalıştık çabaladık arabamızı aldık evimizi aldık Allaha şükürler olsun.. Baban bence elinden gelenin fazlasını yapmış hiç kendine dert edip içini karartma canım.. Allah sağlık versin para pul tantana hepsi boş.. Eşinle sorunun yoksa etrafını salla gitsin.. Ne derlerse desinler ekmeğini onlar mı veriyor.. Ağzı olan konuşur..Yıllar geçtikçe daha iyi anlarsın ...

En acı merhaban bu olsun canım, evliliğin içinde öyle acı başka merhabalar var ki

Kendi kendine alınıp ağlamak yerine, söyle lafını rahatla canım.
Boş boş konuşmamayı öğrenirler.
Sana karşı en azından dikkat ederek konuşurlar çekinerek..
Senden çekinmeleri emin ol iyi bir şey.

Ben olsam o konuşmaya karşılık:
- hahahah ilahi anne, günümüzde erkek tarafı bedavaya evleniyor.
Gurur, murur kalmamış kime ne anlatıyorsun sen?
Eskiden yokluk içinde oğlunun düğününü yapardı babalar, şimdi varlık içinde takıdan ödesinler bana ne diyorlar biliyor musun?
Güldürme beni Allah aşkına der mutfağa geçerdim.

Lafını sok ona dert olsun şekerim, gülümseyerek sok ama

Öğreneceksin sen de ama.. Daha erken..

hc üzülme canım benim ailem evlenirken bi sürü şey aldı bana ama kaynanamgle sorsan hc bsey almadlar el kapısı bu iste bz esyaları esimle aldk borcla kaynanamın verdi eskı bı halı hala onun lafnı edr şu kadar para verdm de şöyle böyle bi halı sncta hc kullanmadm begenmdm bıle gecen yne lafnı ettı al kullan ben kullanmam dedim bozuldu yanı sıznkıler ne yapsada gözü görmezdi alaya al gülerek gül gbı kızlarını verdiler de gec üzülme

Neredeymiş o aileler acaba durumu iyi olan baba olur kızına 5 değil 8 dal bilezik bile takar ayrıca inan bana kızın babasının 5 dal bilezik takma gibi şart yok diye biliyorum neyse elinden ne geliyorsa annemizzin babamızın onu yapar ki helal olsun babana işsizlikle sana borç harç bir şeyler yapmış elleri öpülesi baba odur eşine ayrıca çok kızdım burada ne olursa olsun senin yanında olması lazım hatta senin yanında bizzat annesini uyarması gerekliydi sen sıkma canını gerçekten çok üzüldüm rabbim daha fazla üzüntüler vermesin sana o aile igili özellikle el kapısı demişsin şükrediyorum halime 2 yıllık evliyim kayınvalıdem veyahut eşimin tarafından hiç bir zaman böyle kötü yorumlar düşünceler görmedim duymadım demediler birazda şans işi sanırım her el kapısı aynı değil canım

vay be ne demekmiş bilezik takar takmaz kayınvaldene neymiş
benim babam hiç takamadı yoktu çünkü parası
yüzüme kimse konuşmadı valla kime neee
sonuçta annem babam benim için herşeyi yaparlar ben bana takılan bileziklemi ölçüyorum anne babamı
ezik durursan ezerler seni bugüne getiren anne babanı savunmalısın
çok bilezik takacakla evlendirseymiş oğlunu
hem bizde beyz eşyayı erkek tarafı alır
ayy siinizr oldum ben yaa ağlama sakın
eğme el kapısında başını
yapılması gereken herşey yapılmış zaten az olan varsa durumunuz düzelince artık kendiniz yaparsınız

üzülme benim babam bana hiiiç birşey yapamadı ne kına ne eşya ne düğün
nişanlandım nişan alışverişine gittim sadece elbise ve ayakkabı aldım geldim çünkü babam bana birşey yapamayacaktı
düğünümde eşim tarafı ne kıyafet ne makyaj malzemesi kısaca yeni geline alınacak hiçbirşey almadılar bende istemedim çünkü babam birşey alamazdı
senin içinde kalanların en büyükleri kaldı benim içimde
ancak şu an bana eşim tarafı siz birşey yapmadınız deme cesaretini gösteremez gösterirlerse alacakları cevapları bilirler
evin şu an tek geliniyim bir tane kaynım var oda evlenecek birgün
ben gidicem alışverişlerine ahdım olsun yeni geline ne alınması gerekiyorsa söke söke yaptırıcam çünkü bir kez evlenilir benim içimde kaldı ondada kalmasın

Ahhh ahhh bu kaynanalar hepsi ayni dmek hepsi fitne fesat beninkilerde bisi yapmadi ne benm babam ne esimin babasi herkes vaatlerde bulundu ozellkle kayinpeder onu yaparm bunu yaparm ama fossss babamd biraz kizgndi evlenmemize faln vs bi yil oldu hala borc oduoruz iki bck aylk hamileym bir kere kizim gel yemek ye para ihtycn var mi demedi kit kanaat gecinioz ama olsn ilerde kimse diemicek sana bunu yaptm sunu yaptim benim kayinvalidede cok acayip sen yanlz degilsn arkadasim yaniii annemin karsisnda otuorm hamileyim die temzlk yapamiorm yorulmamam lazim kendi annecigim sagolsun kendi evine birde benim evime yetisio esimde yardimci oluo sagolsn gecenlerde konusuorz temizlik olursa cagir dedi bana kadin annem bugune kadar sagolsn yardimci oldu sennde yardm etmen lazim dicektm ki kadin seni annenin karsisina bosuna oturtmadim ben dedi ve bana gram yarari olmadi evi biz buldk kira deposit herseyi biz odedik 1 tlsi gecmedi bana utanmadan bunu dedi benim annem snki mecbur ki babam fena olmasina ragmen neler yapior yani ama o kadin otursn buyutsn kendini ama bende dedim oglunda snn cocugun sende gelceksn yapcaksn madem ole kendimi tutamadim neler neler zaten soguktum iyice sogudum Allah sonumuzu hayiretsinn....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…