• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik dedikleri...

Sinir oluyorum boyle insanlara ... kizi alirken durumunu bilmiyomusun gormuyomusun ..hem nedir bu milletteki altin derdi ya alsa sanane alsa kizina alacak ki olsada alsa adam soz vermis iste ... laf vurmaya ne gerek var😑

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Babamın maddi durumu hiç iyi olmadığı için (çalışmıyor ve emekliliği bile yok) borç harç bana sadece bir bilezik yatak odası ve mutfağımı, çeyizlerimi küçük ev aletlerimi yaptı. bende çalışmıyordum kpss hazırlanıyorum. 3 ay önce evlendik. ama çok sefil evlendim hiç bir şeyi istediğim gibi alamadım, nasıl deyim elektrik süpürgem bile küçüktü babam anca gücü yetebildiği kadar aldı. bir çok şey içimde kaldı. çok ezik hissettim hep kendimi. Babam bana ''kızım sana bir şey yapamadım iki bilezik sözüm olsun" dedi. Geçenlerde kayanana mahallede bir düğüne gitti geldi bana diyorki kızın babası 5 bilezik taktı. ben anlıyorum bana laf vurduruyor çok iyi biliyorum içimi yaktı o gün hey rabbim dedim nolurdu ki benim babama en azından bir iş verseydin nolurdu dedim içimden. ve bu ezikliğin üzerine iki gün önce kaynım, kocam ve kaynana yemek yiyoruz. konu konuyu açtı ve kaynanam bana aynen şunları söyledi.

-sizin tarafın adetlerinde oğlana hiç destek olunmuyor. bizim oralarda erkek ne kadar bilezik takarsa kızın babasıda o kadar takar. tüm eşyaları iki ailede eşit paylaşır yarı yarıya öder. burda ayşe bile (1 hafta sonra düğünü olacak komşu kızı) tüm beyaz eşyaları almış valla.....

hiç birşey diyemedim kalktım gittim. sadece ağlamakla yetiniyorum. ama daha fazla içimde tutamıycam konuşmak istiyorum kadınla. eşime annenin dediği çok zoruma gitti diyorum. Ne var ki hayatım sadece sizin adetlerden bahsetti. kötü niyetle demedi ki diyor. Bir destek bulamamak, derdinle boğulmak nedir insanın içi nasıl yanar ve evlilik ne demekmiş el kapısı dedikleri neymiş öğrendim iki gün önce...

Merhaba hayat...

üzülme ağlama diyemiycem ağla git suya konuş geç aynanın karşısına kendinle konuş ama atma sakın içine . babamın durumu iyi değil bunlar geldi başıma diyosun e benim bamın durumu çok iyi ben de yaşadım aynısını doğuluyuz ve kız tarafı sadece yatak odası takımını ve mutfak kab-kacağını alır o kadar eşimin babası olmadığı ve durumları bizim kadar iyi olmadığı için babam çamaşır -bulaşık makinesi ve fırını aldı ve düğünümde yaklaşık 5000 liralık 2 tane bilezik taktı kardeşlerim küçük altın taktı ama bizden sadece ailem ve amcaoğlum vardı sonra ne mi oldu düğünde kaç kişiydiniz ne kadar taktınız sanki ne çeyiz getirdin bana utandım çeyizi ele göstermeye vs vs... ama oğluma babalık yapıldı beyaz eşyası alındı denmedi takma kafana inşallah şu gelinlerine çektirenler kırdıkları yerlerden kırılırlar...

üzülme ağlama diyemiycem ağla git suya konuş geç aynanın karşısına kendinle konuş ama atma sakın içine . babamın durumu iyi değil bunlar geldi başıma diyosun e benim bamın durumu çok iyi ben de yaşadım aynısını doğuluyuz ve kız tarafı sadece yatak odası takımını ve mutfak kab-kacağını alır o kadar eşimin babası olmadığı ve durumları bizim kadar iyi olmadığı için babam çamaşır -bulaşık makinesi ve fırını aldı ve düğünümde yaklaşık 5000 liralık 2 tane bilezik taktı kardeşlerim küçük altın taktı ama bizden sadece ailem ve amcaoğlum vardı sonra ne mi oldu düğünde kaç kişiydiniz ne kadar taktınız sanki ne çeyiz getirdin bana utandım çeyizi ele göstermeye vs vs... ama oğluma babalık yapıldı beyaz eşyası alındı denmedi takma kafana inşallah şu gelinlerine çektirenler kırdıkları yerlerden kırılırlar...
Benim az önce cevabım daki mesaj tamda buydu. Ailen isterse tek kuruş ödetmesin erkek tarafına, kötü niyetliyse yine laf söyler, yine laf söyler. Mutlaka üzülürsün, kırılırsın; ama elinden geldiğince içine atmamaya çalış. Ya da saygılı bir şekilde ver cevabını. Bu cevabı yazan arkadaşımız, sen de üzülme. Kırılan kalplerin, ağlatılan gözlerin her şeyin hesabının tek tek verileceği gün elbet gelecek. Allah’ın huzuruna hepimiz gideceğiz.

Babamın maddi durumu hiç iyi olmadığı için (çalışmıyor ve emekliliği bile yok) borç harç bana sadece bir bilezik yatak odası ve mutfağımı, çeyizlerimi küçük ev aletlerimi yaptı. bende çalışmıyordum kpss hazırlanıyorum. 3 ay önce evlendik. ama çok sefil evlendim hiç bir şeyi istediğim gibi alamadım, nasıl deyim elektrik süpürgem bile küçüktü babam anca gücü yetebildiği kadar aldı. bir çok şey içimde kaldı. çok ezik hissettim hep kendimi. Babam bana ''kızım sana bir şey yapamadım iki bilezik sözüm olsun" dedi. Geçenlerde kayanana mahallede bir düğüne gitti geldi bana diyorki kızın babası 5 bilezik taktı. ben anlıyorum bana laf vurduruyor çok iyi biliyorum içimi yaktı o gün hey rabbim dedim nolurdu ki benim babama en azından bir iş verseydin nolurdu dedim içimden. ve bu ezikliğin üzerine iki gün önce kaynım, kocam ve kaynana yemek yiyoruz. konu konuyu açtı ve kaynanam bana aynen şunları söyledi.

-sizin tarafın adetlerinde oğlana hiç destek olunmuyor. bizim oralarda erkek ne kadar bilezik takarsa kızın babasıda o kadar takar. tüm eşyaları iki ailede eşit paylaşır yarı yarıya öder. burda ayşe bile (1 hafta sonra düğünü olacak komşu kızı) tüm beyaz eşyaları almış valla.....

hiç birşey diyemedim kalktım gittim. sadece ağlamakla yetiniyorum. ama daha fazla içimde tutamıycam konuşmak istiyorum kadınla. eşime annenin dediği çok zoruma gitti diyorum. Ne var ki hayatım sadece sizin adetlerden bahsetti. kötü niyetle demedi ki diyor. Bir destek bulamamak, derdinle boğulmak nedir insanın içi nasıl yanar ve evlilik ne demekmiş el kapısı dedikleri neymiş öğrendim iki gün önce...

Merhaba hayat...

Gicik oluyorum boylelerine.....
Adamin gonlunden o kadar gelmis,onu yapmis. Emeklisi olmayipta calismayan bir adam daha ne yapsin?

ACGOZLU....!

Yine o durumda yatak odani alip,bir dal bilezik takmis.... Ki hic takamasa kime ne?

Sana maddi olarak ne yaptilar bilmiyorum ama sende de ki bizim tarafta da erkek tari sunlari sunlari yapiyor de....

Bi de anlamadigim o taraf bu taraf....insanlar butcesine gore hareket eder. Geleneklerimiz goreneklerimiz gelinin tarafinin ne yaptigi ya da damadin tarafinin ne yaptigi degildir....

Kvdene de kusura bakma anne babamin durumu belli,adam iki bilezik ugruna kredi cekip borcmu alsaydi....? Diyebilirsin.

Evlilige hazirlanma konusunda icinde kalanlar bende de var....ama ne yapalim sonucta ailemizin ve bizim durumumuz belli. İnan o kucuk supurgeye muhtac olanlar bile var....

Gecmisi dusunupte,oyle boyle olsaydi demek yerine bulundugun zamanin degerini bil.

İnsan once kendi icin yasamali. Bu durumlari dert ederek sadece kendimize zarar veriyoruz.

Kaynanaya da ya kulagini tikayacaksin ya da cevabini verip susturacaksin

Merhaba hayat...

zor zamanında bile sana düğünün için yatak odası çeyiz bilezik yapan bir babaya sahipsin en büyük zenginliğin o bence ne mutlu sana canım ayrıva baban üzerine düşeni yapmış daha ne yapsın adam benim babamda yatak odası ve iki bilezik taktı takmasada olur önemli olan senin mutluluğun ayrıca kayınvaliden çok fazla şey bekliyor karşı taraftan 5 bilezik neymiş ya üstüne birde başlık ödesin olmadı hiç onun sözüyle canını sıkma inşaallah atanırsın işini düzenini oturtursun herşeyinde en güzelini kendin alırsın .çok para verip en kaliteli şeyleride alsan eninde sonunda değiştirmek zorunda kalıyorsun canım tıka kulaklarını eşinle iyi olmaya çalış Allah sana ve ailene hayırlıkapılar açsın inşaallah

sana şükret desem çok saçma gelir değil mi? ama şükret çünkü babanın işi yokmuşta yapamamış, benim babam gibi parası olupta karı kıza yedirip kendi kızına ise bi çöp almamazlık yapmamış. Şükret yine yatak odanı almış, bi bileziğini almış, çeyizini yapmış. Benim babam, annem ve iki erkek kardeşim bana 20 gramdan bir bilezik takıyorlar. ve ne yatak odası ne de çeyiz. Ha durumlarımı yok dersen annem emekli, babam taşeron annemin altındada araba, babamın altındada araba. Kardeşim evli,diğeride çalışıyor. Anneme babam ona buna yediriyor bari sen bana annelik yap dedim sen evleniyorsun diye ben arabamımı satayım dedi :) ve ben evleniyorum dımdızlak. Senin ailen elinden geleni yapmış, benim ailemse bugüne kadar bana hiçbir şey yapmadı. Bu yaia kadar yetiştirdi baktı demeyin anneanne büyüttü beni uzun mesele, karnında taşıdı onlar olmasaydı ya demeyin keşke hiç olmasaydım bu benim tercihim değildi. SAna düşen şükretmek ve kendini ezdirmemek. Kaynanan laf mı söylüyor cevabını ver susma, bizde adet böyle de sustur.

valla babanının maddi durumu olamdığı halde yinede alması gereken herşeyi almış
bu babanın elini öp bence ve sakın ezdirme
benim babam elinden gelen herşeyi yaptı de
kv bozuntusu daha ne istiyordu acaba
ev falan mı almasını bekliyordu
yatak odası,mutfak ve 2 bilezik zaten kızın getirmesi gerekenler ve getirmişsin sende
aileni ezdirme ve laf söletme sakın

De ki filancanın kaynanası da dayalı döşeli ev verdi oğluna ama bi kere başına kakmadı.

Sen sustuğun için üstüne daha çok geliyor
Kaynanan densizmiş ve de kötü kalpli
Düzgün konuşmaktan anlamaz böyle cevap ver, üzüldüğünü ona belli etme

yapılan yorumları okumadım ama babanın nasıl biri olduğunu biliyorsun. ozaman sen çalışsaydın da yapsaydın bişeyler. ben nişanşıyım ve ailemden hiç bir şey beklemedim. şuan memurum kpssden atandım ama nişandan önce özelde çalışıyordum ve nişanı kendim yaptım nerdeyse diyebilirim. ailemden beklentim olmadı zaten maddi durum iyi değil. yani ailelere güvenmeyin artık. hepimiz yetişkin insanlarız kendi başımızın çaresine bakmalıyız. sen babnın huyunu biliyorsun çalışman lazımdı canım.

dimi benim bildiğim kızın alacağı şeyler benim babamın aldığı kadardır. Ekstra bir fırın bulaşık makinesi ve bir kaç bilezik daha lazımdı onları alamadı babam. Hayatım boyunca böyle yapacak bu kadın iyice anladım. Nasıl zoruna gittiyse artık. Dilerim rabbimden bekar kaynıma aldıkları gelin bir iğne bile almasın...

canımm üzülme sen biiz durumumuz orta oldugu halde bitane ince bilezikten baska bir sey yapmadık ablama..hep erkek tarafı yaptı herseyi...babandan allah razı olsun vala

Baban hic bisey almak zorunda da degildi, sen ise girip kazanip kendi maasinla yapabilirdin. Madem erken evlendin adamcagiz elinden geleni yapmis sukret babani suclama. Kaynana patavatsiz kadinmis. Ama aglamaya degmez. Umursama. Ben olsam gecmisler ola annecigim kucuk ogluna oylesini alirsin artik der bi de kahkaha atardim. Ne aglayacam o aglasin sinir olsun da

Siz nişanlanırken kimin neyi alacağını neyi yapabileceğinizi konuşmadınız mı? Kaldı ki konuşsanız bile bi terslik olup durumlar değişebilir. Kv niyeti belli Allah sabır versin. Eşinizle aranızda problem yoksa uzatmayın derim. Kv deniz devamlı konuyu gündeme getirirse o zaman konuşursunuz.

Kayinvalidenizin durumu musaitmis yardim etmis.
Aileniz ellerinden geleni yapmislar zaten.
Neden ailenizi savunamiyorsunuz ben onu anlamiyorum ?
Basindan nasil davranirsaniz oyle gider sonra cok pisman olursunuz ben kendimi niye boyle ezdiriyorum diye.

Merhabalar ;
Üzülmeyin ve çözümlenecek şeyler için ailenizi arayıp üzmeyin.
Başımdan geçen bir olayı anlatayım;
Kızıma annem bakıyordu geçen sene ramazanda memlekete gittiler.Kv Kp geldiler(3 tarunlarıyle) 2 ay kadar kızıma bakmak için.Neyse zaman geçti arife günü herkese birer parça hediye aldık.Kendime ve eşime para kalmadı alamadık.Eve geldik herkes deniyor felan.kızıma da ilk bayramında bayramlık alayım dedim.Neyse bu arada dedimki aaa kızımada çanta alsaydım çok yakışırdı elbisesine.Bana denilen sizde ne kadar paracısınız kp dedi bunu.Kan beynime sıçradı resmen kv yanında dedimki nerden bu anlamı yüklediniz anlamadım?Ben şimdi eşinize paracı desem çok hoşunuza gider mi?
O gün bu gündür anladımki içinde tutmayacaksın arkadaşım.Bak şimdi misss rahatım çok şükür.
İnsanların sabrını niye zorlarlar anlamam gerçekten:ssz:

Merhaba hayat...

sen çalışsaydın hep ailemizden mi aldık sanıyorsun.
kpss hazırlanıp pek ala çalışabilirdin hadi onuda geç bu kadar acele etmeyip sonra evlenebilirdin...

Babanız üzerine düşeni bence yapmış siz neden kendinizi ezik hissediyorsunuz anlayamadım. . Bizim adetlerimize göre kız tarafı tamda babanızın aldığı eşya kadar alır fazlasıını değil. . Artık evlenmiş barklanmışsınız toplum içerisinde biraz kendinize güvenerek içinizdekileri dile getirin. .
Hem elektrik süpürgen küçük olsun ne olcakki ömürlük değillerya . . bir kaç yıl sonra bozulur istediğiniz şekilde alırsınız. .
Kayınvalideniz bir daha çeyiz yüzünden dem vurursa herkes ayağına göre yorganını uzatıyor deyip kestirip atın :ssz:

Babanın ellerinden öperim...
Evladını 25 yıl aramamış bir babanın çocuğuyum ben
Sana böyle sahip çıkmış bir babayı, iki densize ezdirme
Böyle bir şey söylendiğinde, sesini iki perde yükseltip, gözlerinin içine baka size yeter yapılanlar demeyi öğren
Böyle dinlersen daha çok ezilirsin

İkisini bir arada yürütmeyi deneseydin, olmadı ve babanında durumu belliymiş, evliliği erteleseydin. Adamcağız emeklisi olmadan, işi olmadan elinden geleni yapmaya çalışmış ne güzel.

Aklı sıra sana laf çarpıtmış, ayrıca hiç te öyle erkek tarafı 5 taktıysa kız tarafı da 5 takar diye bir adet duymadım ben, o kızın ailesinin içinden gelmiştir, durumları iyidir vs. farzı misal; kız tarafının durumu iyi, erkek tarafının değil? O zaman ne olacak?
:ssz:

Bizim elimizden gelen budur, Allah razı olsun babam elinden geleni yaptı. Onların maddi durumu elvermiş yapmışlar herkes eşit haklara sahip olmuyor ki eşit yapılsın deseydiniz. Niye kendinizi ezik görüyorsunuz, gösteriyorsunuz ki? Kayınvalideniz hangi yörenin insanı çok merak ettim bu arada?

Babanın ellerinden öperim...
Evladını 25 yıl aramamış bir babanın çocuğuyum ben
Sana böyle sahip çıkmış bir babayı, iki densize ezdirme
Böyle bir şey söylendiğinde, sesini iki perde yükseltip, gözlerinin içine baka size yeter yapılanlar demeyi öğren
Böyle dinlersen daha çok ezilirsin

Çok doğru diyorsunuz ama sanki asıl kendisi ezik hissediyor da o yüzden sesini çıkaramıyormuş gibi geldi bana. Yani aslında o da babasına içten içe kızıyormuş beni boynu bükük bıraktın (ki böyle olacak bir durum yok) diye sitem ediyormuş gibi bir izlenim yarattı bende :26: Bilemiyorum doğru mudur ama bu yüzden konu sahibini daha hatalı buldum ben :50:

Back