Babamın maddi durumu hiç iyi olmadığı için (çalışmıyor ve emekliliği bile yok) borç harç bana sadece bir bilezik yatak odası ve mutfağımı, çeyizlerimi küçük ev aletlerimi yaptı. bende çalışmıyordum kpss hazırlanıyorum. 3 ay önce evlendik. ama çok sefil evlendim hiç bir şeyi istediğim gibi alamadım, nasıl deyim elektrik süpürgem bile küçüktü babam anca gücü yetebildiği kadar aldı. bir çok şey içimde kaldı. çok ezik hissettim hep kendimi. Babam bana ''kızım sana bir şey yapamadım iki bilezik sözüm olsun" dedi. Geçenlerde kayanana mahallede bir düğüne gitti geldi bana diyorki kızın babası 5 bilezik taktı. ben anlıyorum bana laf vurduruyor çok iyi biliyorum içimi yaktı o gün hey rabbim dedim nolurdu ki benim babama en azından bir iş verseydin nolurdu dedim içimden. ve bu ezikliğin üzerine iki gün önce kaynım, kocam ve kaynana yemek yiyoruz. konu konuyu açtı ve kaynanam bana aynen şunları söyledi.
-sizin tarafın adetlerinde oğlana hiç destek olunmuyor. bizim oralarda erkek ne kadar bilezik takarsa kızın babasıda o kadar takar. tüm eşyaları iki ailede eşit paylaşır yarı yarıya öder. burda ayşe bile (1 hafta sonra düğünü olacak komşu kızı) tüm beyaz eşyaları almış valla.....
hiç birşey diyemedim kalktım gittim. sadece ağlamakla yetiniyorum. ama daha fazla içimde tutamıycam konuşmak istiyorum kadınla. eşime annenin dediği çok zoruma gitti diyorum. Ne var ki hayatım sadece sizin adetlerden bahsetti. kötü niyetle demedi ki diyor. Bir destek bulamamak, derdinle boğulmak nedir insanın içi nasıl yanar ve evlilik ne demekmiş el kapısı dedikleri neymiş öğrendim iki gün önce...
Merhaba hayat...