Evlilik dedikleri...

Kendileri ne yapmışlar pardon ama??? Olan olmuş bitmiş hala nedir bu mal mülk düşkünlüğü baban bi geliri olmamasına rağmen üstüne düşeni fazlasıyla yapmış zaten. Sen de söylediklerine susup oturmak yerine karşılarında biraz dik dur ailene babana laf ettirme. Hiç bir şey yapmamış dahi olsa kimse onlara babama laf etme hakkını vermez oyarım valla adamı

erkek tarafının işine geldiği gibidir "adet" dedikleri..
sen de de ki bi daha söylerlerse...
-bizim orda erkek adam fazlasını yapar. e sonuçta gelin alıyolar yok öle 3 kuruşa 5 köfte.. erkek yapar ve yapacaktır, işlerine geliyolarsa evlenirler, işine gelmeyen defolur gider...
ayyy çok sinirlendim, bu kadar ağır yazdım ama sen biraz daha hafiflet.. ya sen beni götürsene kayınvalidenlere

canım hiç üzülme söylenenlere de takılma .ben evlendiğimde iki taraftan da hiçbişey görmedik .düğünü kendimiz yaptık takı desen hepsini toplasan 5-6 bin anca ederdi.. hatta eşyalı ev tuttuk orda oturduk ilk bir yıl. nişanlılık dönemimizde kendim çalışarak biriktirdiğim paralarla tabak çanak küçük ev aletleri vs...çeyizimi tamamladımm. evleneli yaklaşık 3 sene olacak allaha çok şükür eşyamızı da aldık bu sene .. eşyadır altındır hikaye.. evinde eşinle huzurlu ol siz mutlu olun en önemlisi bu. nice saray yavrusu evlerde oturanlar var ama huzurları yok..

En iyi savunma saldırıdır diye boşuna dememişler .

"Bizim orada kız tarafına hiçbir şey yaptırılmaz, benim babam fazla bile yaptı Allah razı olsun. Her yerin adeti farklı farklı." deseydin. Üstüne de "Bilmem kim gelinine neler neler aldı, elini cebine attırmadı." falan deseydin.

Ne diye babana içerleniyorsun adam gül gibi kız vermiş.

Bu arada dünyaları yapsan kötüye kar etmez, bir yolunu bulur kulbunu takarlar merak etme...

Son düzenleme:
Pardon da babanız daha ne yapacaktı ki bir bilezik yapmış yatak odanızı almış mutfak eşyaları daha ne olsun.. Gönül isterdi ki herşeyin en pahalısı en güzeli olsun ama imkanlarınız ölçüsünde en güzelini yapmış eziklik duymayın eşiniz de bilmiyor muydu maddiyatınızı. Siz de kaynanıza işte arkadaşım geçenlerde evlendi çantasını alıp gitti herşeyi erkek tarafı yaptı ona rağmen el üstünde tutuyorlar gibi laflar edin nasıl oluyormuş görsün ezdirmeyin kendinizi babanızın da arkasında durun herşeyinizi yapmış

Evlilik dedikleri şeyde erkekte bitiyor herşey...
Keşke anlamış olsaydı sizi eşiniz az da olsa...

daha ne olacaktı. bizde kız tarafı sadece çeyizini ve mutfak eşyalarını götürür. geri kalan herşey erkeğindir. ki doğuluların hemen hepsinde bu adetler vardır. gerçekten çok ayıp siz şunu yaptınız biz bunu yaptık demek. dişli ol biraz herkes durumuna göre yapıyor bişeyleri niye ezdiriyorsun ki kendini.

Herkes evladina en guzelini almak en iyisini yapmak ister kayinvaliden abartmis olayi ayrica baban ustune duseni yapmis bence bizim burda kiz tarafi sadece baban kadarini yapar hic sikma canini o adet nerde varmis hey Allah'mm

Benim Ailemin de durumu iyi değil ben öğretmenim babamın düğünde taktiği bilezikleri bile ben aldım hiç bi eşya alınmadı bize herseyi eşimle aldık çok şükür şu an tam ama asla annemë babama laf Söyletmem para Olsa en iyisini yapardı kaldı ki senin baban almış yani

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim babam baş. Muhendisti,evler yazlıklar vs,kolejlerde okutacak kadar durumumuz ıyıydı ama benımkılerde ikı bilezik,yatak odası ve mutfak eşyaları aldılar,bizde de kız tarafı bu kadar alır,hatta anne hakkı diye bısey var,anneye erkek tarafı tek bılezık alır,komşum evlendi,annesi kendisine damadın aldığı bılezıgı taktı,senın kaynanan yanlıs bılıyor,baban kız tarafının alması gerekenlerı fazlasıyla almış,dua etsin borçlar gitmemişin

Son düzenleme:
bende öyle mal öyle eziğim ki diyemiyorum işte hiç bir diyemiyorum. annemi aradım anlattım dediklerini, ben onu arayıp konuşmasını bilirim dedi. ortalık karışacak.

aynı bende senin gibi çok sessiz kalıyorum ve yanlış yapıyoruz.Aynı seyleri bende yaşadım.Kızıma doğum yaptığım gün kv bu konuyu açtı annemide benide ağlattı.Maddi durumun kötü olunca işte böyle boynun bükük oluyor ..Ama Rabbim biliyor gönlümüzü nasıl yıktıklarını..

Bence babanıza şükredin ve dua edin elinden geleni yapmış sanki ve bence sizde ona göre düşünmeniz gerekir ne bilim ezik hissettircek bir durum yok ortada çünkü sizinle evlenen insan sizin halinizi vaktinizi durumunuzu biliyor bunun için kafa yormak saçma eşyalar zamanla alınır yani kaynanaya gelince der der susar yani ama süreklide laf sokuyor ise eğer alın karşınıza konuşun yada tamamen susun yorum yapmayın bir müddet oda sıkılacak bu durumdan. Babanızın ellerinden öpüp teşekkür edin çünkü benim yengelerimin hiçbirinin babası maddi destekte bulunmadılar kıza birde yengelerimde sanki herşeyi biz aldık havası vardı ne bilim tepkileri davranışları hep ilğinç gelmiştir aslında alınmasında degilim rahatsız olduğum kısım o kadar zahmetten sonra kaynanasına bi allah razı olsun demeyi çok görüyorlar.

Yazık o babaya kıyamam elinden gelmeyeni bile yapmış baba işte
Kv ye iyi bir cevap hazırlamak lazım bir daha o hadsizligi yapmasın diye.
Bir dusuneyim yazarım tekrar sinir tuttu beni.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum. Aileme yük olmamak için her calistigimla kendime bişiler aldım. Bütün eşyalarımi aldım aynı şekilde sozlumede aldirdim ne onun ailesi ne benim ailem biz aldık biz yaptık demesin diye iki tarafa laf söylemeye söz birakmadik.. Çünkü yarın öbürgun bi taraf bişey der biz mutsuz oluruz. He ben okumadım liseden mezun oldum calismaya başladım ama okuyupta hem evlenmeye kalksaydik benim ailemde zor durumda kalırdı. Ama baba yüreği işte oda ister kızı en güzelini yaşasın bunca zaman bizler için calismadilarmi zaten.. el gelsin laf soylesin istermi ama imkanlar işte. .. sakin üzülme alttada kalma.

Çok abartmışsın, adam bir dünya şey yapmış bide mahcup olmuş elin lafıyla babanı hor görüyosun. Benim babam hiç yardım etmedi bana bir bilezik aldı başka hiçbi şey yok, yine de laf ettirmem. Ağzını açanı bozarım herkes kendine baksın. Ben ayşe değilim deseydin.

Benim bildiğim kız sadece yatak odasını alır. Bence lafını et yoksa daha çok ağlatırlar

konu sahibi nerenin adetleriymiş o öyle ya biz çinlimiyiz acaba kaynananmı afrikalı çözemedim ben türkiyede öle adet ne duydum ne gördüm erkek tarafı eskiden beri düğünün maddi yükünü çeker eskiden ne atak odasını alırdı kız tarafı e bişey ona bakarsan deseydin kaynanana adetlere görede kız evine iki boynuzuna bilezik alnına doksanlık altın bağlayıp koç getirilir sizden de öyle bişey göremedik diye ha şunuda belirteyim adetler töreler vs bana gçre deil asla hiç uymadım babana ve sana gelince baban düğünündemiydi büyürken yanındamıydı işsiz ve emekliliği olmadığı halde bi bilezik yatak odası birde mutfak aletlerini vs aldı öylemi helal olsun o babaya bu halde bunları yapmışya yanlışı yapan sensin arkadaşım ne ezikliği ya bi silkelen kendine gel kaynanan belliki bilinçsiz eşininde annesi seni anlamasını bekleme erkekler asla annelerinin ne demek istediğini anlamazlar benim babam ne düğünümde ne nişanımda bulundu aramızda hiç küslük bile yokdu öyle soyutlamışdıki kendini ben evlenirken hiç bir şey istemedim ama olmayacağını bildiğim içinde istemedim annemde asla bir havlu bile çeyiz olarak ne yaptı nede aldı hiçde sorun etmedim herşeyi eşim yaptı ben bile yapmadım kaynanam 4 bilezik takmış ama ben görmedim hiç eşime vermiş oda düğünüme gelmedi bunların üstüne kaynanamda tipik kaynanalar gibi laf yaptı tabi çeyizim olmadığı vs ailemin durumu herşeyi söyledi ama hiç senin gibi eziklik duymadım yoktu yapmadılar yada yapmak istemediler benim sorunum deilki bu dedim çıktım işin içinden biraz dik dur daha evleneli 3 ay olmuş ilk aylarda böyle yıkılırsan ohoo daha ilerki maçlarda kaynanan seni ezeeer geçer

Sayet babanizin isteklerinizi karsilamamis olmasina icten ice ofke duymuyor olsaydiniz kayinvalidenizin dedigi sozler karsisinda rahatlikla "napalim panpa bizde adet boyle valla yapacak bir sey yok" diyebilirdiniz. Kaldi ki hayatiniza yeni dahil olmus, uzerinizde hicbir emegi bulunmayan bir zatin soyledigi kelamlarin herhangi bir hisse sebep olmamasi gerekir. cok mu onemli ne dusundugu?
Ancak sorun onun sozlerinde degil sizin istediginiz şeyleri babanizin alamamis olmasında. Esinize soylemissiniz yetmemis bir de annenize soylemissiniz. Yok yere huzursuzluk çıkarmanız yetmiyor gibi bir de zaten evladina istedigini alamamis olan annenizi bir daha uzmussunuz. Ne icin? Temelinde istediklerinizi elde edememis olmanin sebep oldugu ofke yahut üzüntü icin.

Ben mana veremiyorum bu tur konularin sorun olmasını. Bu durumun ortasi yok. Ya calisip her isteginizi karsilayacak kadar birikime sahip olup oyle evleneceksiniz. Ya da bu tur hususlari sorun etmeyeceksiniz. Ben de yakinda evlenecegim. Birikimlerimiz düğünü karşılamaya yetmiyor. Dolayısıyla ailelerin zorunlu olmadiklari ancak yine de yapacaklari maddi yardım kisminda hicbir soz hakkim olmayacak. Maddi güçleri dogrultusunda hareket edecegim ve bittabi soz haklari dogacak. Karisacaklar da. Benim kaynananin cenesi de pek çalışıyor. Umurumda mi? Tabi ki değil. Yasayacagim kisa omru hayatima sonradan dahil olmus zatlarin sozlerine uzulerek niye heba edeyim. istedigim esya olmadi mi? O da muhim degil. Çalışır birkac yila yenilerini alirim. Birakin boyle saçma sapan mevzulara uzulmeyi yahu. Ömrünüz bunlari dert edecek kadar kiymetsiz olmamali.

Son düzenleme:

yazdıklarınızın herbirine harfien katılıyorum bravo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…