Evlilik dedikleri...

seyma1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
154
0
46
İstanbul
Babamın maddi durumu hiç iyi olmadığı için (çalışmıyor ve emekliliği bile yok) borç harç bana sadece bir bilezik yatak odası ve mutfağımı, çeyizlerimi küçük ev aletlerimi yaptı. bende çalışmıyordum kpss hazırlanıyorum. 3 ay önce evlendik. ama çok sefil evlendim hiç bir şeyi istediğim gibi alamadım, nasıl deyim elektrik süpürgem bile küçüktü babam anca gücü yetebildiği kadar aldı. bir çok şey içimde kaldı. çok ezik hissettim hep kendimi. Babam bana ''kızım sana bir şey yapamadım iki bilezik sözüm olsun" dedi. Geçenlerde kayanana mahallede bir düğüne gitti geldi bana diyorki kızın babası 5 bilezik taktı. ben anlıyorum bana laf vurduruyor çok iyi biliyorum içimi yaktı o gün hey rabbim dedim nolurdu ki benim babama en azından bir iş verseydin nolurdu dedim içimden. ve bu ezikliğin üzerine iki gün önce kaynım, kocam ve kaynana yemek yiyoruz. konu konuyu açtı ve kaynanam bana aynen şunları söyledi.

-sizin tarafın adetlerinde oğlana hiç destek olunmuyor. bizim oralarda erkek ne kadar bilezik takarsa kızın babasıda o kadar takar. tüm eşyaları iki ailede eşit paylaşır yarı yarıya öder. burda ayşe bile (1 hafta sonra düğünü olacak komşu kızı) tüm beyaz eşyaları almış valla.....

hiç birşey diyemedim kalktım gittim. sadece ağlamakla yetiniyorum. ama daha fazla içimde tutamıycam konuşmak istiyorum kadınla. eşime annenin dediği çok zoruma gitti diyorum. Ne var ki hayatım sadece sizin adetlerden bahsetti. kötü niyetle demedi ki diyor. Bir destek bulamamak, derdinle boğulmak nedir insanın içi nasıl yanar ve evlilik ne demekmiş el kapısı dedikleri neymiş öğrendim iki gün önce...

Merhaba hayat...

Hangi tarafın adetiymiş o Allah aşkına. Kız evi hiçbir şey yapmasa da olur. Kim kimi kandırıyorsa. Artık insanlar elinden ne geliyorlarsa yapıyorlar evlatlarına. Adet olduğundan değil. Adetlere göre hareket edilseydi, her şeyi erkek tarafının yapması münasip olurdu. Kız vermek-almak denilen kavram. Babanızdan da Allah razı olsun. Yok haliyle elinden geleni yapmış adamcağız. Üzmeyin kendinizi. Bizim adetlere göre her şeyi erkek tarafı yapar, babam çok bile yaptı deyip çıkın. Niye takıyorsunuz ki. Bizim gelinimizin ailesi de çok fakirdi. Her şeylerini annemler yaptı. Bir gün de kakılmadı başlarına. Terbiyesiz kadınmış kayınvalideniz.

Dimi benim bildiğim kızın alacağı şeyler benim babamın aldığı kadardır. ekstra bir fırın bulaşık makinesi ve bir kaç bilezik daha lazımdı onları alamadı babam. hayatım boyunca böyle yapacak bu kadın iyice anladım. nasıl zoruna gittiyse artık. dilerim rabbimden bekar kaynıma aldıkları gelin bir iğne bile almasın...

Yeri gelmişken deseydin keşke. İmkanımız olsaydı yapardı ailem de. Ellerinden gelenin en fazlasını yaptılar diye. Eşim de beni sevdiğin için tercih etti sanırım, yok maddiyat bu kadar içiniz de kalacaktıysa keşke daha zengin evden bir gelin baksaydınız keşke. Öylesi de size mi gelmezmedi bilemedim gerçi. Onu da zengin semtlerde oturtup, 3 bilezik 2 beyaz eşyayı dert etmeyecek talipleri oluyordur.

.

bende öyle mal öyle eziğim ki diyemiyorum işte hiç bir diyemiyorum. annemi aradım anlattım dediklerini, ben onu arayıp konuşmasını bilirim dedi. ortalık karışacak.

bende öyle mal öyle eziğim ki diyemiyorum işte hiç bir diyemiyorum. annemi aradım anlattım dediklerini, ben onu arayıp konuşmasını bilirim dedi. ortalık karışacak.

Boşver canım, eşin ile mutluysan belki senin yaptığın daha doğru. Ama yine aynı tarz laflar sarf ederse, açık açık belirt bozulduğunu. Nedir bu saat sonra amacınız, beni üzmek mi diyebilirsin mesela... İnsan olana yetecektir.
Annenizin konuşması doğru olur mu bilemedim. O da olayı şişirerek eşinize iletebilir. Asıl sizin çift olarak huzurunuz kaçmasın.

.

Canım arkadaşım hiç üzme kendini, maddi durumu olmadığı halde baban sana her şeyini almış, yapmış, maddi durumu iyi olup ta senin kadar yapmayanlar var. Sadece 1 sandık çeyizi götürenler var. Durumu olmayıp yine senin kadar alamayanlar var. Eşinin ailesi sana çok şey aldı mı, yaptı mı bilmiyorum ama; almış yapmış dahi olsa seni böyle kırıp üzmesi çok yanlış.

çok zoruma gitti. durumu iyi olmamak benim suçummuş gibi bana sitem ediyor, zenginlik yada fakirlik Allah'ın elinde değil mi? Diyorumya diğer gelini bir iğneyle gelin gelsin inşallah...

çok zoruma gitti. durumu iyi olmamak benim suçummuş gibi bana sitem ediyor, zenginlik yada fakirlik Allah'ın elinde değil mi? Diyorumya diğer gelini bir iğneyle gelin gelsin inşallah...

Sen sadece Allah’a havale et canım. Daha çok yeni evlisin, o nedenle çabuk kırılırsın; alınırsın. eğer k. validen kötü niyetiyle söylüyorsa sana bu sözleri, baban sana 10 bilezik, evin bütün mobilyalarını alsa; yine de laf sokacak bir şey bulurdu emin ol. Sıkma canını…

Hiç üzmeyin kendinizi, insanın maddi durumunun iyi olmaması eziklik duyacağı anlamına gelmez. Neden eziklik duyuyorsunuz ki babanız elinden geldiğince yapmış zaten daha ne yapsın adam. Kayınvalideniz terbiyesizlik yapıyor bana göre. Ama sen böyle kendini ezik hissetmeye devam edersen tepene çıkar haberin olsun. Bizde gelin aldık, yengemen anne-babası köyde yaşıyorlardı maddi durumları iyi değildi. Ellerinden geleni yapmaya çalıştılar yine de. Ev tutuldu eşyalar alındı yengemin ailesi dantel, yorgan, birkaç mutfak eşyası gönderdi. Biz bunu hiçbir zaman sorun etmedik. Ortada sorun edilecek bir şey de yok adamın gücü ona yetti onu gönderdi herkes evladına en iyisi almak yapmak ister ama maddi imkanlar el vermiyorsa adamcağız ne yapsın. Hatta yengemeni babası babamı aradı dünür kına gecesi yapılmasın isterseniz orada çok oğlum kızım var ama kimse sahip çıkmıyor kardeşine bir yer tutun bende buradan biraz para göndereyim kına gecesi yapılsın dedim ama hiç oralaı olmadılar dedi. Babam dert etttiğin şeye bak dünür ben farkındayım senin kızın benim kızım bundan sonra ben kızımı üzmem hiçbir şeyini de eksik etmem buradan yer tutarım kına gecesi için neden yapılmasın ki bir kere evleniyor hiçbir şey içinde kalmasın istiyorum dedi ve kına gecesini yaptı babam. Her zamanda annem babam yengeme annen de babanda çok iyi insanlar Allah ömürlerini uzun etsin ellerinden geleni yaptılar 8 evlat kolay değil hepsini evlendirip dört dörtlük her şeyini yapabilmek dediler.

ne güzel bir aileniz varmış. kimisi kendi kızına gibi yapar. kimininde böyle zoruna gider işte.

ne güzel bir aileniz varmış. kimisi kendi kızına gibi yapar. kimininde böyle zoruna gider işte.

Ailem için önemli olan abim ve yengemin birbirini sevmeleri ve anlaşabilmeleriydi. Zoruna gidiyorsa zengin bir ailenin kızını alsalardı. Ama konuşan konuşuyor ailem ben evlenirkende beyaz eşyamı her şeyimi aldılar son olarak yatak odamı da aldılar. Damatlık alamadılar diye kayınvalidem düğünden sonra bana damatlığı kız tarafı alırdı aslında dedi bende başıma kakacağınızı bilseydik yatak odası almazdık onun yerine 3-4 tane damatlık alırdık düğün sonuna kadar saat başı değişik değişik giyinirdi dedim. O gün bugündür konusunu dahi açmadı. Dediğim gibi cevabını vermezsen tepene çıkarlar.

babam beni okuttu, üniversite diplomamı almamı sağladı sizede alnı ak, tertemiz ve üniversite mezunu bir gelin verdi.
daha ne bileziği takacakmış diyemediniz mi?
asıl ben işe girip babama yardımcı olacağım diye sesini kesemediniz mi?
böyle yaparak sadece kendinizi değil ailenizide ezdiriyorsunuz

Son düzenleme:

onlar sana ne taktılar ki böyle ukala ukala konuşuyo..

Sizin için yazmıyorum yanlış anlamayın; ama bir de şöyle bir durum var. Bazı kızlarımız erkek tarafına ne aldırırsam kardır; ama benim ailem tek kuruş elini cebine sokmasın mantığında ve erkek ailesini fazlasıyla maddi-manevi zora sokmakta, tabi durum böyle olunca da k.valide, vs… lafını ediyor düğünden sonra.

Burda herkes kv nin niyetini anlamışta eşin kötü niyetli olmadığını söylemiş,
valla bu erkeklerde az değil,bunun yanlış anlaması mı var?
basbayağı laf sokmuş size,
ses çıkarmadıkça da anlaman için elinden geleni yapmış.

Bir tarafın durumu yok ise adet diye diretmek ne diye,
adamın durumu yok napsın,bence bu yokluğa baban fazla bile yapmış,
adam bide 2 de bilezik borcum olsun demiş.babana da, çok üzüldüm,
adam yazık isteyipte yapamamış...
insanlara Rabbim merhamet akıl fikir versin inşallah.
sende hiç sıkma canını ne kız tarafları var bir iğne bile almıyor bide
herşeyi erkek tarafına yüklüyor.dilerim kayınvaliden böyle konuşurken
diğer gelininden görürde seni üzdüğüne pişman olur.

Kendini üzme ailene ve kendine sahip çık. Sen de gerekirse laf vur insanlar mala mülke ne kadar önem veriyor önemli olan huzur diyerek...

kaynanan tipik kaynana modeli
yabacak bişey yok
onu değiştiremezsin
ya huzursuzluk olmasın die suscan
ya da oğlun koştu peşimden de aldı
ben kimseye yapışmadım
paraya çok düşkündünüz zengin kız alsaydınz
tabi sizin aileye varırsa diyecen
ama bunu demek başına işler açar göze alabiliyorsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…