Evlilik çok zormuş...

esocial

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
287
3
mrb, ben 2 yıllık evliyim,çocugum yok, anne ve babasının aşırı düşkün ve anormal olması dolayısıyla da çocuk dahi istemiyorum. Hiç nefes alamayacağımı biliyorum çünkü o zaman. Eşim tek çocuk. Daha 1 aylık evliyken eşimin ailesi yüzünden ayrılma noktasına gelmiştik baskıları aşırı istekleri beklentileri yüzünden. Yeni evliyken dahi oğullarını benimle 2 gün dahi paylaşamadılar. Çok kötü şeyler yaşadım. Sürekli (her gün) aramamı aramamızı,onlara sık sık gidip gelmemizi, onları ve kalabalık sülalesini sık sık çağırmamı, akrabalarına onların istediği sıklıkta gitmemizi, iç içe olmamızı,arada onlarda yatmamızı, onlar gibi yaşamamızı istediklerini dile getirdiler. Aileme kendilerinden yaşça epey büyük yaşlı babama, herşey istedikleri gibi olmayınca beni şikayet ettiler. Beni çok ağlattılar, çok ileri giderek, annemin kalbini kırdılar, annem bu yuzden bayramda dahi onları aramıyor, ama onlar ararsa laf icabı 2 cümle konuşuyor. En kötüsü anneme benim hakkımda çok ağır laflar ettiler, onlar gibi kalabalık bir aile değiliz diye bizi aşağıladılar, onlar gibi içli dışlı olmuyorum diye oğlunun benden ayrılmasını istediklerini dahi anneme karşı dile getirdiler. Benim ailem şehir dışında olmasına rağmen, asıl ben yurdumu ailemi bırakmama rağmen, benim ailem onların yaptıgı gibi asla yapmadı.
Ki nişanlılık döneminden itibaren zaten idare ediyordum elimden geldiğince,o zamanda aşırılıklarını farketmiştim ama eşim evlenince ben izin vermem, annemin istediği gibi olmaz deyip beni ikna etmişti, güvendim.
Beni annem savundu, annem dahi sinir krizi geçirecekti. Eşim ailesine karşı sinirlenmedi.sustu, kendi kendine düzelmelerini bekledi. Hep benim zorumla ufak tefek uyardı ama fayda etmediğini gördüğünde kendi kendine uyarmadı. Ailesinin anneme benim hakkımda söylediklerini duyduktan sonra 1-2 cumle konuştu

Bu olaylardan sonra çok soğudum eşimden ve ailesinden. Defalarca eşime halimi anlatmak zorunda kaldım, bayramlarda görüşeceğimi ve arada da mesafeli şekilde görüşmek istediğimi belirttim. Bu olaydan sonra evime yine kaç kez geldiler hizmet ettim, bayramlarda eşimin hatırına ellerini öptüm.Lafçı sözcü tüm akrabalarına da gittim. Ama annesi yine ve sürekli olarak zorla baskıyla çağırdığında bana sormadan tamam geliriz dedi beni hiçe sayarak. Böyle yapmamasını söyledim,ama üst üste kaç kez yaptı. Halimi durumumu bildigi halde.Ben eşime sen git gör ne zaman istersen dedim. Ama kendisi de sık sık gitmek istemediğini söyledi. Ben ailemi 6 ay bile görmediğim halde, ailem bizim huzurumuzu hiç bi zaman bozmadı. Hatta babam bile bana ''kızım sık sık gelme evine yuvana alış'' dedi. Ama onlar 2-3 hafta görmese rahat vermemeye başlıyor gelin diye diye. Biraz görüşülse sürekli didikliyor bizi annesi, cumartesi günleri bizi yokluyor.Sürekli beraber olalım diyor, kalabalık olalım, gidelim. Hep derdi bu.

Eşimi dost bilip dürüst oldum ben. Çünkü yapamıyorum rahatsızlanıyorum, beni çok kırdılar,düzelmiyor, yani ben elimden gelen neyse onu yapabiliyorum. Ama geldikleri zaman yüzlerine gülüyorum hizmet ediyorum ama ben bu kadarını yapabiliyorum, zaten onlar istediklerinde geliyor, görüşülüyor bi şekilde zaten ben yapabileceğim kadarını yapıyorum ama şu aralar annesi yine yavaş yavaş yine istediği kıvama getirmek istiyor, yaptıklarım yetmiyor sıklaştırmaya çalışıyor , gerçekten zor:KK43: onunla telefonda da görüşmemi istiyor, samimi olmamı istiyor, zorla olabilecek bişey mi hele ki beni bu kadar incitmişken kırmışken:KK43: o böyle yapınca eşimde bana ne var arasan ,sen adım atsan vs demeye başlıyor, bizi birbirimize düşürüyor.
Elimden geleni zaten yaparken eşimin bana sen de adım at , kincisin vs demesi beni çok incitti. Sırf annesi baskı yapıyor diye bana sormadan ,beni hiçe sayarak tasma takmış köpeği gibi götürmesi çok zoruma gitti. bana yaptıklarından sonra hatta çok iyi davranıyorum yine de onlara eşim için. Hatta sonradan kendimle kaldıgımda vicdan azabı çekiyorum ,çok içim yanıyor.

Ben eşime karşı en ufak bir baskı vs yapmadım ailemle ilgili. Ailemde öyle. Benim ailem uzakta oldugu halde bayramlarda hep onun ailesine gittim kendi aileme bile gitmedim, eşim aileme 2 yıldır 1 kez gitti o da el öpmeye, daha sonrada annem babam geldi 2 sefer o da bi kaç gün kalıp döndü.2 yılda 3 kez gördü ailemi. Bense bu halimde o kadar kırgınken kızgınken onun hatırına yine defalarca görüştüm ama o kadına yetmiyor sürekli bizimle uğraşıyor. Gerçekten evlilik çok zormuş, çok ama çok zor. Erkek ailesi bırakmıyor sahipleniyor, zorluyor istedigi gibi olması istediği şekle getirmek için uğraşıyor huzur bozuyor. Eşimin ailesi aile apartmanında yaşıyor, hep içli dışlı yaşıyorlar, onlar gibi olmamızı bekliyorlar. Evimiz semt olarak allahtan uzakta oldugu halde huzurumuzu bozmaktan yine de vazgeçmedi, vazgeçmiyorlar.İşim olup çalışırsam ben ayrılmayı düşünüyorum, üzerimdeki bu baskının kalkması için, yeniden özgür hissetmek için kendim için ayrılmak istiyorum artık. Kaldıki ben içi dışı bir olan bir insanım, oyun yapamıyorum,politik olmaya çalışsamda rahatsız oluyorum . Bimiyorum ama maddi açıdan durumum iyi oldugu zaman ayrılmayı düşünüyorum. Çünkü ben onlarla aile hisetmiyorum kendimi. Bu kadar kırgınlıkla bu kadar zaman yaşadım ama içimi bir ben bilir bi allah. Gerçekten çok zormuş evlilik.Onlar böyle yapmasa ,bizi didiklemeyip bize bunları yapmasalardı biz mutluyduk çok mutlu da olurduk.

Son düzenleme:
Allah hayırlısını versin herşeyin en evvelinde.. ama şunu söyleyebilirim ayrılık hiç kolay değil. şimdi işim yok bu yüxden dersin işin olunca başka sebep çıkar. hem bu bi çare değil ki sadece kaçış.. tatlı tatlı eşini ikna etmeye çalış bence.. baktın o da olmuyo kimse değişmez değil ya mecbur değişip politik olacaksın... Allah kimseye ikinci yastığı nasip etmesin... inşallah herşey düzelir...

Allah sabır versin, eşinle konuş dicem zaten konuşmuşsun alfabedeki harf sayısı belli dünyadaki Türkçe kelime sayısı belli daha farklı nasıl konuşulur bilmiyorum ben bunaldım burdan

Okurken icim daraldi. Canim sen cok bunalmissin belli. Ayri dunyalarin insanlari deyimine uyan bir ciftsiniz esinle(ailesiyle daha cok). Senin yetistigin ortam farkli, esinin yetistigi ortam belli.
Sen esinle degil de esinin sulalesiyle evlenmissin.
Sana duzelir sabret diyebilmeyi cok isterdim inan. Duzelmesi icin tek care esinin seni alip, mumkun oldugu kadar uzak bir sehre goturmesi.
Ailesiyle hatta sulalesiyle bir arada yasaman senin acindan zor gibi gorunuyor. Yipratirlar seni.
Hakkinda hayirlisi olsun. Hayat senin, karar senin.

Okurken icim daraldi. Canim sen cok bunalmissin belli. Ayri dunyalarin insanlari deyimine uyan bir ciftsiniz esinle(ailesiyle daha cok). Senin yetistigin ortam farkli, esinin yetistigi ortam belli.
Sen esinle degil de esinin sulalesiyle evlenmissin.
Sana duzelir sabret diyebilmeyi cok isterdim inan. Duzelmesi icin tek care esinin seni alip, mumkun oldugu kadar uzak bir sehre goturmesi.
Ailesiyle hatta sulalesiyle bir arada yasaman senin acindan zor gibi gorunuyor. Yipratirlar seni.
Hakkinda hayirlisi olsun. Hayat senin, karar senin.

ailesiyle ayrı dünyalardayız evet, ama işte anormal olmasa annesi yine idare ediyordum bi şekilde. ama yetmiyor farkındayım. eşimi dolduruyor, yok şu seni sordu bu seni sordu neden gelmiyor dedi, bunlar seni sizi özledi ,herşeyi bahane edip çağırıyor tamam eşim gitsin asla karışmam ama eşimde bazen gitmek istemiyor,sende gel beraber olalım diyor, ama bende gitmek istemiyorum, ama annesinin eşime ısrar etmesi baskı yapması çok yanlış.ailesi bunları yapmasa biz mutluyduk, eşim bana düşkün oldugu için, annesi benimde halimi bildiği için aramızı bozmak için kendini ortaya atıyor, bilerek yapıyor. pazar günü görüşsek çarşamba hemen eşimi arıyor,, o hafta olmasa öbür hafta kendini hatırlatıyor beni yokluyor. sürekli derdi bizimle.ama eşimde beni zorla hiç bana dahi sormadan götürmesi çok zoruma gitti,eşimden de sayesinde soğudum başardı gerçekten.

Son düzenleme:
ailesiyle ayrı dünyalardayız evet, ama işte anormal olmasa annesi yine idare ediyordum bi şekilde. ama yetmiyor farkındayım. eşimi dolduruyor, yok şu seni sordu bu seni sordu neden gelmiyor dedi, bunlar seni özledi ,herşeyi bahane edip eşimi ve beni beraber çağırıyor, tamam eşim gitsin asla karışmam ama eşimde bazen gitmek istemiyor,sende gel beraber olalım diyor, ama bende gitmek istemiyorum, ama annesinin eşime ısrar etmesi baskı yapması çok yanlış.ailesi bunları yapmasa biz mutluyduk, eşim bana düşkün oldugu için, benimde halimi bildiği için aramızı bozmak için kendini ortaya atıyor, bilerek yapıyor. pazar günü görüşsek çarşamba hemen eşimi arıyor,, o hafta olmasa öbür hafta kendini hatırlatıyor beni yokluyor. sürekli derdi bizimle.ama eşimde beni zorla hiç bana dahi sormadan götürmesi çok zoruma gitti,eşimden de sayesinde soğudum başardı gerçekten.

Esini seviyorsan sana karsi iyiyse hic soguma. Annesinin niyeti belli. Sizi mutlu gordukce, oglunun kendisini unutmasindan korkuyordur buyuk ihtimal. Kiskanclik da var gibi. Sen esinle iyi ol. Esini kendinden sogutursan annesi kolayca avucunun icine alir. Onu kirmadan annesine gidemeyecegini bahanelerle dile getir. Istiyorsa sensiz gitsin cok ustelerse arada bir kirmamak adina birlikte gidin. Esine onunla basbasa kalmak istedigini soyle. Birlikte hosca vakit gecirebileceginiz ortamlarda olmaya calisin, yaratin. Sabirla uygulayabilirsen annesi bir gun pes edecektir.

çok zor arkadaş Allah yardımcın olsun malesef ki benzer bi kaosun içinde bende varım. Hayatıma müdahale eden teyzeler anane ve kuzenler de var seninkine ilaveten üç sene olacak hala cesaret edemiyorum çocuk konusunda okurken kendi yaşadıklarım geçti gözümün önünden ama üzülerek söylüyorum ki değişmiyorlar senden hep değişmeni bekliyorlar tam yoluna girdi diyorsun bi bakıyorsun tepetaklak olmuş herşey tek diyebileceğim Allah yardımcın olsun

Allah yardımcın olsun.Neyse ki en azından,uzak bir semtte oturuyormuşsun.
Bence sen işe girme planını bir an evvel uygula.İşe girmek,seni bu kıskaçtan biraz uzak tutar.
En azından işteydim arayamadım,haftasonu temizlik yapıcam gelemeyiz vs...
Ve dediğin gibi,bir düzelme olmazsa işin dayanağın olur.

O zamana kadar kendi sınırlarından taviz verme derim.
Sitemlere karşılık özürler oluşturma.Mesela gelmediniz derlerse şöyleydi de böyleydi de diye mazeret açıklamalarına girmeyin.
Senin için haftada 2 aramak normalse,haftada 2 ara vs...

Evleneceklere önerim : Akraba gezmesi haricinde kendi sosyal hayatı,arkadaş çevresi,gezmesi tozması olmayan kayınvalidelerden sakının:)

Çok teşekkür ederim hepinize, benimle paylaştığınız, yazdıklarımı okudugunuz beni anladıgınız için, bana yorum yazan arkadaşlarım hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Gercekten cok zor canim, birde hic rahat vermiyorlarmis insani bunaltir tabii.
Esin birsey demiyorsa fazla takma derim, ama senide anliyorum. Bende nezaman görümcemle yada kaynanamla cok uzun telefon görüsmesi yapsam, yakin davransam, esim bana karsi bir iyi oluyor bir iyi oluyor evlere senlik.
Agzinin isiyse bir surat as bir görüsme...mümkün degil zaten, evde huzurun h si kalmiyor.

Sen daha yeni evlisin, zamanla herkesin huyuna suyuna alisacaksin, seneler gectikce insanlar kaynasiyorda, yada birbirini idare etmeye basliyorlar. Biz kaynanamla 9 sene evlilikten sonra bir adam akilli konusabildik diyebilirim, ondan önce ya beni düsman gibi görürdü, yada herseye aglardi vs neler neler.
Cok büyük seyler olmadigi sürece birazda zamana birakmak en iyisi.
Aileleride karistirmayin, annene babana söyle, birdaha kaynanana karsi okadar taviz vermesinler "Lütfen bu sizin aralarinizda konular, kizimiz sizin gelininiz, bizi karistirmayin, kapatmamiz lazim simdi doktora gidecegiz, yine görüsürüz esinize selamlar..." gibi bir cümle kurup kapatsinlar telefonu.
Ben kendi annemden bilirim, öyle her lafa gelmez, krizde gecirir, sinirleride ziplar, eeee haliyle ailem üzülüncede bende tepki gösteririm soguk dururum. Bu yüzden uzak olmalari iyi bence, sende esinle iyi gecin ve ailesine karsida ayni simdiye kadar yaptigin gibi devam et, alisirlar en sonunda.

Ayrica benim öz dayimda aradan bir iki-üc hafta gecse hic görüsmesek telefon acar, gelin diye tutturur, aksam cay´a gitsen, sabah kahvaltiya gelin diye israr eder, yani bazi insanlarin huyu öyle, hoslaniyorlar kalabaliktan....

benim eşim de annesinin bizi merak edip hiç görüşemiyoruz merak ediyorum iyisinz değil mi gibi sorularına maruz kalıp da, bizim güzle anlarımız mahvettiği olmuştur. zorluyorum kendiimi onlar namına güzle bişey ypamya ama bi bakmışım ki ben adım attıkça istekler beklentiler dökülmeye başlanmış. hem de mecburiyet sanılarak.....
allah yardımcın olsun kendini çok sıkmayaya çalış

bence bu kadar evetçi olmamalıydın bu kadar güler yüzlü davranmamalıydın kayınvaliden en başta belli etmiş zaten sana karşı tavrını. eşinin doldurmalarına müsaade etme sakın. evine geldiklerinde kendi duygularını bu akdar hiçe sayma çok içten olmana gerek yok geldiler diye soğuk durabilirdin. madem onlara iyi davrandığın için üzülüyorsun biraz daha bundan sonra olmak istediğin gibi davran onlara yoksa bu sana zarar verir kendinle çelişirsin

bence bu kadar evetçi olmamalıydın bu kadar güler yüzlü davranmamalıydın kayınvaliden en başta belli etmiş zaten sana karşı tavrını. eşinin doldurmalarına müsaade etme sakın. evine geldiklerinde kendi duygularını bu akdar hiçe sayma çok içten olmana gerek yok geldiler diye soğuk durabilirdin. madem onlara iyi davrandığın için üzülüyorsun biraz daha bundan sonra olmak istediğin gibi davran onlara yoksa bu sana zarar verir kendinle çelişirsin

ben onlara karşı evetçi olmadıgım için üzerime geldiler aileme şikayet ettiler,durmadılar,yok soğuk duruyor, yok şunu yapmadı bunu yapmıyor vs. Evetçi olmadıgım halde, beni oldugum gibi kabul etmeleri için mucadele ettiğim halde beni çok incittiler zaten.
Herşey yaşandıktan sonra mecburen görüşmek zorunda kaldım, kendim istediğim için değil.
formalite icabı iyi davranmak zorunda kalıyorum,evet bundan dolayı kendimle çelişiyorum,surat yapıncada vakit geçmiyor yanlarında o zamanda dakikaları sayıyorum, bende bilmiyorum ne yapıcamı:KK43:
Çok içten olmayacağım evet haklısın,ben zaten az görüşmeye çalışıyorum, ama yetmiyor kendilerine anlamıyorum beni napacaklar, oğluyla görüşsün, illa beraber olmak neden ben bunu anlamıyorum. Anlamamaya vuruyorlar, geçmiş gitmiş olarak görüyorlar, ama ben kırgınım anlamıyor eşimde ,anlıyor gibi görünüyordu ama anlamıyormuş aslında, bunu anladım.

Ben mesafeli olmaya çalışıyorum ama evime geldiklerinde napayım saygılı olup yinede gülmek zorunda kalıyorum. Ama böyle oluncada iyi niyetli gibi gözüküp yine sıklaştırmaya,kendi istediği gibi olmasına çalışıyor.
Bi daha artık soğuk duracağım o yuzden, bunada sebep olan yine kendisi. Her seferinde kendime senin bu dediğini söylüyorum ama geldiklerinde mecburen rol yapmak zorunda kalıyorum, konuştuklarında dinlemek zorunda kalıyorum, gerektiğinde yüzlerine gülmek zorunda kalıyorum bu da beni sonradan hasta ediyor :KK43: Ben bu yaşıma kadar beni inciten mahveden insanlarla ilişkimi tamamen kesmişimdir kendimi üzmemek için uzak durmuşumdur, ama evlenince böyle olmuyormuş, görüşmek zorunda kalıyorsun mecburen.

Son düzenleme:
canım benim hep söylediğim bi cümle vardır. Çevremde evlenmek isteyen arkadaşlarıma falan eğer derim burnum bi ekşi koku aldıysa o ekşi koku dahada artacak ve sende doğal olarak dahada artarak alacaksın.

sen nişanlılık döneminde o ekşi kokuyu almışsın canım benim ne diye devam ettin.Bir erkeğin evlilik öncesi olumsuz bi davranışı var ise u evlenince çarpı 5 olur ...anladın demek istediğimi.

söz vermiş ...geçsin bu işleri ...sevdiğin için inanmışsın .Ama ekşi koku gelmiş sana ve sende bunu ala ala evlenmişsin.Ben şuan küçük bil ilçe de çalışıyorum buralarda derlerki gelin ilk geldiğinde kedinin bacağını ikiye yaracak :) tabi gerçek anlamda değil mecaz:)

sen nişanlılık döneminde yada evlenince kedinin bacağını ikiye yarıp koysaydın yani onların bir kaç davranışa sert ve net yanıtlar verseydin bu işler böyle olmazdı.Güler yüzlü olmak her zaman iyi değildir.Tavrını belli etmek gerekir.

bi de şunu belirteyim.Suç kayınvalidende kayınbabanda onların sülalade değil canım..bir suçlu arıyorsan tam dibinde yanı başında yani eşin.

Ben eşimle istediğim zaman gelirim anne ...müsait olursak uğrarız anne derse bir kaç kere anne haddini bilir.

senin yapman gereken yazmışsında zaten eşine gitmek istediğinde izin vermen gidebiirsin de ama ben gelmek istemiyorum

net ve kararlı olman lazım ...

huzuur seninle olsun...

canım benim hep söylediğim bi cümle vardır. Çevremde evlenmek isteyen arkadaşlarıma falan eğer derim burnum bi ekşi koku aldıysa o ekşi koku dahada artacak ve sende doğal olarak dahada artarak alacaksın.

sen nişanlılık döneminde o ekşi kokuyu almışsın canım benim ne diye devam ettin.Bir erkeğin evlilik öncesi olumsuz bi davranışı var ise u evlenince çarpı 5 olur ...anladın demek istediğimi.

söz vermiş ...geçsin bu işleri ...sevdiğin için inanmışsın .Ama ekşi koku gelmiş sana ve sende bunu ala ala evlenmişsin.Ben şuan küçük bil ilçe de çalışıyorum buralarda derlerki gelin ilk geldiğinde kedinin bacağını ikiye yaracak :) tabi gerçek anlamda değil mecaz:)

sen nişanlılık döneminde yada evlenince kedinin bacağını ikiye yarıp koysaydın yani onların bir kaç davranışa sert ve net yanıtlar verseydin bu işler böyle olmazdı.Güler yüzlü olmak her zaman iyi değildir.Tavrını belli etmek gerekir.

bi de şunu belirteyim.Suç kayınvalidende kayınbabanda onların sülalade değil canım..bir suçlu arıyorsan tam dibinde yanı başında yani eşin.

Ben eşimle istediğim zaman gelirim anne ...müsait olursak uğrarız anne derse bir kaç kere anne haddini bilir.

senin yapman gereken yazmışsında zaten eşine gitmek istediğinde izin vermen gidebiirsin de ama ben gelmek istemiyorum

huzuur seninle olsun...

evet nişanlıyken dediğin gibi o kokuları aldım cnm, annesi evleneceğimiz günde ağlıyordu hüngür hüngür, misafirler bile şaşırdı, kız annesi ağlamıyorda erkek annesi ağlıyor diye, nişanlıyken kaç kez ayrılmak istedim ama eşim evlenince öyle olmayacağını falan söyledi. Evlendikten sonrada zaten ben evet demedim ki, ben onlara evet demediğim için zaten bana bunları yaşattılar baskı yaptılar. evlenmeden öncede defalarca söylendi annesine, zorlamayın hiçbişeye, müsade edin vs herşey dendi ama anlamadı.Artırarak üzerimize geldi.

incindikten kırıldıktan sonrada, mecburen görüşmek zorunda kaldım,eşim ailem benim onlar dedi, görüşmesemiydim hiç canım, çok mucadele ettim ama olmadı mecburen görüşmek zorunda kaldım. Ne mucadeleler verdim, eşime defalarca söyledim gitmek istemediğimi. Hatta sen git sık sık dedim, annenin ağzını kapa dedim, ama lütfen beni zorlama ayrılırız dedim. Ben bayramlarda gelirim, iftara vs de alırım, uzun aralıklarla arada görüşürüm ama beni sakın zorlamayın dedim,bi süre görüşmedik ama ara ara görüştükçe kadın durmamaya başladı yine. Yinede ara ara görüştüm ama yavaş yavaş istediği kıvama getirmeye çalıştığını anladım. Çünkü eşim normalde beni zorlamıyordu .Kadın bi süre sonra eşimi o kadar zorlamaya başladı ki eşim beni zorla götürdü annesi çağırdıgında, bana emri vaki yaparak. bana dahi sormadan, ,müsait olurmusun, istermisin,gidermiyiz dahi demeden zorla götürdü bi kaç kez. hemde halimi durumumu bildiği halde.o yuzden soğudum eşimden de zaten.

Annesininde derdi oğlunu görmek değil bunu çok iyi anladım, yoksa beni de götürmesi için zorlamazdı, onun derdi beni istediği kıvama getirmek. Eşim içinde artık fazlasını yapmıcam değmezmiş.

Son düzenleme:
Konunu okurken başlığı olsun, içeriği olsun bazı cümleleri ben yazmışım sanki.
Yaşanılanlar, hissedilenler çok benziyor..:KK31:
Aynı eşimin ailesi de zorla iç içelik isterler.
Eşim de baskı yapar ara sor diye en büyük kavgalarımız burdan çıkar.
Bense aynen yapılanları unutamadığım için içimden gelmiyor.
Benim eşim de bana kinciyim diye insanlığın yok bile dedi neymiş hasta olmuş aramak istememişim
düşman bile aranırmışmışmışmışş:KK14:

Söz konusu kendi aileleri olunca senin duygularını anlayamıyorlar malesef.

Ama düşününce eşimi de anlıyorum hiç susmayan, başının etini yiyen tipler.
Sürekli niye aramadı, niye gelmedi diye eşimi bunaltıyorlar.
O da beni bildiği için cevap veremiyor.
Arada kalınca deliriyor. Onlar büyük saygıdan bilmem neden susuyor ama bana patlıyor.
Sen küçüksün de hatrım için yapsan ne olur da.
Be adam onlara git söyle hatrım için susun diye..

Yok ama canım biz çekcez tüm çileleri:KK25:

Senin eşin de laflardan bunalıp sana saldırıyordur.
Ben artık kimseye kızamaz oldum niye bu evliliği yaptım diye kendime kızar oldum.
Ama kısmet işte olacakla öleceğin önüne geçilmez.

Sana önerim hemen bir iş bul, başla.
Hem eve destek olursun, yorulursun.
Bunları düşünmezsin. Ben çalışmasaydım napardım hiç bilmiyorum.
Eşin de seni anlar hem ev işi hem çalışmak olmuyor diye düşünür..
Yorgun olduğun için niye gelmiyorsunuz diyenlere çalışıyor eşim yetişemiyor.
yorgun ve hasta oluyor izin g
ünlerimizde dinleniyoruz diyebilir.
Güzel bir bahane olur.

Son düzenleme:
Kusura bakma ama sadece ilk iki paragrafını okuyabildim,

içim daraldı...

Gitme arkadaşım gitme,

Senin yerine geliyoruz diyen,

sonra senin yerine arayıp gelmiyoruz desin bi zahmet...

Hep söylüyorum,

Gitsende huzursuzluk gitmesen de

Gitme...

huzuur seninle olsun...

Suç eşte diyenlere katılıyorum ama...

Anne baba da nasıl davranıyor bu çok önemli,

Sütümü helal etmem, hakkımı helal etmem ahhh vahh diye dövününce

evlat da arada kalıyor,

O da anama babama lafım geçmiyor,

eşime geçer diye düşünüyor...

Eş de burda net olmalı ki,

Anne babanın yanlış tutumu devam etmesin.

Ben anladım ki, eşin seni göklere çıkarıyorsa ailede çıkarır, eşin seni sahiplenmiyor saymıyorsa ailseide saymaz..
Şimdi eşim beni saymasa önemsemese eminim ki aileside saymaz, bana aynı şekilde davranırdı..
Eşinde hayır yok demek ki canım :KK50:

Hakkında neyse hayırlı o olsun

Ben anladım ki, eşin seni göklere çıkarıyorsa ailede çıkarır, eşin seni sahiplenmiyor saymıyorsa ailseide saymaz..
Şimdi eşim beni saymasa önemsemese eminim ki aileside saymaz, bana aynı şekilde davranırdı..
Eşinde hayır yok demek ki canım :KK50:

Hakkında neyse hayırlı o olsun

eşim beni önemsediği bana düşkün oldugu için , onlardanda ayrıldıgı için, evlenip benim yanımda oldugu için onlarda kıskandıkları ve kabul edemedikleri için bizim huzurumuzu bozdular. Eşim beni göklere çıkarıyordu aileside bunu görüyordu zaten, ailesi kıskandı bu yuzden zaten beni ayırmak istediklerini dahi anneme söylediler.Çünkü eşim benim yanımda olmaktan benimle bişeyler yapmaktan zevk alıyordu, onlarla doğal olarak daha az görüşüyordu.

eşimle huzurumuzu bozmasa, eşimi sıkıştırmasa, bizde varız diye aradan çıkmasalar zaten bunlar olmazdı.
eşim bu konuda pasif kaldıgı için, annesinin ısrarlarına sinirlenmeyip ona izin verdiği için, alttan aldıgı için sorun yaşadık.
Halada biz eşimle ne kadar cok beraber olmak istesek onlarla mesafeli olmak istesek annesi sürekli aradan çıkıyor, oğlunu görmek değil onun derdi, onun derdi kendini hatırlatmak, beni saysınlar, benide aralarına alsınlar ,beraber gidelim beraber yiyelim beraber içelim beraber yatalım vs vs. aşırılar.

ama dediğin gibi eşim pasif olmasaydı, beni istemedigim zaman zorlamasaydı,annesiyle açık açık konuşsaydı ve beni gerçek anlamda anlasaydı, bana kinci muamelesi yapmasaydı, bana annesi istedi diye emrivaki yapmasaydı, biraz da o idare edebilseydi ben eşimden zaten soğumazdım. eşim benim ailemle yılda bir görüşüyor ailem uzakta diye bahanesi var, ama benimde bir bahanem var ama bu nedense önemsenmiyor.

Son düzenleme:
X