Evlilik aşamasındaki 3 yıllık ilişkim bitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Balikkadini

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
43
-4
86
Merhabalar, direkt konuya girmek istiyorum... Çok güzel giden bi ilişkim vardı. Son zamanlarda çok sık tartışmaya başladık, sevgilim benden kendisi gibi muhafazakar bir hayat tarzı sürmemi istiyor.. Namaz kılmalıym, oruç tutmaliyim, tesettüre girmeliyim ve hep onun arkasından gelmemi bekliyor. Diretmiyor "yapacaksın!" tarzında değil ama, "3 yıldır beraberiz, ara sıra kuran dersi yapıyoruz, sen daha bi namaz bile kılmadın. Beni çok üzüyorsun" dedi iki gün önce. Son 6 7 aydır haftanın 4 günü başı ağrıyor mesela.. Aklımda bir sürü düşünce var stresteyim diyor. Kendimi tuhaf hissediyorum o mutsuz ve endişeli olunca. Geçen hafta ailelerimiz tanıştı, yazın söz merasimi yapacaktık. Annesi siyah çarşaf giyiniyor. Beni çok sevdi ailesi. Babası "ben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah" dedi. Annem girdi birşeyler söyledi araya işte beni zorla tesettüre sokacaklarını düşünüp. Babası da tekrar "zorla olmayacak tabii ki" gibilerinden biseyler dedi.. Geçen sevgilime beğendiğim elbiseyi gösterdim söz için, suratı düştü, omuzları açıkmış, göğüs dekoltesi varmış. Tartıştık yine. Hiç de bir dekoltesi yok V yaka tişört gibi düşünün. Giyicem hiç bir insan evladıda buna karışamaz, senin kuralların geçmicek tarzında şeyler söyledim sinirlenip 2 gün bunu tartıştık. Bunlar dışında çok iyi birisi. Her türlü derdimde maddi manevi yanımda oluyor. Bi üzülsem beni güldürmek için herşeyi yapıyor. Onun desteği sayesinde açıktan üniversiteyi bitirdim geçen sene, o teşvik etti, aklımda bile yoktu üniversite. Evlenirsek çalışmama karşı gerçi Kendiside üni okuyor son senesi. Ailem sakın taviz verme bu konuda, istemiyorsa ayrılın diyor. Annemle babam ayrı, bize geldiklerinde annemle tanıştı ailesi sadece. Babam sadece sevgilimi tanıyor, ailesiyle babam içinde bir gün belirlicektik tanışmaya. 1 gündür konuşmuyoruz, normalde arardı başka bir tartışma olsa, bunda böyle. Ayrıldık galiba. Ne yapmalıyım sizce. Çok seviyorum kalbim sıkışıyor sanki, ama o mutlu olsun diye değişemem çok üzgünüm. Giyemezsin o şekilde demiyor, giyerim ama giyersem en mutlu günümde sözümde düğünümde, suratı 5 karış olucak. En mutlu olmam gereken günlerde yanımda mutsuz insan istemiyorum

Ayrılmanız daha sağlıklı değil mi sizce de? Anlıyorum gerçekten çok seviyorsunuz ama sevdiğiniz için bir başkasının istediği gibi yaşamak sizce doğru mu? Ben hemen hemen aynı olmasa da sırf seviyorum diye kendimden çok taviz verdim zamanında hayatımdaki insana.. Olmadı maalesef. İçim içimi yiyip durdu. Yine de siz sağlıklı bir zamanda tekrar düşünün derim.

Hakikaten mükemmel biriymiş.
Bir daha giydiğinize karışan, çalışmanıza karşı, baskıcı, zorba bir adamı nerede bulabilirsiniz ki? Sıkıca tutun ve bırakmayın, olur mu? Her 10 erkekten en az 6'sı böyle değilmiş gibi, bulunmaz Hint kumaşıymış gibi sıkıca tutun. Mazallah bir daha aynı derecede baskıcı birini bulmak kolay mı hiç?
Söz elbisesine gelene kadar, bir sürü "red flag" sallanıyor gözünüzün önünde. Az uyanık olun ya, o kadar okul okuyup bu kadar dar bakabilmek de büyük başarı doğrusu.

Bunlar disinda cok iyi birisi dediginiz yere kadar okuyabildim, iliski yurutmek icin cok sikintili durumlar bunlar. Belki size guc uygulamazlar tesettur icin ama toplum baskisi denilen sey tam da boyle bi sey.
Sozel siddet, psikolojik siddettir bu, ayrica bu kadar aykiri dusunuyorsaniz diyelim evlendiniz ve cocugunuz oldu nasil bir cercevede yetistireceksiniz daha elbise uzerinde hosgoru yok, karara saygi yok.

Her davranisinizda yasaminizda kendi gorusunu dikte eden biriyle degil 3, 30 yillik sevgililik yasasaniz evlilik de mutluluk olmaz. Bitmesi sizin icin hayirli olmus.

Neyi zorluyorsunuz anlamiyorum onlarin yaşam biçimi belli "zorla değil" dense de gayet istekleri gibi olman konusunda her zaman baski goreceksiniz. O sizi kabul etse içine sinmeyecek asla hep buruk kalacak, siz onu kabul etseniz sizin iciniz buruk kalacak.
Bana hic bir insan evladi karisamaz diyorsaniz ne işiniz var bu ilişkide?
Bu cocuk ve ailesi madem bu kadar sıkı 3 senedir ne işi var sizinle?
İki tarafta bu kadar keskinse boşuna zaman kaybetmissiniz birbirinizle.

Alıcam o Red flagı..

Hayat görüşleriniz çok farklı. Bugün sizi heyecanlandıran o aşk evlendikten bir süre sonra heyecanını yitirecek. Ve geriye tartışmalar kalacak. Seni olduğun gibi kabul etmiyorsa ve değiştirme beklentisi içinde evleniyorsa, ya değişeceksin ya da mutsuz olacaksın. 3. Bir seçenek de var tabi bence onu seçmelisin.

Evlenirseniz hayatınız boyunca olmadıgınız bir insan gibi davranacaksınız. Bu kişiyle evlenirseniz kendi kişiliğinize bay bay deyin.

Bu kadar zıt iki insan neden bir ilişkiye başlar ki birbiriniz için yaratılmadığınızı anlamanız 3 yıl sürmemeliydi. En büyük suç erkekte. Dış görünüş itibariyle siz onun yaşam tarzını ilk başta anlayamamış olabilirsiniz ama o sizi görünce beklentisini karşılamayacağınızı pekala anlamıştır. Hayat görüşüne ters bir insan seçip onu değişmeye zorlamak büyük saygısızlık. Neden sizi seçmiş?

Yani değermi ömrünü sırf o istiyor diye ona heba etmene? Kılık kıyafete, çalışmaya karşı evlenince sokağa çıkmana, arkadaş çevrene de laf edecek. Yarın birgün psikolojik şiddetle tesettüre de sokacak. Onun suratı eğilmesin diye vereceksin taviz üstüne tavizi. Kaç kurtul.

Mümkün değil olmaz evliliğiniz. Bunu net söyleme sebebim şu anladığım kadarıyla siz özgürlüğünüze düşkün kendinize karışılmasını sevmeyen açık bir kadınsınız. Ama karşısınızda bir cemaat mevcut Normal kapalı kişiler de değil yani demek istediğim dinlerine aşırı düşkün kişiler. Zaten ya kapanıp onların istediği gibi bir gelin olacaksınız ki şimdiden bunu isteyen ilerde neler neler istemez aile bir kere müdehale ediyorsa eyvah. Ya da ayrılacaksın ortası seni yıpratır. Farklısınız bir kere. Sen açıksın diye din düşmanı değilsin herkes saygılı olmalı birbirine. Bir de en nefret ettiğim şey şu madem kapalı birini istiyorsun namaz kılsın, benim yaptıkları mı yapsın diyorsun o zaman niye açık biriyle evlenecek oluyorsun arkadaşım acayip kılım bu duruma ya. En başta canım cicimler sonra ikna ederim nasılsa gerekirse zorlarım çabaları. Ben evlenmezdim şahsen direk düşünmeden ayrılırım. Tamam haklısınız destek olmuş size ama kendiniz söylediniz çalışmama karşı diye o zaman niye okudunuz niye destek oldu bu demek oluyor ki hepsi göz boyama içinmiş. Ben rahat giyinen bol bol seyahat eden aktif ve sosyal biriyimdir tabi ki gittiğim yerlere göre giyinirim Antalyadaysam mini eteğimi giyerim köye giderken usturuplu giyinirim ama yine de niye kısa kollu giydin diyene de ağzının payını veririm. Bizim akrabalarda laf ederdi ama şıuan konuşurken iki kez düşünüyorlar artık korka korka yaklaşıyorlar ne olursa olsun ezdirmem kendimi sanki dört dörtlük müslümanlarmış gibi bana laf edene zaten çok ağır konuşurum kendi çocukları açık bana laf ediyorlar mesela böyle de acınası bir toplumuz Hiiiiç başlama derim unutursun zamanla merak etme hayırlısını dile

Bunları evlenmeden önce görmeniz iyi olmuş.ilişkilerde bu tür farklılıklar malesef ayrılıkla sonuçlanıyor.umarım kendiniz için doğru olanın farkındasınızdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…