• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik arifesinde

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.117
19.559
498
Herkese merhabalar,

Kafamı kurcalayan bazı noktalar var ve sizden akıl almak istedim. çok kısa bir zaman sonra düğünüm olacak. evimizi daha yeni tutabildik. şu anda içinde bazı temizlik ve boya işleri var bu h.sonu bitecek. Eşya bakmaya daha yeni başladık. Benim de nişanlımın da eşya ve mobilya konusunda pek bilgimiz yok. Daha ziyade aileler fikir veriyor şöyle olsun böyle olsun gibilerinden. Herkesten fikir alıyorum özellikle de annelerden, malum kendileri eşya ve mutfak gereçleri kullanımı konusunda benden çok daha tecrübeliler. Fakat benim annem k.validemin bir tavsiyesini dinler veya anlatır gibi olduğumda hemen "tabii sen onun sözünü dinle, onlar ne istiyorlarsa onu yap" gibi yorumlarda bulunarak benim canımı sıkıyor. Onların ucuza kaçma peşinde olduğunu düşünüyor hep. Benim için en iyisini istediğini biliyorum, yıllarca kendisi çalışarak beni ve kardeşimi bir başına büyüttü. Babamla uzun zamandır ayrılar ve babamdan maddi manevi hiçbir destek görmüyoruz.

Nişanlımın ailesinin durumu çok iyi değil ama ellerinden geldiğince destek olmaya çalışıyorlar. Mesela televizyonu abisi, fırını teyzesi alıyor vs öyle diyeyim. Geri kalanları biz eşit bölüşerek ödeyeceğiz. Annemin de aldığı çeyizler vs var. Ben de nişanlım da çalışıyoruz ama malum evlilik arifesinde ailelerin desteği olmadan çok zor oluyor. Ama bazen insanlarn beni eşya konusunda yönlendirmelerinden, özellikle de annemin yorumlarından bunalacak gibi oluyorum. Sizce evlilik arifesinde ev döşeme masrafları vs nasıl olmalı? Siz eşyalarınızı nasıl aldınız? Bazen diyorum ki keşke kimseyi karıştırmasaydım kimseyi dinlemek zorunda kalmazdım. Ama ailelerin ellerinden geldikçe gençlere yardım etmeleri gerektiğine de inanıyorum, aynı zamanda daha önce hiç ev döşemedim ve birilerinin yönlendirmeleri olmadan yanlış mal almak kazıklanmak vs de istemiyorum. Birkaç gün içinde bütün mobilyaları almamız gerek. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?

Aileler herhangi bir konuda maddi yardimda bulunurlarsa, her zaman soz soyleme, sizlere karisma hakki gorecekler kendilerinde.
Nacizane tavsiyem altindan kalkabileceginizi dusunuyorsaniz nisanlinizla beraber yapmanizdir.
Ancak bu mumkun degilse, buyuklerin tecrubelerini dikkate alin fakat annenize iyiliginizi dusundugunu bildiginizi ama bu sozlerinden dolayi arada kaldiginizi belirtin.
Cunku anladigim kadariyla annenizin sozleri uzuyor sizi, en azindan bu konuda bir adim atin.
Birde esya dediginiz her zaman alinir, bu zamanlarda aranizi bozmayin kimseyle...

Eşinizle birlikte iyice gezin, model-fiyat araştırması yapın. Sonra sizin ve aileler için en uygun olanini seçip, onlara söyleyin. Sürekli kafile olarak gezmek zorunda değilsiniz.

Hem eşya dediğiniz nedir ki? İlk başta hep bir eksik, içe sinmeyen şeyler olacak zaten. İleride yavaş yavaş sıkıldıkça değiştirirsiniz.

Annenizin söylediklerine de çok kulak asmayin. Kv ile bir probleminiz yoksa, boşuna kalbinize soğukluk girmesin.

Yatakodası tüm beyazeşyalar halı perde oturma odasının koltuğu televizyonu davetiye nikah şekeri düğün balayı ben karşıladım.
Eşimde salondaki tvyi koltuktakımını yemek masasını ve gelinliği aldı.
Onun aldıklarının da büyük tutarını ben ödedim.

Şimdi ki Aklım olsa sadece kendimi getirirdim eve

Yatakodası tüm beyazeşyalar halı perde oturma odasının koltuğu televizyonu davetiye nikah şekeri düğün balayı ben karşıladım.

Şimdi ki Aklım olsa sadece kendimi getirirdim eve

Ooo her şeyi siz yapmışsınız ama bu size söz hakkı vermedi mi? Neden pişman oldunuz sonradan ?

İnşallah triskadan nagmeler, post: 42650245, member: 620942"]Yatakodası tüm beyazeşyalar halı perde oturma odasının koltuğu televizyonu davetiye nikah şekeri düğün balayı ben karşıladım.

Şimdi ki Aklım olsa sadece kendimi getirirdim eve[/QUOTE]
İnsallah kıymetiniz bilinir

Ooo her şeyi siz yapmışsınız ama bu size söz hakkı vermedi mi? Neden pişman oldunuz sonradan ?

Daha sayamadığım birsürü şeyide ben yaptım gelin Arabasına kadar.
Ne gibi söz hakkı mesela ?
Ben Baskın karakterim zaten herkonuda benim sözüm geçer ama eşimede gönlü olsun diye bişeyleri sorarım.

Pişmanlığa gelince ahh canım gelinim ahh canım Karım ne fedakar bizi/beni borca sokmadı Kafasında değiller ki.
Aksine kv herhalta atladı enbasiti ayakkabılık yok alma küçük tuvaletin var oraya koyarsın dedi. Sanane senden para isteyen yokki akılda yok. Aldım 2,5 yıl oldu evleneli ayakkabılıkla derdi bitmedi.

Düğüne gerek yok dedi ben yaptım ençok eğlenenlerin başında o geldi herkese biz yaptık dedi.

Eşim desen kız tarafı olmak varmış der durur evlilik konusu olunca yada yeni nişanlılar olunca kız bişey almıyomuş.

Gibi gibi birsürü şey. Ha bunların karşılığıda 2 tane 200liralık hediyelik bilezik taktılar. İşçiliksiz aldım zararın olmasın diye diyo 200liradan zararım olsa ne olmasa ne.

Bide biz evlenirken koltuklarını buzdolabını değiştirdi eşimin kartıyla babası da 20 000 kredi çekti sonuç onların ödemeside bana kaldı.

Alan değil almayan kıymetli tabağını çanağını al gerisine karışma

Ben Baskın karakterim zaten herkonuda benim sözüm geçer ama eşimede gönlü olsun diye bişeyleri sorarım.

Pişmanlığa gelince ahh canım gelinim ahh canım Karım ne fedakar bizi/beni borca sokmadı Kafasında değiller ki.
Aksine kv herhalta atladı enbasiti ayakkabılık yok alma küçük tuvaletin var oraya koyarsın dedi. Sanane senden para isteyen yokki akılda yok. Aldım 2,5 yıl oldu evleneli ayakkabılıkla derdi bitmedi.

Düğüne gerek yok dedi ben yaptım ençok eğlenenlerin başında o geldi herkese biz yaptık dedi.

Eşim desen kız tarafı olmak varmış der durur evlilik konusu olunca yada yeni nişanlılar olunca kız bişey almıyomuş.

Gibi gibi birsürü şey. Ha bunların karşılığıda 2 tane 200liralık hediyelik bilezik taktılar. İşçiliksiz aldım zararın olmasın diye diyo 200liradan zararım olsa ne olmasa ne.

Bide biz evlenirken koltuklarını buzdolabını değiştirdi eşimin kartıyla babası da 20 000 kredi çekti sonuç onların ödemeside bana kaldı.

Söz hakkından kastım da KV eşyanıza evinize karışamaz, söz söyleme hakkı olmaz, söz sizde olur anlamındaydı ama siz zaten yazmışsınız, ayakkabılığınıza bile karışmış, bir de kendisi yapmış gibi anlatmış. Gerçekten kendisi yapsaydı nasıl davranırdı, Allah bilir artık.. Ne diyeyim, siz hepsine rağmen eşinizle ağız tadıyla oturun.

Söz hakkından kastım da KV eşyanıza evinize karışamaz, söz söyleme hakkı olmaz, söz sizde olur anlamındaydı ama siz zaten yazmışsınız, ayakkabılığınıza bile karışmış, bir de kendisi yapmış gibi anlatmış. Gerçekten kendisi yapsaydı nasıl davranırdı, Allah bilir artık.. Ne diyeyim, siz hepsine rağmen eşinizle ağız tadıyla oturun.

Eğer kendi çöp almış olsaydı televizyona çıkıp ulusa sesleniş yapardı.

Bu karışma işi tamamen kişinin kendisini bilmesiyle alakalı kendini bilen sadece iyilik için konuşur karışmak için değil.

Ya esin calismiyor mu? Kp in koltularini niye oduyorsun? 20 bine koltuk buzdalabi cok degil mi?

Anneniz sizin için en iyisini olsun eksik kalmayın diye yapıyordur bence.
Bende kimseyi karıştırmak istemiyorum ama benim kp de çöp bile istemiyor sen gel yeter ben yaparım diyor.ama insan oğlu yarın öbür gün birşey derler iplik bile getirmedin ananın evinden:) diye ben üstüme düşeni yapmak istiyorum
Maddiyatla alakalı bu herkes ister en iyisi olsun.
Ama önce huzur...
Annenizle konuşun böyle olunca hevesim kaçıyor diye .
Toplu mobilya satıyorlar ya hani yatak odası ıvırı zıvırı düğün paketi bilmem kaç tl diye o şekilde alıp ortak ödeyin madem.

Ya esin calismiyor mu? Kp in koltularini niye oduyorsun? 20 bine koltuk buzdalabi cok degil mi?

Eşim çalışıyo ama evliliğin ilkayları ailesi hep sömürdü ben maaşının kuruşunu görmedim desem yeri.
20 000 lira kredi koltuk buzdolabı buna dahil değil. Bizden sonra görümcem evlendi onun çeyizi takısı için çektiler eşim kefil oldu bizim durumumuz yok ödiyemiycez dediler. Mecbur ben ödedim.
Koltukları da eşimin kartıyla aldıkları için ödemesi bana kaldı

herşeyi kendimiz aldık(çoğu eşimin parası)ilk yıl süpürgem yoktu gır gır la ev süpürdüm...5 yıllık evliyim gardrop um yok hala...kafamız rahat ama.. ne demek istediğimi anlamışsındır sanırım...

Ben evli degilim ama gozlemledigim su ki yeni evli ciftler ev kuruyoruz mantıgıyla gereksiz luzumsuz satafatlı abartılı esyalara yoneliyor. Hem maddi kulfet hem israf hem esya kalabalıklıgı.

Bir kere allı gullu saray koltugu gibi salon mobilyalarını alıp bi de gundelik kullanım icin rahat oturma grubu almayın. Salon oturma odasını ayrı ayrı yapmayın. Cok para verdiginiz o koltuklara bi kere oturamadan curuyuveriyolar. Salon icin bir oturma grubu ki l koltuklara bayılırım ben, iki de tekli koltuk alın. Bi yemek masası belki bi bufe tv unitesi hop tamam iste. Modası gecmeyecek gosterissiz ve sade seyler tercih edin.

Halıları aslaaaa shaggy almayın, benim butun ev halılarım shaggy temizleyene kadar canım cıkıyır resmen mikrop yuvası. Kısa tuylu halıları tercih edin. Perde seciminde de kumasın utu gerektirmeyen bi yıkamada agzı yuzu dagılmayan bi sey olmasına dikkat edin

Beyaz esya konusunda marka tavsiye edemem cok anlamam ama enerji sarfiyatı dusuk olanlara yonelin, kullanıcı yorumlarına bakın cunku beyaz esya sans isi benim camasır makinem dunya para vermeme ragmen butun camasırlarımı yırttı gittim spottan dandik bi sey aldım cok memnunum:) ha bu arada kurutma fonksiyonu olan makineleri tercih edin ya da ayrı bir kurutma makinesi cunku camasırları ser kurut topla cok zaman alıyor kıs mevsiminde gunlerce kurumuyor zaten.

Bibloydu sustu ıvır zıvırdı bunlardan da uzak durun zevkli birkac aksesuar olsun kafidir

Bu arada kocaman sulu supurgem var, yok suyunu bosalt yok yeni su koy essek kadar makineyi kur o kadar zor geliyor ki gittim minik supurge aldım hem minnak hem hafif. Ben ettim siz etmeyin:)

aah ah diyorum sadece. sudan bir sebepten ötürü annem bana küstü bir de konuşmuyor.
düğün arefesinde herkese bir haller olur, takılma boşver. en güzel günlerin sonuçta keyfine bak.
T triskadan nagmeler e kulak ver, haklılık payı var.
masraf konusunda abartıya kaçma ancak yapılması gerekenleri de iste ki kıymetin artsın.
mesela 2000 tl lik koltuk alabiliyorsa eşinin ailesi onu aldır, acıyıp 1000 tl lik koltuğa razı olma. adetinizde 5 bilezik mi takılır, 3 e düşme. trişkanın yazdığı gibi en kıymetli olmuyorsun, evlilik meraklısı koca meraklısı oluyorsun.
ben evlenirken eşimin parası yeterli değildi kredi çekti bütçesine göre her şeyi aldırdım. bir yıl borç ödedik ama içime sindi çoğu şey. çünkü düğün yapılıyor elbette borç harç olacak.
benim kuzen daha yeni evlendi, oğlanın babası yoktu, kız tarafı acıdı, her konuda destek çıktı. kv nin kıza demediği kalmadı, koca meraklısı da dedi, beni hor görüyor dedi, dedi de dedi yani. oğlumun karısı, bizi hiç bunaltmadı demedi. yani millete acıma, acınacak duruma düşüyorsun.
mümkün olduğunca servis imkanı olan bilinen markalara bak mobilya ve beyaz eşya olarak. fikir al ama içine sineni ev eşyan yap. sinmeyince evde varlığı batıyor, kendimden biliyorum.

Herşey de ilk önce kullanışlı mi ona bak.Benim şimdiki aklım olsa yemek odası alman kira ne gerek var. Koltuk takımı ve yatak odası yeterli oturma odasını da almazdım salon da oturuyoruz e bir de çocuk var ona oda lazım simdi zor oluyor.

Back