evlilik arefesindeyim kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var :(

yüzsüzmüş çok k.bakma da
sen demedin mi o zaman ben de babamdan istemem
hem benim babam ne alaka diye sormadın mı

zaten sözden sonra biz ailecek kayınvalideleri ziyarete gittik orada kadın dedi çocukları borçsuz dertsiz evlenmelerini isteriz biz para yollarız onlar alır filan diye. Biz de bunun üzerine onlar alacak filan dedik başka da konuşulmadı. Sonra bi konuşma esnasında babam ben nişanlım konuşuyoruz işte eşya ıvır zıvır diye nişanlım ailem müsait bi zaman da gelsin hep beraber konuşalım dedi baya bi süre de onu bekledik baktık gelen giden yok ben yine sormaya başladım ailenle konuştujn mu gelecekler mi ya da ne yapacaklar diye ondan sonra ortaya çıktı durumları yok lafları. Ve bizde babamla karar aldık onların peşinde koşmucaz isterlerle gelsin konuşalım gelimiyolarsa da yapacak bir şey yok diye

Deme yahu geçmiş olsun Ya iyi de ailenin de nişanlımın da kimsenin parasına ihtiyaçları yok ki durumları iyi yani. Anlamadım ben bu işi yaa

Düğün tarihiniz falan belli mi peki?

herşeyi siz kendiniz yapmışsınız, güvendirmişsiniz..
İlk babanıza yıkıldığında ''bizimde durumumuz yok'' deseydiniz mecbur çaresine bakacaklardı..
gereksiz cengaverlik yapmışsınız, şimdi kimse elini taşın altına koymuyor..
geç değil, inşallah düzeltirsiniz..
şimdiden böyleyse ileriyi düşünemiyorum çünkü..

çoook önceden belirledik işte onları ziyarete gittiğimizde çünkü düğün onların memlekette olacak yeri tarihi filan belirlemiştik gittiğimizde

O zaman nasıl olcak ki? Düğüne kadar konuşulacak bir şey kalmamış olabilir, sen konu açmazsan o da açmazsa ne olur ki?

canım hiç herşeyi biz yaparız güvencesi vermedik ki. Babam da dedi zaten benim eşyalara yardımcı olacak durumum yok diye

Deme yahu geçmiş olsun Ya iyi de ailenin de nişanlımın da kimsenin parasına ihtiyaçları yok ki durumları iyi yani. Anlamadım ben bu işi yaa

valla benim hayatımla oynayanların da ihtiyaçları yokmuş. boşanma sürecinde halası aradı söyledi. yalancı şahitlikten 50 bin tl para kazanmışlar kızın takılarına mı göz dikti terbiyesizler dedi. bunu halası diyo düşün. yani bu tip insanlardaki aç gözlülük oluyo. ihtiyaçları olsun olmasın seni de sömürsünler zarar mı? ha diyim benden önceki gelinin de takılarını alıp vermemişler geri. nasıl bi birikim yapıyolarsa artık. kaç diyorum başka bir şey demiyorum arkadaşım.

O zaman nasıl olcak ki? Düğüne kadar konuşulacak bir şey kalmamış olabilir, sen konu açmazsan o da açmazsa ne olur ki?

işte en son konuşulan ailesinin durumu yok onlar düğün yapacak ben de babamın da durumu yok dedim kredi filan çekerekten hallederiz dedi bakalım daha başka neler çıkacak. Ama ailesi özellikle annesi çok vicdansız nemrut suratsız bir kadın. Mesela benim annem vefat etti. Biliyo dimi annem olmadığını bir kere desin ya kızım senin de annen yok yapabileceğim istediğin bir şey var mı ben de senin annen sayılırım vs diye yok arkadaş bir kere bile gönlümü görmeye yönelik ya da sevgisini göstermeye yönelik bir davranış görmedim

Allah gerçekten herşeyin hayırlısını versin ne biçim insanlar var be

şu aşamada sevgi saygı problemi olmaz zaten çünkü sen tam anlamıyla onun değilsin her an dönebilme ihtimalin var, nikah olsun bir garantide ol o zaman değişir, çünkü sana yapılmayanlar aklına geldikçe üzüleceksin üzüldükçe ona carlayacaksın, sen carladıkça o ailesine toz kondurmayacak, laf söyletmeyecek ve arada bir bakmışsın ne sevgi kalmış ne de saygı.. çekilmez bir hal almış yaşam ve sen ben bunun içinmi evlendim diye düşünmeye başlamış olarak bulacaksın kendini.. birde insana en çok koyan diğer gittiğin düğünlerde gelinlere neler yapılıyor onları görüyorsun ben bu kadarmı değersizim diye düşünüyorsun.. diğer yaşayan arkadaşlara sorarım sıralama bu şekilde olmaz mı?

işte anne çok fena o yüzden bilemiyorum bunlar annenin akıllar mı yoksa nişanlımın akıllar mı. Çünkü normalde ilişkimizde böyle laflar akıllar yok bu çocukta ya

canım hiç herşeyi biz yaparız güvencesi vermedik ki. Babam da dedi zaten benim eşyalara yardımcı olacak durumum yok diye

olayı biz siz boyutuna getirmek için çok erken..
birde nişanlınızın üslubu çok kırıcı,
durumları olmayabilir, ama bunu bu şekilde söylemese keşke, kırmadan incitmeden konuşulsa bunlar,
herşeyin en iyisi olmazda bi düşüğü olur,
gönüller hoş tutulsa yetiyo insana..
ne garip insanlar var,
kendi kızlarını yerine koyup düşünseler keşke, herşeyin en iyisin olur ozaman emin ol...

Ya ben hayatımda böylesini ne gördüm ne duydum Allah direkt başıma verdi şaştım kaldım vallahi. Ben de bir hevesle tabak çanak ıvır zıvır alıyorum kendi kendime aaa bi baktım aileden çıt yok sürekli annesiyle telefonda konuşuyoruz mesela ama kadın sanki bu konularla ilgili konuşmamak için yemin etmiş gibi hiç bu dallara basmıyor.

zaten benim bi görümcem var bizden yaşça büyük dediğin gibi kendi kızını evlendirmiş neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. yapılması gerekenleri beklentileri vs. kimsenin onlardan bir şey talep ettiği filan yok tek derdim açık dürüst net olunsun hepsi bu

aynı bu şekilde oldu hatta okurken gözlerim dolma raddesine geldi. kendimi çok değersiz hissediyorum bazen.

hmm bu arada bizim vatandaş bana ağzını açamazdı kıyamet koparırdım nişanda. evlendikten sonra birgün mutfağı temizlemeye kalktım. normalde ailesine yakındık onlar gelip temizlemişlerdi sözde. o kadar değer vermiyolardı ki bezi sürüp gitmişler leş gibi mutfaklara çeyiz koydum ben. neyse bigün temizliğe giriştim yorgunluktan da ölüyorum dedim sizinkiler pek detaylı temizlememiş galiba. "yap işte işin ne" dedi bana sert şekilde.

bigün de il dışına bi yolculuk yaptı ailesi akşama kadar yedirdim içirdim yolculadım. sabahın 5'inde karşıladım. yatağını serdim. anası olacak kadın üşümesin diye yorganla birlikte serdiğim battaniyenin üzerine yatmış gidip oğluna söylemiş "gelin bana çarşaf sermedi" diye. bu da gelip bana dedi anneme niye çarşaf sermedin diye. dedim vardı yatakta kaldırıp yatmamış mı? üşümesin diye koydum diye söylenirken "kes be" dedi bana yine sert sert.

bigün yine bi tartışma yaşıyoruz vay efendim inatçıymışım ailesine gidip gelecekmişim. onun dediği olacakmış hep (ailesinden çıkmadık evlendik evleneli neredeyse) ben inatçı olduğumu evlenmeden önce de bildiğini söyledim. "geç onları geeeeç onlar evlenmeden önceydi" dedi bana.

ve bütün bunlar ve daha bi ton fazlası sadece 2 aylık evlilikte oldu.

al bunları hep kendine akıl yap canım. evlenmeden önce mik mik karşımda ezilen haysiyetsiz, herşeyi ailemden bekleyen erkek müsvettesi bana evlenince aslan kesildi. zaten kendin de saygı duymayacaksın evlendikten sonra merak etme. anında bitecek sevgi de saygı da. nasıl başlarsa öyle gider ve daha da beter olur. güvenme sevgiymiş saygıymış peh. sana saygısı olsa babandan isteriz demez. sevse seni buraya bu konuyu açmak zorunda bırakmaz. sevgi adamlıktır yani. seni kale gibi koruyup kollamasıdır. aşkım canım cicim, çiçek alma, romantiklik yapma bunlar seni kandırana kadar. aklını başına topla çooooooooooooooooooooooooooooooooooook iyi düşün.

Son düzenleme:

hayır canım eşya konusunda hiçbir girişim yok sadece en son artık ailesinin durumu olmadığını net bi şekilde söylemeye başladıktan sonra biraz onu mu yapsak bunu mu yapsak filan demeye başladı birazcık. bakalım önümüzdeki ay ev tutucaz ve eşyaları almaya başlayacaz o zaman ortaya daha net çıkacak durum sanki. Haa bi de şöyle bi durum var nişanlım da bana sürekli sorar paran var mı ödemelerin var sürekli alışveriş yapıyorsun paran olmazsa söyle vs gibi bunlarla eşyalar konusunda ki tavırlarını bir araya koyunca işin içinden çıkamıyorum

Kesinlikle katılıyorum..
Evlendikten sonra hiçbişey değişmiyo diyen yalan söylüyordur..
erkek ailesine toz kondurmaz,
kadın yapılanları ve yapılmayanları unutmaz..
sonuç; açılan yaralar kapanmaz, kırıklar toplanmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…