evlilik arefesindeyim kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var :(

hanka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
204
13
118
34
Antalya
Arkadaşlar
Düğünüme 3 ay kaldı. Sözü nişanı yaptık sıra düğünde. Fakat benim nişanlımla ve ailesiyle ilgili ciddi mi bilmiyorum ama sıkıntılarım var. Sözden başlamak istiyorum.Aileler farklı şehirlerde olduğu için iki gün içinde tanışma, isteme, yüzük takma oldu bitti.aradan bi süre geçtikten sonra biz kız tarafı olarak kendi memleketimizde büyük bir nişan yaptık. Erkek tarafı ne söz de ne de nişanda hiçbir masrafa karışmadı biz de talep etmedik. Kayınvalide söz de 2 tane uyduruk bilezik taktı nişandan önce o bilezikleri istedi nişan da üstüne 2 tane daha ekleyip yine taktı. N bir bohça ne bir hediye ne söz alışverişi ne nişan alışverişi hiçbirşey yapmadılar. Söz nişan ihtiyaçlarımı kıyafetler de dahil hepsini kendim aldım. Nişan bitti eşya ıvır zıvır kim ne yapacak alacak muhabbetine giriyorum kimse oralı değil. Bir ara kaynana çocuklarımızın borçsuz dertsiz evlenmelerini istiyoruz, biz size göndeririz siz alırsınız dedi. Nişanlıma söylüyorum annen böyle demişti diye o da yanlış anlamışsınız ailemin durumu yok eşya alıcak diyo işin içinden sıyrılıyor. Ben nişandan sonra yani 3 aydır filan aldığım tüm maaşı tabak çanak nevresim yorgan vs alıyorum ama nişanlım kılını kıpırdatmıyor. Niye hiç oralı olmuyosun diye sorduğumda kız çeyizini kendi yapar diyo. Ama erkek ve ailesi hiçbirşey yapmaz demek ki kimse bir şey yapmıyor. Gçen gün aşya bakmaya gittik ve diyo ki elimdeki birikim tüm eşyaları almaya yetmeyecek yetmediği yerde babama (benim babama diyor) söyleriz artık diyor. Peki senin ailen eşyalara yardım etmeyecek mi diye soruyorum onların durumu yok diyor. Biz nişanlımla aynı şehirde yaşıyoruz aileler farklı şehirlerde. ona rağmen yani sürekli birlikte olmamıza rağmen 1 sene olacak tanışalı hala ailesiyle ne konuşur ilişkileri nasıl kim kimin sözünü dinler vs hiçbirşey bilmiyorum. Çok kafam karışık nişanlımla bireysel paylaşımlarımızda ilişkimizde bir sorunumuz yok ama konu eşya ev ailesine geldim mi hiç konuşamıyoruz mutlaka tartışıyoruz. Hep ailesini savunuyor. Onlara toz kondurmuyor. Ailemin durumu yok diyip duruyor ya gerçekten öyle olsa problem yok biz beraber herşeyi hallederiz. Ama durumları gayet iyi özellikle yapmıyorlar ve benle yapılacak alınacak ıvır zıvırla ilgili hiç muhatap olmuyorlar. Sürekli telefonda konuşuyoruz ama daha bir kere eşyayı napıyosunuz ne zaman alacaksınız vs diye bir konu açılmamıştır. Tüm bunlar da evliliğe dair korku oluşturuyor bende.

Durum bu daha çok olay var. Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

Ben genelde muhalefetimdir bu konularda ama nişanlınızdaki yüzsüzlük beni bile dize getirdi. Ailemin durumu yok onlardan yardım isteyemem demesine bir şey diyemem ama tutup da sizin babanızdan isteriz demek o kadar mide bulandırıcı ki.

Canım 3 ay var iyi düşün kafanı karıştırmak istemem ama bence nişanlın çok yanlış düşünüyor.Ailesinin durumu yoksa bile onlara düşeni kendisi senet veya borçla yapmalı senin ailene söylememeli.Sen zaten üzerine düşeni yapıyorsun.Bnde nişanlıyım kendimden biliyorum ne tabağına çanağına nede ötrüsüne para yetişmiyor.Kendini yorma açık açık konuş şimdi yapamazsan .ilerde çok ezilir ve üzülürsün bu günlerin geri gelmeyecek senin ailen kız veriyor onlar kız alıyor gelin almak kolay değil o zaman ailenle konuşsunlar açık açık yapamıyoruz diye ama nişanlının senin ailenden yardım istemesine izin verme....

nişanlın kesinlkle senin ailene güvenmesin.
gerçekten durumları olmasa herşey konuşulur, tartılır ölçülür ve büyükler karar verir. madem sen de şuan ona söyle. durumunuz yoksa sen para biriktir ailen biriktrsn o zaman evlenelm. yani sorumluluğu ona yükle. bir erkek kayınbabası için o öder der mi? en fazla ayağmzı yorganımza göre uzatrz vs. der. hiç olmazsa baban arasn ne yapalım ne edelm konuşsn. normalde damatlar saf olur anlamaz ama sanki senin nişanln da işini biliyor sanki?

ailesinin durumu yok ama senin babanada eşya aldırıcak kadar yüzsüz..
bence evlenmeden bi daha düşünün... sanki oglan evi sizsiniz...
ve üstüne nişanlınızda eşya konusunda hiç bi girişimi yok...

Durumum yok, zamanla beraber ederiz, yaparız dese tek çift lafım olmaz. Ama çeyizini kız kendi yapar, yetişemediğim yerde senin babandan isteriz lafları rahatsız edici. Bu ne rahatlık, bu ne yüzsüzlük derim ben şahsen.

Gördüğüm örneklerden çıkararımımdır: Kız ailesinin parasını yemeye alışan erkekten hayr gelmiyor. Seviyorsanız, size değer verdiğine, çalışkan, sorumluluk sahibi olduğuna inanıyorsanız devam edin, ama o kendi ailesine harcatmıyorsa, sen de babandan harcama. Beraber çalışıp yaparız o zaman de, ben de utanıyorum bizimkilerden isteyemem fazlasını, yüzüm yok de, çık.

.

kusura bakma hiç bişey yapmaya gönülleri yokken herşeyi senin üzerine yıkmışken nasıl mutlu olmayı düşünüyorsun.
bende evleneli 10 ay oldu erkek tarafı beyaz eşyaları aldı sadece diğer eşyalarıda taksit yaptık ve biz 10 aydır taksit ödüyoruz maaşımızın yarısından fazlası taksitlere gidiyor. ilk zamanlar olur gibi geliyor ama siz sadece çalışıp borç ödüyosunuz birbirinizin yüzünü görmeye vakit olmuyo her ay acaba yetecekmi diye sürekli stres altında oluyorsunuz. durumu olmamasını anlarım ona göre ikiniz bişeyler yapmaya çalışırsınız ama nişanlınız biraz fazla yüzsüz galiba kızın babasından istemeyi düşünmüş olması bile tuhaf. acele etmeseniz biraz daha birikim yapsın sende ona göre eksikleri tamamlarsın.

"babandan isteriz" dediğini okuyunca durdum
bu cümle nişanlının karakteri,sana ve ailene olan bakış açısı hakkında çok şey anlatıyor
ailesinin durumu yoksa düğünü ertelersiniz.bu arada onlar da üzerlerine düşeni yapmak için para biriktirirler
diyorsunuz ki durumları iyi.o halde sizi,babanızı kullanmak varken neden para harcayalım diye düşünüyor olabilirler
bence evlenmek için acele etmeyin

ailesinin durumu olmayabilir. ama nişanlınızın çabalaması gerekir. ne demek yetiştiremediğim yerde babana söyleriz.. bu çok ayıp, sizin babanıza değil kendi babasına söylesin.
inanırmısınız ben de sizin durumunuzdaydım ama eşim sorumluluğu alırdır. ailesi hiç sormazdı eşime nişanlıyken ne eşya aldınız, nerden aldınız veya biz de şunu alalım çıtları çıkmadı. çok sinir bozucu durum.. siz nişanlınızla oturup konuşun. sizin babanız eşinizin alması gereken eşyalara yardım etmek zorunda değil.. şimdiden tepkinizi gösterin. yoksa çok ah vah dersiniz.. birlikte alalım dese yine iyi, ama babanıza güvenmesi hiç hoş değil :26:

Önemli olan nisanlin ailesi degil. Onlar hiç birsey almazlarsa fark etmez. Asil önemli olan nisanlin ve onun tavri.
Ve nisanlin anlattigin kadari ile çok sorumsuz biri. Annesinin durumu yok ise, niye daha çok biriktirmedi? Yada nasil senin babandan para ister?
Insan sirf kendi gururundan dolayi asla öyle bir talebi olamaz. Yani adam aslinda "borç yaparim, kayinbabama sormam" tavirinda olmasi lazim.
O'da olmayinca bilemedim. Böyle bir adam ile mutlu olabilecegini pek umut veremiyorum. Bana öyle geliyorki kendin hep didiniyorsun fakat adamdan tik yok.
Bunun üstüne bide böyle tür konulari tartisamaz oldunuz. Adam hem kilini kipirdatmiyor hem ailesine toz kondurmuyor.

Sanirim hersey çok çabuk gelismis. Bir yil içinde sözlenip nisanlandiniz ve 3 ay sonr dügün. Bence sen nisanlini yeterici kadar iyi taniyamamissin zaten. Baze adimlari çok fazla hizli atmisiniz. Nisanlinin ailesi ile bagini bile bilmiyorsun. Karar senin fakat iyi düsünmeni tavsiye ederim.

boşanmak üzere olduğum şahsı gördüm aynen. ailesinin durumu kötüydü sözde. birçok şeyi aileme yıktı. biz ses etmedik. evi yerleştirirken teyzelerim gelecekti hani artık evlenmek üzereyiz ya eve bikaç çift terlik alıp bırakabilir misin yalın ayak kalmasınlar dedim. "terliği kız tarafı yapar" diye bi laf kullanmıştı. halbuki biz onlara erkek tarafının yapması gereken birçok şeyi lütfedip yaptırmamıştık.

evlenince de bi ton sorun çıktı bu mevzularla ilgili. ailem yiyecek içecek birşey verdimi sevinçten gözleri büyüyordu düşün. ama yine hep onun ailesi iyi oldu toz kondurmadı. o kadar iyilik yapan anneme eve gelince "hoşgeldin" bile demedi. başım ağrıyor deyp geçip yattı. bunlar 2 aylık evlilik içerisinde oldu. ailesi de kendi gibi ucuzculuk yaptı anlayacağın ve bir erkeğin para için küçülmesi kadar iğrenç bi durum yok. üstelik bir de ailenden istiyor, babandan. bizimki de babama borçlarından bahsetmişti evlendikten sonra. yani bişi diyim mi. içim çok rahat bi şekilde söylüyorum. fırlat nişanı.

ben eşyalar alındıktan sonra evlenince nasılsa bi sorun kalmayacak diye düşünmüştüm ama yok yani sömürüyolar da sömürüyolar ki seninki de sinyali vermiş şimdiden. iki ağlar alışırsın sonra. ailenin sırtına kene diye yapışacak. bırak güzelim, git seni hakeden birine yap o çeyizini. sonra benim gibi hevesin kursağında kalır. bi iki kere kullanmak nasip oldu yemek takımlarımı. kutuları bozuldu, kolilerde nasip olursa bir gün ikinci bir evlilik için bekliyorlar. ben bir daha cesaret edebilirsem nasip olursa tabi.

ayrıl, ilerde bir gün erkek gibi bir erkekle nişanlandığında da bize haber ver

sana diyebileceğim tek birşey var bu konuda asla asla asla böyle bir adamla evlenme yarın birgün ailesinin sizden istekleride bitmez sonu belli olan bir hikayeye başından girme bence evlenip boşanmaktan nişandan dönmek daha iyi...

Kendi ailesinin durumu olmayabilir ama sizin ailenizden istemeyi haklı çıkarmaz bu?!
Ezdirmeyin kendinizi, adam mı kalmadı dünya da.

haa o da yetmedi nişanda takılan altınlarla eşyaları alırız olmazsa diye de bir fikir attı burda altını çizmek istdiğim bi durum var nişan benim memleketimde oldu tüm gelen misafirler ve takılan altınlar bizim tarafa aitti . Erkek tarafı olarak sadece 2-3 adet altın takılmıştır.

canım zaten saçmalık burda başlıyor benim ailemle eşya düğün vs konusunda hiç muhatap olmuyorlar. Tabi ki durumları yoksa yapmayabilirler kimse zorla boğazlarına yapışacak değiliz sonuçta nişanlım da ben de çalışıyoruz. Bunlar sorun olacak konular değil ama umursamaz tavırları çok can sıkıcı

Şimdi valla nişanlınız adam gibi adam olur zaten ona bütün altınlar feda. Ama bende böyle bir izlenim uyanmadı. Bir de nişanlı bir çift olarak ailelere baya bir uzaksınız gibi hissettim. Yani maddi durumları konusunda hiç mi bir şey bilmiyorsunuz? Şahsen bu tavsiyeyi vereceğimi hiç düşünmezdim ama söyleyin nişanlınıza aileler konuşsun bu mevzuları.

aha aynı tür bizimkiler

aynennnn hiç bi masraf yapmayıp altınlara göz diktiler. ve inat ettim vermedim diye türlü oyunlar çevirdiler. ben de safımdır normalde nasıl anladıysam vermedim diye akşam 9-10 arası sokakta bırakıldım boşanıyoruz 2 senelik hukuk mücadelesinin üstüne inşallah.

yani ben şimdi gülerek anlatıyorum ama atlatmam inan kolay olmadı. resmen ek gelir diye alıyorlar seni bana yaptıkları gibi. kaççççççççççç.

evet canım sana kesinlikle katılıyorum en başından beri aynı şeyleri söyledim aileler yapmak zorunda değil yapamayabilirler dedim hep ama bunun karşılığında babana söyleriz deme rahatlığı beni çıldırtıyor. ve ben de babama açıkça söyledim sen de hiçbirşey yapma madem onun ailesi yapmıyor diye

nişanlımla ilgili bu konular dışında sorunum yok şimdilik işte 1 yıldır beraberiz. Ama durum bildiğin biz erkek tarafı onlar kız tarafı rolüne büründük. Taksitinde borcunda değilim zaten de tutum çok canımı sıkıyor. Bir de benim de aylardır boş durmadan sürekli birşeyleri yapma derdinde olduğumu filan gördüler babamın yaptığı nişanı telaşını koşuşturmasını filan gördüler heralde aman ya bunlar yapsınlar filan moduna girdiler diye düşünüyorum.zaten nişana da yemin ederim tek kuruş masraf yapmadan misafir gibi geldiler gittiler.

Ama beni düşündüren tek şey nişanlımla bu konular dışında sevgimiz saygımızda bi sorun yok. Artık gerçekten işin kolayına kaçıp tüm masrafı bize yıkmaya mı çalışıyo yoksa ailesiyle ilgili bilmediğim bi konu mu söz konusu bilemiyorum. Annesi nişanlımı nasıl etkiliyo onu da bilmiyorum. Çünkü kendi babamın söylemi şöyle belki de annesi böyle davranmasını iğstiyodur o da kırmamak için mecbur kalıp böyle davranıyor ve sana söyleyemiyodur gibi şeyler söylüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…