Evlilik- Aileler- Hepinizin desteğine yorumlarına ihtiyacım var 🤍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaslar guzel esyalarim cok bilezigim yok. Hic biri umrumdq da degil hepsi cekmecede duruyo benim umrumda olan kizim bi sekerlikgordum aklima sen geldin olsun ben aldim ama bir gun sana veririm diyemeyen kayinvalidem varsa kuaurq bakmayin bende cirkef gelin olurum.

Öyle kocayı da kaynanayı da öpün başınıza koyun. Size tek kuruş vermek zorunda değiller. Evinizi düzemeyecekseniz niye evlendiniz? Sürekli aileler mi size ön ayak olacak? Kimsenin lafıyla iş yapılmaz bunu bu yaşa kadar öğrenmeniz gerekirdi. Önce kendinizi garantiye alın da sonra ailelere el açın. Siz görüşmüyorsanız görüşmeyin kocanızla annesinin arasına girmeye ne hakkınız var? Olgunlaşın önce. Sonra çocuk düşünün

Evet kızdık, evlilik birilerinden bişey bekleyerek hazıra konmak değildir, evlilik yuvar kurmaktır, yuvayı siz kurarsınız eş dost aile evinize hediye alır, olması gereken budur, ama siz herşeyi başkalarından bekleyen, hayat mücadelesinin ne olduğunu bilmeyen ve hiç bir zaman da anlamayacak olan bir insansınız, ben evlendim eşimin ailesi her ay 1000 tl bize destek verirlerdi kredi ödüyoruz diye, benim vicdanım rahat etmedi, vermeyin dedim, ikimizde çalışıyoruz artık, yetemediğiöiz yerde sizden isteriz dedik, işte ben böyle bir insanın, böyle bir kadınım, elin kızı gelse benim anneme babama böyle yapsa döverim, baba evinde görmediğini koca evinde, ki koca evinde değil, kocasının ailesinde arayan çaresiz bir kadınsınız,

Helal olsun sise ne güzel yazmışsınız

Eşiniz yurt dışında anladığım kadarıyla master yapmış,peki o aile nasıl okutmuş oğullarını o okullara o eğitime para vermemişler mi?İnsanlar demekki oğullarına harcadıkları para kadar kızlarına da harcamışlar.Daha ne yapmalarını istiyorsunuz varını yoğunu çoook kıymetli kocanıza mı yedirsinler

Kendinizi nasıl haklı gördüğünüzü ve aileye bu kadar yüklendiğinizi şaşkınlıkla okudum.

Evlenirken aileler destek vermek "zorunda" değil. İsterlerse yaparlar o ayrı ama mecburiyetleri yok.

Eşiniz de siz de belli bir yaşta ve kariyerdesiniz belli ki. Ya cebinizdeki paraya göre davranacak ya da durumunuz yeterli olgunluğa gelinceye dek evlilik için bekleyecektiniz.

Yok düğün parası yok gelinlik vs parası bana zaten çok tuhaf geldi. Üstüne bir de ev eşyası vs şoka soktu.

Biz evlenirken ailelerimizden 1 kuruş bile kabul etmedik. Düğün bile yapmadık, elalemi eğlendirmek için niye para harcayalım diye.. Ona vereceğimiz paranın çok daha altına evimizi döşedik. Kalan tüm birikimimizi de kenarımıza koyduk.

Halen daha ihtiyaçları olursa bizi bu yaşa getiren ailelerimize destek veriyoruz, bu yaştan sonra değil bizim için kendileri için bile borca girmesinler diye..

En rahat etmeleri gereken dönemde ailelere maddi manevi yük olmak çok ayıp..

Üslubun çok umrumda diye bağırıyor. Bence kaynananı bi sal. Niye aklına gelesin ki bir şekerlik gördüğünde. Seninkine o geliyor mu.

Yok dalga geçiyor bu.
Bu kadar şuursuzluk da fazla mı suni ne?
Ben de basayım şikayet butonuna bari.

Konuyu sonuna kadar okuyamadım bile. Dalga geçiyorsubuz değil mi?

Üslubun çok umrumda diye bağırıyor. Bence kaynananı bi sal. Niye aklına gelesin ki bir şekerlik gördüğünde. Seninkine o geliyor mu.
Geliyor bir elsa elbise gorumcem geliyor girip kizina elbise gonderiyorum. Kayinvalidemin annesi icin yurume aleti gonderiyorum. Kendini uzmesin yipratmasin diye gunde iki saat facetime da hastaliklari hakkinda dinliyorum yonlendirmede bulunuyorum.

Geliyor bir elsa elbise gorumcem geliyor girip kizina elbise gonderiyorum. Kayinvalidemin annesi icin yurume aleti gonderiyorum. Kendini uzmesin yipratmasin diye gunde iki saat facetime da hastaliklari hakkinda dinliyorum yonlendirmede bulunuyorum.
Onun aklına gelmiyorsa sen de yapma o zaman. Ama bence eşya konusunda hala çok şey bekliyorsun ve oğlu ile arasındaki ilişkiye karışman -sana bir hakareti, aşağılaması vs. yoksa- doğru değil gibi.

Aile her çocuğuna eşit davranmak zorunda değildir. Birine yapar birine yapmaz. Keyiflerine göre davranma hakları vardır. Ancak vefat ettiklerinde eşit hak iddia edebilirsiniz, yaşarlarken değil..

Valla Sana iyi bir keyif batmış kusura bakmada erkek tarafı sana fazlasıyla para yardımı yapmıs Sen kıymet bilmiyorsun Cok fazlasını istiyorsan calıs kendin biriktir erkek ailesi banka degil sonucta

Valla Sana iyi bir keyif batmış kusura bakmada erkek tarafı sana fazlasıyla para yardımı yapmıs Sen kıymet bilmiyorsun Cok fazlasını istiyorsan calıs kendin biriktir erkek ailesi banka degil sonucta
ne sacma ben buraya kayinvalidemden sorun yasiyorum bana bagirdi desem eziklenen acinan insan moduna duserim bugun bunu ben diyorum diye neden kotu insan ilan ediliyorum?

Karı koca parazit gibi davraniyosunuz amiyane tabirle .insanlar size bunca yüklü parayı göndermek zorunda değil ki baya şey yapmışlar sizin içinde takılar olsun sonradan gönderilenler olsun .gozunuz nasıl bu kadar ac , kör olabilir aklım almıyor gerçekten. Cidden mecbur mu bu insanlar size para göndermeye? Annenizde göndermesin nedir yani bu tavır. Evlenmeyi yuva kurmayı bilen insanlar hayatın sorumluluğunu ekonomik kaygılarıda yüklenmeli. Konunuzda haklı olduğunuz tek bir kelime bile yok pes diyorum size . Kendinize mutsuzluk yaratmayın

Onun aklına gelmiyorsa sen de yapma o zaman. Ama bence eşya konusunda hala çok şey bekliyorsun ve oğlu ile arasındaki ilişkiye karışman -sana bir hakareti, aşağılaması vs. yoksa- doğru değil gibi.
Evet bakis acinizi dusuncem dogru soyluyor olabilirsiniz bu basligi da bu yuzden actim hakliligimi kabul ettirmek degil? Bende hata yapiyorumdur ama kendimi yonlendiremiyorum. -dan var oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…