Evlilik- Aileler- Hepinizin desteğine yorumlarına ihtiyacım var 🤍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ingilizce bilmediğim için şu an çalışamıyorum. Türkiye’ye destek ekibinde çalışıyorum 200 euro ediyor ayda ona da mutfak alışverşi yapiyorum. Eşimin maaşı ise sadece ev kirasına sigortalarımıza ve işte elektrik internet gibi şeylerle sıfırlaniyor. + bu soruyo bende hata yapiyorumdur belki diyerek sizlere soruyorum aslında ver her birinizin cevabı ile farklı bir bakış açısı geliştirmeye çalışıyorum.

Okumadığınız belli. İstemedik. Ben ev eşyası almayabilirdim babası alın ben size ödicem diyip sözünde durmadı bizi de yok yere borca sürükledi
"Biz genciz altından kalkarız bir de size yük olmaya gerek yok "deyip teklifi geri çevirebilirdiniz.
Sonuçta koskoca insanlarsınız. Taşı sıksanız suyu çıkar. İnsanlar yıllarca çalışıp yorulmuş bu yaştan sonra rahat yaşasınlar

Mesela çocuk yapmak istiyorum en azımdan 5 ay sonra denemek istiyorum. Ama bu durumda yapamiyorum. Daha kendi eşyam tam bile değilken bu düzene çocuk getirmek istemiyoruz eşimde bende ama kendimizde yapamiyoruz napcam bilmiyorum
Ay nolur yapma be sen daha kendin çocuksun ,önce bi yaşa bi gör hayatı evliliği bu sorumluluğu alcak olgunlukta değilsin ,umarım erişirsin iyi anlamda değişirsin yoksa sende ilerde bdv de açılan illet kaynana figürü olarak devam edersin bu kafayla

Kocanız haklı olduğunuz için size hak verdi demek
Evet çünkü ailesi damatlarına kızlarına bizim evlilik hazırlığımız sürecinde yardım edip onlar zor durumda dedi. Baktığımda zor durumu olan insanların arabası var, bir buçul yıldır kira ödemiyorlar çünkü eşimin babasının evinde oturuyorlar. Ama benim arabam yok evim yok ev eşyam yok. Olmasında tamam. Ama her gün beni ariyio sıkıntındert anlatiyorlar. Bunu istemiyorum biz piç miyiz burada?

Eşimin anası olacak kadın, nişan alışverişine çağırıp ne istersen al kızım deyip durmuştu. Kasada da ödemeyi bizim kartla yapmışlardı. Ben böyle kazıklar yiye yiye, üstüne bir de sen kötü niyetlisin diye sindirilerek yaşamaya alistirildim galiba. Keşke eşimin ailesine sizin gibi bir gelin dusseymis

Ay ne güzel özet geçmişsin

Şimdi ben böyle olmak istemiyorum suç mu bu içimden gelenleri yazmak söylemek? Gerçekten insanları anlamıyorum. Bana göre değer ve iyi niyet vardır. Onlar bana değeri para olarak biçtilerse bende biçerim. Bana kızım diyorlarsa zorlaniyor musun? Oğlum sana bakabiliyor mu diyebilmeliydiler. Diyemedilerse benimle de konuşmasınlar

Teşekkür etmek ve kıymet bilmek... Keşke her insana nasip olsa. Çokluk diye kıvranmadan, kanaat edebilse herkes..
Kendinizi bi muhasebe edin.. Vesselam

Şımarıksınız başka bişey degil dügün için gayet masraf yapmışlar takılan altın da gayet fazla az bi miktar degil ayrıca 85 bin civarı para ile de ev döşeyememiş olmanız garibime gitti karşı taraf para ödeyecek diye fazla pahalıya kaçılmış gibi geldi hayatta herşey maddiyat degil fazla önemsemişsiniz evin huzurunu da kaçırıyorsunuz ayrıca çok saygısız bir insansın eş ailesine karşı böyle yapmaya hakkın yok kendi kendinize yetemeyecek ev kuramayacak durumdaysanız evlenmeyecektiniz kimse size para vermek evinizi dayayıp döşemek zorunda değil nasıl böyle rahatlıkla para vs istiyorsunuz hayret ettim daha çok yazılır ama gerek yok gibi

Burada sizin kadar şımarık, cazgır ve bencil birini daha görmedim. Kayınvalideniz cennetlikmiş, üzüldüm kadıncağıza.
Şimdi benim kayınvalidem ben nişanlı olduğum dönem beni bir yeni gelin evine götürdü. 3 tane salonu olan bir ev baştan aşağıya döşenmiş gelin ise 45 bileziği ile karşımda oturuyodu bende güldüm bu ne ya şaka gibi dedim. Kayınvalidem de sen az istedin bizde sana az yaptık bak o çok istedi oldu istediği. Sen türkiye de yaşasaydın seninde böle evin olurdu. Ama ben yurtdışına yetemem artik dedi bende o türkiye şartlarında yapabilcekleri e istiyorum. Bu çok mu ya siz yalan söylüyorsunuz kadınlar.

Şimdi benim kayınvalidem ben nişanlı olduğum dönem beni bir yeni gelin evine götürdü. 3 tane salonu olan bir ev baştan aşağıya döşenmiş gelin ise 45 bileziği ile karşımda oturuyodu bende güldüm bu ne ya şaka gibi dedim. Kayınvalidem de sen az istedin bizde sana az yaptık bak o çok istedi oldu istediği. Sen türkiye de yaşasaydın seninde böle evin olurdu. Ama ben yurtdışına yetemem artik dedibende o türkiye şartlarında yapabilcekleri e istiyorum. Bu çok mu ya siz yalan söylüyorsunuz kadınlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…