Evlilik- Aileler- Hepinizin desteğine yorumlarına ihtiyacım var 🤍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oh yağlı kapı ve iyi niyetli insanlar bulmuş nasıl ne koparirim diyen kendine herşeyi hak gören sinir krizi geçiren , annesinin eşini aramasina bile izin vermeyen bir gelin. Sen okut büyüt yurtdışında okut adam et sonra elin kızı gelsin iki parça mobilya almadı diye oğlundan ayırdın tüh sana yazıklar olsun.. Neymiş kadın niye kendine ev düzüyomus SANANE zorunda mı senin ihtiyacını almaya? Başkasından dilenmek yeirne yavaş yavaş alın esyalarinizi. Eşinin de yüzüne tükürmek lazım karısının lafı ile ailesini böyle ezdiriyor. Yurtdışında okumuş da görgü ogrenmemis hala varoş aileler gibi onu o aldı bunu bu aldı muhabbeti . Bide fazla şey istemedim diyorsun utanmadan altınları bile az görmüşsun kendine.

Türk biri üniversiteyi yurtdışında okursa o ülkenin kanununu okur. Türkiye de okudu demedim ki :) 🖤
Yurtdışında dil okuluna gitti ve master yaptırdılar dediniz ya o kalıp genelde Türkiyede üniversite okuyup sonra yurtdışında yüksek lisans yapanlar için kullanılıyor. Yurtdışında üniversite eğitimini almış olsa bence bahsederdiniz mutlaka. Dil okulunu bahsetmekten daha mantıklı bir detay olurdu çünkü. Bir de eşiniz 3 yıldır yurtdışında yaşıyordu. Üniversite okuduysa nasıl 3 yıldır yaşıyor o zaman?

Yurtdışında dil okuluna gitti ve master yaptırdılar dediniz ya o kalıp genelde Türkiyede üniversite okuyup sonra yurtdışında yüksek lisans yapanlar için kullanılıyor. Yurtdışında üniversite eğitimini almış olsa bence bahsederdiniz mutlaka. Dil okulunu bahsetmekten daha mantıklı bir detay olurdu çünkü. Bir de eşiniz 3 yıldır yurtdışında yaşıyordu. Üniversite okuduysa nasıl 3 yıldır yaşıyor o zaman?
Zaten konuyu defalarca editlemiş... Konuda hiç bir tutarlı taraf yok

Yani soyle bi durum var, avrupada yasaigini anlasim euro dan bahsetmisin
Euronun kac tl oldugunun farkindamisin
300 euro zaten 2700tl yapiyo assagi yukari, bu sanirim asgari ucret turkiyz icin
Turkiyeden para beklemekde nebilim cok sey geldi bana...
Biz bi donem iflas ettik cook skntilara girmis tik ama oyle boyle degil, eve hergun haciz geliyodu, ekmek arasi sogan yedik bee. Turkiyeden akrabalarimiz teklif ettiler ama onlarin gonderecegi 100euro onlarin butczsine gore cok fazlaydi hic bir gun turkiyeden para beklemedik.
Ayrica benimde esimin ailesi trde. Esimle evlenirken mobilya almadik mevcut nevarsa onu kullandik.
Esimin ailesi bana 45bin tl taki yapti. Onun haricinde yok zirt esyaydi yok pirt esyaydi beklentisine girmedim. O takilari yaptiklari icinde minnettarim

Koskoca insanlarsiniz coluk yok cocuk yok, acikda degilsin ac degilsin. Taaa turkiyeden para umacak kadar dusmeyin.
Insanlari zor durumda birakmayin.
Eşimde haklı olduğumu bildiği için annesine bir süre bizi arama karımın biraz kafasını dinlemeye ihtiyacı var ded
Esinin bu cumlesinden sonra ben annesi olsam silerdim evladigimi bu ne kustahlik yahu. Kafasini dinleyecekmis esi.... Ba ba ba ba ba ba.....!!!

Uzun uzun anlatmak istiyorum aklınızda iyice canlansın.
Ben 22 yaşındayım eşim ise 33 yaşında ikimizde üniversite mezunuyuz. Benim ve eşimin ailesi türkiye’de yaşıyorlar. Eşimin ailesi çocuklarını ekstra şartlarda yurtdışında okutmuş dil eğitimine göndermiş master yapmasina yardımcı olmuşlar ve eşim 3 yıldır yurtdışında yaşıyor. Bende onunla 2 yıl sevgili olduktan sonra evlenme kararı aldık. Evlendik.
1,5 yıllık evliyim/
Eşimin ailesi düğün sürecinde yardım etmediler dersem yalan olur ama şu şekilde; söz elbisem, nişan elbisem, nişan aksesuarlarım herşeyi ben kendim yaptım. Çok güzel bir nişan töreni çok güzel bir söz yaptım.
Düğün sürecine gelirkende kına elbisemi kendim aldım kına yerimi kendi annem tuttu. Eşimin ailesinden para istemedim ama gelinliğimi alın dedim. Nikah işlemlerimin parasını onlara ödettim. Ama mesela gelinliğim 8 bin tldi babası 5.000 tl gönderdi. Bana sormadı gelinliğin ne kadar diye? Bende üstelemedim hiç.
Sırf ben istiyorum diye 45 bin tllik düğün mekanı tutup yemekli düğün yaptılar bunda da haklarını yiyemem.
Ama ben altından falan anlamam
Bana nişanlanırken 2 kez boyundan dolanan zincir, saat, ve bir kelepçe taktılar.
Düğünde ise 15 bin tl lik kolye
5 bilezik taktılar,
Ama ben bunların az ya da çok olduğunu anlayabilcek bir merakta insan değildim. Ve keşke anlasaymışım da daha fazla isteyebilseymişim. Ailem hiç karışmaz böle şelere. Kim ne yapmak isterse öle yapsın derler. Ama ben biraz sivriyimdir söylerdim ama salak ben bilmediğim için bi tane bile bilezik tamam benim için demiştim😄
Sonra biz yurtdışında yaşayacağımız için eşyalı evde yaşayacağız ama sonra gelişmelerden haber ederiz dedk.
3 ay sonra ben eşyalı bir evde yaşayamicağımı anladım
Zor geldi başkasının eşyasında yaşamak.
Sonrw farkettim ki ben valizimi toplayıp gelmişim yeni bir hayata böyle başlanmaz diye kimse beni uyarmamış.
Çok kızgınım!
Sonra ben 5. Ayda eşyasız eve çıkacağımızı ve eşya alacağımızı hem kendi aileme hemde eşimin ailesine arayıp söledim.
Benim sadece annem olduğu için annem 15 bin tl ve ütü, süpürge, mutfak robotu, nevresim takımı gibi şeyler aldı.
Elimin ailesi de 20 bin tl gönderdiler. Siz gerisini yapın biz size 6 ay sonra paramız gelince ( bunlar yılda bir kere toplu şekilde para kazaniyolar) ödicez dediler. Biz yurtdışında yaşadığımız için euro daha yüksek.
2+1 bi ev düzdük ama hepsini en uygun şekilde aldık. Bir tane koltuk nir berjer var mesela salonda. Gardrop bile almadık demir kıyafet takma dolabı aldık.
ama büyük bi tv güzel mutfak eşyaları aldık ama mesela hala bi yemek takımım hala bi halım perdem beyaz eşyam yok ( evde vardı beyaz eşya)
Ama toplam 80 -85 bin tl para harcadık
Makas tornavida bile almak zorurndaydık gtti yani
Bu arada ben çalışıyorum çalıştığımıda eşime veren biriyim/
Neyse gel gelelim o gün geldi babası bize 20 bin daha verdi. Bende dedm eşime ne bu şaka mı dalga mı geçiyorlar toplam 40 bin tl göndermiş oldu ailesi. Hem geleneksel bi ailesi de var gelin aldık ev döşememiz gereken gibi düşünen.
40 bin tl’e ev döşemediğimizi biliyorlar
Sinir krizi geçirdim.
Hem siz alın biz size ödicez diyolar hemde yok.
Paraları var mı evet?

peki neden bize bu kadar az yapmışlar.
Kayınvalidem ve kayınvalides köy evlerinde kavga etmişler.
Babası da babannesini köy evinde değil güzel bir evde kalması için ona ev yaptıracakmış.
Bu arada babanneninde, kayınvalideminde hem merkezde hem köyde evleri var :)
Kayınpederimin 4 tane evi var birinden kiracıyı çıkartıp kızını oturttular.
Ee ben neyin benim bir yıllık evliliğimde ben neden kendimi gelin? Ya da elin üstünde hissetmiyorum?
O zaman dedim kimse beni arayip sürekli dert sıkıntı anlatmayacak.
Kimse seni aramayacak.
Eşime karşı sinir krizi geçirdim
Eşimde haklı olduğumu bildiği için annesine bir süre bizi arama karımın biraz kafasını dinlemeye ihtiyacı var dedi.
Annesi de bana telefonda ben ona izah ederken şöyle dedi
Sende herşeyi hemen olsun istiyorsun
Bak ben bile kaç yıl sabrettim?
Sen dedim hata yapmışsın.
Ben yeni evliyim ve bir yıldır ben zaten sabrettim o zaman biz yapicaz edicez demicektiniz.
Falan filan şu an hala sinirliyim ve nefret etme boyutuna geldim çünkü bir yıl boyunca sürekli beni ariyip başım ağrıyı götüm ağrıyo vah kızım ( öz kızı) durumh kötü onun çocuğuna bakcam. Ona birşeyler aldım diyip durdu.
Senin bir oğlun var oğlun zar zor ev geçindiriyor bir koli gönderemediniz mi? İlla eşya değil yalnız hissettirmemek için bir tarhana bir üzüm birşeyler.

Normalde hergün arar iki haftadır arattırmıyorum. Oğluna söledim bi süre evde ses duyarsam aradığını öğrenirsem evi başına yıkarım dedim. Yıkarım da.

çünkü bana göre bu değersizliktir bir yıl boyunca ben sevgi belirtisi duymadım. Kızım nasılsın, iyiyim annecim sen? Vah doktora gideyim vah götüm ağrıdı temizlik yaptım. 55 yaşında insanlar...

benim annem 55 yasında emekli olmadına ragmen çalışıyor işten sonra lohusa ablama gisip bakiyor gik demiyor kayınvalidem ömrünce çalışmamış koca parası yemiş. 5 tane evi var hala mutsuz hala kayınvalide sorunu yaşıyor. Köydeki kadından rahatsız olup onu evden çıkarttırıyor.
Banada gelip kızım seninle biz gelin kaynana olmayalım anne kız olalım nolur seni kırdıysam özür dilerim diyo.
Ama arkası yok
Bana göre gelin bir süre en azından evliliğin başında iyi hissettirilir.
Sonrw zaten kızın yerine koyarsın
Ama evliliğimin başında ben hiç bişey görmemişken
Asla gitmem kapılarına.
Kocamı da boşamam
süründürürüm.
Ama sinir krizindeyim hala bunu kendi içimde nasıl atlatırım?
Siz gerçek misiniz? İki tarafta çocukları okutmuş size yurtdışında yaşama fırsatı vermişler. Siz hala para derdindesiniz. Eşiniz 33yaşına kadar hiç mi para biriktirmemiş. Tamamen yapmamış değiller bi kısmını da yapmışlar zaten. Herseyi geçtim siz her kavgada eşinize bunu sunarsanız eşinizi de soğutursunuz kendinizden.

Ben ingilizce bilmediğim için şu an çalışamıyorum. Türkiye’ye destek ekibinde çalışıyorum 200 euro ediyor ayda ona da mutfak alışverşi yapiyorum. Eşimin maaşı ise sadece ev kirasına sigortalarımıza ve işte elektrik internet gibi şeylerle sıfırlaniyor.
İngilizceyi de öğreniverin orada bi zahmet. Farkında değilsiniz ama eşinizin ailesi en büyük iyiliği yurt dışında yaşama imkanını hem oğullarına hem de dolaylı olarak size sağlayarak yapmış. Türkiye'de gençler burs bulup da yurt dışına çıkıp dil öğrenmek ve eğitim alabilmek için kendilerini paralıyorlar. Eşiniz ve ailesi olmasa sırf üniversite mezunu olmakla bu imkanı elde edemezsiniz. Minnettar olmanız gerekirken gelinlik için verilen paranın lafını ediyorsunuz ki az buz da para vermemişler. Sözde egitimlisiniz ama kollarındaki bilezikleri yarıştırmaktan başka vasfı olmayan gün teyzeleri gibisiniz. Keşke eşiniz yerine eğitimsiz ama ailesi zengin birini bulsaymışsınız.Allah korusun hepimizi sizin gibi kadir kıymet bilmez insanlardan.

Cok kötü kalpli birisiniz, siz kimsiniz ya arattirmiyorum,eğer ses duyarsam yikarim yakarım. Eşinizde sizin aklinizla annesiyle konuşmuyordur. Allah akil fikir versin size, sizin gibi hayata sadece para gözüyle bakan insanlardan uzak etsin bizi, evlatlarımızı hayirli kişilerle karşılaştirsin rabbim

eşimle her şeyi birlikte yaptık ..
beyaz eşya koltuk takımı yatak odası vs . Üstelik Ailelerimizn de maddi durumu iyi.
Öyle yurtdışlarında fln da okumadık.. Ben lise eşim ortaokul mezunu. İkimizde çalışıyoruz. Asgari ücretin bi tık üstü alıyoruz yani öle aman aman çok değil. Buna rağmen borç öduyoruz..
Gerçekten size ne diyeceğimi bilemedim. . . .

Uzun uzun anlatmak istiyorum aklınızda iyice canlansın.
Ben 22 yaşındayım eşim ise 33 yaşında ikimizde üniversite mezunuyuz. Benim ve eşimin ailesi türkiye’de yaşıyorlar. Eşimin ailesi çocuklarını ekstra şartlarda yurtdışında okutmuş dil eğitimine göndermiş master yapmasina yardımcı olmuşlar ve eşim 3 yıldır yurtdışında yaşıyor. Bende onunla 2 yıl sevgili olduktan sonra evlenme kararı aldık. Evlendik.
1,5 yıllık evliyim/
Eşimin ailesi düğün sürecinde yardım etmediler dersem yalan olur ama şu şekilde; söz elbisem, nişan elbisem, nişan aksesuarlarım herşeyi ben kendim yaptım. Çok güzel bir nişan töreni çok güzel bir söz yaptım.
Düğün sürecine gelirkende kına elbisemi kendim aldım kına yerimi kendi annem tuttu. Eşimin ailesinden para istemedim ama gelinliğimi alın dedim. Nikah işlemlerimin parasını onlara ödettim. Ama mesela gelinliğim 8 bin tldi babası 5.000 tl gönderdi. Bana sormadı gelinliğin ne kadar diye? Bende üstelemedim hiç.
Sırf ben istiyorum diye 45 bin tllik düğün mekanı tutup yemekli düğün yaptılar bunda da haklarını yiyemem.
Ama ben altından falan anlamam
Bana nişanlanırken 2 kez boyundan dolanan zincir, saat, ve bir kelepçe taktılar.
Düğünde ise 15 bin tl lik kolye
5 bilezik taktılar,
Ama ben bunların az ya da çok olduğunu anlayabilcek bir merakta insan değildim. Ve keşke anlasaymışım da daha fazla isteyebilseymişim. Ailem hiç karışmaz böle şelere. Kim ne yapmak isterse öle yapsın derler. Ama ben biraz sivriyimdir söylerdim ama salak ben bilmediğim için bi tane bile bilezik tamam benim için demiştim😄
Sonra biz yurtdışında yaşayacağımız için eşyalı evde yaşayacağız ama sonra gelişmelerden haber ederiz dedk.
3 ay sonra ben eşyalı bir evde yaşayamicağımı anladım
Zor geldi başkasının eşyasında yaşamak.
Sonrw farkettim ki ben valizimi toplayıp gelmişim yeni bir hayata böyle başlanmaz diye kimse beni uyarmamış.
Çok kızgınım!
Sonra ben 5. Ayda eşyasız eve çıkacağımızı ve eşya alacağımızı hem kendi aileme hemde eşimin ailesine arayıp söledim.
Benim sadece annem olduğu için annem 15 bin tl ve ütü, süpürge, mutfak robotu, nevresim takımı gibi şeyler aldı.
Elimin ailesi de 20 bin tl gönderdiler. Siz gerisini yapın biz size 6 ay sonra paramız gelince ( bunlar yılda bir kere toplu şekilde para kazaniyolar) ödicez dediler. Biz yurtdışında yaşadığımız için euro daha yüksek.
2+1 bi ev düzdük ama hepsini en uygun şekilde aldık. Bir tane koltuk nir berjer var mesela salonda. Gardrop bile almadık demir kıyafet takma dolabı aldık.
ama büyük bi tv güzel mutfak eşyaları aldık ama mesela hala bi yemek takımım hala bi halım perdem beyaz eşyam yok ( evde vardı beyaz eşya)
Ama toplam 80 -85 bin tl para harcadık
Makas tornavida bile almak zorurndaydık gtti yani
Bu arada ben çalışıyorum çalıştığımıda eşime veren biriyim/
Neyse gel gelelim o gün geldi babası bize 20 bin daha verdi. Bende dedm eşime ne bu şaka mı dalga mı geçiyorlar toplam 40 bin tl göndermiş oldu ailesi. Hem geleneksel bi ailesi de var gelin aldık ev döşememiz gereken gibi düşünen.
40 bin tl’e ev döşemediğimizi biliyorlar
Sinir krizi geçirdim.
Hem siz alın biz size ödicez diyolar hemde yok.
Paraları var mı evet?

peki neden bize bu kadar az yapmışlar.
Kayınvalidem ve kayınvalides köy evlerinde kavga etmişler.
Babası da babannesini köy evinde değil güzel bir evde kalması için ona ev yaptıracakmış.
Bu arada babanneninde, kayınvalideminde hem merkezde hem köyde evleri var :)
Kayınpederimin 4 tane evi var birinden kiracıyı çıkartıp kızını oturttular.
Ee ben neyin benim bir yıllık evliliğimde ben neden kendimi gelin? Ya da elin üstünde hissetmiyorum?
O zaman dedim kimse beni arayip sürekli dert sıkıntı anlatmayacak.
Kimse seni aramayacak.
Eşime karşı sinir krizi geçirdim
Eşimde haklı olduğumu bildiği için annesine bir süre bizi arama karımın biraz kafasını dinlemeye ihtiyacı var dedi.
Annesi de bana telefonda ben ona izah ederken şöyle dedi
Sende herşeyi hemen olsun istiyorsun
Bak ben bile kaç yıl sabrettim?
Sen dedim hata yapmışsın.
Ben yeni evliyim ve bir yıldır ben zaten sabrettim o zaman biz yapicaz edicez demicektiniz.
Falan filan şu an hala sinirliyim ve nefret etme boyutuna geldim çünkü bir yıl boyunca sürekli beni ariyip başım ağrıyı götüm ağrıyo vah kızım ( öz kızı) durumh kötü onun çocuğuna bakcam. Ona birşeyler aldım diyip durdu.
Senin bir oğlun var oğlun zar zor ev geçindiriyor bir koli gönderemediniz mi? İlla eşya değil yalnız hissettirmemek için bir tarhana bir üzüm birşeyler.

Normalde hergün arar iki haftadır arattırmıyorum. Oğluna söledim bi süre evde ses duyarsam aradığını öğrenirsem evi başına yıkarım dedim. Yıkarım da.

çünkü bana göre bu değersizliktir bir yıl boyunca ben sevgi belirtisi duymadım. Kızım nasılsın, iyiyim annecim sen? Vah doktora gideyim vah götüm ağrıdı temizlik yaptım. 55 yaşında insanlar...

benim annem 55 yasında emekli olmadına ragmen çalışıyor işten sonra lohusa ablama gisip bakiyor gik demiyor kayınvalidem ömrünce çalışmamış koca parası yemiş. 5 tane evi var hala mutsuz hala kayınvalide sorunu yaşıyor. Köydeki kadından rahatsız olup onu evden çıkarttırıyor.
Banada gelip kızım seninle biz gelin kaynana olmayalım anne kız olalım nolur seni kırdıysam özür dilerim diyo.
Ama arkası yok
Sonrw zaten kızın yerine koyarsın
Ama evliliğimin başında ben hiç bişey görmemişken
Asla gitmem kapılarına.
Kocamı da boşamam
süründürürüm.
Ama sinir krizindeyim hala bunu kendi içimde nasıl atlatırım?
Kayınvalidenin kayınvalidesiyle kavgasına kadar okudum. Yani evlenmişsin, çalışıyorsun daha ne bu yaaaa.. Bi düşün ailelerinizin yakasından. Ömür boyu tam destek diyemi evlendirdiler sizi?

Napıyomuş mesela o 3 salonda biri kahvaltı misafiri ağırlamak için biri 5 çayında misafir ağırlamak için diğeri de akşam yemeği misafiri ağırlamak için mi başka türlüsü olamaz bunları sırf başkaları için yapıyolar o 3 salonu da misafirlere tahsis etmeli yani ayıp olur
Altınlarını saklamak için kullanıyordur 45 tane bileziği olan kadının daha neleri vardır oooo

Konunun tamamına okumaya gönlüm el vermedi. Zira adamlar zaten gayet yeterli bir miktar altın takmışlar. Hani az çok bilmek için bir ilginizi olmadığını söylemişsiniz ama az olduğunu vurgulamışsınız.
Gelinlik için 5000 göndermiş. Ortalama bir aile için ortalama bir gelinlik parası göndermiş. Geçen yaz evlendim yaşadığım şehirdeki kaliteli bir gelinlikçide istediğim tasarımı 4000 TLye diktirdim.
Ha söz nişan siz yapmışsınız ama bizim bu tarafta nişanı kız tarafı yapar. Adamlar yine ziynet eşyası takmış. Altta kalacak hiç bir şey yapmamış ki. Siz kendi kendinize tribe girmişsiniz bana emek verilmedi diye.

Kocamı da boşamam
süründürürüm.
Dayanamadım devamını da okudum. Bu nedir? Kulaklarınızı açın "akıl" veriyorum, kayınvalidenizden son bir kez 5 bine yakın para isteyin ve ruh sağlığınız için harcayın bunu. Eşya mal mülk sonrada olur, ama ruh bu kadar hastayken bir daha iyiye gitmez. Başkaları için düşündüklerinizi yaşamazsınız umarım.

Burada okuduğum en aç gözlü insanın konusu.

Söz nişan , kınanın masraflarinin çoğu zaten kadina aittir.

2 kez boyuna dolanan kolye , 5 bilezik bilmem ne kadar altın , 45 bin TL lik düğün , 5 bin gelinlik.

40 bin ev desteği var ortada ama sinir krizi geçiren , ailesini aratmayan bir kadın üstüne de beynini kullanmayı bilmeyen bir erkek.

Siz gerçekten ev yıkansiniz. Aç gözlü, vefasız , aile kavramını bilmeyen biri. Diyecek sözüm bu kadar.

Siz gercek olamazsiniz valla aklim almiyor sizin gibi bir kadin olabilecegini , @Mune uyeyi kontrol edebilir misiniz? Gercek mi troll mu?

Bu trol mu bilemem ama böyle insanlar var.

Keşke böyleleri hiç evlenemese. Gidip bir hayatı berbat edip yerlerinde oturuyorlar.

Eşinin hayatını altüst ediyor, aileleri birbirine düşman ediyor .

Köşeye çekilip birde şikayet ediyorlar.

Arkadaslar guzel esyalarim cok bilezigim yok. Hic biri umrumdq da degil hepsi cekmecede duruyo benim umrumda olan kizim bi sekerlikgordum aklima sen geldin olsun ben aldim ama bir gun sana veririm diyemeyen kayinvalidem varsa kuaurq bakmayin bende cirkef gelin olurum.
Tütülü elbiseler görünce ah bu benim premsesime çok yakışır diye elbisede alsın mı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X