Evlilik / aile özlemi....dertleşmek istedim

Ben çok uzun süre aileden bağımsız olarak yaşam seçtiğim için kendi evimden uzaklaşınca rahat edemiyorum.
Ama burada okuyorum alışamayanları.
O durumda olsaydım boşanırdım. Kendime de eşime de hayatı zehir etmezdim. Adamlar yapınca bağımlı diyoruz da biz de kendimizi düzeltelim lütfen.
Ailemi özlüyorum diye niye boşansın ki, ayrıca eşine hayatı zehir ettiği kanısına nereden vardınız. Bende anne babamı çok severim, özlerim ama özlemek bağımlılık olarak nitelendirilemez. Evini bırakıp aylarca baba evinde kalsa size katılırdım. Okul kapandığı gibi çocukları toplayıp aylarca baba evinde kalan kadınlarda var, bence yorumunuz bu tarz davrananlar için geçerli.
1 1mirac bence sizde biraz abartmışsınız, aynı şehirde 1,5 saat mesafe büyükşehirde yaşayanlar için gayet normal geliyor. Aileme 40-50 km mesafede yaşıyorum, toplu taşıma kullanırsam en az 2 vesaitle gitmem gerekiyor. Çocuklarım küçükken biri kucağımda, diğeri elimde sırtımda çantam en az iki haftada bir giderdim. Akşamları eşim iş çıkışı alırdı, gelemezse bir gece kalırdım. Son bir kaç senedir araba kullanıyorum, daha rahat ediyorum.

kizlarrrrr cok tesekkur ederim degerli yorumlariniz icin telefon dondugu icin alinti yapamiyorum 1 yorum 1 saatte gidiyor :/ ama hepsini okuyorm♡

Ailemi özlüyorum diye niye boşansın ki, ayrıca eşine hayatı zehir ettiği kanısına nereden vardınız. Bende anne babamı çok severim, özlerim ama özlemek bağımlılık olarak nitelendirilemez. Evini bırakıp aylarca baba evinde kalsa size katılırdım. Okul kapandığı gibi çocukları toplayıp aylarca baba evinde kalan kadınlarda var, bence yorumunuz bu tarz davrananlar için geçerli.
1 1mirac bence sizde biraz abartmışsınız, aynı şehirde 1,5 saat mesafe büyükşehirde yaşayanlar için gayet normal geliyor. Aileme 40-50 km mesafede yaşıyorum, toplu taşıma kullanırsam en az 2 vesaitle gitmem gerekiyor. Çocuklarım küçükken biri kucağımda, diğeri elimde sırtımda çantam en az iki haftada bir giderdim. Akşamları eşim iş çıkışı alırdı, gelemezse bir gece kalırdım. Son bir kaç senedir araba kullanıyorum, daha rahat ediyorum.
Arkadaş alışamıyorum demiş, farkettiyseniz.
Eşi bunu farketmiyor mudur acaba?

Aslinda su donem belki evliligimde en rahat oldugum donem diyebilirim kv lerle altli ustluyuz ve cok sorunlar yasadik cok rahatsiz ediyolardi vs ama simdi kavgasiz dovussuz gorusmeyi kestim dogal olarak esimle aramizda eskisinden de iyi. Ama bi vicdan azabi var sanki. Evliligimden bagimsiz Surekli ailemi hatirlayip uzulmeliymisim gibi bi his. ay cok tuhaf ya. Onlarin surekli ozleyip uzuldugunu bildigim icin mi acaba? Buarada kacarak evlendm ve cok ani oldu
Genelde bu alisamama , vicdan azabı hissetme durumlari ailenin tutumuyla yakından alakalı oluyo . Eğer aile , sen yeter ki evinde ol bizde aklın kalmasın idare ediyoruz senin mutlu oldugunu bilmek arayınca ulaşmak yetiyor diyorsa kadın da erkek de evine alışıyor düzenini oturtuyor durumu kaniksiyor. Ama ailelerde sürekli yanimizda ol, elin ustimuzde olsun gibi durumlar varsa ağlama da işin içine giriyorsa insan bu beklentiyi karşılayamamaktan, ailesini uzmekten dolayı bı suçluluk psikolojisine giriyor sanki . Ben hep bunu gözlemledim . Aynı şeyi eşimin ailesi de yapıyor 5 gün görmese kayivalidem ağlar . Esimin içi parçalanır gelir gelmez gorusurler ustune yatıya kalmak ister mesela eşim ... Yani aile tutumuyla ilgili ...

Arkadaş alışamıyorum demiş, farkettiyseniz.
Eşi bunu farketmiyor mudur acaba?
Annelik ve eşlik sorumluluklarımı yerine getiremiyorum, bu yüzden eşimle problem yaşıyoruz, oda çok şikayetçi vs dememiş ki. Evet terapi vs. teklif edilebilir ama boşanmak böyle bir durum için çok uç demek istiyorum.

İki cocukla nasil alisamadiniz alisma dediginiz bir iki ay surer zaten ayni sehirdesi iz ayrica kalmaya gidince esinde neden aklin kaliyor cocukmu bu adam? Yap bir iki yemek git iki gun kal don madem cok istiyorsun hem cocuklarada bakarlar belki. 5 sene olmus sizin baska sorunlariniz olabilir bu normal degil

Ya kusura bakmayın ama olayı çok dramatikleştirmişsiniz. Tabii ki en normali kendinizin bir yuva kurması? Yılda bir kere ailesini görenler var. Evlenmeseydiniz keşke. Babanızın ameliyat olmuş ama anneniz yanında. Daha ne?

Nasıl alıştığım kısmına gelince; öncelikle bir birey olduğumun farkına varmadan evlenmedim. Evlendiğim zamanda önceliğimin eşim ve çocuklarım olduğunu biliyordum.

Bana olgunlasmadan evlenmeseydin diyebilirsiniz.. haklısınız kızlar. Biraz içimi dökmek dertleşmek istedim.

5 yıl oldu hâlâ alışamadım. Kucuk yasta evlendim zaten. Dun babamin da telefonda ağlaması üzerine dunden beri ruh gibiyim. Babam 66 annem 61 yaşında.

Aynı sehirdeyiz ama 1 bucuk saat mesafe var otobusle 2 vesait ve arabamiz yok bu yuzden sık gidemiyorum.. gittiğim zaman bazen kalıyorum ama bu sefer de aklım eşimde kalıyor.

Yaklaşık 25 gün once ameliyat oldu babam. Ameliyattan once gidip 5 gun kaldım ama 1 yaşındaki oğlum burnumdan getirdi o yuzden babam ameliyattan çıkıp eve gelmeden eve geldik(çocuklarımdan biri 3 diğeri 1 yaşında)

Dun ise babamin aklına eski günler gelmiş ağlıyodu cok özlemiş o günleri.
Gidicem bu hafta duruma göre kalırım ama bi yanda da eşim var . Cok tuhaf hisler icindeyim dunden beri gidip kalsam da döndüğümde babamlar gene üzülecek diye düşünüp üzülüyorum :KK43:

Bende hergun o gunlerimizi düşünüp üzülüyorum. Cok güzeldi ve sanki ben bozmuşum gibi geliyor. Keşke daha fazla vakit geçirseydim. Keşke o gunler hiç bitmeseydi. Evliliğimde sorun yok eşimi çok seviyorum ama pişman oluyorum babamin özlemine üzülmesine dayanamıyorum içim daralıyo babam üzüldükce.. anneminde öyle.. hep içine atardı babam yansıtmazdı ilk defa oldu:KK43:

Siz nasıl alıştınız kızlar ?..

Lütfen kusura bakmayın ama çok mu dramatize ediyorsunuz içinde bulunduğunu durumu. 1,5 saat abartılacak bir mesafe değil, gittiğinizde kalma şansınız da oluyormuş. Çok şükür sağlıkları da yerinde, Allah başka dertler vermesin...

X