Evliliğm Çaresizligim, Arada Kalmak Çok Yoruldum..

Anneniz kaç yaşında bilmiyorum ama biraz sosyallesse. Burada bir üye yazmıştı. Annesi ile babası ayrılmış.Kadin iki cocuguna bakmış büyütmus. Şimdi emekli olmuş. Bir arkadaş grubu kurmuş kendine, birlikte geziyorlarmis filan. Hatta konu sahibi hepsi şen dullar yazmisti. Bana da çok sevimli gelmişti. Belki de annenizin böyle bir şeye ihtiyacı var. Ileride cocuk olunca oyalanir ama olana kadar bence hazır sağlığı yerindeyken, kazaniyorken gün yüzü görsün birazcik kadin.Kurslara gitsin. Turlara katilsin ;-)

ileride sorun çıkaracak diye dert etmek çok saçma bence, resmen sorunu çağırıyorsunuz...
tabi siz nasıl tek başınıza annenize gidiyorsanız eşiniz de kendi ailesine gitmeli siz de ona karışmamalısınız
eşiniz anneniz hakkında yorum yapmıyorsa siz de onun ailesi hakknda laf söylememeli yorum yapmamalısınız

Hayat boyu annenizin yanında kalamazsınız. Gün gelince evlenmeniz ve yalnız kalması kaçınılmaz. Bütün bunlara kendini hazırlaması gerekirdi. Ya hayırlı bir kısmet çıkıp evlenecek ya da yalnızlığa alışacak. Sizin yapacağınız sadece sık sık ziyaretine gitmek, moral vermek.

Daha önceki açtığın konuları falan okumadım ama seni çok derinden anladım.Bu durumda sen çok fedakar olmalısın.Kv ne yaptı bilmiyorum ama asla unutamasan da unutmuş gibi yap,sevgiyle yaklaş.o ne kadar kötüyse sen o kadar sevgiyle yaklaş,böylece bir süre sonra ona insan olduğunu hatırlatırsın.sık sık da git,evet ne yazık ki yazılı olmayan kanunlar var.hayatta her şey karşılıklı,keşke öyle olmasaydı...
annen için çok üzüldüm,ki şu an sağlığı falan yerinde hastalanadabilir öyle düşün.Neyse ki yakınmışsınız o çok güzel işte.
Bir de bebiş için erken ama düşünürsen annen de size yakın bahane olmaz mı sence deherhalde annen sana o kadar yakınken kv atlamaz yine.
bebek olana kadar da her hafta git,haftanın 1 günü sonuçta sık dişini.alttan al hep boş ver,annen daha kıymetli.
hem sen alttan ala ala belki kv de insan gibi davranır,ne kadar haksızlık yapmışım bu çocuğa der.
yani her şeyi sevgi ile çözmeye çalış.

Erkek annelerinin kendilerini kız anneleriyle karşılaştırmalarını saçma buluyorum. O gelirse ben de gelirim. Erkek annelerine gelin hizmet ediyor, buna rağmen kusur ararlar. Oğulları her daim oturur kim gelirse gelsin. Evde kırık dökük olsa, aa oğlum neden tamir etmiyorsun elinden neden gelmiyor, erkek değil misin demezler. Ama gelinin elinden her şey gelecek. Yoksa tüh kaka oluyor. Arkadaşlarımın evinde mesela 6 aydır salonun ampülü yanmıyor. Kimse Ada'ma neden böyle demiyor. Ama gelin sofra kurmasa laf oluyor. Eşiniz misilleme yapıyor olabilir ama ben çok istisna durumlar hariç haklı bulmuyormuş. İşte annen bizden çıkmıyor demesinin haklı bir sebebi olamaz anneniz ona sizin kv gibi laf sokmuyorsa. Ama gel de anlat. Hatta bir ata sözü vardı damatlar kayınvalide'yi çok severler anlamında. Tam hatırlayamadım. Tam da öyle.

Beni anlayan birilerinin olmasi biraz da olsa nefes aldırıyor dediğiniz gibi yapmaya caliscm ama cesaret edemyrm blymsn hani kadının yüzünü görünce sanki şeytan gormse donyrm kalbime agri saplanio ben boyle olsam esm iyice duslecesek bu sefer se blmyrm çocuk için xok erken oldunu düşünüyorum nerden tutsam tutum o kadar arada kalyrm ki

Evet aslinda durum tamda böyle asla anlamck beni ve hep kiyaslama ypck kisasa kisas yapcak peki bi çözüm yolu suna blrmsnz bana

Evet aslinda durum tamda böyle asla anlamck beni ve hep kiyaslama ypck kisasa kisas yapcak peki bi çözüm yolu suna blrmsnz bana
Yukarıdaki yorum bir çare olabilir. Anneye çocuk baktırmak. Ama anneniz çalışıyormuş. Eşiniz parayı seviyorsa anneniz öyle biraz göz boyasın. Hediyeler falan. Geldiğinde bir iş yapsın, yemek falan. Maalesef bu böyle. Annenizle rahat vakit geçirdiğinizi düşünürlerse rahat vermezler.

annen neden senin yüzünden yalnız kalmış olsun ki?
sen çocuğusun bi gün iş ya da eş yüzünden zaten ayrılacaktın.
boşanmak da mutlu olmak için yapılır. demek babanla mutsuzdu, bak yeni bi sayfa açmış.
işi de varmış oyalanıyodur.
evde yalnız yaşayan bi o yok ki.
ben evliyim ve yalnız yaşıyorum.
anneannemin eşi öldü yalnız.
vs vs. yani yalnız olmak (hem de sen 12 dk kadar yakınken) sorun olmamalı.

eşinin ailesi sana ne yaptı bilmiyorum ama yapabiliyorsan haftada bir gün onları bir gün anneni davet et bi kaç saat sık dişini derim.

Canım benim nerde hangi şehirde yasiyorsun bilmiyorum ama biktim bu anaların yaristirilmasindan biktim ne istiyor bu erkekler anlamıyorum sen ona gel deme kendin annene giderken kendin git sik sik ziyaret et esin akşamları olmadığı zaman çağır kendini kasma ya hangi ayette var evlenince kız anasını az görecek KV giderse gidecek diye kavga çıkartmadan yap bunu çok sik gidiyorsun derse yapıştır cvbini sende git annene engel mi oluyorum de bu nedir ya sidik yaristirir gibi herkes kendini anasını babasını yoklasin görüş sun kimse kimsenin anasına danasina bakmak zorunda değil bak bununla ilgili ayet ve de onlarca hadis var. Üzülme sıkma canini şartlandırma kendini sunu mu der laf mi eder diye kendin git ara konuş çağır ona ne ev tek onun değil seninde evin ortak alan laf etmeye hakki yok ben iyilik olsun diye sustum tepeme çıktılar noldu boşanma noktasına geldik sen yapma yazık çok yenisini Hır gür olmadan sessizce hallet isinj baktin sorun çıkarıyor göster dişlerini bastan yürüyor bu isler taviz de tavizi doğuruyor Allah yardımcın olsunn

Yorumlarınız için tsk ederim öncelik le ben halen napacamo blmyrm cok aradaym ama annem için olsa bile kaynanama yaklasmak içimden gelmiyor sanrm bunu yapmcm yapamamda esimde blyrm ki anneme soğuk davranmaya devam edecek annem öyle eşim öyle ben böyleyim ooff

Düşündmde o kadar haklsn ki su yorumunzda ben taviz verdkce tepeme cktilar herkezi kendim gibi sandm zaten tepeme bindler annem için bile olsa sıcak kanlı olmcm onlara sanrm bunu yapamam cok zor enisi anneme kendm gtmek eşim yokken cagrmak ki eşim bana ne sedi bilymsnz kendi anana kac gun gidiosan benim knede o kadar gideceksn die bir tartismamzda her kavgamizda sanki içinde kileri kuuso bana ve benm annemn yalnz oldunu unutuo ne yazikki ki

Esinle konuş bana zarar veriyolar laf sokuyolar benim annem bişey demiyo sana diye anlayışlı olsun o da çok sık görüşmek istemiyorum de annem yalnız senin annen yalnız değil gibi konuş samimiyetle yaklaşın üzüntünuzu belli edin anlat belki es olmak zor sadece yatakta bitmiyo karı kocalık Afedersin ama bide esin ailesine düşkün se iyi gecin tecrübeyle sabit kimse kimseyi sevmek zorunda değil sen iyi ol güleryüzlü ol gerisini Allaha bırak.

Koca bulunur ama ana bulunmaz
Eşini avucunun içine alman lazim o zaman her dediğin olur bence buradaki bayanlara bunu nasil yaparim diye sor.
Allah yardimcin olsun canim.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki o okuzden bende de var hayvan bunlar ya insanlık diye bisey yok yani ailesi ile aranda belliki bi kopukluk var birşeyler olmuş bunları eşinden biliyordur bildiği halde illa görüş illa görüş ne bu ya benim okuzde anana haftada gidiyorsun benimkine iki uç defa gideceksin der niye aynı yerden çıktık senin ananın ne özelliği var ne mecburiyetim var derim o onun anasiymis ruh hastası bunlar yeminle Rabbim verecek cezalarını inanıyorum ben benimde kızım var eşime inşallah sende kizinkn evine gideme kizin sana gelmesin hasret yasa derim yapan çekecek kaçış yok.. Sen kavga etmeden güzellikle sessizce hallet işini annenle anlasamiyoruz az görüşmek daha iyi olur mesafe aradaki sevgiyi arttırır aslında bi bilseler bunu söyle ona baktin sorun çıkarıyor hayatım sende git annene hergun git bisey mi diyorum de bırak naparsa yapsın sen annem yalniz desende anlamaz bunlar tekrar söylüyorum inatlasmadan yumuşak yaklaşarak yap bazen gizli git ne bilecek gündüz yokla gel çok sorun çıkarırsa Savun kendini ezdirme taviz verme analar yarismaz ya bu kadar terbiyesizlik olmaz ana hakkını nerde odeyecez walla ben anne oldum annem için ağladım affet beni diye çok uzmusum diye kıyılır mi onlara cennete onların rızası olmadan nasıl girecez Bu zihniyet yok olmalı cogalmamali ya yazık walla Allah yardımcımiz olsun

Bence eşinin ailesine seviyeli davran bir iki dene, ara ara gülümse katıl sohbetlerine fazla ileriye gitmeden
Sonra eşini annene karşı sına.
Tavrın net olmalı. Onlar kalabalık senin ki Tek.
Eşin çok vicdansızca yapacak şey yok. Ama annemi çağırdım akşam yemeğe gelcek diyebilirsin.
Eşinin nabzına göre şerbet misali.

malesef herşey karşılıklı canım ... bu yuzden kv ile mesafeni açma fazla ... eşiniz sanrıım ailesinin yaptığı şeyleri hata olarak algılamıyor bence anneniz için o kadına katlananın size her ne yapıosa artık ...

Annen çocuk değil ya ne demek yalnızken napıyor geceleri? Ayrı şehirlerde olsanız ne yapacaktınız, sanki herkes annesiyle 12 dakikalık mesafede mi oturuyor? Gündüzleri görüşüyormuşsunuz zaten, akşamları da görüşmeyiverin. Zaten annen senin mutluluğun için doğrusunun bu olduğunu bilip ona göre davranmalı. Artık evlisin sen, annenden ayrı bir evin yuvan var. Bu kadar dramatize edip annem akşamları yalnız diyip ağlamak da neyin nesi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…