bizde bir adet varmış annem bana kınagecesi olacağı gün anlattı elimede nakışlı oyalı kesede beyaz bir mendil verdi.ilk gecenin sabahı kayınvalideye kahvaltıya gidilir giderkende o mendil götürülürmüş.tabii kullanılmış bir şekilde. hissettiğim utancı ve anneme kızgınlığı anlatamam ve annem benimle böyle şeyleri hiç konuşmayan tutucu gelenekçi bir insandır.o gün bana bunu vermesi beni ekstra bir strese soktu. ben kızıma asla böyle birşey yapamam
.sonra gece ben o mendili eşime gösterdim napim kullanimmi diye onlarda böyle bir adet olup olmadığını sordum o da bilmiyormuş, neyse belki vardır yoksa hiç göstermeden atarım diye düşünerek kullandım mendili ertesi sabah kayınvalideme gittik kahvaltıya görümceler falan herkes yüzümüze bakıyor ayyy ne saçma birşey yaa
büyük görümceme bir kenarda çantamdaki mendilden bahsettim o da kayınvalideme söyleyerek böyle şeylere hiç gerek olmadığını eskide kaldığını söyledi almadılar oh bi rahatladım
sonra hemen bavulu hazırlayıp balayına gittik ,şu kahvaltı adeti olmasa çok iyi olcak