• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Evliligin kaçıncı yılında hamile kalınması sizce ?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Tam 2 yıl sonra hamile kaldım. 2 yıl 9 ay dediğiniz gibi 16 gün önce bebeğimi kucağıma aldım. Bence hiç geç değil ben ideal olduğunu düşünüyorum. 2 yıldan önce yaş geçmiyorsa gebelik için, aceleye gerek yok.
27 yaş oldum yakınlarda ☺️

Kizlar elbette insanın planladığı gibi gitmeyebiliyor ancak az çok hesaplar yapar ona göre şekillendirir hayatını insan.

Siz evlilikte kaçıncı yıl bebek olmasını öneriyorsunuz .
Benim için mantıken evlendikten iki yıl sonra düşünmek ve dokuz ay da hamilelik derken 2 yıl 9 ay...nerden baksan 3 yıl yani gayet ideal geliyor mesela
EvlilEvlilikte ki yaşayacağınız heyecanı çocuk varken yaşarsınız bence 1 tane olsun burdaki yazıları belki okuyorsundur benim 3 buçuk yıldır çocuğum olmadı hiç korunmadihim halde ve arkadaşımın 9 yıl olmadı 3. Tüp bebek denemesi yaptırmayı düşünüyor bence korunmayınkorunmayın olursa zaten olur olmazsada ne kadar sure beklemek istedikten sonra doktora gidersiniz yeterki geç kalmayın

EvlilEvlilikte ki yaşayacağınız heyecanı çocuk varken yaşarsınız bence 1 tane olsun burdaki yazıları belki okuyorsundur benim 3 buçuk yıldır çocuğum olmadı hiç korunmadihim halde ve arkadaşımın 9 yıl olmadı 3. Tüp bebek denemesi yaptırmayı düşünüyor bence korunmayınkorunmayın olursa zaten olur olmazsada ne kadar sure beklemek istedikten sonra doktora gidersiniz yeterki geç kalmayın
☺️ Yani seneye anca yaparım şuan icim istemiyor hiç .

Evlenir evlenmez çocuk yapmak yerine beklemek daha mantıklı bence.Eşinle gezip tozmak, yeni yerleri görmek en iyisi çünkü bebekle gezmek daha kısıtlı olacaktır. Tatilini bebeğe göre ayarlayacaksın mesela. O yüzden evlendikten sonra hem evliliğin oturması hem de ileride içinde kalmasın diye gezebildiğin kadar gezdikten ve en önemlisi kendini bebek için hazır hissettikten sonra bebek sahibi olmalı.

27 yaşım ☺10 aylık evliyim
Ben de 28 de evlendim keyfi olarak bekledim ve 34 yaşında bebek sahibi oldum pişman değilim gezdim tozdum yine olsa yine beklerdim😀 çünkü çocuk için kendini hazır hissetmek de önemli, hazır hissettiğimde anne oldum😊

Ben de 28 de evlendim keyfi olarak bekledim ve 34 yaşında bebek sahibi oldum pişman değilim gezdim tozdum yine olsa yine beklerdim😀 çünkü çocuk için kendini hazır hissetmek de önemli, hazır hissettiğimde anne oldum😊
Millet laf ediyor diye etkisinde kalıp dogurmakta mantıksız .
Dogurunca o konuşanlar dan hangi biri bakacak bebeğine.sen bakacaksın sana kalacak

Kizlar elbette insanın planladığı gibi gitmeyebiliyor ancak az çok hesaplar yapar ona göre şekillendirir hayatını insan.

Siz evlilikte kaçıncı yıl bebek olmasını öneriyorsunuz .
Benim için mantıken evlendikten iki yıl sonra düşünmek ve dokuz ay da hamilelik derken 2 yıl 9 ay...nerden baksan 3 yıl yani gayet ideal geliyor mesela
Yani aslında bana kalsa da iki sene ama Allah ne zaman nasip ederse o zaman oluyor :) ben 4 senelik evliyim 1.5 senedir olmuyor mesela. Benim bir arkadaşım evlenmiş bir sene geçmiş , çalışmalara başlayalım ne de olsa hemen olmaz demiş ama ilk seferinde hamile kalmış :) bir arkadaşımda çok plan yapmıştı şu zaman bu zaman diye ama hemen olmamıştı. Yani aslında Allah’ın işi bir bakarsın ilk istediğin ayda olur bir bakarsın bir sene belki daha fazla sene çocuğun olmaz..

Hem yaşa hem kac çocuğunuzur olmasını istediğinize bağlı bence.. 1 çocuk istiyorsanz 30dan sonra da olur 2 çocuk istiyorsanız yaşı biraz geriye cekebilirsnz bence

Bende geçen yaz evlendim 1.5- 2 sene gezip tozup öyle düşünüyordum bebeği 27 yaşındayım ama işler hiç plana göre gitmiyormuş şimdi 7 ay sonra sürpriz bebek:eğlence:hala anlamış değilim😂😂plan yapılmayacağını öğrendim

Bence hemen hamile kalmalı. Biz de iki yıl bekledik bak ne oldu şimdi 5 aydır istiyorum da olmuyor 😫 hayaller ve hayatlar misali. Evlendiğiniz gibi hamile kalın vesselam :sampiyon:

Herkesin yasami, sartlari ve evliligi farkli.

Ben 20 yasinda evlendim. 6 yil sonra karar verdim. Benim icin dogrusu buydu.
35 yasinda evlensem tabi bu kadar beklemezdim.

Back
X