• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin düzeni, aile ilişkileri ve çocuk planı.

Günaydın Kanaryacım
Demek bebe düşünmeye başladınız hayırlı uğurlu olsun inşallah canım.
Allahım her isteyene sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
Sen de biliyorsun çocuk işi maddi manevi çok zor.
Bence yardımsız büyütmek daha iyi. Karışan yok, eleştiren yok, en önemlisi konuşan yok. O kadar alışkınız ki biz sakinliğe hiç kimseye tahammül edemeyiz.

Eve temizliğe ve ütüye yardımcı hanım gelirse işin kolaylaşır.

Bebeği de saatine uygun yedirip oynatıp uyutursan sen ve eşin rahat edersiniz.

Allahım gönlüne göre versin inşallah canım benim.

Günaydın Kanaryacım
Demek bebe düşünmeye başladınız hayırlı uğurlu olsun inşallah canım.
Allahım her isteyene sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
Sen de biliyorsun çocuk işi maddi manevi çok zor.
Bence yardımsız büyütmek daha iyi. Karışan yok, eleştiren yok, en önemlisi konuşan yok. O kadar alışkınız ki biz sakinliğe hiç kimseye tahammül edemeyiz.

Eve temizliğe ve ütüye yardımcı hanım gelirse işin kolaylaşır.

Bebeği de saatine uygun yedirip oynatıp uyutursan sen ve eşin rahat edersiniz.

Allahım gönlüne göre versin inşallah canım benim.
Lalem günaydın. Çok teşekkür ederim. Detaya girmedim ama eşim değişmez ise herşeyime yardım eder. Yarın misafirim gelicek bende akşamdan evi süpürürüm toparlarım heryeri diyor. Olması gereken bu elbette ama çoğu sorunumuzu çözdük. Manevi olarak hazır hissediyorum maddi olarakta kenara altın attık. Eksik olan elektronik eşyalarımı tamamladım.
Eşim yiğeniyle oynarken görümcem kızdı kaldırma öyle sarsma diye. Çocukta bir mutlu gülüyor falan. Karı koca senin çocuğun olsun görücem bekliyorum dediler. Dururmuyum ben olmayan çocuğumu savunmaya başladım:) çocuğumu karıştırmayın aranızdaki soruna zararlı şeyleride yaptırmam dedim. Yapıcaz falan dediler şakasına dedim yapamazsınız çocuğun annesi bensem izin vermem diyip güldüm. Çoğu sorunlarımı hallettiğim için görümcemin, annesinin böyle lafları beni sarsmıyor klasik diyip geçiyorum.
Eşim evliliğe alıştı izin günlerimde evde olup benimle vakit geçirmek istiyor akşamları erken uyumayalım diyip film seçiyor. Yemeğe davet ettiklerinde bana soruyor ya da genelde yok dinlenicez diyor. Ben organize ediyorum herşeyi görümcemin doğumgünü hediyesini de ben alıyorum annesininde. Ben veriyorum direk doğal olarak kimse sitem de edemiyor. Ettiklerinde ayıp yahu hediye derim çünkü biliyorlar.
Saygılı şekilde ilişkilerim devam ediyor. Kayınvalidem oğlunu elinden almışım gibi paylaşımlarına devam ediyor görümcem de abisine düşman gibi davranıyor. Beni ilgilendirmiyor çünkü herkes kalbinin ekmeğini yer. Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin🥰

Lalem günaydın. Çok teşekkür ederim. Detaya girmedim ama eşim değişmez ise herşeyime yardım eder. Yarın misafirim gelicek bende akşamdan evi süpürürüm toparlarım heryeri diyor. Olması gereken bu elbette ama çoğu sorunumuzu çözdük. Manevi olarak hazır hissediyorum maddi olarakta kenara altın attık. Eksik olan elektronik eşyalarımı tamamladım.
Eşim yiğeniyle oynarken görümcem kızdı kaldırma öyle sarsma diye. Çocukta bir mutlu gülüyor falan. Karı koca senin çocuğun olsun görücem bekliyorum dediler. Dururmuyum ben olmayan çocuğumu savunmaya başladım:) çocuğumu karıştırmayın aranızdaki soruna zararlı şeyleride yaptırmam dedim. Yapıcaz falan dediler şakasına dedim yapamazsınız çocuğun annesi bensem izin vermem diyip güldüm. Çoğu sorunlarımı hallettiğim için görümcemin, annesinin böyle lafları beni sarsmıyor klasik diyip geçiyorum.
Eşim evliliğe alıştı izin günlerimde evde olup benimle vakit geçirmek istiyor akşamları erken uyumayalım diyip film seçiyor. Yemeğe davet ettiklerinde bana soruyor ya da genelde yok dinlenicez diyor. Ben organize ediyorum herşeyi görümcemin doğumgünü hediyesini de ben alıyorum annesininde. Ben veriyorum direk doğal olarak kimse sitem de edemiyor. Ettiklerinde ayıp yahu hediye derim çünkü biliyorlar.
Saygılı şekilde ilişkilerim devam ediyor. Kayınvalidem oğlunu elinden almışım gibi paylaşımlarına devam ediyor görümcem de abisine düşman gibi davranıyor. Beni ilgilendirmiyor çünkü herkes kalbinin ekmeğini yer. Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin🥰
Amin inşallah güzel kardeşim.

Sen evin düzenini, eşini bilirsin. Tamam diyorsan çok da bekleme. Evlat ne kadar zor olsa da muhteşem bir varlık!

Eşin de yardımcıysa süper!

Benim kocam muhteşem yemek yapar, kayınvalide buzluğa konacakları verir, ben de çorba,makarna,pilav yapabiliyorum. Salata da yapıyorum ama o çok sıkıcı geliyor. Hazır yufkadan börek de sararım. Gemiyi yürütüyoruz çok şükür.

Aaa bir de burada okuyorum “bilmemkim evine hiç misafir çağırmıyor, gelmek isteyenleri annesinde ağırlıyor” diyenler var. O konudaki özne benim. Misafir ağırlamıyoruz, tek bir farkla gelmek isteyenleri anneciğim değil kayınvalideciğim ağırlıyor biz de gidip kendimizi gösteriyoruz. Düzenimizi bozmamak için çabalıyoruz. İnşallah başarılı oluruz.

Allahım ona layık evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inşallah sağlık ve mutlulukla…

Amin inşallah güzel kardeşim.

Sen evin düzenini, eşini bilirsin. Tamam diyorsan çok da bekleme. Evlat ne kadar zor olsa da muhteşem bir varlık!

Eşin de yardımcıysa süper!

Benim kocam muhteşem yemek yapar, kayınvalide buzluğa konacakları verir, ben de çorba,makarna,pilav yapabiliyorum. Salata da yapıyorum ama o çok sıkıcı geliyor. Hazır yufkadan börek de sararım. Gemiyi yürütüyoruz çok şükür.

Aaa bir de burada okuyorum “bilmemkim evine hiç misafir çağırmıyor, gelmek isteyenleri annesinde ağırlıyor” diyenler var. O konudaki özne benim. Misafir ağırlamıyoruz, tek bir farkla gelmek isteyenleri anneciğim değil kayınvalideciğim ağırlıyor biz de gidip kendimizi gösteriyoruz. Düzenimizi bozmamak için çabalıyoruz. İnşallah başarılı oluruz.

Allahım ona layık evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin inşallah sağlık ve mutlulukla…
Önemli olan huzur Lalem. Bende pek temizliği beceremem elimden geldiğinde yemek yaparım. İlk başlarda kayınvalidem sanki yemek mi yapıyorsun diye laf sokmaya başladı. Suçlu hisseettim kendimi ama silkelendim. Kendine gel sen yemek yapmak için köle olmak için evlenmedin dedim.
Eşime iyi davrandıkça daha huzurlu olduk. Yemek yapamasa da çok güzel toz alıp ev siliyor banyo çitiliyor. Kadınım diye ben yapmak zorunda değilim ki. Yemekten anlamaz ama pazar kahvaltılarından elinden menemen yiyelim diye veririm gazı. Mutluyuz artık elalemin geline bak bişey yapmıyor lafları umrumda değil.

Gurur yapar kaynanamdan birşey almayacağım derdim. Sonra kızı alıyorsa benim farkım ne diye düşündüm. Nohut fasulye terayağ verdikçe alıyorum. Para yerine de hediye allıyorum ona.
Psikolojm düzelince sosyal hayatımda iyi durumda. Allah evlat nasip ederse nasıl olur bilmiyorum. Onun içinde çizgimden çıkmayıp kendim olmaya devam edeceğim.
Annem geçen diyorki “kızım çokta mesafeli olma yazık görümcene gelsin gitsin çağır git” . Ne zorluklarla düzenimi kurduğumu anlatabildim mi :) annemde ki fedakarlık ve hep verme duygusu bende de vardı. Emek vere vere düzelttim kendimi. Beni gecelerce ağlatan kıza yazıkta bana değil sanki diyince de öyle ama olsun kızım alttan al diyor :)

Nasıl yani ? Nedir tam olarak düzen. Eşle özel vakit geçirme, hayır deme, saygı, gelip gitme, eşle ortak karar verme derken çoğunu hallettim. Nedir mesela diğer düzenler öğrenebilir miyim onları da çözelim.
Eşinin ailesiylede sağlıklı bir düzen kurmalısın. Senin çocuğun onların torunu ve yeğeni olacak ve onu görmek onunla vakit geçirmek isteyecekler. Ayrıca babanne ve hala ile vakit geçirmek çocuğunun da hakkı olacak. O zamnda ben görüşmem kıyıda köşede çocuğu görsünler diyemezsin ki. Bu herşeyden önce kendi evladına haksızlık olur.
Ama o kadar tepkili bir şekilde hayatının düzenli olduğunu söyleyip hesp sorar gibi ne sorunum var demişsin ki, ok yani bir sorunun yok demekki. Niye konu açıp fikir istedin ki?

Back