• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin düzeni, aile ilişkileri ve çocuk planı.

Alt ust mu oturuyorsunuz? Brnce baska rve gecin ki
Birseye karisamasinlar…brnde bunu anlamiyorum bu kadar sevmiyorsaniz niye aldin ogluna bu kizi madem
Kız sorma niye aldın madem :) kaynanam bayılırdı bana. Anneme yalvarmadığı kaldı. Çok hanım kız herşeye alıştırcam dedi. Bende safım iyiliğinden diyor sandım. Çocuk gibi davrandı bana. Despotluk yapma. Dayanamadım. Ana baba sözünden çıkmayacam madem ne diye evlendim kendi ailemle yaşardım çekemem aileni dedim eşime. Uzaklaştım ailesinden. Ben uzaklaşınca oğluyla da arası açıldı. Sevmiyorlardırmugtemelenx

Kız sorma niye aldın madem :) kaynanam bayılırdı bana. Anneme yalvarmadığı kaldı. Çok hanım kız herşeye alıştırcam dedi. Bende safım iyiliğinden diyor sandım. Çocuk gibi davrandı bana. Despotluk yapma. Dayanamadım. Ana baba sözünden çıkmayacam madem ne diye evlendim kendi ailemle yaşardım çekemem aileni dedim eşime. Uzaklaştım ailesinden. Ben uzaklaşınca oğluyla da arası açıldı. Sevmiyorlardırmugtemelenx
Aman kopru meselesi iste ayiya dayi diyolar akillarinca ama neden yani.. sonunda huzursuz oluyor ve ediyorlar.. millet ne merakli hayati tatsizlastirip stres yapmaya…

Resti cek valla.. elini ayagini ceksin madem. Olgun olan bir kv kp dusunur.. cok uc durumlar yoksa.. bu gelinle kotu olursak oglumuz kalir arada diye ama nerde.. illa birilerinin omrunu yuyecekler. Valla gitsin konfeksyonda filan is baksin kv cani skliyorsa😐

Dürüst olmak gerekirse sanki görümcenize nispet ve kv ilgisi çekmek için bu kadar heveslendiniz enerjisi aldım. KV ile ayda yılda bir görüşüyorum diyip "ay muhabbet ederken kızım olduğunu görüyorlar dedim hayırlısı demedi" "annem hediye aldı teşekkür etmedi" diye hayıflanmanız tutarsız geldi bana. Allah gönlünüze göre versin.
Yook güzelim nispetten değil ben hala oluyorum ve inanın çok mutluyum. Abimin evladı ya canım canım. Annem hevesli elimizden geleni yapıyoruz doğrusuda bu zaten. Tüm eksiklerini tamamladık yengemi mutlu ettik çocuğun seneye yaz kıyafetlerine kadar aldım. Annem heveslendi seninde kızın olcak diyip bana da almaya başladı. Çok güzel babannesin annem diyorum. Kaynanamla yiğenim için konuşurken söyledim sadece hıı cevabını aldım hepsi bu. Sadece yapılanı yakıştıramadım annem olunca daha da hassas oluyorum. Annem hastalığında bayramında ararken kaynanam mesajını bile yanıtlamıyor. Uzun yıllardır torun bekliyor annem abimden haber alınca ağladı kaynanam hala hayırlı olsun diye aramadı. Gelinin annesi o yaptığı bence yanlış.

Kayınvalidem ve annem bebek dogdugunda iki hafta geldiler kötü degildi ama ben anne değildim başımda iki anne vardı . Alt katında o çocuğun babannesi yaşayacak . Benim kv giderken çocuğa seni bavula koyup götüreyim miii diyordu baglaniyorlar ki sizin kv alt katında annesi gibi davranacak ve en sonunda çıldırirsin .
Papatyam sağlıkla büyüt.❤️ rabbimden hayırlısını diliyorum dua edin bana.

Öncelikle herşeyin gönlünce olmasını diliyorum sevgili Sunshine1❤️

Daha önceki konularını biliyorum ama bazılarını galiba kaçırmışım araya mesafe koyman flan çok iyi olmuş çok mutlu oldum huzurunuz için onlarla mesafeli olmanız en doğrusu.Ama bebek konusuna gelince…Şimdi kv istemiyor gibi görünüyor olabilir ama çocuk olunca ya 7/24 gelmek isterse bebeği görme bahanesine zaten aynı apartmandasınız..Yada görümce de aynı şekilde bebeği görmek için sık sık gelmeye kalkışırsa…Yani bebek olunca da kurduğun bu mesafeyi koruyabilecek misin? Kilit soru bu bence.🤔
Gururlarından gelmezler:) nasıllar biliyor musun burunları düşsün almazlar. Hele görümcem. Gelmez inadından. İlk evlendiğimizde zorla davet ettirirdi abisine. Annesi de aynı. Çağırcaksın derdi zorlardı. Kaynanana görümce geline gidiyor lafı olmasın diye. Görümcemin çocuğunu aylıkken köye götürdü kaynanam delirmişler. Kendim için yaptırmam çünkü mesafeyi iyi koyduğumu düşünüyorum.

Üzgünüm hayatım ama henüz sorunlarını çözüp gerçek bir düzen oturtabilmiş değilsin. Sadece geçici bir çözümle sorunları görmezden gelip halının altına süpürerek yaşıyorsunuz. Gerçek çözümlere ihtiyacınız var. Çocuğun olunca kayın validenle ilişkin bu kadar mesafeli olabilir mi? Önce kayın validenle ve eşinle ortak bir çıkış yolu bulup asgari bir düzen oturtmalısınız.
Nasıl yani ? Nedir tam olarak düzen. Eşle özel vakit geçirme, hayır deme, saygı, gelip gitme, eşle ortak karar verme derken çoğunu hallettim. Nedir mesela diğer düzenler öğrenebilir miyim onları da çözelim.

Bence evliliğin oturdu eskisi kadar dehşet durumda değil, artık çocuk düşün, kv evini yönetemeyecegini bildiği için tabiki torum istemez senden , sen yoluna bak boşver onları, inşallah senin kadar tatlı bir kızın olur 🤩 pofuduk tatlı bir kız 😍
Yaaa mihrimah 😍 rüyaları anlatsam tüyleriniz diken diken olurda giremiyorum komple. Canımsın. Rabbim isteyen herkese nasip etsin 😍 buz kesti suratı kadının. Utanmasa istemiyorum falan dicekti yani şok oldum. Arkadaşlarım bile heveslenmiş rüyayı görünce öyle birşey varmı derken kaynanam sadece hıı diyip gitti. Oğlu yeğeniyle daha az ilgilenicek diye korkmadıysa bende neyim.

Çözdüm desende içinde eşinin ailesi ile hiçbirseyi çözememişsin aslında. Hâlâ aynı şeyleri yazıyorsun dolaylı olarak. Kayınvaliden çocuk doğduktan sonra da mesafeli davransa keşke. Görümcemin çocuğuna yaptıklarını düşününce bu mesafeli duruştan rahatsız olman çok gereksiz. Ayrıca kadın çok hevesli olsa ondan da rahatsiz olacaksın, yaşadığın sorunlardan da olabilir, ne yapsa ya da yapmasa rahatsız oluyorsun, olacaksın bir şekilde çünkü iç dünyada aynı yerdesin onlarla.

Aman kopru meselesi iste ayiya dayi diyolar akillarinca ama neden yani.. sonunda huzursuz oluyor ve ediyorlar.. millet ne merakli hayati tatsizlastirip stres yapmaya…

Resti cek valla.. elini ayagini ceksin madem. Olgun olan bir kv kp dusunur.. cok uc durumlar yoksa.. bu gelinle kotu olursak oglumuz kalir arada diye ama nerde.. illa birilerinin omrunu yuyecekler. Valla gitsin konfeksyonda filan is baksin kv cani skliyorsa😐
Çok sabrettim. Annedir sus dedim. Kardeştir uzatma kes sesini dedim kendime. Çağırdılar gittim. Gelmek istediler çağırdım. Düzenimi bıraktım onların içine girdim. Zamanla saygıları da azaldı. Görümcem ben yokmuşum gibi saygısızlaştı. Kaynanam laf sokmaya başladı. Dayanamadım önce görümcemden uzaklaştım sonra kaynanamdan. Psikolojm düzelince eşimle de aram düzeldi. Az önce işten gelirken gördüm kaynanamı kısır yapcakmış yermisiniz dedi yeriz valla bayadır yemiyordum dedim. Ben istediğim için gittik eşimle. Eşim durmadı bile kalktık erkenden evde film izledik. Oysaki benimle iyi geçinse ne güzel olurdu. Görümcem haftasonu tek kalcakmış eşi yokmuş arkadaş arıyor kendine. Bana laf sokmasaydı gel kız sabahlarız abin erken uyuyor derdim :) ben aynıyım ama samimi değilim. Kurduğum düzen minik bebişle dağılmaz umarım :)

Çözdüm desende içinde eşinin ailesi ile hiçbirseyi çözememişsin aslında. Hâlâ aynı şeyleri yazıyorsun dolaylı olarak. Kayınvaliden çocuk doğduktan sonra da mesafeli davransa keşke. Görümcemin çocuğuna yaptıklarını düşününce bu mesafeli duruştan rahatsız olman çok gereksiz. Ayrıca kadın çok hevesli olsa ondan da rahatsiz olacaksın, yaşadığın sorunlardan da olabilir, ne yapsa ya da yapmasa rahatsız oluyorsun, olacaksın bir şekilde çünkü iç dünyada aynı yerdesin onlarla.
Evet tahin sevmiyorum sevemiyorum. Ben eşimle sorunlarımı çözdüm ailesiyle değil. Eşimle çözdüğüm için rahatım ailesi bende aynı yerde. Yüzleşmek istemiyorum kendi halimizde devam ediyoruz. İnan yaptıkları umrumda değil ama kadının o anki mutsuzluğunu görücektin. 3 seneye gidiyoruz torun fikri hiç mi heyecanlandırmaz ? Görümcem mesela bayramda abisinin evine gelmedi umrumda değilki kendi bilir. Kaynanam çoğu zaman çağırmaz bizi umrumda değil ki. Gelinlerin ne yapsa yaranamamaları çok üzücü.

Evet tahin sevmiyorum sevemiyorum. Ben eşimle sorunlarımı çözdüm ailesiyle değil. Eşimle çözdüğüm için rahatım ailesi bende aynı yerde. Yüzleşmek istemiyorum kendi halimizde devam ediyoruz. İnan yaptıkları umrumda değil ama kadının o anki mutsuzluğunu görücektin. 3 seneye gidiyoruz torun fikri hiç mi heyecanlandırmaz ? Görümcem mesela bayramda abisinin evine gelmedi umrumda değilki kendi bilir. Kaynanam çoğu zaman çağırmaz bizi umrumda değil ki. Gelinlerin ne yapsa yaranamamaları çok üzücü.
Heyecandirmiyor demek ki şuan, heyecanlansa ne olur heyecanlanmasa ne olur? Sen görümcemin çocuğuna şöyle yapıyorlar, böyle rezil ediyorlar dedin o kadar, şimdi de kayinvalidem hamilelik rüyalarına tepkisiz kaldı diye rahatsız oluyorsun. Gerçekten çelişiyor toruna bakışlarıyla ilgili önceki yazılarınla bu konu.

Ayrıca senden önce eşin var ortada, görümcen bayramda abisini görmediyse eşin düşünsün, annesi onu çağırmıyorsa yine eşin düşünsün. Eminim eşin bu kadar dert etmiyordur. Biz kadınlar kendi kendimize dert aramayı seviyoruz gerçekten. Eşinle sorunların çözüldüyse gerisi önemli değil.

Kayınvalidem bi kere kızına sormadan torununu hazırlayıp köye götürdü biliyormusunuz ? Ne sorcam benim çocuğum dedi. Ay valla korkuyorum. Çocuğumun babanne hala sevgisini almasını da istiyorum. Nasıl olucak ?
Hadsiz, ne çocuğa saygısı var ne anneye, kendi kızına bile bunu yapan size neler etmez diye düşündüm.

Vallahi ben bizimkilere kızıyorum bazen ama bizimkilerin olayı, torunları şımartmaktan, kudurtmaktan öteye gitmiyor. Otorite tepetaklak. Sizinki başka bir boyut gerçekten.

Yaaa mihrimah 😍 rüyaları anlatsam tüyleriniz diken diken olurda giremiyorum komple. Canımsın. Rabbim isteyen herkese nasip etsin 😍 buz kesti suratı kadının. Utanmasa istemiyorum falan dicekti yani şok oldum. Arkadaşlarım bile heveslenmiş rüyayı görünce öyle birşey varmı derken kaynanam sadece hıı diyip gitti. Oğlu yeğeniyle daha az ilgilenicek diye korkmadıysa bende neyim.
Aminn, Rabbim güzel gönlüne göre versin inşallah , dediğim gibi kv yi sallama artık eskisi gibi sözü geçmiyor evinizde 🤩

Çok sabrettim. Annedir sus dedim. Kardeştir uzatma kes sesini dedim kendime. Çağırdılar gittim. Gelmek istediler çağırdım. Düzenimi bıraktım onların içine girdim. Zamanla saygıları da azaldı. Görümcem ben yokmuşum gibi saygısızlaştı. Kaynanam laf sokmaya başladı. Dayanamadım önce görümcemden uzaklaştım sonra kaynanamdan. Psikolojm düzelince eşimle de aram düzeldi. Az önce işten gelirken gördüm kaynanamı kısır yapcakmış yermisiniz dedi yeriz valla bayadır yemiyordum dedim. Ben istediğim için gittik eşimle. Eşim durmadı bile kalktık erkenden evde film izledik. Oysaki benimle iyi geçinse ne güzel olurdu. Görümcem haftasonu tek kalcakmış eşi yokmuş arkadaş arıyor kendine. Bana laf sokmasaydı gel kız sabahlarız abin erken uyuyor derdim :) ben aynıyım ama samimi değilim. Kurduğum düzen minik bebişle dağılmaz umarım :)
Esinle aran iyi olsun gerisi oluyor bi sekilde.. diyorum ya oglunu cok dusunen bunlari yapmaz.. kaldi
Ki cocugun olduktan sonra hepsi onemsiz kalacak

Hadsiz, ne çocuğa saygısı var ne anneye, kendi kızına bile bunu yapan size neler etmez diye düşündüm.

Vallahi ben bizimkilere kızıyorum bazen ama bizimkilerin olayı, torunları şımartmaktan, kudurtmaktan öteye gitmiyor. Otorite tepetaklak. Sizinki başka bir boyut gerçekten.
Memlekette dediler ki bana senin kayınvaliden şımartıyor torununu. Dedim evet otorite tek olmalı ondan da kaynaklı biraz. Kaynanana sökmez o sanada yapıcak dedi. Yapamaz çocuğun annesi benim çünkü dedim. Sevinmeme sebebi bu herhalde otoriye kuramayacağı için.

Kayınvalidem ve annem bebek dogdugunda iki hafta geldiler kötü degildi ama ben anne değildim başımda iki anne vardı . Alt katında o çocuğun babannesi yaşayacak . Benim kv giderken çocuğa seni bavula koyup götüreyim miii diyordu baglaniyorlar ki sizin kv alt katında annesi gibi davranacak ve en sonunda çıldırirsin .

Aynı gereksiz espriyi benim kp yapardı. Allah farklı şehirlerdeyiz.

Çocuk olunca eş ailesi ile ilişkiniz bir seviye daha atlamak zorunda kalıyor. Şimdi umursamayan kaynanan çocuk olunca dakika başı size gelebilir altlı üstlü oturuyormuşsunuz üstelik. Bayağı ciddi bir risk.

Simdi heveslenmeyen kayinvalideniz cocuk olduktan sonra evinizden çıkmaz. Bir noktada sizde onun yardimina muhtac kalacaginiz icin ses edemeyeceksiniz. Aile apartmanindan cikmadan otorite kuramazsınız. "Kendi evime, oglumun cocugunu sevmeye geliyorum" edasiyla karşılaşabilirsiniz, sizin kayinvalidenizde o potansiyel var.

Back