• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin düzeni, aile ilişkileri ve çocuk planı.

Sunshine1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
9.467
8.799
148
26
Merhabalar iyi haftalar diliyorum herkese. Konularımı bilenler vardır belki ama kısaca özet geçeceğim. 2 buçuk yıllık evliliğimin ilk senesi kayınvalidem ve kızı yüzünden kabus gibiydi. Eşimi de atlamayayım alışma sürecinde çok yordu beni. Kayınvalidemin laf sokmaları, bağırmaları, hakimiyet kurması, saygı duymaması, özel alan bırakmaması ve kızının şımarıklığı ve kat kat rahatsız edici davranışları. Bunlar geride kaldı birden mesafe açıldı görümcemi ayda yılda 1 görüyorum alt katımda ki kaynanama da ayda yılda 1 gidiyoruz. Sorun yok ama sevmiyorlar beni biliyorum. Görümcem hala eşime laf sokucu ve ters davranır. Özeleştiri yapmam gerekirse gram umursamam görümcemi sevmiyorum kızı.

Konuma gelicek olursak eşimle %80 oranında birbirimize alıştık ve düzenimi oturttum. Ekonomik olarakta yeni yılda daha rahatız. Psikolojik olarakta kendimi daha iyi hissediyorum. Sormak istediğim nokta kurmuş olduğum bu düzen çocukla bozulur mu ? Şunlara dikkat etmelisin çocuktan önce bunu kesin ayarla dediğiniz durumlar nedir ? Bu aralar annem eşim çok hevesli herkes rüyasında beni ve bebeğimi görüyor. Annem gördü yakın zamanda bebeğim olduğunu. Eşimde. Neden bilmiyorum kayınvalidemle muhabbet ederken bahsettim. İnanır mısınız tebessüm bile etmedi. Elbette özel bi konu sormasını istemem ya da karışmasını ama “ anne biliyormusun herkes kızım olduğunu görüyor bu aralar üst üstte geldi” dediğimde en azından hayırlısı olabilir kızım bile demedi. Hı diyip gitti. Söylemek istemiyorum ama sanki çocuğum olsun istemiyor gibi. Görümcemin bir evladı var Allah bağışlasın varsa yoksa o. Çocuk eşiminmiş gibi davranmalarına girmek istemiyorum o ayrı bi konu.

Canımı sıktığımdan değil ama anlam veremediiğim için sormak istedim. Oluyor mu böyle kıskançlıklar ? Annemi görüldüde bırakmaları aramaması yazmaması bi yana annem hediye aldığında teşekkür bile etmiyor. Bende bu yüzden daha da mesafeli davranıyorum ama içlerindeki o fesatlğı hissetmekten alıkoyamıyorum kendimi. İçimi dökmek istedim kızlar karışık olduysa kusura bakmayın.

Merhabalar iyi haftalar diliyorum herkese. Konularımı bilenler vardır belki ama kısaca özet geçeceğim. 2 buçuk yıllık evliliğimin ilk senesi kayınvalidem ve kızı yüzünden kabus gibiydi. Eşimi de atlamayayım alışma sürecinde çok yordu beni. Kayınvalidemin laf sokmaları, bağırmaları, hakimiyet kurması, saygı duymaması, özel alan bırakmaması ve kızının şımarıklığı ve kat kat rahatsız edici davranışları. Bunlar geride kaldı birden mesafe açıldı görümcemi ayda yılda 1 görüyorum alt katımda ki kaynanama da ayda yılda 1 gidiyoruz. Sorun yok ama sevmiyorlar beni biliyorum. Görümcem hala eşime laf sokucu ve ters davranır. Özeleştiri yapmam gerekirse gram umursamam görümcemi sevmiyorum kızı.

Konuma gelicek olursak eşimle %80 oranında birbirimize alıştık ve düzenimi oturttum. Ekonomik olarakta yeni yılda daha rahatız. Psikolojik olarakta kendimi daha iyi hissediyorum. Sormak istediğim nokta kurmuş olduğum bu düzen çocukla bozulur mu ? Şunlara dikkat etmelisin çocuktan önce bunu kesin ayarla dediğiniz durumlar nedir ? Bu aralar annem eşim çok hevesli herkes rüyasında beni ve bebeğimi görüyor. Annem gördü yakın zamanda bebeğim olduğunu. Eşimde. Neden bilmiyorum kayınvalidemle muhabbet ederken bahsettim. İnanır mısınız tebessüm bile etmedi. Elbette özel bi konu sormasını istemem ya da karışmasını ama “ anne biliyormusun herkes kızım olduğunu görüyor bu aralar üst üstte geldi” dediğimde en azından hayırlısı olabilir kızım bile demedi. Hı diyip gitti. Söylemek istemiyorum ama sanki çocuğum olsun istemiyor gibi. Görümcemin bir evladı var Allah bağışlasın varsa yoksa o. Çocuk eşiminmiş gibi davranmalarına girmek istemiyorum o ayrı bi konu.

Canımı sıktığımdan değil ama anlam veremediiğim için sormak istedim. Oluyor mu böyle kıskançlıklar ? Annemi görüldüde bırakmaları aramaması yazmaması bi yana annem hediye aldığında teşekkür bile etmiyor. Bende bu yüzden daha da mesafeli davranıyorum ama içlerindeki o fesatlğı hissetmekten alıkoyamıyorum kendimi. İçimi dökmek istedim kızlar karışık olduysa kusura bakmayın.
Durumunuz tehlikeli, bence önceliğiniz aynı apartmandan uzağa taşınmak olmalı. Bir de çocuk %100 sağlamız diyen evliliği bile sarsabilen bir şey yeri geldiğinde, sizin de çok mükemmel bir evliliğiniz yokmuş zaten. Bilemedim. İyi düşünün

Aynı apartmanda otururken düşünmeyin bebek. Ekonominiz iyi madem niye aynı apartmandasınız? Aileye yakın olmak için desek ayda yılda bir görüşüyormuşsunuz. Ben yakın oturma sebebinizi anlayamadım. Şimdi mesafelisiniz ama bebek doğunca sürekli görüşeceksiniz. Annenize bir şey söylese alınacaksınız. Şimdiden annenizle ilişkinizi sorun olarak gördüğünüze göre çocuk olduktan sonra iki dünür bir araya gelip çok ağrıtır başınızı.

Ben olsam 10 sene de gevmis olsa 20 sene de gevmis olsa kv ile ayni apartmanda otururken cocuk dogurmazdim. Muhtemelen akil sagligini yitirip bosanirsin falan. Şuraya da şu reelsi bırakayım gecen gun denk gelmistim

Adam biraz fazla keskin konusmus. Bizde "aile apartmanindayiz". Cocuklar icin büyükler evde olunca gidebilecek ikinci bir kapi oluyor. Bizimkiler yetistirmemize müdahele etmiyorlar, yardimlari da cok oluyor 🤷🏻‍♀️ Konu sahibi ama bence aceleci davranmasin. Onda Problem aile yaninda cünkü esi..görümceyi saymayalim, ama esiylen daha 80% "alismis" ancak.

Kardeşimin ilk çocuğu 4 yaşında, annemlerle yanyana binalarda oturuyorlar. Anne çalışırken hep annem baktı ve geline karşı çok iyiler, hatta her konuda ablamla benden önde tutarlar, çok da severler, o da saygıda kusur etmedi hiç, buna rağmen kızı çok zorluyorlar.

Annenin otoritesi hiçe sayılıyor, kendi çocuğuna az sesini yükseltse, çocuktan önce babam alınıyor, çocuk da alıştı bunu kullanıyor. Dede ile babaannenin yanında raydan çıkıyor çocuk, evde de devam etmek istiyor, bu defa anne baba disipline edemediği için bağırmak zorunda kalıyor. Sonra çocuk mutsuz, anne vicdan muhasebesinde.

Düşünün bizimkilerin arası iyiyken bile sorun yaşıyorlar, sizin aranız kötüyken hiç altından kalkamazsınız. Sinirlerinizin sağlam olması lazım.

Dürüst olmak gerekirse sanki görümcenize nispet ve kv ilgisi çekmek için bu kadar heveslendiniz enerjisi aldım. KV ile ayda yılda bir görüşüyorum diyip "ay muhabbet ederken kızım olduğunu görüyorlar dedim hayırlısı demedi" "annem hediye aldı teşekkür etmedi" diye hayıflanmanız tutarsız geldi bana. Allah gönlünüze göre versin.

Kayınvalidem ve annem bebek dogdugunda iki hafta geldiler kötü degildi ama ben anne değildim başımda iki anne vardı . Alt katında o çocuğun babannesi yaşayacak . Benim kv giderken çocuğa seni bavula koyup götüreyim miii diyordu baglaniyorlar ki sizin kv alt katında annesi gibi davranacak ve en sonunda çıldırirsin .

Öncelikle herşeyin gönlünce olmasını diliyorum sevgili Sunshine1❤️

Daha önceki konularını biliyorum ama bazılarını galiba kaçırmışım araya mesafe koyman flan çok iyi olmuş çok mutlu oldum huzurunuz için onlarla mesafeli olmanız en doğrusu.Ama bebek konusuna gelince…Şimdi kv istemiyor gibi görünüyor olabilir ama çocuk olunca ya 7/24 gelmek isterse bebeği görme bahanesine zaten aynı apartmandasınız..Yada görümce de aynı şekilde bebeği görmek için sık sık gelmeye kalkışırsa…Yani bebek olunca da kurduğun bu mesafeyi koruyabilecek misin? Kilit soru bu bence.🤔

Üzgünüm hayatım ama henüz sorunlarını çözüp gerçek bir düzen oturtabilmiş değilsin. Sadece geçici bir çözümle sorunları görmezden gelip halının altına süpürerek yaşıyorsunuz. Gerçek çözümlere ihtiyacınız var. Çocuğun olunca kayın validenle ilişkin bu kadar mesafeli olabilir mi? Önce kayın validenle ve eşinle ortak bir çıkış yolu bulup asgari bir düzen oturtmalısınız.

Bence evliliğin oturdu eskisi kadar dehşet durumda değil, artık çocuk düşün, kv evini yönetemeyecegini bildiği için tabiki torum istemez senden , sen yoluna bak boşver onları, inşallah senin kadar tatlı bir kızın olur 🤩 pofuduk tatlı bir kız 😍

Ben olsam 10 sene de gevmis olsa 20 sene de gevmis olsa kv ile ayni apartmanda otururken cocuk dogurmazdim. Muhtemelen akil sagligini yitirip bosanirsin falan. Şuraya da şu reelsi bırakayım gecen gun denk gelmistim

Kayınvalidemler sene başı memlekete yerleşicekler. Kayınbabam direk gidiyor kaynanam tazminat için 2 yıl bekleyebilir. Bebek için bekleme sebebimde bu zaten. Haklısınız lakin çocuğum için müsade etmem. Görümceme yapıyorlar aynısını biliyorum.

KV istemiyor diye olmayacak değil ya bebeğiniz

Eğer paramız varsa maddi manevi bakabilecek gücünüz varsa ve mutlu olacağınıza inanıyorsanız eşinize de güveniyorsanız yapabilirsiniz bebek

Ben olsam KV ve görümceden uzakta ev tutardım bebekten önce
Tokiye yazıldım hatırlıysa çıksın. Görümcem sıkıntı değil genel olarak pes etti benimle baş edemeyince. Kv konusunda haklısın lakin taşınma evresindeler.

Aynı apartmanda otururken düşünmeyin bebek. Ekonominiz iyi madem niye aynı apartmandasınız? Aileye yakın olmak için desek ayda yılda bir görüşüyormuşsunuz. Ben yakın oturma sebebinizi anlayamadım. Şimdi mesafelisiniz ama bebek doğunca sürekli görüşeceksiniz. Annenize bir şey söylese alınacaksınız. Şimdiden annenizle ilişkinizi sorun olarak gördüğünüze göre çocuk olduktan sonra iki dünür bir araya gelip çok ağrıtır başınızı.
Bu bina eşimin dedesinin. 3 erkek kardeş yapmışlar. Eşimin ailesi memlekette yaşamak istedikleri için köyden arsa almış eşim. Kredi mdemişler dayamış döşemişler. Yeni gelin evi kurulu düzel doğalgaz bile var. Eşimle tanışmamışken anlatırdı kayınvalidem bu evde oğlum oturucak biz memlekette yaşayacağız evlatları evlendirdik emekli olduk diye. Eşimle evleninde buraya yerleştik lakin gerek borç gerekse kayınvalidemin primi derken gidemeyip alt kata geçmek durumunda kaldılar geçici süre. İnanın bende isterim farklı yerde olmak ama aile düzenleri bu şekilde.
Dünür konusu da aklımda annemi kıskanıyor farkındayım. Annem alttan alır kaynanan kızmasın der gelmez bile ama aynı şeyi kv için söyleyemeyeceğim. Görümcemin kendi çocuğuyla falan kıyaslama fikri de geriyor beni çünkü sinirlenirim. Kurduğum düzenin dağılmasından da korkuyorum.

Kardeşimin ilk çocuğu 4 yaşında, annemlerle yanyana binalarda oturuyorlar. Anne çalışırken hep annem baktı ve geline karşı çok iyiler, hatta her konuda ablamla benden önde tutarlar, çok da severler, o da saygıda kusur etmedi hiç, buna rağmen kızı çok zorluyorlar.

Annenin otoritesi hiçe sayılıyor, kendi çocuğuna az sesini yükseltse, çocuktan önce babam alınıyor, çocuk da alıştı bunu kullanıyor. Dede ile babaannenin yanında raydan çıkıyor çocuk, evde de devam etmek istiyor, bu defa anne baba disipline edemediği için bağırmak zorunda kalıyor. Sonra çocuk mutsuz, anne vicdan muhasebesinde.

Düşünün bizimkilerin arası iyiyken bile sorun yaşıyorlar, sizin aranız kötüyken hiç altından kalkamazsınız. Sinirlerinizin sağlam olması lazım.
Kayınvalidem bi kere kızına sormadan torununu hazırlayıp köye götürdü biliyormusunuz ? Ne sorcam benim çocuğum dedi. Ay valla korkuyorum. Çocuğumun babanne hala sevgisini almasını da istiyorum. Nasıl olucak ?

Back