• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin daha ilk aylarinda

Insanlarin hayatlarini bilmeden demissiniz de esinize maasinizi verdiginizi, k.validenizin yok bana ev al, yok dislerimi yaptir diye surekli talepte bulundugunu, size sorulmadigini bile soyleyen sizsiniz. Hayir deyince kocaniz sizi vicdansiz olarak yaftaliyor ve is kavgaya donuyor. Buradaki insanlarda buna gore yorum yapiyor. Kocaniz olacak insan bu sebepten sizle kavga etmekten, sizi vicdansiz olarak yaftalamaktan cekinmeyince cirkef veya kotu kalpli degil ama burada size karsilik verin, net durun, altta kalmayin diyenleri bencillikle, kotu kalplilikte suclayabiliyorsunuz.

Eger kavgayla is cozulemiyorsa esiniz neden kavgaya basvuruyor? Demek esiniz burada verilen akillari hakeden bir insan. Hayir demeniz kocaniz tarafindan cevap olarak algilanmiyorsa sesinizi yukselteceksiniz tabiki. Kendi anasina ev almak icin birde utanmadan size kredi cektirecek yuzsuz herif. Bunu deyince biz mi suclu oluyoruz simdi. Bunu asil sizin o kocaya soylemeniz lazim.

Anne babaniz nasil halledecek, bu is sizce kavgasiz cozulebilir mi? Siz sesinizi yukseltmediginiz muddetce gelip anne babanizin dahil oldugu bir sorundan sonra hicbirsey olmamis gibi evliliginize devam mi edeceksiniz?

Konu aciyorsunuz, yasadiginiz durum insanlarin sinirini bozuyor, burada biz kabullememiyoruz oturdugumuz yerden. Benim k.validem mesela bana boyle taleple gelemez, diyelim geldi benim kocam bunu bana yansitamaz bile. Sirf bu yuzden cirketsem sizin icin iyi ki cirkefim. Guclu durmak, kendini ezdirmemek cirkeflikse varsin cirkef olalim. Keske sizde olsaydiniz da boyle seylerle muhattap olmak zorunda kalip, isi anne babanizin cozmesi icin onlara duyuracak seviyeye ulasmasaydiniz.
Cirkeflik bana yapılıyor kimse bana çirkef ol demiyor burada miyminti aciz vs seklinde soylemleri söyleme hakkınız size kim veriyor pardonda? Yakın arkadaşınız gelse acizsin miymjntisin diyebilecek misiniz yüzüne? Hayır! Ama burda klavye önünde istediğinizi yazmak kolay geliyor. Yapılan eleştiri yerinde elestiri değil hakarete giriyor

Ben senin ana babana ev almak istemiyorum demek çirkeflik olmaz ki konu sahibi. Bu kadarını da diyemeyeceğim biriyle niye evliyim ki zaten?
İngiltere kraliyet ailesinde bile bu kadar resmiyet, hassasiyet yoktur yani. Bir zahmet kocama istemediğim şeyleri söyleyebilmeliyim.
Siz bence okumayı bilmiyorsunuz yada okudunuzdan anlamiyorsunuz. Yorum yalan bir kaç şahıs bana hakaret ediyor çirkef bir şekilde yoksa bana şu şekilde davran diyenlere çirkef demiyorum

Konu sahibi genelde sessiz sakin birimisindir? Rahatsız olduğun konuları nasıl dile getirirsin? Eşin, ona rahatsız olduğun şeyleri söylediğinde nasıl tepki verir? Genellikle seni sindirir mi yoksa bazı konularda sana hak verip kendini düzeltir mi?

Cirkeflik bana yapılıyor kimse bana çirkef ol demiyor burada miyminti aciz vs seklinde soylemleri söyleme hakkınız size kim veriyor pardonda? Yakın arkadaşınız gelse acizsin miymjntisin diyebilecek misiniz yüzüne? Hayır! Ama burda klavye önünde istediğinizi yazmak kolay geliyor. Yapılan eleştiri yerinde elestiri değil hakarete giriyor
Sizin şahsınıza söz söylemiyor kimse, davranışlarınızı, burada anlattıklarınız ve anlattıklarınız karşısında nasıl aksiyon aldığınızı eleştiriyor; bu konuda çizdiğiniz Rakon imajının nasıl göründüğünü bağırıyor insanlar. Bunu yapma, yazık edersin kendine biraz dişli bir duruş sergile diyorlar. Bakın bir değil, iki değil, üç değil...20 sayfadır aynı minvalde yorumlar yağıyor, yazan tutamıyor kendini bir daha yazıyor...

"Bana bunlar neden yazılıyor?"
"Allahın denk gele sitesinde, anonim bir kullanıcıyım, dün üyelik almışım ve insanlar neden aynı şeyleri tekrarlıyorlar bu konu üzerinde?"

Sorun bi bunları kendinize. Kim sizi napsın? Hakaret edip ne kazansın? Bugün yazıp geçer yarın hatırlamaz. Dertlerinizle baş başa kalacak olan sizsiniz ve buradaki insanlar 20 sayfa, bir şey için mesai harcamışlar. Ne anlatmaya çalışmışlar ısrarla? Bu noktada "Benim duruşum çok mu yumuşak kalıyor gerçekten?" farkındalığının gelmesi lazım biraz yav.

Neyse bu da son yorumum olsun; hadi kolay gelsin size daha laf anlatamayacağım. Benden pes.

Siz bence okumayı bilmiyorsunuz yada okudunuzdan anlamiyorsunuz. Yorum yalan bir kaç şahıs bana hakaret ediyor çirkef bir şekilde yoksa bana şu şekilde davran diyenlere çirkef demiyorum
Düzgün konuşun, hakaretsiz saygı çerçevesinde yorum yapmışım şurada okuduğunu anlamıyorsun vs. diye bana hakaret edemezsiniz.

Son düzenleme:
Ne desin insanlar? Sesiniz cikmiyor iste yalan mi soyluyorlar. Azicik sesinizi yukseltin. Kocaniz bu cesareti nereden buluyor? Buradaki insanlarin hakki degilse kocanizin hakki mi? Bu kadinlara boyle cevap verene kadar kocaniza cemkirin iste yanliş mi?

Ne desin insanlar? Sesiniz cikmiyor iste yalan mi soyluyorlar. Azicik sesinizi yukseltin. Kocaniz bu cesareti nereden buluyor? Buradaki insanlarin hakki degilse kocanizin hakki mi? Bu kadinlara boyle cevap verene kadar kocaniza cemkirin iste yanliş mi?
Olur cemkiririm

Konu sahibi genelde sessiz sakin birimisindir? Rahatsız olduğun konuları nasıl dile getirirsin? Eşin, ona rahatsız olduğun şeyleri söylediğinde nasıl tepki verir? Genellikle seni sindirir mi yoksa bazı konularda sana hak verip kendini düzeltir mi?
Hayır bazen tepkimi veririm ama bu konuda üste çıkıyor. Bende çok sessizim diyemem benimde soylendigim oluyor ama soylendigimle kalmış oluyorjm

Bir artı bir ev eşim dediki yaşlılar yazık babam çalışmasın artık yatırım olur dedi. Sonrada ailesine birden söyledi. Bir artı bir uygun fiyatliya razıydım. Ama büyük olsun bahçeli olsun. Onu alma buna para harcama masraf yapmaya dönünce olay artık istemedim.
Böyle bir yatırım şekli de ilk defa duydum. O malı ne kiraya verebilirsiniz ne de hadi değerlendi satalım diyebilirsiniz. He satarsanız da zaten yine kayınvalidelere daha iyi bir ev almak için satarsınız ancak. Mesela kök ailelerimizin, kayın ailelerimizin ileride bize miras olarak bırakacakları mallar var ya, o mallara şuan bizim diyemiyoruz değil mi? Heh o ev de aynen öyle olacak. Tek bir farkla, siz kendi mirasınızı kendiniz satın almış olacaksınız.

Böyle bir yatırım şekli de ilk defa duydum. O malı ne kiraya verebilirsiniz ne de hadi değerlendi satalım diyebilirsiniz. He satarsanız da zaten yine kayınvalidelere daha iyi bir ev almak için satarsınız ancak. Mesela kök ailelerimizin, kayın ailelerimizin ileride bize miras olarak bırakacakları mallar var ya, o mallara şuan bizim diyemiyoruz değil mi? Heh o ev de aynen öyle olacak. Tek bir farkla, siz kendi mirasınızı kendiniz satın almış olacaksınız.
Zaten itiraz ettim artık onlar az utansın. Yeni evli çiftten bu şekilde istek olmaz

Hayır bazen tepkimi veririm ama bu konuda üste çıkıyor. Bende çok sessizim diyemem benimde soylendigim oluyor ama soylendigimle kalmış oluyorjm
Biraz daha politik ve katı olmayı denesen? Kavga veya tartışma şeklinde değil de kesin ve net cümleler. Örnek vermek gerekirse; “bundan sonra maaşımı eline saymayacağım, ailene de ev almıyoruz. Bu konu tartışmaya açık değil, böyle bir hayat yaşamak istemiyorum, kimseyi sırtımda taşıyamam. Ben kirada otururken bir başkasının oturması için ev alamam.” gibi. Karşılık vermeye kalkarsa da ben söyleyeceğimi söyledim dersiniz. Bu konunun dinlenecek, elle tutulacak bir tarafı yok. Bu arada ben olsam anne ve babayla da konuşurdum. Bizim huzurumuz bu şekilde bozuluyor, ben size ev almak için çalışmıyorum, gencim ve ben de hayatımı yaşamak istiyorum diyebilirsiniz. Zaten eğer kabul etmezlerse bu işin devam etmeyeceğini de açık açık söyleyin. Çünkü bence bu şekilde bir evlilik devam etmez.

Son kalan borcu kapatmak icin
Yine düğün, eşya masrafları için yani. Ev alacaksınız diye mi destek olmuşlar, kazı vermemişsiniz tavuğu geri vereceksiniz mecbur. Bide faiziyle :) ne insanlar var ya. Eşiniz sizden hırsını almak istiyor gibi. Siz kendi çeyizinizi, eşyalarınızı almamış mıydınız evlenirken, kendi ödesin borcunu faiziyle. Sizin şu maaş gönderme olayına bir çözüm bulmanız gerekiyor. Kendinize gidin maaşınızla altın zincir kolyeler, bilezik falan alın. Bitti maaş deyin. Öyle öyle kesin ayağını.

Yine düğün, eşya masrafları için yani. Ev alacaksınız diye mi destek olmuşlar, kazı vermemişsiniz tavuğu geri vereceksiniz mecbur. Bide faiziyle :) ne insanlar var ya. Eşiniz sizden hırsını almak istiyor gibi. Siz kendi çeyizinizi, eşyalarınızı almamış mıydınız evlenirken, kendi ödesin borcunu faiziyle. Sizin şu maaş gönderme olayına bir çözüm bulmanız gerekiyor. Kendinize gidin maaşınızla altın zincir kolyeler, bilezik falan alın. Bitti maaş deyin. Öyle öyle kesin ayağını.
Ben ve ailem fazlasıyla elimizden geleni yaptık siz şunu alın biz bunu alalım muhabbeti olmadı bütün eşyaları ortak aldık. En son yüz bin borc vardı onu da verdiler. Sonra ev alınsın muhabbetine döndü olay. Yok ne kadar maaş alıyorsunuz. Yok işte bir maaş krediye sizin kiraya gitse diğer maaş cepte hesaplamaları yapmaları canımı sıktı ve kimseye daha alınmadan bişey demeyin dedik bir hafta sonra gorumcemle beraber ev beğenmeye basladilar

Ben ve ailem fazlasıyla elimizden geleni yaptık siz şunu alın biz bunu alalım muhabbeti olmadı bütün eşyaları ortak aldık. En son yüz bin borc vardı onu da verdiler. Sonra ev alınsın muhabbetine döndü olay. Yok ne kadar maaş alıyorsunuz. Yok işte bir maaş krediye sizin kiraya gitse diğer maaş cepte hesaplamaları yapmaları canımı sıktı ve kimseye daha alınmadan bişey demeyin dedik bir hafta sonra gorumcemle beraber ev beğenmeye basladilar
Neyse çok geç olmadan farkına varmışsınız en azından

Back