• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin daha ilk aylarinda

Başka şeyden anlamiyor ki. Sınırlarını çizebilen, hakkını koruyabilen sağlıklı kadınlara çirkef diyor. Kendisi disardan nasıl komik görünüyor bi bilse.
Bakın sağlıklı olmak demek yada haklarını korumak demek hakaret varı konuşmak demek değildir. Eğer hakaretle işler çözüme kavussaydi dünyada sorun kalmazdı. Neyse size göre ben komigim bana gorede siz saygisizsiniz

Bakın sağlıklı olmak demek yada haklarını korumak demek hakaret varı konuşmak demek değildir. Eğer hakaretle işler çözüme kavussaydi dünyada sorun kalmazdı. Neyse size göre ben komigim bana gorede siz saygisizsiniz
Yahu kim size hakaret edin demiş? Orda miy miy yazan kadına bile ne yani çirkef mi olsam demişsiniz. Kadın size hakaret edin mi demiş? Sizin okuduğunuzu anlamakla ilgili bir sorununuz var. Sorulan sorulara da sorudan başka cevaplar yazıyorsunuz.

Yahu kim size hakaret edin demiş? Orda miy miy yazan kadına bile ne yani çirkef mi olsam demişsiniz. Kadın size hakaret edin mi demiş? Sizin okuduğunuzu anlamakla ilgili bir sorununuz var. Sorulan sorulara da sorudan başka cevaplar yazıyorsunuz.
Kadın bana miy miy demiş bende cevabini verdim avukat hanım. Siz ve sizin gibiler çok bilmişler kocana bağır çağır bende sana istediğim lafı edeyim mantigindasiniz. Siz beni nereden tanıyorsunuz ki miymiy diyorsunuz

Kadın bana miy miy demiş bende cevabini verdim avukat hanım. Siz ve sizin gibiler çok bilmişler kocana bağır çağır bende sana istediğim lafı edeyim mantigindasiniz. Siz beni nereden tanıyorsunuz ki miymiy diyorsunuz
Kim bağır çağır demis ya gerçekten çok tuhaf bir insansınız. Hakkına sahip çıkmak bagirmakla mi oluyor? Ben kimseye bağırmam mesela, böyle şeyleri konuşup net tavır konu koyarak çözerim. İnsanın onurlu, saygı değer bir duruşu olması için çirkef olmasına gerek yok. Bunu anlayamadiginiz için ezik tarafta olunca masum ve saygılı olacağınızı sanıyorsunuz.

Kim bağır çağır demis ya gerçekten çok tuhaf bir insansınız. Hakkına sahip çıkmak bagirmakla mi oluyor? Ben kimseye bağırmam mesela, böyle şeyleri konuşup net tavır konu koyarak çözerim. İnsanın onurlu, saygı değer bir duruşu olması için çirkef olmasına gerek yok. Bunu anlayamadiginiz için ezik tarafta olunca masum ve saygılı olacağınızı sanıyorsunuz.
Uslubunuzdan belli tavir koyarak cozdugunuz lütfen bana da tavır koyup yazmayın

Eşinin yanında ağzını açmaktan korkan, parasını olduğu gibi eşine atanlar da burada böyle kaplan kesilir nedense.
O kadar seviyesiz ve saygısız uslubunuza rağmen benim yazdıklarım kaplan oluyorsa maalesef bu riyaya giriyor.

Böyle dusundugunuz kişiye keşke bu kadar satırlar dokmeseydiniz bu bir. İkincisi mesleğe ben yeni başladım. Herkes sinir krizi geçiren yada seviyesiz degilki sakince cevap vermesim. Zaten yapım seviyesiz bir insan olsam burda çözüm aramaya çalışmam eşime aynı seviyesizlikte karşılık veririm
Lütfen eşinize seviyesizce tepki verin çünkü onlar bunu hakediyor, millet yıldı size laf anlatmaya çalışmaktan. Dolandırıcılara karşı seviyeli olunmaz zaten ...

Maalesef evet daha evleneli bir yil bile olmadan talepler başladı annesi dişimi yaptır benim şöyle böyle yani hiç sorma yok bana. Ama bu ev konusunda krediyi ben çekeceğim için mecbur sormak zorunda kaldilar
Eee kolay mı senin gibi gelini bulmuşlar tabi dişte yaptıracaksın bahçeli ev de alacaksın 🤣

Miymiy olmamak için çirkef olmak gerekiyor anladım.
Haklarını korumayı, kararlılıkla "Hayır" diyebilme kabiliyetini çirkeflik olarak görmeniz, enayiliği ve ezikliği nahiflik zannetmenizden kaynaklanıyor muhtemelen. Hanımefendi çizginizi koruduğunuzu zannederken, aldığınız kararlar ve söylediklerinizle ne kadar basiretsiz bir imaj çizdiğinizin farkında olmamanız da insanda karışık duygular uyandırıyor. Size gülsek mi, acısak mı bilemiyoruz ve dahi gerçekliğinizi sorguluyoruz. Düşünün ki sizin gibi birinin varlığına inanası gelmiyor kimsenin.

Ben de niye hala ciddi ciddi yazıyorsam; konu gerçekse, artık kendi düşen ağlamaz, yaşasın görsün deyip geçilmesi gerekiyor. Kibar kibar(!) kapalı tutun ağzınızı siz, aman çirkef(!) gibi görünmeyin, kvnize ev alın, yetmez kaynınızın altına araba çekin, görümcenize çeyiz düzün, arada gelin anlatın "Ay tamam demiştim, şimdi umut vermiş oldum, gocam tartışıyör" biz de "Ya finansal köle gelmiş yine ağlıyor" deyip geçelim. :))

Son düzenleme:
Haklarını korumayı, kararlılıkla "Hayır" diyebilme kabiliyetini çirkeflik olarak görmeniz, enayiliği ve ezikliği nahiflik zannetmenizden kaynaklanıyor muhtemelen. Hanımefendi çizginizi koruduğunuzu zannederken, aldığınız kararlar ve söylediklerinizle ne kadar basiretsiz bir imaj çizdiğinizin farkında olmamanız da insanda karışık duygular uyandırıyor. Size gülsek mi, acısak mı bilemiyoruz ve dahi gerçekliğinizi sorguluyoruz. Düşünün ki sizin gibi birinin varlığına inanası gelmiyor kimsenin.

Ben de niye hala ciddi ciddi yazıyorsam; artık kendi düşen ağlamaz, yaşasın görsün deyip geçilmesi gerekiyor. Kibar kibar(!) kapalı tutun ağzınızı siz, aman çirkef(!) gibi görünmeyin, kvnize ev alın, yetmez kaynınızın altına araba çekin, görümcenize çeyiz düzün, arada gelin anlatın "Ay tamam demiştim, şimdi umut vermiş oldum, gocam tartışıyör, üzülüyor, bilemedim" biz de"Ya finansal köle gelmiş yine ağlıyor" der geçeriz artık en fazla. :))
Ben size aciyorum asıl. Tek bildiğiniz şey burdakj insanlarin hayatını bilmeden yaftalamaktan başka ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum. Hep kalbiniz gibi insanlar karşınıza çıktığı için iyiliğe veya iyi insana tahammulunuz yok ve bunu eziklik olarak gören bencil birisiniz. Normal de tavrim değildir kişiyi hedef almak. Siz beni tanımadan davranış tarzıma yok ezik yok miyminti vs yaftasinda bulunursanız sizede ayna olacak olan olur. Ben nasıl sizin gözünüzde eziksem siz de bir o kadar burda klavye başında yazı yazmaktan baska bişey bilmeyen, cahil birisiniz

Ben size aciyorum asıl. Tek bildiğiniz şey burdakj insanlarin hayatını bilmeden yaftalamaktan başka ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum. Hep kalbiniz gibi insanlar karşınıza çıktığı için iyiliğe veya iyi insana tahammulunuz yok ve bunu eziklik olarak gören bencil birisiniz. Normal de tavrim değildir kişiyi hedef almak. Siz beni tanımadan davranış tarzıma yok ezik yok miyminti vs yaftasinda bulunursanız sizede ayna olacak olan olur. Ben nasıl sizin gözünüzde eziksem siz de bir o kadar burda klavye başında yazı yazmaktan baska bişey bilmeyen, cahil birisiniz
Benim üzerimdeki dayanaksız çıkarımlarınız, eşinizin maaş kartınıza çöktüğü ve bu gidişle kvnize ağlaya sızlaya ev alacağınız gerçeğini değiştirmiyor. (Konuya hala inanmıyorum orası ayrı). İsteyince şiddetle savunabiliyormuşsunuz davranışlarınızı bakın, varmış sizde de bir şeyler. Alışkınız gerçi kocası karşısında sus pus oturanların buralarda cengaver kesilmesine.

Şu anki enerjinizi kocanıza karşı kullanabilirseniz, belki sorununuzu çözersiniz. :)

Son düzenleme:
Ben senin ana babana ev almak istemiyorum demek çirkeflik olmaz ki konu sahibi. Bu kadarını da diyemeyeceğim biriyle niye evliyim ki zaten?
İngiltere kraliyet ailesinde bile bu kadar resmiyet, hassasiyet yoktur yani. Bir zahmet kocama istemediğim şeyleri söyleyebilmeliyim.

Insanlarin hayatlarini bilmeden demissiniz de esinize maasinizi verdiginizi, k.validenizin yok bana ev al, yok dislerimi yaptir diye surekli talepte bulundugunu, size sorulmadigini bile soyleyen sizsiniz. Hayir deyince kocaniz sizi vicdansiz olarak yaftaliyor ve is kavgaya donuyor. Buradaki insanlarda buna gore yorum yapiyor. Kocaniz olacak insan bu sebepten sizle kavga etmekten, sizi vicdansiz olarak yaftalamaktan cekinmeyince cirkef veya kotu kalpli degil ama burada size karsilik verin, net durun, altta kalmayin diyenleri bencillikle, kotu kalplilikte suclayabiliyorsunuz.

Eger kavgayla is cozulemiyorsa esiniz neden kavgaya basvuruyor? Demek esiniz burada verilen akillari hakeden bir insan. Hayir demeniz kocaniz tarafindan cevap olarak algilanmiyorsa sesinizi yukselteceksiniz tabiki. Kendi anasina ev almak icin birde utanmadan size kredi cektirecek yuzsuz herif. Bunu deyince biz mi suclu oluyoruz simdi. Bunu asil sizin o kocaya soylemeniz lazim.

Anne babaniz nasil halledecek, bu is sizce kavgasiz cozulebilir mi? Siz sesinizi yukseltmediginiz muddetce gelip anne babanizin dahil oldugu bir sorundan sonra hicbirsey olmamis gibi evliliginize devam mi edeceksiniz?

Konu aciyorsunuz, yasadiginiz durum insanlarin sinirini bozuyor, burada biz kabullememiyoruz oturdugumuz yerden. Benim k.validem mesela bana boyle taleple gelemez, diyelim geldi benim kocam bunu bana yansitamaz bile. Sirf bu yuzden cirketsem sizin icin iyi ki cirkefim. Guclu durmak, kendini ezdirmemek cirkeflikse varsin cirkef olalim. Keske sizde olsaydiniz da boyle seylerle muhattap olmak zorunda kalip, isi anne babanizin cozmesi icin onlara duyuracak seviyeye ulasmasaydiniz.

Back