• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğin daha ilk aylarinda

Yok ya günahı boynuna ama gercek değil sanırım bu konu, konu sahibi ortaya bir bomba attı , çok stratejik sorulara cevap vermedi, bı saat takılıp çekti gitti...

Ben trendyoldan aldığım üç kuruşluk üründe dolandirilma riskim olduğunda bile uyuyamıyorum, gunlerce müşteri temsilcisi darliyorum , bu hatunun şu anda fosur fosur uyuyup buraya bakmaması imkansız yani...

E ama şimdi kadının diğer çocukları ziyarete gelecek, sokakta mı yatsın o kadar insan? Tabii ki büyük ev olmalı.. Gelmişken rahat etmek, yazın şöyle bi havuza girmek isterler, sıcakta mı kalsınlar? E şimdi kaynana kayınbaba yeşillik de ister, ruhları açılır... Yazık değil mi bu adamlara apartmanda mı yaşasınlar 🥺
Bunları yapacak güçleri de olmadığına göre maaşı yüksek olan gelin, yaniiii konu sahibi tabii ki kredi çekmeli...
Çok vicdansızsınız🙁
+gelene gidene hizmet etmeli o yüzden birlikte yaşarlar kendi de oturacağı için ev sahibi olmuş olur. Ev kirası yerine fazla kredi öder. Belki kaynanalar da yardımcı olurlar hem o zaman evi direk kaynana üstüne yaparlarsa daha uygun olur. Ama kredisi bitince tabi yoksa kadıncağıza kredi vermez bankalar.

Son düzenleme:
Eşimle evleneli bir yıl olmadı. Şuan ailesi farklı şehirde. Bize diyorlarki bize ev alın. Kendi üstünüze olsun. Ama biz oturalım. Eşim evlenmeden önce bambaşkaydı. Şuan ise en ufak şeyde küfür ediyor agizini bozuyor sonrada normal davranmami istiyor.Haftasonlari veya akşam gelince ya yatıyor ya elinde telefon ben söylemiyorum devamlı benle ilgilen diye. Ben yoruluyorum ayağım ağrıyor vs diyip duruyor. Bende çalışıyorum bir şey alacak olsam ev alacağız masraf yapma diyor. Bu arada bizim evimiz falan yok kiraciyiz. Evlilik ilk başlarda böyle olması normal mi?
Pardon siz iyimisiniz? Ne diye başkasına ev alıyorsunuz. Bence kimseye 5 kuruş katkı sağlamayın.

Ev kendi üstümüze olacak ama ailesi yasacak
hayır anlamadığım benim ev sizin üstünüze oluyor onlar neden oturuyor? hemde siz kiracisiniz ki oğlum kızım sen kiracisiniz siz ev alinda kendiniz oturun
kendileri neden şuan oturdukları yerde durmuyorlar da istediği evin fotosunu size atıp aldirtmaya üstelik bir de tabiri caizse çöreklenmeye çalışıyorlar

Yok başta ses etmedim tamam dedim şimdi umut verip elinden almış gibi hissediyorum
Siz kendinizi suçlamayın. Siz başta utandığınız için ve kendinizi savunmayı bilmediğiniz için sesinizi çıkaramamış ve "olur" demiş "ümit vermişsiniz" ama böyle bir şeyi ümit etmeleri de istemeleri de hiç normal değil, hatta çok çirkin ve çok ayıp. Siz ümit vermemişsiniz onlar sizi istismar etmeye çalışmış ve siz de sesinizi çıkaramamışsınız ve manipüle edilmişsiniz. Eşinizi çok seviyor ve severek evlenmiş olabilirsiniz ama lütfen bu gerçeği görün. Eşinizin annesi ve babasının isteği hiç normal değil, eşinizin bunu normal görmesi de normal değil. Siz onların 20 senelik gelinleri bile olsanız böyle bir şey istemeye hakları yok.
Siz annenize babanıza söyleyemem bunu demişsiniz bir yorumunuzda. Yani annenizden babanızdan gizli mi yapacaktınız bunu? Neden söyleyemiyorsunuz? çünkü siz de yanlış olduğunu biliyorsunuz. Hala anlayamıyorsanız, sizi yanlış yönlendirdiğimizi düşünüyorsanız, sizi doğurup bugüne kadar yetiştiren, büyüten kendi annenize sorun; Ona "ben ümit vermişim kötü bir insan mıyım?" diye sorun. Anneniz "kötü olma evladım al kaynana evi otursun" derse, biz susalım.

Sen 1+1e tamam demişsin
1+1 istemeleri de normal değil. Ne demek ya gelinden böyle bir şey istemek? Valla ben iki dandik emekli maaşıyla geçinen kv ve kp evinde misafir kalırken, çıkıp maketten yiyecek içecek alıp geldim diye kayınpederim bana ısrarla parasını vermeye kalkıyor.

Öncelikle ne iş yapıyorsun onu aşırı merak ettim 50 60 binlik kredi ödemeye maaşın gelirin var ?
İkincisi madem böyle iyi gelirli bir işe sahipsin ağzın dilin mi yok hadi onlar utanmadı 1 kere söylediler asla ve asla böyle bişey mümkün değil deyip kararlılığını belli etmen gerekiyo boşanmaya da çok korkuyorsun da sen vunları bence bir an önce ailene anlat onlar adam akıllı bir yol bulsunlar sen bulamayacaksın belli ki

Yok ya günahı boynuna ama gercek değil sanırım bu konu, konu sahibi ortaya bir bomba attı , çok stratejik sorulara cevap vermedi, bı saat takılıp çekti gitti...

Ben trendyoldan aldığım üç kuruşluk üründe dolandirilma riskim olduğunda bile uyuyamıyorum, gunlerce müşteri temsilcisi darliyorum , bu hatunun şu anda fosur fosur uyuyup buraya bakmaması imkansız yani...
eşiyle kavga ediyordur

Bu ne ya. Paralı köle. Anneye hizmetçi. Üstüne de çocuk yaparsın oh mis. Annen baban seni bu yaşa bunun için mi getirdi. Evladın da hayırlısı gerçekten. Her şey illa birilerine kötülük yapmak değil. İnsan en büyük kötülüğü kendine yapar.Boşanmayacaksan bile resti çek ayıl bayıl olay çıkar kavga et ailesi ile bir süre görüşme. Vermem de.Eşine de vermem de. Ya adam olur ya da ayrılır kendi bilir. Kızım manyak mısın kendine bunu mu reva görüyorsun. Ha diyelim ki aldın ödedin onlar oturdu. Sanma ki mükemmel bir evliliğin olur. Eş ailesi seni el üstünde tutar. Yıllarca hizmet edersin gençliğin biter. En sonda da sen ne yaptın ki derler senden kötüsü olmaz. Dert hastalık sahibi olursun. Bu daha iyimser senaryo.

Öyle söylenince sesimi cikaramadim bir artı bir eve tammda dedim ama iş bahçeli ev olsun büyük olsun ve benim yaşadığım eve laf eğmeye başlamaları kirası şöyle böyle falan demeleri üstüne gorumcemde yorum yapmaya başlayınca bu sefer almak benim zoruma gitti
Görümce de girmiş sıraya. Önce anne babamın evi garantileyelim sonra da ben biraz yolayım demiş. O nasıl bir ev düşünüyor, çocuk varsa ona da bahçeli ev alın.

Evlenmeden önce maaşınızı kayyumlar mı yönetiyordu, bütçenizi gelirinizi giderinizi başkaları mı yapıyordu? Siz evlenmemişsiniz avlanmışsınız. Anası babası kardeşi kendi sırtlan sürüsü gibi yatırmışlar sizi yere kemiriyorlar. Bunun yüksek ve garanti maaşı var. Kulağına iki üç aşk sözcüğü fısıldayayım, nikahı basayım, önce düğün borcunu bitirsin, sonra da acındırıp anama babama ev aldırayım, bir kaç sene yüksek krediyi ödesin, kredi hafifleyince de artık biz öderiz basarım tekmeyi demiş. Aşk, sevgi, değer verme, koruma kollama yok çünkü. Aileniz bile bitir boşan diyormuş ama bence de siz o bahçeli büyük ev için krediyi çeker gerekirse işe yürüyerek gider gelirsiniz, evden ekmek arası götürür yersiniz. Kocanıza sakın karşı koymayın sen yettin artık demeyin.

Adam her ay sizin maaşınızdan ailesine kardeşine düzenli para yollamıyorsa, altın vs birikim yaptırmıyorsa ben hiç bir şey bilmiyorum. Evdeki koltuğa kanepeye çul çaputa üzülmeye devam edin siz. Onun babası yaşlı, artık çalışmasın ama sizin babanız genç delikanlı değil mi? Millet sayfalarca yazmış, hala yok vicdanım yok iyi niyetim, yok ben çok pasifim... Hesap şifrelerinizi değiştirin para falan yollamayın ve ev konusunu kapatmazsan boşanma davasını açıyorum diyin. Ya da ev alınacaksa önce benim aileme alınacak diyin de görün olacakları.

İşte onu alma bunu alma demeye baslayinca bende bunu dedim kendi maaşımı harcayamiyorum dedim
Valla aklıniz varsa maaşıniziı vermeyi kesin, maaşi vermeyi biraktiginizda, sizin yapamadığınziı o kocaniz cok güzel yapar, çatır çatır boşanir.
İnsanlar cocuklariyla boşanabiliyor, üç kuruşlik eşya için, ömrünüzü heder etmeyin.

Son düzenleme:
Başta gerçek diye düşündüm ama bu olaylar gerçek olaamaz! Siz bu kadar iyiyseniz yanitlariniz neden bu kadar soğuk ve sakin 😒 durduk yerde bizi strese sokmayın... Madem maaşınız böyle yüksek düzeyde eşiniz ve sizin... Neden şimdiye kadar evlenirken esyalarinizla kendi evinizi almadiniz? Hepsi birlikte odenirdi yavaş yavaş.. hemde bir yıl önceki ev fiyatları daha uygundu. Neyse umarım şizofreni falan değilsinizdir malum az da olsa dikkate aldım..🤦🏻‍♀️😂

Eşimle evleneli bir yıl olmadı. Şuan ailesi farklı şehirde. Bize diyorlarki bize ev alın. Kendi üstünüze olsun. Ama biz oturalım. Eşim evlenmeden önce bambaşkaydı. Şuan ise en ufak şeyde küfür ediyor agizini bozuyor sonrada normal davranmami istiyor.Haftasonlari veya akşam gelince ya yatıyor ya elinde telefon ben söylemiyorum devamlı benle ilgilen diye. Ben yoruluyorum ayağım ağrıyor vs diyip duruyor. Bende çalışıyorum bir şey alacak olsam ev alacağız masraf yapma diyor. Bu arada bizim evimiz falan yok kiraciyiz. Evlilik ilk başlarda böyle olması normal mi?
Normal değil.
Sağılacak inek gibi görmüşler sizi afedersiniz.

Kendileri yaşayacak ama ev bizim üstümüze olacak
eeee demediniz mi eşinizin ailesine ne alaka daha bizim evimiz yok
size küfür eden eşinize pıstığınıza göre siz o evi alırsınız

maaşı ne diye komple eşinize veriyorsunuz
ev alacağız masraf yapma dediğinde hösssssttt diyemiyor musunuz?
eşiniz tek çocuk mu?

Başta gerçek diye düşündüm ama bu olaylar gerçek olaamaz! Siz bu kadar iyiyseniz yanitlariniz neden bu kadar soğuk ve sakin 😒 durduk yerde bizi strese sokmayın... Madem maaşınız böyle yüksek düzeyde eşiniz ve sizin... Neden şimdiye kadar evlenirken esyalarinizla kendi evinizi almadiniz? Hepsi birlikte odenirdi yavaş yavaş.. hemde bir yıl önceki ev fiyatları daha uygundu. Neyse umarım şizofreni falan değilsinizdir malum az da olsa dikkate aldım..🤦🏻‍♀️😂
Böyle dusundugunuz kişiye keşke bu kadar satırlar dokmeseydiniz bu bir. İkincisi mesleğe ben yeni başladım. Herkes sinir krizi geçiren yada seviyesiz degilki sakince cevap vermesim. Zaten yapım seviyesiz bir insan olsam burda çözüm aramaya çalışmam eşime aynı seviyesizlikte karşılık veririm

İste o öyle olmayacak esin denen mahluk diyecekki evimiz var hem kira hem kredi borcu odemeyelim annemlerle beraber yaşayalım buraya verdiğimiz kira parasını banka borcunu biran önce kapatırız sonra kendimize ev alırız der
Ailesi bunu ufaktan citlatinca zaten ondan istemez oldum

Back