Eşimin şehir değiştirmesini ben bana yapılan bir fedakarlık olarak görmüyorum açıkçası. 500 kişilik bir köy ve yapabileceği, senelerce yaptığı tek iş ordaki tek restoranda garsonluk. Burada çok daha hayaline uygun bir hayat yaşıyor.
Kadına küfür etmek konusu dışında söylediklerinize katılıyorum, ancak ben aileyi karşı taraf haline getirmiyorum. Her hareketim mesele oluyor, çünkü esas mesele para ve eşim oraya dönsün istiyorlar bekledikleri miktarda destek almadıkları için.
Tırlak bu ya…….Eşimin ailesiyle iletişimi ya da para alışverişinde en ufak bir etkim yok açıkçası, keşke imkan olsa da sorabilseniz. Ailesi şu an eşim işten çıktığı için çıldırıyor mesela, eşim de “ben neden sağılacak bir inek gibi görülüyorum yıllardır” diye kafaları yiyor. Yani hiç benim yöneteceğim bir durum falan yok ortada. Kimle görüştüğüne de karışmam
Tırlak ve kaltak kelimeleri bize ait, o kadarını söyleyen insanlarız ama çocuğumun yanında üstümü başımı yırtıp kendimi yerlere atmam hele ki para için.Tırlak bu ya…….
Tuhaf karı……
Bakire değil dul karı…….
Kaltak…….
Sağılacak inek………
Ne çirkin laflar bunlar ya, nasıl yetiştirdiler sizleri anlamadım, hiç mi edepli konuşan yok aranızda
Siz çocuğunuzu babannesiyle görüştürmeseniz ne olacak ki siz de eşiniz de onlar gibisiniz
Bakin bende boşanmış bir bayanım .amacım sizi linclemek değil birbirjmize yardımcı olmak . Bakın ne guzel kader ikinci kez gülmüş yüzünüze yuvanizi kurmussunuz . Saygıyı elden bırakmayın ailenize yuvanıza eşinize sarılın kıymet bilin değer verin değer görün . Onlarla ilişkiyi kesmeyinn mesafe koyun saygısız cümleler küfür hakaretler edilmesin yanınızda binanızın vermeyin .evliliginizde size düşen hizmetide yapın eksilmezsiniz ailesine karşı .şimdi iki ayda sizinle aynı düşüncede olsa da ailesini atmaz anacı olur çıkıverir yarın eşiniz .bunlar evlenince ana ocağın baba kucagim diye aileye tapan cinsler .O dört kat maaş kazanmanız yuvayı kurtarmaz bu şekilde giderse .Eş ailesine karşı tutumum konusunda öneriye ihtiyacım var açıkçası. Bu bakire değildi duldu meselesinden sonra görüşmemem gerektiğini düşünüyorum. Farklı fikirler de almak istedim.
İyi niyetiniz için teşekkür ederim öncelikleBakin bende boşanmış bir bayanım .amacım sizi linclemek değil birbirjmize yardımcı olmak . Bakın ne guzel kader ikinci kez gülmüş yüzünüze yuvanizi kurmussunuz . Saygıyı elden bırakmayın ailenize yuvanıza eşinize sarılın kıymet bilin değer verin değer görün . Onlarla ilişkiyi kesmeyinn mesafe koyun saygısız cümleler küfür hakaretler edilmesin yanınızda binanızın vermeyin .evliliginizde size düşen hizmetide yapın eksilmezsiniz ailesine karşı .şimdi iki ayda sizinle aynı düşüncede olsa da ailesini atmaz anacı olur çıkıverir yarın eşiniz .bunlar evlenince ana ocağın baba kucagim diye aileye tapan cinsler .O dört kat maaş kazanmanız yuvayı kurtarmaz bu şekilde giderse .
Gerçekten çok güzel bir düşünceniz var, ben de diyorum ki kayınvalidem eşimden sigara istediğinde ve eşim yok dediğinde “ananın a…cığına yok, senin erkekliğini bütün bu köy s…sin, sen de adam mısın” diyen biri ve çocuğumu böyle bir ortamda bulundurmak istemiyorum, oraya gelen hiçbir misafire de güleryüz göstermediğim olmadı, herkesle çok güzel şekilde sohbet ettim ve ilgilendim
Küfür inanılmaz normalleştirilmiş durumda, eşimin ailesinde değil bölgenin kültüründe öyle. Mesela “şu nerde” diye sorunca “ananın …da” cevabını verebiliyor kayınvalidem, inanılmaz patavatsız şeyler söyleyebilen biri, ben kendisine düşman falan da değilim ama bu bakirelik dulluk meselesi çok kalbimi kırdı.Oha ohayeri gelince bende ufak tefek
Kufur ederim(asla cocuklarimin yaninda etmem buarada)
Ama boyle bir kufur cok agir evladin bile
Olsa.. erkekligini tum koy derkenyeminle
Guldum okurken ve cok sasirdim. Bence sizin kulturleriniz cok farkli, esinde o
Aileden geliyor sonucta.. alismis hep ezilmeye bu yuzden belkide onun icin bir kacis yolu
Olmussundur.. alisik oldugu icinde emin ol
Sizi hep somurecekler.. cunku krai taraf ac bu belli…
Ayrica yok bakire degildi vs. Bu
Kadar igrenc konulari agizlarina dolamislar.. ki demeleri gerekirdi: artik cocugumuzun esi hanimi saygi duyalim.. ama
Onlarda bu olgunlukta degil
Ne yazikki.. seni baya baya duaman bellemisler ve artik
Ne yapsan duzelmeyecek
Gibi..
Eşinizin ailesi çirkin davranışlar sergilemiş gerçekten ama sizde aşağı kalmamışsınız. Ben sizin anlık bir tepkiyle tokat attığınıza pek inanamadım. İlk defa mı birine şiddet uyguladınız? Hepimizin baskı altında hissettiği anlar olmuştur. İlk akla gelen nasıl tokat atmak oluyorOrada yaşadığım mercek altında olma hissi ve baskı beni inanılmaz bir noktaya getirdi gerçekten ve o davranışım için çok üzgünümama köpeğe tekme atan kaltağa kaltak dediğim için pişman değilim…
Yani en fazla su nerde dense, elinin korunde demek gelir aklima benimKüfür inanılmaz normalleştirilmiş durumda, eşimin ailesinde değil bölgenin kültüründe öyle. Mesela “şu nerde” diye sorunca “ananın …da” cevabını verebiliyor kayınvalidem, inanılmaz patavatsız şeyler söyleyebilen biri, ben kendisine düşman falan da değilim ama bu bakirelik dulluk meselesi çok kalbimi kırdı.
Eşim çok çalışkan ve minneti olmayan biri, çalıştığı yerde biri imalı şekilde şu ürün eksik desin tüm alacağını bırakıp çıkan, gurur yapan biri mesela. Şimdi de ona “sen adam değilsin anana kardeşine bakmak zorundaydın” diye gurur yaptırıp tüm maaşını verdirmeye çalışıyorlar. Oysa gerçekten yeterli miktar para gönderiyoruz. Mesela eşim “anne sana sarma sigara göndereceğim biz de geçtik çok kar oluyor” diyor kayınvalidem küfür kıyamet “kim alacak o kargoyu” diye kavga çıkarıyor. Yani çok üstüne gidiyorlar eşimin. Gerçekten üzülüyorum inanılmaz şekilde. Kapana kısılmış gibi. Hiçbir yaptığı da görülmüyor. Asla takdir teşekkür yok.
Daha sevgililiğin başındayken anlattı eşim tüm bu durumları ve yılda 1 hafta bu durumlara benim hatrım için katlanır mısın dedi, ben de kabul ettim. Oradayken olanlardan ziyade şu an bitmeyen telefon trafiği bizi inanılmaz yıpratıyor. Kayınvalidem gece üçte eşimi arıyor, bakkala borç var diye kavga çıkarıyor, diğer yandan görümcem ve eşi sen adam mısın falan gibi şeyler söylüyorlar, sürekli durmaksızın devam eden bir para konusu. Eşim maaşının yarısından fazlasını gönderiyor ailesine ama yine de memnun edemiyoruz, benden mi bekliyorlar anlamıyoruz.Eşinizin ailesi çirkin davranışlar sergilemiş gerçekten ama sizde aşağı kalmamışsınız. Ben sizin anlık bir tepkiyle tokat attığınıza pek inanamadım. İlk defa mı birine şiddet uyguladınız? Hepimizin baskı altında hissettiği anlar olmuştur. İlk akla gelen nasıl tokat atmak oluyor
Adamla evlenirken aile yaşantısı hakkında fikriniz yok muydu? Yangından mal kaçırır gibi evlenmenin zararlarını daha çok görürsünüz siz.
O ortamda yetisen kisi ile hayatinizi birlestirmissiniz uygun gorerek. Demek ki sizin icin cok da kabul edilemes degil ortaya cikan mahsul.Gerçekten çok güzel bir düşünceniz var, ben de diyorum ki kayınvalidem eşimden sigara istediğinde ve eşim yok dediğinde “ananın a…cığına yok, senin erkekliğini bütün bu köy s…sin, sen de adam mısın” diyen biri ve çocuğumu böyle bir ortamda bulundurmak istemiyorum, oraya gelen hiçbir misafire de güleryüz göstermediğim olmadı, herkesle çok güzel şekilde sohbet ettim ve ilgilendim
Eski konunuzda yazmışsınız ama ilk eşinizede vuruyormuşsunuz. Demekki bundada son olmayacak. Ben çoğu konuda sizi haklı buldum ama belli ki sizdede bir sıkıntı var.Daha sevgililiğin başındayken anlattı eşim tüm bu durumları ve yılda 1 hafta bu durumlara benim hatrım için katlanır mısın dedi, ben de kabul ettim. Oradayken olanlardan ziyade şu an bitmeyen telefon trafiği bizi inanılmaz yıpratıyor. Kayınvalidem gece üçte eşimi arıyor, bakkala borç var diye kavga çıkarıyor, diğer yandan görümcem ve eşi sen adam mısın falan gibi şeyler söylüyorlar, sürekli durmaksızın devam eden bir para konusu. Eşim maaşının yarısından fazlasını gönderiyor ailesine ama yine de memnun edemiyoruz, benden mi bekliyorlar anlamıyoruz.
O tokat konusunun altı biraz doluydu (asla meşrulaştırmaz) ama çok ezilmiş ve gururum kırılmış hissetmiştim, tamamen plansız şekilde yaptığım çok büyük pişmanlık duyduğum bir hareket…
Eşimin tanıştığımızdan beri söylediği cümle bu, nokta atışı yaptınız. “Annem beni kocası yerine koyuyor.”Yani en fazla su nerde dense, elinin korunde demek gelir aklima benimeger alisik degilsen cok rahatsiz edici ve kadin memnuniyetsiz.. neden biliyor
Musun? Kadin esini kocasi yerine koymus biraz bence.. erken yasta dul
Kalan
Ya da bosanip evlenmeyen cocuklu bir cok kadinda duydugumuz seyler. Tum
Nazlari
Kaprisleri genelde evin buyuk ogullarina oluyor ve onlara evin diregi
Misyonunu yukluyolar. Kv nin durumu
Cok
Vahim ve artik asla duzelmez.. cunku memnuniyetsiz.. sen bekar olsaydinda seni istemeyecekti, para cesmesini kuruttun gibi
Gordugunden Ama
Iste bekaret bilmem ne seni 1-0 geriden baslatmis aileye karsi.
Sirf evlendin diye o da, hic evlenmemis olsan bekaretini vs kimse sorgulayamazdi..
Ha herseyi unutabilirim gorusmem
Etmem evliligi yuruturum dersen…kocan yaptigi tum
Iyilikleri yapmayacak artik.. o zaman akli basina gelir belki kv nin.
Herif iyilik yapip sigara yolluyor kargoya soyleniyor.. sukursuz biri.. insan bi tesekkur eder. Insanin annesi babasida olsa
Belli
Zaman sonra mesafe koymak gerek.
Kocani
Kolesi gibi goruyor her dedigini yapmak
Zorunda…ogluna zerre acidigini dusunmuyorum..ya gorusmeyeceksiniz ya da bu kadin daha cok huzur bozar… ama
Onada esinin yanasacagini dusunmuyorum
Olmaz mı, çok sıkıntı var hem de. Çözmeye çalıştığım tonlarca şey var. Diken üstünde hissetme halinden kurtulamıyorum, hırçınlaşıyorum, tedavi de görüyorum epey düzelmiş halim bu. Son olmak zorunda çünkü eşime böyle bir saygısızlık yapamam yeniden, kendime de ona da. Haklı bulduğunuzu belirttiğiniz için teşekkür ederim, gerçekten ihtiyacım vardıEski konunuzda yazmışsınız ama ilk eşinizede vuruyormuşsunuz. Demekki bundada son olmayacak. Ben çoğu konuda sizi haklı buldum ama belli ki sizdede bir sıkıntı var.
İki önceki mesajıma bakarsanız, epey bahsettim orada. Cidden ben de şaşırıyorum eşimin ailesini tanıdıkça çünkü eşim onlar gibi değil.O ortamda yetisen kisi ile hayatinizi birlestirmissiniz uygun gorerek. Demek ki sizin icin cok da kabul edilemes degil ortaya cikan mahsul.
Siz ayni sehirden misiniz? Esin nereli sen nerelisin?Eşimin tanıştığımızdan beri söylediği cümle bu, nokta atışı yaptınız. “Annem beni kocası yerine koyuyor.”
Yıllardır süregelen kronik bir durum bu, eşim açık açık ben bu kadarını yapamam, annem işe girecek başka çaresi yok diye söyledi ve sözünün de eridir yapmam dediyse yapmaz (yapmasına da laf edecek biri değilim asla, para değil çıkan kavgalar ve huzursuzluk benim sorunum).
Eşim ağlaya ağlaya uyudu az önce mesela, sırf bu borçla ilgili “tamam ben hallederim ben varken kimseye laf düşmez” demediği için. Tek söylediği “ben artık evliyim eskisi gibi olamaz”.
Kardeşi 16 yaşında sigaraya başladı mesela, eşim bütün bunları kendine yapılmış kazıklar olarak görüyor. İnsan demez mi abim yeni evlendi zaten bize çok para gönderiyor, bir de ben böyle şeyler çıkarmayayım başına demez mi, falan diye kendini yiyor. 16 yaşında çocuğun sigara içmesi zaten vahim bir durumken bir de maddi boyut mesele oluyor her şey karışıyor birbirine. Konuşarak da asla anlaşamıyoruz. Bu nasıl mümkün bilmiyorum ama eşim hiç öyle biri değil. 12 sinde başlamış çalışmaya, çoğu zaman evden uzak… sanırım bundan.
Benim eşimi yönettiğim vs. söylendi ama eşim 18’inden beri sömürüldüğünü söyleyen biriymiş, kendisi anlatıyor bunu. Çaresiz bırakılıp gurur yaptırılıp intihar tehdidi vs. ile çalışıp para verip durmuş. Mesela eşim diyor “annem cebimden para almış fark ederdim, evlenince nasıl yapacaksın karım bırak kocamın cüzdanını derse nolacak derdim”, annesinin tepkisi hep aynı, bağırmak çağırmak çığlıklar kendini yere atmalar.Siz ayni sehirden misiniz? Esin nereli sen nerelisin?
Cogu kadinin yaptigi sey iste kocasi yerine koymak, kocasina yapamayacagi kaprisi yapmis ogluna yillarca.. ve evet kardesinin sigara icmesi vs hepsi birer kazik ve parasinin sizden gelecegini biliyor
Olmalari.
Buarada o
Kv hayatta calismaz, cunku kiymetlidir bi taraflari oylelerin.. hep para ister doymaz ama kendisi gidip calismaz.. bak yazdm bunu buraya hatirlarsin.
Dedigim gibi tek care tum yardimlari kesmeniz -ki bana gore olan olmayana muhtac olana yardim
Etsin vs. Ama adamlar tembellikten boyleler. Cocukluktan beri
Somurmusler kocani, kocan baska turlusunu bilmiyorki.. o yuzden ben yardim etmeyecegini filan dusunmuyorum.. cunku surekli bize borclusun bize bakmak
Zorundasin paikolojisiyle buyumus.. 30-40 yasindada olsa o dusunce hep bilinc altinda olacak.
Es tarafi berbat onda hemBenim eşimi yönettiğim vs. söylendi ama eşim 18’inden beri sömürüldüğünü söyleyen biriymiş, kendisi anlatıyor bunu. Çaresiz bırakılıp gurur yaptırılıp intihar tehdidi vs. ile çalışıp para verip durmuş. Mesela eşim diyor “annem cebimden para almış fark ederdim, evlenince nasıl yapacaksın karım bırak kocamın cüzdanını derse nolacak derdim”, annesinin tepkisi hep aynı, bağırmak çağırmak çığlıklar kendini yere atmalar.
Ya kimse takılmadı buna ama parayı marayı geçtim bu dul meselesi inanılmaz koydu bana. Bu zihniyeti normal gören ne çok kadın varmış. Acayip sızladı kalbim. Bana kendisi “herkes sevip deneyebilir başaramayabilir evlenmiş ayrılmışsın ne var bunda kimse laf edemez” diyordu kayınvalidem. Acaba benden de para mı bekledi diye düşünüyorum.
Gecenin üçünde eşimi araması mesela. Evliyiz biz yahu evli. Bunlar über tuhaf geliyor bana ama abartıyor muyum bilmiyorum