Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çocuk doğmayı seçmez. ebeveynler çocuk sahibi olmayı seçer. bir annenin çocuğunu yaşlandığında ona bakması için doğurması kadar iğrenç bir şey olamaz. bugüne dek verdiğiniz paralarla tüm hakkını ödemiş olduğunuzu düşünüyorum. ihtiyaçlarını yazın ona karşılık gelen paranın dışına da çıkmasın bu neymiş ya

Yüreğinize saglik aynen katiliyorum

Soyadınız ne?
Kütüğünüz?
Çocuğunuzun soyadı ne olacak?
Çocuğunuz babaannesinin evinde sıradan bir misafir mi olacak?

Ben yalnızca insanlara değil hayvanlara da küfür edilmesine karşıyım, diğer varlıklara da

Sizi önemseyip hoşgeldine gelen insanları yadırgayıp dile getirmek ufacık bir ikramdan minnetten uzak durmak mı insaniyet?
Eşe tokat atmak mı saygılı davranış, insaniyet?

Onlara göre eşim bir erkek, mesela montumu tutsun garipsiyorlar. Erkek olduğu için annesi, kardeşleri hepsinden sorumlu ve yapmak zorunda. Yapmazsa erkek sayılmıyor. Eşimse kullanıldığını düşünüyor, bunca yıl zaten tüm gelirimi verdim o eve ve bir hayat sahibi olmak benim de hakkım diyor. Ne yapacağız bilmiyorum, şimdi görümcemin eşi “sen adam değilsin” falan diyor eşime mesela. Sebep de bakkala yapılan veresiye borcu (biz geçim için para gönderiyorken bile veresiye yapılan borç) ödemeyi kabul etmemesi.

Hayvanlara küfür etmemiş. Köpeğe tekme atan kadına insan değil demek istemiş.

Kanuna göre soyadım ve çocuğumun soyadı kocamınki olacak diye (ki artık olmayabiliyor) ben o evin insanı olamam. Olamıyorum, olmadım da.

Köpeğe tekme atan biri bana göre insan da olamaz hayvan da olamaz. Bu benim için tartışmaya açık değil. Kadının arkasından “kaltak” diye bağırmadım zaten, masada kendi aramızda konuşuyorduk.

Kayınvalidem çılgınca bağırıp, ağza alınmayacak, inanılmaz ama bakın İNANILMAZ küfürler ederek kavga eden, kendini yerlere atıp yerleri yumruklayan, üstünü başını yırtan biri ve evet çocuğum böyle bir ortamda bulunamaz.

Eşime yaptığım saygısızlık konusunda haklısınız, ağzımı bile açamam.

Hayvanlara küfür etmemiş. Köpeğe tekme atan kadına insan değil demek istemiş.
Anladım arkadaşım
Ben de diyorum ki insanlara edilen küfre karşıyım
İnsanlıktan nasibini almamışlara da edilen küfre karşıyım
Hayvanlara ve diğer varlıklara da edilen küfre karşıyım
Sokak magandası gibi davranmaya karşıyım
Ben insanım diyene yakıştıramıyorum

İnsan değil dese tamam da kaltak deyince bana ters

Gerçekten çok güzel bir düşünceniz var, ben de diyorum ki kayınvalidem eşimden sigara istediğinde ve eşim yok dediğinde “ananın a…cığına yok, senin erkekliğini bütün bu köy s…sin, sen de adam mısın” diyen biri ve çocuğumu böyle bir ortamda bulundurmak istemiyorum, oraya gelen hiçbir misafire de güleryüz göstermediğim olmadı, herkesle çok güzel şekilde sohbet ettim ve ilgilendim

Yemişim kanununu, pratikte yok öyle birşey, beğenmediğin kaynananın soyadına sahipsin, beğenmediğin görümcenin kütüğündesin
O beğenmediklerin çocuğunun ailesinin bir parçası olacak, Allah korusun sen olmasan evladın o evin bireyi olacak
Ben hayvan tekmeleyenleri bizzat tekmeliyorum, bağrıma basıyorum filan mı sanıyorsunuz, arkalarından küfür etmiyorum, bir insana küfür etmeyi yakıştırmıyorum siz kendinize yakıştırıyorsanız özgürsünüz tabiki edin edebildiğiniz kadar
Müstakbel evladınız yalnızca sizin çocuğunuz değil, onun üzerinde yaptırımı olan tek ebeveyn siz değilsiniz, umarım sağlıkla huzurla bir evlat sahibi olur ana-baba ortak bir karar alırsınız, şuan eş ailesini çocuğumu göstermem haa diye tehdit etmek çok gülünç

Neyse ki eşim benimle aynı fikirde, sizle olmasak da olur.

Ben de çocuğumu böyle bir ortamda bulundurmak istemem ama bu karar yalnızca bana ait değil, benim söz hakkım kadar babasının da söz hakkı var
En önemlisi de bebe hele bir doğsun da ondan sonra don biçersiniz

Uyku arasında tam okuyamadım son kısmı.
Eşiniz sizin için çıkıp şehir değiştirmiş, 3 günlük köy macerası için burnundan getirmeye gerek yoktu. Hele ki tokat çok kötü, bir de görülme ihtimali olan bir yerde kötü. Söylemleriniz de kötü, üzgünüm. Yoldaki kadın ne yaparsa yapsın küfretmekten daha başka hakaretlerde var.
Bir de kadın yada erkek farketmez 3 gün kalınan evde çöpün yerinin bilinmemesi yabanilik geliyor. Bir çayda olsa getirilip götürülür.
Muhtemelen önceki evlilik tecrübeniz sebebiyle kuyruğumu dik tutayım modunda hareket ediyorsunuz. Ancak tepkisel davranarak aileyi karşı taraf haline getiriyorsunuz.
Henüz yolun çok başındasınız. Ilımlı davranmakta geleceğe fayda sağlar.

Çok üzücü ... ben Ne bu ailede ve ne bu evlilikte bir saygi göremedim . Allahim akibetinizi hayretsin .Neyse ki eşim benimle aynı fikirde söylenenler umrumda değil diyorsanız niye açtınız hanımefendi bu konuyu

Ayy valla sende az değilsin adamı almissin avucunun içine herkesi herseyi ben yönetiyim istiyorsun bu gücüde maaşından alıyorsun...es ailesi zaten fiyasko evlerden ırak sen görüşme eşin gorusursede karışma annesi kardeşi sonuçta atacak değil..

Eşimin ailesiyle iletişimi ya da para alışverişinde en ufak bir etkim yok açıkçası, keşke imkan olsa da sorabilseniz. Ailesi şu an eşim işten çıktığı için çıldırıyor mesela, eşim de “ben neden sağılacak bir inek gibi görülüyorum yıllardır” diye kafaları yiyor. Yani hiç benim yöneteceğim bir durum falan yok ortada. Kimle görüştüğüne de karışmam

Eşimin şehir değiştirmesini ben bana yapılan bir fedakarlık olarak görmüyorum açıkçası. 500 kişilik bir köy ve yapabileceği, senelerce yaptığı tek iş ordaki tek restoranda garsonluk. Burada çok daha hayaline uygun bir hayat yaşıyor.
Kadına küfür etmek konusu dışında söylediklerinize katılıyorum, ancak ben aileyi karşı taraf haline getirmiyorum. Her hareketim mesele oluyor, çünkü esas mesele para ve eşim oraya dönsün istiyorlar bekledikleri miktarda destek almadıkları için.

Eş ailesine karşı tutumum konusunda öneriye ihtiyacım var açıkçası. Bu bakire değildi duldu meselesinden sonra görüşmemem gerektiğini düşünüyorum. Farklı fikirler de almak istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…