+1Dinlediğim psikologlardan edindiğim bilgilerle yardımcı olmaya çalışayım. Arkadaşlarımla plan yapsam soğuyacağım diye işte tamda bunu yapmalısınız. Isındırmak için uğraşıcaktır. Siz kendinize kendi alanınıza dönünce adam sizin alanına girmek için çaba sarfedicek. Siz kendinizeen taviz verdkçe kıymetiniz olmaz istediklerinizde yapılmaz. Bende ilk başlarda sizin gibiydim eşimle vakit geçiremez sitem ederdim hep onun dediği olurdu. Sonra kendime döndüm. Arkadaş çevremle sosyalleştim. Sonra kocam neden benle gelmiyorsun gezmiyorsun ilgilenmiyorsun demeye başladı herşey tersine döndü yani. Bir de daha netim. İstemiyorsam istemiyorumdur. Artık o benim için uğraşıyor :)
Mesela bütün gün evdeyiz, hiç daha beraber kahvaltıya çıkmadık. Bir kaç kere konusu geçti hep vaz geçti, sen heveslendin diye gaza geldim diyor en küçük örnek. Ben bunları yaptığımdan artık ilgi duymuyorum, sen arkadaşlarınla plan yap böyle şeyleri onlarla yap, onlarla gezmeye git diyor.
ay aklıma geldi bizim bir tanıdıkta başka bir tanıdığın kızını ayıla bayıla oğluna istedi. herşeyi yaptı. o da çok güzel bir kızdı. iki tarafta mutaassıp olduğundan sevgililik olmadı, direkt isteme-söz diye ilerledi.
meğer oğlu bağımlıymış.
evlendikten bir kaç ay sonra anladı kız ama o arada hamile kalmıştı.
kızın ailesi çok kötü oldu, boşansın istediler direkt.
oğlanın annesi pişkin pişkin "napıyım oğlumun hayatı kurtulsun istedim" dedi.
şu an ayrılar, kız ailesiyle ama çok zor zamanlar geçirdi.
çocuk peşini zor bıraktı.
23 yada 24 yaşındaydı o da.Kocası kaç yaşındaydı evlendiğinde?
Ay vicdansızlık ya. Ölür müsün öldürür müsün o pişkinliğe.
Benim ablam da evlendi işte bir ay olmadan boşanma kararı aldı, çocuğun psikolojik rahatsızlıklarını gizlemişler. Maksat "evlensin iyi olur" düzelmezse olan gencecik kadına olsun. Eve girdikleri anda bambaşka biri çıkmış içinde adamın.
Toplum da maalesef o kadar kötü örnekler var ki.
Bazen öyle gizleniyor ki. Ben eğitimciyim, dezavantajlı bir kesimle çalıştım uzunca bir müddet. Baksanız asla bağımlı demezsiniz, senelerce sevgilisinde farketmediği evlenince şizofren olduğunu anlamış falan filan..
O yüzden en güzel dua Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın. İyi insan karşıdakine kötülük yapmaya niyetlenmez bile.
Siz de psikolog muydunuz yanlış mı hatırlıyorum?
Bana bütün sorunlar çözülmemiş sadece dışarıya karşı gösterilmiyor gibi geldi, inşallah ben yanılırım.23 yada 24 yaşındaydı o da.
Bana bütün sorunlar çözülmemiş sadece dışarıya karşı gösterilmiyor gibi geldi, inşallah ben yanılırım.
Bu durum bence sorun. Ama karşıdaki kişinin de sorun olarak görüp evet bende hata var dur bir toparlanayım demesi lazım. Yani eşi belki de bunu çok normal gördüğü için böyle davranıyor. O yüzden konu sahibi önce enine boyuna konuşup kendini güzelce anlatmalı. Buna rağmen hala düzelme çabası yoksa karşı taraf kendi yaptığını normal buluyorsa benim gözümde boşanma sebebi.bir şey sorucam, elbette herkesin görüşüne saygım var ama gerçekten 1 sene boyunca eşle gönül rahatlığı ile bir sosyal aktivite yapamamış olmak önemsiz bir sorun mu ?
yani bu toparlayabilecek bir insan bence 1 senede toparlardı.
bir şey sorucam, elbette herkesin görüşüne saygım var ama gerçekten 1 sene boyunca eşle gönül rahatlığı ile bir sosyal aktivite yapamamış olmak önemsiz bir sorun mu ?
Bence çok büyük bir sorun adamın sadakatinden bile şüphe duyarımbir şey sorucam, elbette herkesin görüşüne saygım var ama gerçekten 1 sene boyunca eşle gönül rahatlığı ile bir sosyal aktivite yapamamış olmak önemsiz bir sorun mu ?
Bu durum bence sorun. Ama karşıdaki kişinin de sorun olarak görüp evet bende hata var dur bir toparlanayım demesi lazım. Yani eşi belki de bunu çok normal gördüğü için böyle davranıyor. O yüzden konu sahibi önce enine boyuna konuşup kendini güzelce anlatmalı. Buna rağmen hala düzelme çabası yoksa karşı taraf kendi yaptığını normal buluyorsa benim gözümde boşanma sebebi.
Bence çok büyük bir sorun adamın sadakatinden bile şüphe duyarım
bilmiyorum insan eşiyle dışarıya hiç mi çıkmaz birlikte görülmekten rahatsız mı oluyor diye düşünürümyani o da bir mantık. ne biliyim, tabi insan konuşmadan iletişim kurmadan bunun için pat diye ayrılmaz ama karşıda 1 sene hiç empati yapmamış, karısının taleplerini önemsememiş bir adam var. bir konuşma ile aydınlama nasıl yaşanacak ?
bilmiyorum insan eşiyle dışarıya hiç mi çıkmaz birlikte görülmekten rahatsız mı oluyor diye düşünürüm
çünkü mesele dışarı çıkıp büyük paralar harcamak değil bi kahvaltı yı her ay gitmezsin üç ayda bir yaparsın mesela ne bileyim parka gidersin nasıl hiç biri olmaz tuhafya açıkçası benim de aklıma o geldi en başta.
çünkü mesele dışarı çıkıp büyük paralar harcamak değil bi kahvaltı yı her ay gitmezsin üç ayda bir yaparsın mesela ne bileyim parka gidersin nasıl hiç biri olmaz tuhaf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?