Kendileride boşanmak istiyordur ama cesaret yada paraları yoktur.Onlar çok sorar soru bunu biliyorum.Dedikodu arayan sıkıcı hayatına renk getirmek isteyenler çok sorar İdare eder evliliği ilan kocasının suratına bakmadıklari aşırı soru sorar çünkü onlar çekiyor ya işte biraz daha dayanma gücü için sorarlar.Arabesk toplumuz biraz bilirsiniz iki güldüğü için başına birşey geleceği kodlanmış insanlar var .Modunuza göre eğlenin lafı yapıştırın çok kötü niyetli olursa kendi silahı dandik evliliğinden vurun.Tebrik ederim sizi çok gerçekçi yaklaşmışsiniz evliliklerin çok azı kadınları mutlu ediyor zaten günümüzde inanın buna.. Azınlıkta iyi olanlar çoğu birbirinin suratına bakmıyor.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Boşanma sonrası yeni hayat
- Konu Sahibi nagmem
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- @boşanma @yenihayat @süreç @evlilik
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?O var, zaten karşı tarafın rahat olma sebebi de buydu ama bana tak etti artık.Zaten biz kadınlar kendimizi suçlarken erkekler hiç suçlamıyor. Ekonomik özgürlüğünüz var mı ? Varsa her şey maalesef daha kolay oluyor
Kesinlikle öyle . Düzen bozmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Mutsuz evlilikler o kadar çok ki …Kendileride boşanmak istiyordur ama cesaret yada paraları yoktur.Onlar çok sorar soru bunu biliyorum.Dedikodu arayan sıkıcı hayatına renk getirmek isteyenler çok sorar İdare eder evliliği ilan kocasının suratına bakmadıklari aşırı soru sorar çünkü onlar çekiyor ya işte biraz daha dayanma gücü için sorarlar.Arabesk toplumuz biraz bilirsiniz iki güldüğü için başına birşey geleceği kodlanmış insanlar var .Modunuza göre eğlenin lafı yapıştırın çok kötü niyetli olursa kendi silahı dandik evliliğinden vurun.Tebrik ederim sizi çok gerçekçi yaklaşmışsiniz evliliklerin çok azı kadınları mutlu ediyor zaten günümüzde inanın buna.. Azınlıkta iyi olanlar çoğu birbirinin suratına bakmıyor.
Birine tekrar güvenme fikri bana o kadar uzak geliyor ki . Umarım çok mutlu olursunİnsanların saçma sapan sorularına yanıt verdikçe habire yenilenir bosverin ben ikinci evliliğimi yaptım ilk esimden bosanali 12 yıl kadar oldu galiba onu bile soran cikti gülüp bozdum dün yediğim yemeği hatırlamıyorum ayol milatdan öncesini mi animsayacagim boşadım işte
Aman ne düzeni esas olan para .Çekmez yoksa kimse kimseyi çocuklar büyüdümü giden gider .Mutlu olmadığın sevgi saygı şefkat keyif olmayan yerde ütüyü yemeği kim napsin kadın içinde aynısı geçerli mahkeme duvarı süratli huysuz adamla yediğin yemeğin huzuru mu var Allah aşkına .Kim suçlu kim değil boşvereceksin kendini ömrünü sağlığını kurtardın buna sevineceksin
Çok haklısın. Ben 16 kilo vermiştim evlilik süreci içinde . Sağlığım gitmek üzereydi ki tam yerinde nokta koydum. Boşandım ama sanki tekrardan evlenmek zorundaymışım gibi hissettiriyorlar. Bunu yapan ailem değil de arkadaş çevrem.Aman ne düzeni esas olan para .Çekmez yoksa kimse kimseyi çocuklar büyüdümü giden gider .Mutlu olmadığın sevgi saygı şefkat keyif olmayan yerde ütüyü yemeği kim napsin kadın içinde aynısı geçerli mahkeme duvarı süratli huysuz adamla yediğin yemeğin huzuru mu var Allah aşkına .Kim suçlu kim değil boşvereceksin kendini ömrünü sağlığını kurtardın buna sevineceksin
Evlenme fiktiyle cikmadim yola benimki kader evlenmeseydimde mutlu yaşardım ben ben hiç takmadım boşanmış olmayı bide çocuklu boşandım ben .Dünyaya bir kere geliyorum benim yerime kimse yaşayamaz benim hayatımı kimse konusamazda ayrıca kötü niyetle.Karisamazda.Simdi iyi ama yarın ne getirir bilemem gene gülerim gene devam ederim ölene kadar devam ederim pes etmem.
Tekrar evlenmek zorunda değilsiniz Kararlarınızı kendiniz alın.O mutluluk garantisi değil.Yalniz öleceğiz de değil.İnsan nasıl iyi huzurlu keyifli ise öyle yaşamalı.Her kocası olanida gördük cenazeden 3 gün sonra evlenmek isteyeni gördüm ne vefa ne vefa.Biliyormusunuz evlilik zaten erkeğe iyi kadın izaten kendine yetebilen bir varlik.Kimin sonu nasıl bilinmez ne çocuk ne yaşlılık içinde evlenilmez
Aynen öyle kadın tek başına da kalsa yapabiliyor . Ayrıca Evlilik içinde de en çok kadın yıpranıyor. Bu yüzden çok kolay düşünemiyor ikinci evliliği . En azından ben öyleyim. Bide ben çok manipülasyonlara uğruyordum psikolojik şiddet yaşıyordum. Çok farklı 2 karakter gibiydi. Evlilik öncesi sonrası . bu yüzden ondan bana miras olarak da güvensizlik kaldı …Tekrar evlenmek zorunda değilsiniz Kararlarınızı kendiniz alın.O mutluluk garantisi değil.Yalniz öleceğiz de değil.İnsan nasıl iyi huzurlu keyifli ise öyle yaşamalı.Her kocası olanida gördük cenazeden 3 gün sonra evlenmek isteyeni gördüm ne vefa ne vefa.Biliyormusunuz evlilik zaten erkeğe iyi kadın izaten kendine yetebilen bir varlik.Kimin sonu nasıl bilinmez ne çocuk ne yaşlılık içinde evlenilmez
Size yeni hayatınızda kocaman mutluluklar diliyorum. Henüz 6 ay, çok yeni, bu hesaplaşmaları yapıyor olmanız normal.
Lütfen çevrenizi susturun. “Daha 6 ay oldu kendime geleyim izin verin de” diyebilirsiniz, “şu an hayatımda yeni birini istemiyorum istersem söylerim” de. Veya noldu neden boşandın diyen meraklılara “yasaması zaten çok zor bir süreçti, bir daha anlatıp yine hatırlamak istemiyorum. Senin de anlayışla karşılayıp üstelemeyeceğini biliyorum” diyebilirsiniz
Lütfen çevrenizi susturun. “Daha 6 ay oldu kendime geleyim izin verin de” diyebilirsiniz, “şu an hayatımda yeni birini istemiyorum istersem söylerim” de. Veya noldu neden boşandın diyen meraklılara “yasaması zaten çok zor bir süreçti, bir daha anlatıp yine hatırlamak istemiyorum. Senin de anlayışla karşılayıp üstelemeyeceğini biliyorum” diyebilirsiniz
Söylüyorum da anlayan yok. Bu yüzden böyle insanlardan uzaklaşıyorum görüşmeyi, konuşmayı kesiyorum. Çünkü kafam hiçbir şeyi kaldırmıyor artık. Dinlenmeye ihtiyacım var.Size yeni hayatınızda kocaman mutluluklar diliyorum. Henüz 6 ay, çok yeni, bu hesaplaşmaları yapıyor olmanız normal.
Hadsiz insanları terslemekten çekinmeyin...Merhabalar, burda bosanma süreci ile konular açmistim. O konulara girmeyecegim. Bosanalı
6. Ayin içindeyim. Bilmeyenler için biraz kendimden bahsedeyim. Ailemle yasadigim
sehre geldim. Meslegim var calisiyorum.
Tekrardan eski çevreme adapte oldum. Eski ese karsi içimde sevgi hiçbir sey yok. Zaten birlikte yaaşrken son noktaya gelene kadar bunlari tüketmis oluyor insan . En azindan ben
öyleydim. Yeni kurdugu ailesine adapte olamayan ben ve evliligimiz harinç herkesi düsunen el iyisi bir insandan kurtuldum.
Bosanma süresi içinde psikologa da gittim hala da gidiyorum. İnsanlarla konuşmak anlatmak yerine profesyonel biriyle konuşmak daha iyi geliyor. Her neyse biraz boşanmanın sosyal yaşamdaki etkilerinden bahsetmek istiyorum. Çalıştığım yerde boşandığımı söylemek zorunda kaldım çünkü dava süreçlerini burada yaşadığım için herkes her şeyi biliyor ama sorun şu çalışma arkadaşlarım bütün hana anlatmış gibi bir şey . Herkes bana soru soruyor. Bu beni aşırı rahatsız ediyor. Ben çalıştığım yerlerde özel hayatımın konuşulmasını hiç sevmiyorum . Birde gelip sana birilerini ayarlamaya çalışmaları vs bunlar beni çok sıkıyor. Çünkü şu an için evliliği düşünmek falan bana saçma geliyor hala boşanmanın etkisinden kurtulmuş değilim. Sevgi yok ama içimde hala öfke,kin var. Bu duygum bir türlü geçmiyor. Niye bilmiyorum. Evlilik içindeyken neden şunu yapmadım bunu yapmadım haketiği şekilde muamele etmedim diye kendime olan kızgınlığım geçmiyor. Yaşadığım haksızlıkları hala kendime yediremiyorum sanırım. Terapistim de “o zamanki sana doğru gelen oydu o yüzden öyle davrandın . Kadınlar çoğunlukla düzeltme çabasında olduğu için alttan alan taraf oluyor. Şeninde öyle davranman çok normal diyor .” Ve haklı da ama benim bu öfkem nasıl geçer bilmiyorum. Aranızda boşanıp hala böyle duygularda olan var mı ? Ve çevremdeki arkadaşlarım sürekli sorular soruyor çoğu insanı da hayatımdan çıkardım. Kimseyle görüşmek istemiyorum ben unutsam da çevre bana geçmişimi unutturmuyor. Ve hemen bana sana şunu yapalım bunu yapalım diye baskı yapıyorlar. Evli insanların bekar insan görmeye tahammülü yok gibi bir şey . Hiç evlenmeden önce de böyle şeylere maruz kalıyordum. Boşandım hala aynı. Her neyse boşandıktan sonra öfke, kin vs duygularınızı nasıl törpülüyorsunuz, aynı durumda olanlar var mı ?
Kız sen şaka mısınNasıl ortamlara denk geliyorsunuz hiç anlamıyorum valla.özel hayata dair soru sormak, birilerini ayarlamaya çalışmak falan.aynı ülkede mi yaşıyoruz? Valla bence çevrenizin kıymetini bilin.ne güzel sürekli birileriyle tanışma şansınız var.biz kimsenin umrunda değiliz.
Eleye eleye çevremde kimse kalmadıHadsiz insanları terslemekten çekinmeyin...
Çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Senin ne kadar oldu evleneli?Su akar yolunu bulur kafanızı dinleyin sizinle keyifli sohbet edecek arkadaşlarınızla olun yapmak isteyip yapamadıklarınızi yapin.Kendinizede kızmayın niye çektim diye bunu 80 yaşında farkeden var .Siz gene çok iyi zarardan dönmüşsüniz.En çokda kendinize güvenin.