• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim..

zehra1809

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2018
2.459
3.110
63
Buradaki bazı kadınların daha da çok canımın sıkılmasına sebep olacağını bilsem de bu konuyu açıyorum belki halimden anlayan biri çıkarda yol gösterir diye umarak..

2 ay sonra 2 yıllık evli olacağız 5 aylık kızımız var evlenene kadar herşey çok güzeldi çocukluktan beri tanışıyorduk 3 sene sevgililik nişanlılık ile geçti. En sevdiğim dönem sevgililikti ki o zamanlar da evlenmeye can atardık şimdi ki aklım olsa sevgili olarak kalırdım ya neyse..

Ailesi ile ilgili zaten sorunlarımız var ki biz en çokta o hep bana sahip çıkan benım tarafımda olan hatta bensız annemlere gıtme dıyen bırıydı. Şimdi ise tam tersi oldu hadi beraber gidelim desem sen git der ya da ben tek gıderım sen gelme derken sımdı onla gıtmeyınce sınırlenen bırı olup çıktı.

Evlendık 6 ay vajınısmus yasadım halıyle bu aramızda buyuk ucuruma sebep oldu. Yendım 2 ay sonra hamıle kaldım ki ben alısmadan bebek dusunmuyordum resmen ıkna ettı benı ama hamıleyken ılıskımız hıc olmadı dogum yaptım kızım 5 aylık oldu toplasan 2 3 kere bırlıkte olduk halıyle ben hala alısamadım ki 2 senelık evlılıkte 5 kere anca tam ılıskı olmustur gerısı tatmın etme vs vs seyler işte.. Bu da aramızda soğukluk sebebi..

Sadece ev borcumuz var ve eşim 2 iş yapıyor bende çalışıyorum ama gece gunduz calıstıgı ıcın cogu gece evde olmuyor halıyle ne cınsellık ne baska durumları paylasamıyoruz yemegı bıle ayrı gayrı yıyoruz bebek uyuyunca herkes kabuguna cekılıyor sohbet muhabbet zaten yok ev arkadasları bıle bızden daha cok konusuyordur.

Birgünümüzü anlatacak olursam ki hergünümüz aslında böyle hemen hemen

Geceleri asla uyumaz sabahlar öyle pis bir huyu var gece ister ki birlikte olalım ama yorgun oluyorum halıyle yan çiziyorum bu sefer sabaha karsı beyımız uyur aksama kadar yatar tabırı yerındeyse uykudan şişer ben sabah erken kalkarım ev ısımı cocuk ılgılenmesı yemektı vs derken yorulurum o da dınc sekılde kalkar hızmet bekler kahvaltı bekler aksamın 7sinde 8inde. Tepem atıyor bir pazarım var onda da kocam var ama yok gece oluyor yıne yanasmak istiyor bütün bunlara olan öfkem ve yorgunlugum yuzunden hep yok dıyorum ıstemıyorum oldu kı ısrarıyla olursa da ben keyıf almıyorum o rahatlayana kadar numara yapıp arkamı donup yatıyorum. Ruhumu oksamıyor ki gel ailecek resim cekılelım dıyorum ona bıle yanasmıyor 3ümüzün daha tek kare resmı yok. Ya hep benle kızım ya hep onla kızım.

Dün de bu yüzden atıstık tatlı dılle anlatıyorum olmuyor bagırıp cagırıyorum olmuyor umursamaz davranıyorum olmuyor trıp atıyorum yıne olmuyor. Her lafım ona batıyor ama duzelmeye hıc yanasmıyor.

Sürekli yemek yapmıosn temızlık yapmıosn ben zayıfladım anca kendın ye diyip duruyor ki alakası yok. Birincisi yemek yapıyorum ama duzensız beslenme alıskanlıgı yuzunden kac kere yemeklerı cope dokmek zorunda kaldıgım ıcın sormadan bırsey hazırlamıyorum atıyorum bu aksam yemek yaptım sofra kuruyorum ben tokum dıyor ertesı gun aynı yemegı ısıtıp onune koyuyorum yıne tokum dıyor ucuncu gun yemek yapmıyorum ben acım dıyor. Bu yuzden eve gıdınce arıyorum yemek yıceksen yapım dıye batan bu. Temızlık hergun evı topluyorum dokulen vs bırsey varsa temızlıyorum ama detaylı temızlık c.tesi iş çıkışı yapabılıyorum hafta içi bebekten bırsey yapamıyorum ki ben topluyorum o dagıtıyor ama kendıne kalsa evı temızleyen tmız tutan kendısı ben degılım. Kuş kadar yıyor asla yemede kafa dengım degıl benım yedıgımın ceyregını bıle yemıyor sonra zayıfladım dıyor halbu kı benı de tok sanıyor ama ben cogu kere yemek yemeden yatıyorum ya da annemde yıyorum eger yemek anında oradaysam ama o bunu da anlamıyor. Örneğin ben gelıyorum yemek hazırlıyorum o gelıyor ya demıyor ki sen yedın mı ya da beraber yıyelım su yemegı dıye ben kızla ılgılenıyorum o yıyor kenara cekılıyor demıyor kı ver cocugu tutayım sen acsan sende ye. Bende yemedım acım desem de asla bu cumleyı kurmaz. Dünde aynısını dıyınce ben madem annemde yıyorum ee sende gıt annende ye bundan sonra dedım.

Önceden ev ısıne yardım ederdı sımdı etse bıle laf sokuyor sankı yap dıyen varmıs gıbı. Ama bizim esas sorunumuz cinsellik çünkü guzel bır gecenın sabahında mutlaka kahvaltı hazırlıyor :)

Bence iki tarafta da cok büyük sorun var. Birincisi siz esinizin hizmetcisi olmussunuz ve calistiginiz halde tüm ev islerini kendinize görev edinmissiniz. Yapmayın yemesin her türlü elestirecek zaten evi de temizlemeyin ikinizin evi orası sadece sizin değil.
İkincisi biri sizi sürekli cinsel olarak reddetse siz de bozulursunuz ve öfkelenirsiniz.Bir kerede siz yanaşın
Üçüncüsü bu böyle gitmez ortak bir yaşantiniz olsun. Ayni saatlerde uyuyup ayni saatlerde uyanin.

Ben zayıfladım cumlesı ne kadar aciz bir cumle. Napacaksın zayıfladıysa takviye mama mı yapacakmıssın.

Once koca sonra baba olmayı ogrensın, kilodan daha önemli sıkıntılarınız var ve bunun farkında degıl.

Fark ettirmek görevi size dusuyor burda.
Yemek yiyeceksen yapayım demekle olmuyor o iste. Haddını bildirin.
Bana göre Bosanın tabi de, neyse.

Genç yaşta birden, kisa zamanda hazir olmadiğiniz sorumluluklari alirsaniz böyle olur.

Ve eşinin bir miktar oldun olmasi ile evlilik bu günlere gelmiş.

Bu evliliği kurtarmak istiyorsaniz, köklü değişimler yapmak zorundasiniz. Iyi bir psikologtan çift terapisine gitmelisiniz. 2 haftasonuda 1 cumartesi aksamlari bebek annenlerde kalsin. Akşam dişarda birşeyler yiyip içip güzel bir aksam yasayabilirsiniz. Sabahta beraber uyanirsiniz, bebeksiz.

Bu sikintilarini eşin ile normal bir şekilde konuşmalisin. Akşam onun ile beraber uyumak istediğini. Eger geç uyandiğinda, kahvaltiyi kendisi hazirlamali diye. Bunlar psikologun yaninda konuşulmalu. Beraber planlar ve anlaşmalar yapilmali.

Bence bu zamanda iki iş yapmak,çalışmaktan eve gece gelememek çok çok büyük sıkıntı.
Sırf bunun hürmetine adama biraz insaflı davranın.
Gerçekten tek sorun cinsellikse terapi mi alırsınız,kendi kendinize mi çözersiniz bilmiyorum ama adamı reddetmeyin bence.
Yazık günah her ikinize de.

Gerçek sorun cinsellik değil bence eşiniz sorumluluk sahibi birisi değil. Yarın bir gün bebeğiniz büyüdüğünde yemek yapmama ihtimaliniz olmayacak. Yani bu sürede de eşiniz kendine çeki düzen vermeli. Mesela ben duşa gireceğim deyip kucağına veriyor musunuz? Kişisel bakım ve temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz ? Çok zor bence yardımcı olmuyorsa.

Daha 6 aylık olmayan oturmayan bebek ya yerde ya kucakta durur. Ben eşim varken, bebeği eşimin kucağına vermeyi tercih ediyorum.Ağır kaldıramadığım şeyler de yardım istiyorum.sizde yapsanız bile yapamıyorum diye yardım isteyin bazı konularda. Her işi kendiniz görüp yaptığınızda onların kolayına geliyor. Biraz muhtaç olun. Eğer yinede yardım etmiyorsa sorun çok büyük.
Sadece cinsel anlamda reddettiğinizde böyleyse biraz huyuna gidip, teklifini kabul edip öyle deneyin nasıl davranıyor. Ki bana göre bu da çok saçma. Çünkü insanın bir günü bir gününü tutmuyor. Her zaman evet diyemezsiniz

Sorunun temelinin farkındasınız.haklisiniz çok yoruluyorsunuz ama sürekli reddettiginiz için o da hıncını başka biryerden çıkarmaya çalışıyor. Bence sorunun çözümünü biliyorsunuz birbirinize karşı anlayışlı olun konuşun gerekirse destek alın. Ayrıca bir düzen oturdun artık çocuk da var bir yemek düzeniniz olsun en azından.aile sofraya birlikte oturmalı. Siz de o da ayrı ayrı takılmayın yemek konusunda.Bu arada iş bölümü yapın.bence çözülmeyecek bir durum değil.konusup kararlar almaya çalışın çocuğunuz ve güzel geçen yıllarınız için ikinizde biraz çaba sarfetmek üzerine anlaşın.krnfi başınıza yapamıyorsanız terapi alın.umarim güzel günler çok yakında gelir.

Okırken kafam çorba oldu. Çok düzensiz bir hayatınız var gibi görünüyor. 2 iş de çalışıp bir de gece uyumadan nasıl yaşıyor kocanız? Siz çocukla çalışıyorsunuz akşam iş güç yemek çocuk. Bir türlü saatleri birbirine uymayan cinsel hayatınız? Cidden yorucu. Esas sorununuz iş yüzünfen ikinizin de yorulup evde birbirinize tahammül edememeniz. Kocanız ikinci işi bıraksa ve hayatınızı bi düzene oturtsanız iyi olur. Ya da ikiniz de çalışıyorsunuz bari ev işleri için bir yardımcı alın eve.

Evinizde ve ilişkinizde bu düzensizlikler silsilesini gidermek için, her ikinizinde üstüne düşen şeyler var. Karşılıklı oturup, konuşun ve anlaşın.Kavga etmeden, rahatsızlık duyduğunuz şeyleri, hem o, hem siz dile getirin. Yapılması gerekenler için ikinizde elinizden gelen gayreti gösterirseniz, mutlaka sonuç alırsınız diye düşünüyorum.Sen annende ye, ben annemde yiyeyim diye çözüme gidemez, daha kötü olursunuz. Birbirinize karşı daha düşünceli olmalısınız. Siz bu hengamede kendinizi kaptırmış, gidiyorsunuz. Toparlamak için adım adım ilerleyin.Negatif ve suçlayıcı olmayın. Faydasını göreceksiniz.

Kesinlikle sorununuz cinsellik bence biraz daha çaba harcayın o sorunu düzene oturtsaniz bazı noktalar düzelir gibi geldi bana

Eşinizin uykusunu düzene sokması lazım yani ortak noktayı bulmanız gerek. Sevdiği yemekleri yapın

Buradaki bazı kadınların daha da çok canımın sıkılmasına sebep olacağını bilsem de bu konuyu açıyorum belki halimden anlayan biri çıkarda yol gösterir diye umarak..

2 ay sonra 2 yıllık evli olacağız 5 aylık kızımız var evlenene kadar herşey çok güzeldi çocukluktan beri tanışıyorduk 3 sene sevgililik nişanlılık ile geçti. En sevdiğim dönem sevgililikti ki o zamanlar da evlenmeye can atardık şimdi ki aklım olsa sevgili olarak kalırdım ya neyse..

Ailesi ile ilgili zaten sorunlarımız var ki biz en çokta o hep bana sahip çıkan benım tarafımda olan hatta bensız annemlere gıtme dıyen bırıydı. Şimdi ise tam tersi oldu hadi beraber gidelim desem sen git der ya da ben tek gıderım sen gelme derken sımdı onla gıtmeyınce sınırlenen bırı olup çıktı.

Evlendık 6 ay vajınısmus yasadım halıyle bu aramızda buyuk ucuruma sebep oldu. Yendım 2 ay sonra hamıle kaldım ki ben alısmadan bebek dusunmuyordum resmen ıkna ettı benı ama hamıleyken ılıskımız hıc olmadı dogum yaptım kızım 5 aylık oldu toplasan 2 3 kere bırlıkte olduk halıyle ben hala alısamadım ki 2 senelık evlılıkte 5 kere anca tam ılıskı olmustur gerısı tatmın etme vs vs seyler işte.. Bu da aramızda soğukluk sebebi..

Sadece ev borcumuz var ve eşim 2 iş yapıyor bende çalışıyorum ama gece gunduz calıstıgı ıcın cogu gece evde olmuyor halıyle ne cınsellık ne baska durumları paylasamıyoruz yemegı bıle ayrı gayrı yıyoruz bebek uyuyunca herkes kabuguna cekılıyor sohbet muhabbet zaten yok ev arkadasları bıle bızden daha cok konusuyordur.

Birgünümüzü anlatacak olursam ki hergünümüz aslında böyle hemen hemen

Geceleri asla uyumaz sabahlar öyle pis bir huyu var gece ister ki birlikte olalım ama yorgun oluyorum halıyle yan çiziyorum bu sefer sabaha karsı beyımız uyur aksama kadar yatar tabırı yerındeyse uykudan şişer ben sabah erken kalkarım ev ısımı cocuk ılgılenmesı yemektı vs derken yorulurum o da dınc sekılde kalkar hızmet bekler kahvaltı bekler aksamın 7sinde 8inde. Tepem atıyor bir pazarım var onda da kocam var ama yok gece oluyor yıne yanasmak istiyor bütün bunlara olan öfkem ve yorgunlugum yuzunden hep yok dıyorum ıstemıyorum oldu kı ısrarıyla olursa da ben keyıf almıyorum o rahatlayana kadar numara yapıp arkamı donup yatıyorum. Ruhumu oksamıyor ki gel ailecek resim cekılelım dıyorum ona bıle yanasmıyor 3ümüzün daha tek kare resmı yok. Ya hep benle kızım ya hep onla kızım.

Dün de bu yüzden atıstık tatlı dılle anlatıyorum olmuyor bagırıp cagırıyorum olmuyor umursamaz davranıyorum olmuyor trıp atıyorum yıne olmuyor. Her lafım ona batıyor ama duzelmeye hıc yanasmıyor.

Sürekli yemek yapmıosn temızlık yapmıosn ben zayıfladım anca kendın ye diyip duruyor ki alakası yok. Birincisi yemek yapıyorum ama duzensız beslenme alıskanlıgı yuzunden kac kere yemeklerı cope dokmek zorunda kaldıgım ıcın sormadan bırsey hazırlamıyorum atıyorum bu aksam yemek yaptım sofra kuruyorum ben tokum dıyor ertesı gun aynı yemegı ısıtıp onune koyuyorum yıne tokum dıyor ucuncu gun yemek yapmıyorum ben acım dıyor. Bu yuzden eve gıdınce arıyorum yemek yıceksen yapım dıye batan bu. Temızlık hergun evı topluyorum dokulen vs bırsey varsa temızlıyorum ama detaylı temızlık c.tesi iş çıkışı yapabılıyorum hafta içi bebekten bırsey yapamıyorum ki ben topluyorum o dagıtıyor ama kendıne kalsa evı temızleyen tmız tutan kendısı ben degılım. Kuş kadar yıyor asla yemede kafa dengım degıl benım yedıgımın ceyregını bıle yemıyor sonra zayıfladım dıyor halbu kı benı de tok sanıyor ama ben cogu kere yemek yemeden yatıyorum ya da annemde yıyorum eger yemek anında oradaysam ama o bunu da anlamıyor. Örneğin ben gelıyorum yemek hazırlıyorum o gelıyor ya demıyor ki sen yedın mı ya da beraber yıyelım su yemegı dıye ben kızla ılgılenıyorum o yıyor kenara cekılıyor demıyor kı ver cocugu tutayım sen acsan sende ye. Bende yemedım acım desem de asla bu cumleyı kurmaz. Dünde aynısını dıyınce ben madem annemde yıyorum ee sende gıt annende ye bundan sonra dedım.

Önceden ev ısıne yardım ederdı sımdı etse bıle laf sokuyor sankı yap dıyen varmıs gıbı. Ama bizim esas sorunumuz cinsellik çünkü guzel bır gecenın sabahında mutlaka kahvaltı hazırlıyor :)
Bu kadar anlatipp sonunda sebebini ortaya sermissin 😅Canim o zaman sende kocani mutlu et ve karsilik gor.Adam belli ki o konuda mutsuz ve bunu sana hayatina yansitiyor.Degisiklikler yap sasirt onu.Inan esime bir supriz yapsa ya da o gece cok ilgi gostersem adamin ertesi gun bile gozleri parliyor.Kendini ozel hissedio.Korkularini ya da hissettigin her neyse yenmeye calis iki kisilik mutsuzlugunuza cozum olsun

Bence tek sorun cinsellik değil de size öyle geliyor. Gece iyi geçti bu sabah kahvaltı hazırlayayım kafasında olsa nolur bir erkek olmasa ne olur. Ortadaki düzensizliği, iletişimsiziliği, sizin mutsuzluğunuzu fark edemedikten sonra...

Tek sorunun cinsellik olduğunu sanmıyorum ama eğer öyleyse çözümü basit.
Yorgunluğa rağmen bu kavgalara katlanmak cinsellik için çabalamaktan daha zor değil mi?
Sonunda zevk var hiç değilse çabaya değer.. :)

Back