evliliğim ve eşimin kardeşi, ne olur yardım edin :(

ben 6 kardesim 5 kziz biz. ve 1 tane abim var. yeri geliyor bende abinle gizli gizli konusuyorum bu karisini alakadar etmez. bende yengemi sevmem abimin karisidir ve saygim sonsuzdur. senin yanlisin gorumceni kocana elestirmek olmus. sunu unutma sen o eve sonradan geldin gorumcen hep vardi. gun gelir sen gidersin yine gorumcen kalir. sen kocanin hayat arkadasisin ama gorumcen kocanin bi kanı... bu ayrimi yapin artik. yaptigin isi basina kakacaksan kocanin yapmayacaksin. bu kadar basit. sen onun kardesini kotuledikce o sana iyi demez.cunku iyi de olsa kotu de olsa kardesidir ve yorumlamak sana kalmaz. kocanda cocuk degil ne olup olmadigini goruyordur. abim bugun gelir bana kizar hatta dover diyelim 2 saat sonra benim canimi yaktigina yikamaz geri gelir ozur diler. evlendi diye kardeslik bagi kopmadi. sana tavsiyem karismaman. ha kaynana bisey demeyip karisiyorsan sus da yaptigin iyilik iyilik kalsin evlenip baska kapiya gidecek ne de olsa biraz daha sabret. durumu sıkısık madem nisan yapti diyorsun bu kadar dusunuyorsun sende balayina gitmeseydin o zaman o da bi masraf hatanin hepsini karsi tarafta arama..

Eşiniz babasıyla ortak iş mi yapıyor ? Keseniz ortak mı ? Neden masrafı herkesten çok siz düşünüyorsunuz ?
Kusura bakmayın ben de sizi haksız buldum.Çok fazla müdahale etmişsiniz.
Alışverişi bile görümceden çok önemsemişsiniz,ilginç

Görümcenizi çok kıskanıyorsunuz. Konuyu sonuna kadar okudum sadece kıskançlık buldum. Size ne yaptığı alışverişten, ailesiyle arasındaki diyalogtan, yediğinden giydiğinden iş yapmamasından, ne zaman evleneceğinden. Tek sorun edilecek durum alışveriş kısmı olmuş, orda da gelin olmadan alışveriş olmaz, başka zaman gidelim deseydiniz.

Kıskançlığın dibine vurmuşsunuz resmen. Böyle giderseniz görümceniz mutlu evliliğinin tadını çıkartırken siz mutsuzlukta boğulacaksınız.

ben 6 kardesim 5 kziz biz. ve 1 tane abim var. yeri geliyor bende abinle gizli gizli konusuyorum bu karisini alakadar etmez. bende yengemi sevmem abimin karisidir ve saygim sonsuzdur. senin yanlisin gorumceni kocana elestirmek olmus. sunu unutma sen o eve sonradan geldin gorumcen hep vardi. gun gelir sen gidersin yine gorumcen kalir. sen kocanin hayat arkadasisin ama gorumcen kocanin bi kanı... bu ayrimi yapin artik. yaptigin isi basina kakacaksan kocanin yapmayacaksin. bu kadar basit. sen onun kardesini kotuledikce o sana iyi demez.cunku iyi de olsa kotu de olsa kardesidir ve yorumlamak sana kalmaz. kocanda cocuk degil ne olup olmadigini goruyordur. abim bugun gelir bana kizar hatta dover diyelim 2 saat sonra benim canimi yaktigina yikamaz geri gelir ozur diler. evlendi diye kardeslik bagi kopmadi. sana tavsiyem karismaman. ha kaynana bisey demeyip karisiyorsan sus da yaptigin iyilik iyilik kalsin evlenip baska kapiya gidecek ne de olsa biraz daha sabret. durumu sıkısık madem nisan yapti diyorsun bu kadar dusunuyorsun sende balayina gitmeseydin o zaman o da bi masraf hatanin hepsini karsi tarafta arama..
Cidden kadinlari sonradan o eve giren ve hep gitme potansiyeli olan biri olarak mi goruyosunuz?sizin dusnceniz de cok saglikli gelmedi bana

Burda konu sahibi hatali o baska

Iyi de sana zorla alis verise git diyen mi oldu? Gitmeseydin..
Ayrica masraflari kendi annesi babasi dusunsun sana mi kaldi bacim...
Bosver takma, mudahale de etme, esinle arani iyi tutmaya bak sen.

Bacım niye bu kadar kafana taktın düğün masrafı senden mi çıkacak? En fazla bir bilezik takarsın oldi bitti. Bırak insanlar hayatlarını istedigi gibi yaşasın. Senin evliliğin bir müdahalesi yok ki kızın.

Seni ilgilendirmeyen seylere karismissin bence. Birak annesi babası napiyosa yapsin. O kadar laf edip esinle tartisacagina gitmeseymissindaha iyiymis. Sacma sapan bi tip gorumcen belli ama sanki kizi senin elestirilerin mi değiştirecek bu yaştan sonra.

Normalde bu kadar sert yazmam ama sana yazacağım.

Sana ne? Anası mısın babası mısın? Babası ayağına suyunu getiriyorsa, sevgilisinin aşktan gözü kör olmuşsa, görümcenin bir dediği 2 edilmiyorsa, istediği an düğün hazırlıkları yapılıyorsa tüm bunlardan sana ne??

Buram buram kıskanıyorsun.

merhaba,

10 aylık evliyim, ve evliliğim çok kötüye gidiyor, 3 senelik tanışmanın ardından evlendik, 3 sene boyunca biran olsun kavga etmedik birbirimizi kırmadık, eşimin bir kız kardeşi var 24 yaşında,tanıştığımız ilk günden beri elektrik alamadık birbirimizden. kendisi çok çekingen,suskun,içine kapanık ve şımarık yetiştirilmiş birisi..ilk tanıştığımız gün, abisi sadece bir kelime laf etti diye saatlerce ağladı, küstü, makyajı aktı, götürdü abisine makyaj malzemeleri aldırdı,abisi defalarca özür dilemesine rağmen somurttu, kısacası çocukça tavırlar sergiledi.o gün zaten kişiliğinin oturmadığını ve eşimin, anne ve babasının onu şımarık yetiştirdiğine karar verdim. sonrasında erkek arkadaşı oldu ve gözü kör bi şekilde bağlandı, henüz üniversite 2. sınıftayken..sonrasında biz evlendik (maddi açıdan çokta kolay olmadı,eşimin babası ev kredisi çekti bir çok borçla evlendik) biz balayından döndüğümüz ilk gün eşim beni aradı ve kardeşinin erkek arkadaşının onlara tanışmaya geleceğini söyledi. o an başımdan kaynar sular döküldü..nasıl olacaktı 2 düğün arka arkaya, üstelik daha ümiversite öğrencisiydi. 4 senelik okulunun 5. yılındaydı. uzamışı okulu.. eşiin ailesini düşündüm massi açıdan ve biranda kardeşine nefret beslemeye başladım. nasıl bu kadar düşüncesiz olunabilirdi, acelesi ne iidi.babasının borçları aiilesinin bir düğünden yeni çıkmış olması, maneviyat., çok ısrar etti ağladı küstü, apar topar nişan yapıldı..(eşim ve ailesi bu güne kadar hiç bir konuda hayır dememişler ne dediyse yapmışlarev işi yemek vs asla öğenmemiş. yeri gelir suyunu babası bardakla ayağına getirir. bir kız olarak asla düzen nedir bilmez yatağından kalkar hazırlanır çıkar, çalışmıyor para geliri yok ama aylık sa boyası gözünün lensi kaliteli kıyafet istekleri makyajı süsü asla geri kalmaz, babasından muhakkak rahatça ister). nihayetinde nişan yapıldı. ancak biz eşimle hep bu konuda kavga ettik, ben hep kardeşinin eksiklerini yaptıklarını hatalarını, eşime yansıttım. yapmamalı etmemeli şeklinde.. o da hep sustu evet bende farkındayım demedi..evlilik aşamamda kardeşi bir kez bile yanımda olmadı.şuan onun düğün hazırlığındayız. ben gelinlik seçmesine yardımcı oldum, ceyiz almasına yardımcı oldum, kendime kıyafet aldım ona da muhakkak aldım vs vs. ancak bu arada eşimle kavgalarımız hep devam etti. en son patlamamız; eminönüne çeyiz alışverişine gidecektik kayınvalidem ben ve görümcem..o sabah kayınvalidem aradı ikimiz gidelim dedi. görümcem gelmedi nişanlısı denizci olduğu için haftasonları sadece görüşebiliyorlar diye nişanlısı gelmiş onla olucakmış. biz gittik tüm mutfak eşyalarını aldık taşıdık onca poşeti. gıkım çıkmadı olay anında. ama hep eşime yansıttım yaptığı iş mi bu ne kadar bencillik o da gelmeli çok ayıp diye..eşimin cevabı ise istemiyorsan gitme bişeyine oldu hep..sonra saatlerce küsüşler kavgalar..bu konuda tek hatam rahatsızlıklarımı hep eşime söylemek oldu, neden böle yapıyor neden böyle davranıyor çocukluk yapıyor şımarıklık yapıyor şeklinde..ama eşim bir kez olsun demediki sen de haklısın böyle yetişti boşver görme ben sana da hak veriyorum demedi..kardeşinin lafı geçti,bana surat astı, gzili gizli mesajlaştı mesajları sildi ben görmeyeyim diye, aramaları sildi.. sorduğumda, sen bu hale getirdin dedi..evlendiğim ilk günden beri ızdırabım oldu eşimle aram açıldı ben nasıl davranmalıyım ne olur yardım edin, eşimle haftanın en az 3 -4 günü kavgalı ve konuşmuyoruz. oysaki çok severek evlenmiştik biz..
ah be guzelim en buyuk hatayi yapmissin ailesine duskun birine ailesine elesrirmek evligi bittirmege kadar gider mesala benim kocam ailesine cok duskun hic bi zaman ailesi hakkinda ona yorum yapmam cnk ben ne soulersem o tersini soyler :) oyuzden susmak en guzeli

Cidden kadinlari sonradan o eve giren ve hep gitme potansiyeli olan biri olarak mi goruyosunuz?sizin dusnceniz de cok saglikli gelmedi bana

Burda konu sahibi hatali o baska
tabiki de sonradan girip ve gidecek biri olarak görmüyorum. ben de bi bayanım ve bende evelenicem. ama evlendigimde iyi veya kotu huylu kardeslerime veya anne babama ne bir laf soyletirim ne de onun ailesine laf söylerim. unutmaki bu tarz seyleri heleki ailesine duskun bir erkek ki bu en guzelidir ilerde karisina da coluguna cocuguna laf soyletmeyecek erkek tipidir. ama bu sekilde devam ederse bu evliligi uzin sure surduremez cunku karisindan once ailesini tercih edecektir. kisacasi o gider kardes kalir sevgiyi bu tarz sacma sebeplerle yok edene kadar herkesi oldugu gibi kabul edip saygi duasi gerekir. kendi kardesi var mi yok ku bilmiyorum ama eminim esi kardesine laf etse bu bayan susmayacak esi en azindan kalp kirmak yerine susmayi tercih etmis.

Görümcenizi kıskanıyor musunuz?
Kusura bakmayın ama bence hepsinde siz hatalısınız.
Size ne evlenme kararından,hayırlı iş bu,karar vermişler ve evleniyorlar sizi ilgilendirmez.

Şımarıklığı onun problemi, makyajı harcaması, iş bilmemesi.. Hiçbiri sizi ilgilendirmez.

Alışverişe de gitmeseydiniz.kendisi yokken gitmeyelim deseydiniz.
Yani hakkınız yok bu kadar eleştirmeye, eşinize karşı şikayet etmeye...

Görümcenizi kıskanıyor musunuz?
Kusura bakmayın ama bence hepsinde siz hatalısınız.
Size ne evlenme kararından,hayırlı iş bu,karar vermişler ve evleniyorlar sizi ilgilendirmez.

Şımarıklığı onun problemi, makyajı harcaması, iş bilmemesi.. Hiçbiri sizi ilgilendirmez.

Alışverişe de gitmeseydiniz.kendisi yokken gitmeyelim deseydiniz.
Yani hakkınız yok bu kadar eleştirmeye, eşinize karşı şikayet etmeye...
Katılıyorum. Ayrıca gerçekten merak ediyorum niye bu kadar karıştınız Y Yenigelindm ?

Kusura bakmayın ama sorunu ben de anlayamadım...şımarıksa vs bundan size ne? Ailesinin sorunu bu...Veya siz evlendiniz masraf oldu diye neden düşünmek zorunda olsun ki? Onun da evlenmek hakkı kaç yıl sizin borçların ödenmesini mi bekleyecek? Bu da onun kararı...Veya kendi çeyiz alışverişine gelmemesinin size zararı ne? Bence de eşinizin dediği gibi istemiyorsanız yardım etmeyin...yani kırılmayın ama aranızın kötü olmasına sebep olan görümce değil sizsiniz bence...üzerinize vazife olmayan şeyleri sorun edip kavga çıkarmışsınız gibi geldi bana...lütfen görümceyi düşünmeyi bırakın artık ozaman herşey düzelecektir...

sizde çok gençsiniz ve anladığım olgunluk olarak yaşınızın da gerisindesiniz.. ve malesef çok açık ki kıskanıyorsunuz.. yazılarınızdan bu çok net anlaşılıyor.. ama tedavisi var... karışmayın.. kendinize yoğunlaşın.. zaten haklıysanız ortaya çıkar... ancak eşinizde biraz sıkıntılı belli ki.. ailesine fazla düşkün ben daha ziyade eşinizin tutumunu yanlış buldum..

Normalde bu kadar sert yazmam ama sana yazacağım.

Sana ne? Anası mısın babası mısın? Babası ayağına suyunu getiriyorsa, sevgilisinin aşktan gözü kör olmuşsa, görümcenin bir dediği 2 edilmiyorsa, istediği an düğün hazırlıkları yapılıyorsa tüm bunlardan sana ne??

Buram buram kıskanıyorsun.
Suçu konu sahibinde bulan bir ben miyim diye bakıyordum. Katılıyorum sana. Kız nasıl yetiştiyse yetişti, kime ne? Hem abisi erken davrandı diye kendi istediği vakit niye evlenemesin? Çok çok saçma. Kızın en mutlu zamanlarında sorun çıkaran kıskanç yenge kokusu var.

Iyi de suç senin. Sanane milletin kizina nasil davrandigindan.. Insanin evladi tekrar gelmiyor, çöpten bulmus degiller. Benim bir evladim olsa ben de üstüne titrerim, ha simartmam ama elimden geldikce guzel bir hayat yasamasini isterim, sizene yani milletin cocuguna ne yaptigindan?!
Cok ilgincsiniz vallahi.
Azicik o cenenizi tutun madem, yardima falan da gitmeyin cok laf edecekseniz. Ben de dedim hani ne olmuş! Kendi kendiniz evliliginizi bozuyorsunuz gorumcenize laf ediyorsunuz!

Edit:
Ayrica ben de hic yemek yapmayi bilmezdim elimi sicak sudan soguk suya koymadim, ablalarimdan önce evlendim, okuyordum, kafama eseni alirdim, annem suyumu yemegimi önüme getirirdi, ablalarim bana iş yaptirmazdi, abilerim her seyi alirdi bana ee yani bu beni kötü biri mi yapiyor? Yengelerim bir gün laf etmediler..
3 yila yakindir evliyim sukur ki cok mutluyum, yemek de yapiyorum okulumu da bitirdim kimseye de bir zararim olmadi. !
Bence sen azicik sus, milletin aile isine karisma. Benim kocam kardeslerim hakkinda bir sey dese agzina tikarim o laflari, seninki yine iyi davranmis!!!

Edit2: Ha ayrica ceyizimle falanla filanla da yengelerim ve ablalarim hep ilgilendi Allah razi olsun. Bi tanesi çıkıp of demedi. Hatta kendi evleri gibi dayayip dosediler sildiler ben de oturdum esimle gezdim. Valla kalbiniz kötü cidden cok pis uyuz oldum size!!
Bilgece sen kac yasindasin? Ben seni 30 kusur saniyordum. Cok sasirdim.

Ev işi yapmaması şımarıklığı para harcaması neden seni rahatsız etti de eşine anlattın bilmiyorum. O ev onun evi. Kızın annesi babası var şımarıklıkları onları rahatsız etmiyorsa sana hiçbir şey düşmez. Herkes kızını istediği gibi yetiştirmekte özgür. Anladığım kadarıyla sana da bir zararı yok. Yaptığın 3 5 iyilik var bunları da eşinin kaynananın hatrına yapıver. Mesela nişanlısıyla buluşmuş o gün çeyiz alışverişine gelmemiş. Annesi tamam demiş. Siz de eşinize o kadar konuşacağınıza hiç gitmeseydiniz daha iyidi gerçekten.

Bunun dışında gerçekten çok haklı da olsan bu kız evlerine gittiğinde sana hayatı zehir etse de(ki öyle bir şey yok şuan) eşine ağzını açıp tek kelime etme. Erkekler ailesine laf ettirmez. Evliliğini bozarsın boş yere. Doğru zamanı bekliceksin. Öyle bir şey olacak ki artık eşinin tepesi atacak. O zaman bütün kinini kus. Ben bu susmalarımın içime atmalarımın bir Zararını görmedim.

X