evliliğim ve eşimin kardeşi, ne olur yardım edin :(

En güzeli bu düğünle birlikte resetle kendini
Daha hiçbirşeyine yorum yapma ki eşinde şaşırsın
Belki sen o kadar söylenmesen eşin senin söylediklerini söyleyecek
O yüzden biraz sabır...

Kusura bakma canım ama sanane görümcenden ister evlenir istiyorsa gider çeyizini alır
niye bu kadar takıyorsuun kendine
bence görümcenin evliliğini görümcenin çeyizini görümcenin makyaj malzemelerini dert edeceğine kendi evliliğini dert et ve onu daha güzelleşttir
görümcen dış kapının dış mandalıı sanane ondan

Bu konuda ben buram buram kıskançlık seziyorum ama şimdi siz art arda diye yazınca bi ihtimal daha geldi aklıma
Konu sahibi acaba yeni gelin sıfatı görümcenize geçecek ilgi onda olacak diye mi bu kıskançlığınız
Çünkü bu konuda kıskançlıktan başka bişe yok
Ben de ev işi bilmezdim annem Allah razı olsun sen dersine çalış ben yaparım işini derdi, babamdan hayır kelimesini duymadım her istediğimi alırdı Sağolsun senin düşüncene göre şımarık yetiştim ama 3 yıllık evliyim ve eski imkanlarımın hiçbiri yok
Ama temizliğimi de yapıyorum mükemmel olmasa da yemeğimi de hazırlıyorum, ihtiyacım olana harcıyorum vs vs
Ve evliliğim de çok şükür yürüyor bu lafım da zaten böyle bi kızsa o evlilik yürümez diyen bazı arkadaşlara gelmiş olsun, saygı ve sevgi varsa arada o kız iş yapmayı da öğrenir eşi de ona yardım eder geçinir giderler

A evet, o da olabilir ya da bir diğer ihtimal, birbirlerini sevmedikleri için her yaptığı batıyor konu sahibine.
Bir de eş için, görümce ile senin arandaki dengeyi kuramamış diyenler var. Pardon da ortada kurulacak ne dengesi var? Görümce kendi hayatına bakıyor, görümcenin hayatına burnunu sokan, her şeyini didik didik eden konu sahibi. Eş burada ne dengesi kuracak? Eşin buradaki tek hatası, kardeşimden sana ne diyememesi ve sanki konu sahibi haklıymış gibi, kardeşiyle gizli gizli görüşüp onunla olan konuşmalarını silmesi. Böyle yaptığı için konu sahibi de kendini haklı sanıyor.

Halbuki eş; kardeşim düğün yapıyorsa babasının parasıyla yapıyor, çok para harcıyorsa yine babamın parasıyla harcıyor; ailem ona hizmet ediyorsa, kardeşim iş bilmeyen beceriksizin tekiyse bu kardeşimin ve ailemin sorunu. Bunlar seni ne ilgilendirir demeyi bilse konu sahibi böyle boş yere kendini doldurup doldurup kendini haklı görmeyecek.

Konu sahibi size tavsiyem, kendi ailenizle ilgilenin. Görümcenin masrafları, beceriksizliği, ailesi tarafından şımartılması, aşktan gözünün kör olması inanın sizi hiç ilgilendirmez, size bir zararı olmadıktan sonra niye takılıyorsunuz bu kıza bu kadar? Kendinize yaparsınız, bir an önce kendi hayatınıza yönelin.

Kusura bakma canım ama sanane görümcenden ister evlenir istiyorsa gider çeyizini alır
niye bu kadar takıyorsuun kendine
bence görümcenin evliliğini görümcenin çeyizini görümcenin makyaj malzemelerini dert edeceğine kendi evliliğini dert et ve onu daha güzelleşttir
görümcen dış kapının dış mandalıı sanane ondan

Arkadasim adamin ustune okadar gidilir mi? Bu kizin anasi var babasi var? Dugunu siz mi yapiyorsunuz?ki kiz tarafisiniz.sen abisin dugun olur bi taki takarsin gecer gider bukadar adami yipratmaya ne hacet?bak sonucunda adamin haline evliligin ne hale gelmiş. Alan razi veren razi boşver.Milletin derdi seni neden geriyor? Ya benim 1 tane eltim var benim 1 eltim benin kına ma gelmedi aynı sehirde olmamiza ragmen ben bunu eşime söyledigim de ki cok gücüme gitti bana verdigi cevap şu benimde birtane kayınçom var(abim) oda nişanimiza gelmedi ve abim benim almanyada yaşıyor. Anlayacağın keyfine bak.

Biraz kıskandıgını hissettim at bunu üzerinden olduğu gibi kabul et bak nasil olsa evlenip gidiyor boşver dugunundede en önde oyna ben olsam öyle yapardim. Kendi dügünum de de ele inat öyle keyifliydim ki milletin agzi acik kaldi. Dedigim gibi kocandan kıymetli mi?bırak adaminda morelini bozma iyi kötu kardesi sonucta adaminda huzurunu kacirma

eşinin ailesini ona kötüleme yardım eďiyorsan şikayet etme yoksa cok fena kızabılıyrlar.arayı soğut bırak evinde mutlu ol dısarda hıc bısıye yardım etmeyen gelin ol.önemli değil insanları değil kocanı önemse..

A evet, o da olabilir ya da bir diğer ihtimal, birbirlerini sevmedikleri için her yaptığı batıyor konu sahibine.
Bir de eş için, görümce ile senin arandaki dengeyi kuramamış diyenler var. Pardon da ortada kurulacak ne dengesi var? Görümce kendi hayatına bakıyor, görümcenin hayatına burnunu sokan, her şeyini didik didik eden konu sahibi. Eş burada ne dengesi kuracak? Eşin buradaki tek hatası, kardeşimden sana ne diyememesi ve sanki konu sahibi haklıymış gibi, kardeşiyle gizli gizli görüşüp onunla olan konuşmalarını silmesi. Böyle yaptığı için konu sahibi de kendini haklı sanıyor.

Halbuki eş; kardeşim düğün yapıyorsa babasının parasıyla yapıyor, çok para harcıyorsa yine babamın parasıyla harcıyor; ailem ona hizmet ediyorsa, kardeşim iş bilmeyen beceriksizin tekiyse bu kardeşimin ve ailemin sorunu. Bunlar seni ne ilgilendirir demeyi bilse konu sahibi böyle boş yere kendini doldurup doldurup kendini haklı görmeyecek.

Konu sahibi size tavsiyem, kendi ailenizle ilgilenin. Görümcenin masrafları, beceriksizliği, ailesi tarafından şımartılması, aşktan gözünün kör olması inanın sizi hiç ilgilendirmez, size bir zararı olmadıktan sonra niye takılıyorsunuz bu kıza bu kadar? Kendinize yaparsınız, bir an önce kendi hayatınıza yönelin.
evet haklısın, eşin burada bir suçu yok dengeyi kurmayı gerektiren birşey yok ki ortada
aralarında bir tatsızlık yaşanır görümce geline b,r terbiyesizlik yapar o zaman tamam
benim de abim 33 yaşında çocuk gibidir eleştirdiğim zamanlar olur ama tutup bunu eşim mesele haline getirmez getirmemeli de bence çünkü eşimin şahsını ilgilendiren bir mevzu değil o abimin kişiliği ve sadece onu ilgilendirir
konu sahibi yanlış yapıyorsun
kızın kişisel hayatı seni ilgilendirmez
tutup bi de bunu eşine yansıtmışsın
bence bir an önce vazgeç yoksa eşinle aranız iyice bozulacak

Şimdi hemen hemen tüm yorumları okudum. Herkese teşekkürler. Yanlız sizden yardım amaçlı konu açmıştım konu başlıgında görülfüğü üzere. Ancak hemen hemen herkes hiç bişey bilmeden bir kaç kelimeye istinaden çemkirmeyi tercih etmiş kıskanç olduguma kadar konuyu ilerletmiş. İlk olarak belirtmeliyim ki bahsi geçen kişinin gözümde kıskanılacak bir tarafı yoktur. Allaha şükür altın gibi bir aileye güzel bir işe sağlığa iyi veya kötü kv ve kayınpedere yine iyi veya kötü bir eşe sahibim maddi durumumda Allaha şükür yerinde. Dolayısıyla kıskanılacak herhangi bir üstünlük kendimce görmemiştim zaten. İkinci olarak makyajı lensi giyimi kuşamı burada belirtme sebebim şuydu daha mezun bile olamamış iş sahibi olamamışken24 yaşımda olup akşama kadar evde yatıp iş bulmayı reddedip üstüne babasının onca borcuna rağmen evleniceö diye diretmesinden ötürüydü. Ha bu babasının anansının parasından pulundan sanane ye çıkıyorsa zerre ilgimi çekmez. Sadece insanların oldugum ortamda bu knudan bahsederken nasıl çaresiz olduklarını görmemden kaynaklıydı. Yakıştıramadım acıdım kızdım insan ailesini bu kadar zora sokmamalı diye düşündüm. Kısacası bahsi geçen insanı ne koskanabilirim ne de aklını başına alabilirim. Allaha şükür çok daha iyi şartlarda aile terbiyesi aldım.tek derdim evliliğim booyunca geçen mevzusu beni çok bunalttı. Bende eşimi bunaltmış oldum. Tek istediğim eskisi gibi düzelebilmek.. kişilik olarak beni zerre alakadar etmez..

Y Yenigelindm konuna yapılan yorumları okuduysan , farketmiş olmalısınız ki ; yanlış tutum sergiliyorsun .

Önce kendini doldurmuş sonra da tüm bu dolumları eşin üzerinde patlatmışsın . Ne gerek var ???

Kimsenin göremediği şeyleri bir tek sen mi görüyorsun ?

Evlenmeye karar verdi → Nefret ettin .

Bu mantıklı mı Allah aşkına ?

Gezmesi , tozması , giyimi kuşamı , makyajı lensi , ayağına gelen suyu .... Yahu bırak bunları dert edecekse müstakbel eşi dert etsin , sana neden dert ?

Bence artık kardeşi ile ilgili konuşma .

Cidden bu kadar eleştiri yersiz . Eşinin gözünde itici bir hal almış olman muhtemel.

Edit : mesajları okumuşsun ama tahmin ettiğim gibi bilmediğiniz çook şey var a bağlamışsın olayı . Anlattıkların bildiğimiz kısımdır , ve inan yersiz bir eleştiri / müdahale içindesin . Kendini düzelt , görümceni değil . Çünkü sorumlu olduğun kendinsin , görümcen değil .

Son düzenleme:
Şimdi hemen hemen tüm yorumları okudum. Herkese teşekkürler. Yanlız sizden yardım amaçlı konu açmıştım konu başlıgında görülfüğü üzere. Ancak hemen hemen herkes hiç bişey bilmeden bir kaç kelimeye istinaden çemkirmeyi tercih etmiş kıskanç olduguma kadar konuyu ilerletmiş. İlk olarak belirtmeliyim ki bahsi geçen kişinin gözümde kıskanılacak bir tarafı yoktur. Allaha şükür altın gibi bir aileye güzel bir işe sağlığa iyi veya kötü kv ve kayınpedere yine iyi veya kötü bir eşe sahibim maddi durumumda Allaha şükür yerinde. Dolayısıyla kıskanılacak herhangi bir üstünlük kendimce görmemiştim zaten. İkinci olarak makyajı lensi giyimi kuşamı burada belirtme sebebim şuydu daha mezun bile olamamış iş sahibi olamamışken24 yaşımda olup akşama kadar evde yatıp iş bulmayı reddedip üstüne babasının onca borcuna rağmen evleniceö diye diretmesinden ötürüydü. Ha bu babasının anansının parasından pulundan sanane ye çıkıyorsa zerre ilgimi çekmez. Sadece insanların oldugum ortamda bu knudan bahsederken nasıl çaresiz olduklarını görmemden kaynaklıydı. Yakıştıramadım acıdım kızdım insan ailesini bu kadar zora sokmamalı diye düşündüm. Kısacası bahsi geçen insanı ne koskanabilirim ne de aklını başına alabilirim. Allaha şükür çok daha iyi şartlarda aile terbiyesi aldım.tek derdim evliliğim booyunca geçen mevzusu beni çok bunalttı. Bende eşimi bunaltmış oldum. Tek istediğim eskisi gibi düzelebilmek.. kişilik olarak beni zerre alakadar etmez..
zaten herkes te bunu yazdı.
evine evliliğine yansıtman hata denildi.
eşini bunaltmışsın denildi.
sen görmezden gelebilseydin şu an bu duygu durumunda olmayacaktın.

sanane eşinin kardeşinin şımarıklığından ,ailesinin parasını harcamasından . sana ne zararı var . eşinin ailesinin borcu varsa o onların sorunu bence . bana birisi sürekli kardeşimi eleştirse asıl ben kavga çıkarırdım eşin yine susmuş ,sabırlı adammış. bence bu kızla bukadar uğraşana kadar kendi evliliğinle ilgilen sadece .

• Beğen
Reactions: KV_
Bakın siz biraz haddinizi aşmışsınız. O kızın şımarık olması, yemek bilmemesi, evlenmeye karar vermesi, harcadığı para sadece ve sadece eşinizin ailesini ilgilendirir sizi ilgilendirmez ve bağlamaz. Size ne zararı var. Zaten nişan olmuş onun, siz evlenmişsiniz 10 aylık evlisiniz o daha yeni başlamış düğün hazırlıklarına nasıl bir denk gelme var burada.

Kız mazaretini söylemiş nişanlısı denizciymiş bir tek hafta sonları görüşüyorlarmış madem bu kadar gönülsüzdünüz gitmeseydiniz eşiniz haklı. Ayrıca kayınvalidenin acelesi neymiş ki illa o gün yapmış alışverişi. Hafta içi kızının da müsait olduğu gün gitseydi kaçmıyor ya alışveriş yani. Eşinize sürekli kardeşini şikayet ederseniz o da kardeşini tutar tabii ki kızın sizinle bir sorunu yok ama size her şeyi batıyor maşallah size ne neyi nasıl yaparsa yapsın. Yardım etmek istemiyorsanız etmeyin.

• Beğen
Reactions: KV_
bitik durumdayım resmen, eşim beni umursamaz oldu, gözünde kötü bir insan oldum, kendimi tanıyamıyorum bazen, bazen ağzımdan öyle laflar dökülüyor ki öyle şeyler birikmiş ki bu kızla ilgili içimde.. gözlerimi yumsam da görmek istemesemde gitmiyor gözümün önünden..sanırım bu hale gelmemizde onu sebep görüyorum ve daha da kinleniyorum..

'tek hatam' demişsiniz ama bu cidden büyük bişey.
düşünün; bi kardeşiniz var içten içe ona sinir oluypsunuz ama kardeş sonuçta bu yüzden bişey demiyosunuz pek.
ama eşiniz; sürekli eleştiriyo. şu şöyle bu böyle falan diye.

siz olsanız eşinize sinir olmazmısınız?

ben şahsen bunu yaşadım eski ilişkimde. haklı olarak aslında sevgilim ablamı eleştiriyodu ama ben sürekli 'tamamda ben napıym' diyodum. çünkü böyleydi. ne yapabilir ki eşiniz mesela?
size 'haklısın ama görme ya da boşver' dese siz susucakmısınız? hayır hiç sanmam.

umarım geç olmamıştır ama siz biraz mesafe koyup o kardeşe birdaha eleştirmeyeceksiniz. umarım zamanla düzelir

Hani yazmissin ya 'esim bana hak vermedi sadece sustu, oysa deseki evet haklisin kardesim böyle böyle..' Bide su acidan düsün, esin acaba sen niye bu kadar ailemin kardesimin isine yorum yapiyorsun demenek icin susmus olabilirmi?

Nasil düzeltirim diyorsan bundan sonra yorum yapma kardesi hakkinda, evinizin icine baska sahislarin konularini sokma. Adam evlenmis barklanmis senle bir yasiyor, sen hala kardesini annesini konusuyorsun. Bosver gitsin. Esinde herseyin farkindadir elbet, sevdigi kadin yaninda ailesi yüzünden ezilip büzülcek hali yok, sende o duruma sokmaya calisma esini.

Gorumcenize ilk tanismada gicik olmussunuz.
Erken evlenmesinden,is guc bilmemesinden sizene?
Ceyiz alisverisine esinizin dedigi gibi istemiyorsaniz gitmeyin.
Size karsi yapilan hic birsey yok.
Simarik olmasi babasinin ayagina su goturmesi anlatiklarinizin sizi ilgilendiren tek bir cumlesine rastlamadim.biraz sizde kiskanclik var gibi gorumcenize karsi bende bu izlenim olustu

aşırı haksizsiniz
kızın hayatından kişiliğinden disiliginden evliliğinden size ne
kendiniz etmişsiniz kendiniz bulmussunuz
buradan bakınca çok geçimsiz gorumceyi kiskanan şikayetçi huzurbozan biri gibi görünüyorsunuz
bence artık susun ve karışmayın
bence de
yatağı toplamıyorsa kime ne yengesine gel topla mı demiş
çeyiz alışverişinde konu sahibine illa geleceksin mi demiş
konu sahibi çok dır dır yapan görümcesinin her yaptığı gözüne batan bir kadın gibi gözüküyorsun
kız da senin hakkında konuşmuyorsa eşin soğumuştur senden

Tamamda abisi anası babası kıza nasıl davranıyorsa davranır sizene istediği zamanda da evlenir düğünü sen yapmadığına göre :KK51: kıskançlıktan ölmesen bari :işsiz: çeyiz poşetlerinide taşimasaydın binip taksiye gitseydin ama o zaman eşine laf sokamazdın pardon :KK14:

X