evliliğim ve eşimin kardeşi, ne olur yardım edin :(

E suç sizde bir şeyden şikayet edecekseniz, karşılık bekleyecekseniz yapmayın kardeşim. Eşyaları, taşıyıp alışveriş yapmak size mi kaldı? Sallayın annesi ve kendisi yapsınlar. Ayrıca eşiniz maddi bir yardımda bulunmadığı sürece kızın babasına aldırdıklarından vs size ne? Bırakın bunlara da babası karar versin. Yanlışlarını onlar görsün görmek istemiyorlarsa da görmesinler. Onların hayatı. Ayrıca insanlar yemek yapmayı illa anne evinde öğrenmiyorlar kimisi ünide kimisi evlenince öğreniyor, siz anne evinde öğrendiniz diye herkes anne evinde öğrenmek zorunda değil. Siz kızı sürekli kendiniz ile kıyaslıyorsunuz da anlamadığınız su o başka bir insan siz baskasınız kendi hayatı kendi kararları bırakın yaşayıp görsün. Onun annesi babası farklı sizin farklı, onun hayat şartları bakışı farklı belli ki sizin ki de farklı. Bence biraz geri çekilin, eşinizi de bu konuda bunaltmayı bırakın sizin evliliğiniz etkilenecek.

Neden kişisel probleminiz görümceyle halletmiyorusunuz ben kızdım gizli gizli mesajlasti diyorsunuz sizde aynı şeyi yapmissiniz hem kizip hemde neden çeyiz alışverişine kadar gidiyorsunuz bu kadar onaylamıyorsaniz mesafe koyun ki bizden hemen sonra evlenmeye kalkti başımdan aşağı kaynar su döküldü kısmı çok abartı geldi size inat evlenecegini düşünmüyorum kimsenin bu şekilde kendinizi on planda tutmaya çalışır gibi olmuş tavrınız bence babası bir şekilde bi yerden size para bulabiliyorsa o kıza da bulmalı bunun zamanı olmaz o ilişki için doğru zamandır bu maddiyatla va ölcmeniz kendinizin hayat akışına göre düşünmeniz cok yanlış. Tamam görümceniz simariktir belki ama siz böyle bi olgunluk bekleyerek simariklik yapmissiniz zaten annesi babası varken sizin dertlenmeniz mantıksız olmuş

Konu bayağı eski ve konu sahibi siteye bayağıdır hiç girmemiş ama siz bilirsiniz

Kusura bakmayın da evliliğinizi işkenceye çeviren sizsiniz .insanları değiştirmeye çalışmayın kimse sizin istediğiniz gibi olamaz . Siz düğün yaptınız diye kız niye nişanını ertelesin ki .bu aileyi düşünüyorsanız ailedeki kızı eleştirmeyi bırakın . Herkesin kendine ait yaşam tarzı var demek ki şımarık yetiştirilmiş size bir şey demiyorsa onun hareketleri sadece ailesini bağlar sizi değil . Alışverişe gitmeye de kimse size yalvarmamış kendiniz gitmişsiniz niye bunu da tartışma konusu yapıyorsunuz ki . Bir iyilik yapıyorsanız arkasında durun insanın burnundan getirmeyin .daha 10 aylık evlisiniz . Eşinizle ailesi arasında köprü olmalısınz o köprüyü yıkan değil . Abisi tabi ki kardeşi için bir şeyler yapabilir sonuçta kardeşine ev almamış araba almamış demek ki birbirlerine bağlı aileler ne güzel . O ailede güzel geçinmek varken biraz görümcenizi çekemiyorsunuz gibime geldi kusura bakmayın . Benim görümcem de el bebek gül bebek yetiştirilmiş kendine göre şımarık tarafları var ama bu benim abisiyle arasına girebileceğim anlamına gelmiyor . 6 sene ilişkimiz vardı 4 senedir de evliyiz bir gün olsun kardeşin öyle böyle demedim demem de sonuçta kendi aile meseleleri ben ne karışırım bana bir zararı yok . Sizde öyle düşünmelisiniz yoksa bu hikayede üzülen siz olursunuz

Bu konu açıldığında doğan çocuklar da ana sınıfına başladı

Görümceniz çok gıcık ama yapacak bişey yok, herkesin kendi hayatı. Bırakın da bunları annesi babası düşünsün. Sizin bu yüzden evliliği kendinize dar etmeniz çok saçma

Hic olgun degilsin. Parayi harcayan esin degilse seni cok da ilgilendirmiyor. Bosuna esinle arani bozmussun. Sana kotu davranmiyorsa Sen de karismasaydin

Görümce seninle ilk tanışma günü şımarıklık etmiş haklısın ama onun dışında evlilik kararı, ailesinin maddi durumu ve çeyiz alışverişi vs seni zerre ilgilendirmiyor. Gereksiz dahil etmişsin kendini bu olaylara duygusal olarak. Eşinle kurduğun aile senin kendi ailen. Ama eşinin kök ailesi senin ailen değil, bir nevi dış kapının dış mandalısın onların iç meselelerinde. Tutulamayan küçük eniştesin. Kraldan kralcı olmanın luzumu yok. Bir de sen sürekli yüze gülüp arkadan eşine fitne vermişsin anladığım kadarıyla. Adamın gözünde hem hadsiz hem sinsi ve fitneci olmuşsundur böyle olunca.

Ülkecek evlilik bağının evlenen çift dışındaki herkesi sadece dünür yaptığının aile haline getirmediğinin farkına varıp, bu insanlara aile dostumuzmuş gibi saygılı hoş sohbet ama mesafemizi koruyarak yaklaşsak haddimizi bilip aile meselelerine dahil olmasak ülkedeki bütün gelin kaynana görümce elti meseleleri bitecek aslında.

Mesela bundan sonra yan komşunun kızı olarak düşün görümceyi ona göre hareket et. Yan komşunun kızı abisinin hemen ardından nişan yapmak istedi ailesini maddi olarak zorluyor diye ondan nefret edip arkasından ayıplar mısın hayır. Yan komşunun kızı seni çeyiz alışverişine davet etse sonra kendisinin işi çıksa ne yaparsın? Başka bir güne erteleyelim o zaman hayatım, ben senin zevkini bilemem ki dersin.

Son düzenleme:
Ben bütün hatayı sizde buldum. Görümce şöyle görümce böyle diyorsunuz ama sürekli yanındasınız işin içindesiniz. Yapıyor ediyor sonra da eşinize çocuk gibi şikayet ediyorsunuz. Eşiniz de iyi sabretmiş benimki kardeşim hakkında sürekli sizin yaptığınız gibi söylense alır ağzının payını.

size mi düştü kızın evlenmek isteme derdi, anasının babasının parasının hesabını siz el olarak nasıl tutarsınız?
görümcemin çeyiz alışverişine gitmek aklıma gelmez. Kayınvalideniz bekledi mi, kendisinin seçip alması daha iyi o kullanacak sonuçta, siz haftaiçi analı kızlı içinize sineni yapın derim. Hiçbir şey bulamadınız benim misafirim var veya kırıklığım var Allah muhafaza bir durum varsa size bulaşmasın derim
Siz hem sürekli içlerindesiniz hem de hep şikayet ediyorsunuz

Eşinin ailesine kötü söz kullanma.Ailesini eşine eleştirme.erkekler kaldıramıyo bu tür seyleri.Görümcen dışında huzurum yerinde diyosan hiç takma.Sonuçta hergün yüzyüze bakmıyosunuzfur heralde..Boswer yani takma bu kadar.Hepimizin oluyo bu tür seyler misal ben de kısmen aynı seyleri yaşadım ama ben kazandım sonunda .Sen sadece sabret ve eşinin huyuna git gerisi hallolur zaten

Çok kıskanç gelin gördüm fakat bu derece suursuzunu hiç görmemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…