Ya bence sırf anne diye bize haksızlık yapma ezme lüksleri yok ben olsam sırf annem diye sineye çekmem. Tamam üzerimizde büyük hakları var şimdi daha da iyi anlıyorum çocuğum olacak. Ama yine de bu kadar zorluk çektiğim için çocuğumu kendime bağımlı yetiştirme hakkım yok. Bana karşı saygı dışında hiçbir sorumluluk hissetmek zorunda değil. Bu kadın bas baya bencilin teki. İnsan evladına böyle davranır mı ya. İnsan evladı evlensin mutlu olsun istemez mi? Kadına bak istiyor ki kızı ömür boyu kendisiyle beraber çürüsün kendisine ait bir hayatı olmasın. Hangi anne bunu ister? Hangi anne kızının dedikodusunu yapar? Benim annem de eşimi pek sevmez ama benim için canını verir gerekirse. Benim için eşimi de kabulleniyor. Annelik bunu gerektirir zaten. Konu sahibine üzüldüm anneyi silmek kolay değil tabi ki. Ama annesi düzelmiyorsa mesafesini koymak zorunda en azından. Yoksa zarar görür.
Kesinlikle katılıyorum. Okadar alttan aldim ,orta yollu olmaya çalıştım ki gururun, onurum kalmadı. Ağzın geleni saydı yine aradım. Gelme dedi gittim. Yapma anne etme anne. An ne yaptıysam olmadı. Ben hayvan miyim ?kapıdaki köpek miyim ? Öyle davrandi. Ama bukadar da değil. Kendimi neden onun icin tuketeyim. Daha 30 yasindayim. Bakmam gereken iki kizim var. Tek başıma baktım hep. Beni onursuz haysiyetsiz olarak görmelerini istemem. Beni adam yerine koymadı. Mutluyken iyi konuştu , travmadayken canimi okudu. Ama benden bu kadar.