• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim ve annem

Ya bence sırf anne diye bize haksızlık yapma ezme lüksleri yok ben olsam sırf annem diye sineye çekmem. Tamam üzerimizde büyük hakları var şimdi daha da iyi anlıyorum çocuğum olacak. Ama yine de bu kadar zorluk çektiğim için çocuğumu kendime bağımlı yetiştirme hakkım yok. Bana karşı saygı dışında hiçbir sorumluluk hissetmek zorunda değil. Bu kadın bas baya bencilin teki. İnsan evladına böyle davranır mı ya. İnsan evladı evlensin mutlu olsun istemez mi? Kadına bak istiyor ki kızı ömür boyu kendisiyle beraber çürüsün kendisine ait bir hayatı olmasın. Hangi anne bunu ister? Hangi anne kızının dedikodusunu yapar? Benim annem de eşimi pek sevmez ama benim için canını verir gerekirse. Benim için eşimi de kabulleniyor. Annelik bunu gerektirir zaten. Konu sahibine üzüldüm anneyi silmek kolay değil tabi ki. Ama annesi düzelmiyorsa mesafesini koymak zorunda en azından. Yoksa zarar görür.

Kesinlikle katılıyorum. Okadar alttan aldim ,orta yollu olmaya çalıştım ki gururun, onurum kalmadı. Ağzın geleni saydı yine aradım. Gelme dedi gittim. Yapma anne etme anne. An ne yaptıysam olmadı. Ben hayvan miyim ?kapıdaki köpek miyim ? Öyle davrandi. Ama bukadar da değil. Kendimi neden onun icin tuketeyim. Daha 30 yasindayim. Bakmam gereken iki kizim var. Tek başıma baktım hep. Beni onursuz haysiyetsiz olarak görmelerini istemem. Beni adam yerine koymadı. Mutluyken iyi konuştu , travmadayken canimi okudu. Ama benden bu kadar.

Hamilesin üzülme sakın. İnsan mutlaka bir taraftan sıkıntı yaşıyor; Eşi, eşinin ailesi, kendi ailesi yada çocuklarından dolayı. Sen eşinle çocuğunla mutlu musun? Gerisi teferruat. Kapıyı kapatınca herkes dışarıda kalıyor.

Anneni de kırma, tamam anne olur anne de geç. Eşin veya eşinin ailesi ile ilgili sorunlarını annenle paylaşma.

Kesinlikle katılıyorum. Okadar alttan aldim ,orta yollu olmaya çalıştım ki gururun, onurum kalmadı. Ağzın geleni saydı yine aradım. Gelme dedi gittim. Yapma anne etme anne. An ne yaptıysam olmadı. Ben hayvan miyim ?kapıdaki köpek miyim ? Öyle davrandi. Ama bukadar da değil. Kendimi neden onun icin tuketeyim. Daha 30 yasindayim. Bakmam gereken iki kizim var. Tek başıma baktım hep. Beni onursuz haysiyetsiz olarak görmelerini istemem. Beni adam yerine koymadı. Mutluyken iyi konuştu , travmadayken canimi okudu. Ama benden bu kadar.
Sen çok mantıklı bir kadınsın. Eninde sonunda doğru kararı vereceksin. Annen bu zamana kadar kabullenmemiş. Bu saatten sonra da mesafeli ol derim ben.

Bir arkadaşım hatta en yakın arkadaşım bu dert yüzünden çok üzgün. Ailesi yıllarca evlenme, evlilik şöyle kötü böyle kötü demiş. Şimdi 30lı yaşların sonunda ve aşık olup evlenmek istiyor. Ailesi kesinlikle istemiyor. Hemde daha adamı tanımıyorlar bile. Arkadaşımın mesleği güzel kazancı orta halden biraz yüksek ve sevdiği adam çalışkan, arkadaşımı mutlu etmek isteyen bir adam. Tek eksiği mesleği daha az saygın görülüyor toplumda. Aileyle uğraşmak gerçekten zor. Zengin, toplumda saygın görülen bir mesleği olan biriyle evlenmeliymiş.

Böyle ailelerde direkt on yargı oluyor. Asla o adam yaranamiyor. Eşim annemin ayaklarını opecekti nerdeyse yok yok yok. Arkadaşının da işi zor. Benim gibi uğraşmaz umarım. Bir de çalışan kız direkt kazan kapısı kapanır diye korkuyorlardır.

Hamilesin üzülme sakın. İnsan mutlaka bir taraftan sıkıntı yaşıyor; Eşi, eşinin ailesi, kendi ailesi yada çocuklarından dolayı. Sen eşinle çocuğunla mutlu musun? Gerisi teferruat. Kapıyı kapatınca herkes dışarıda kalıyor.

Anneni de kırma, tamam anne olur anne de geç. Eşin veya eşinin ailesi ile ilgili sorunlarını annenle paylaşma.

Çok mutluyum Allah'a şükür. Esimi ailemi çok seviyorum. Ben tek ve yalnız bir ailede büyüdüğüm için ailem benim için çok önemli. Annem de benim ailem ama kendini çok soyutlastirdi. Beni kendinden soğuttu. Tek çarem.mesafeli olmak. Ben bu kadar üzülüyorum onun umrumda değil eminim.

Sen çok mantıklı bir kadınsın. Eninde sonunda doğru kararı vereceksin. Annen bu zamana kadar kabullenmemiş. Bu saatten sonra da mesafeli ol derim ben.

Kesinlikle kendi ailemin huzurunu bozamam. Kızlarımı huzursuz, kus bir ortamda büyütmek istemiyorum. Ben öyleyim çünkü ama bunu kızlarıma yasatmayacagim. Annemdir ama kızlarıma kadar. Mesafeli olup mesafe mi de koruyacağım.

Arkadaşınız dinlemeyecek umarım ailesini. 30lu yaşların sonundaymış ve aşık olmuş. Bu mükemmel bir şey. Heba etmesin kendisini. Ailesi alışır. Alışmak zorunda kalır. Doğanın gerçeği bu. Kimse beş yaşında çocuk olarak kalmıyor.
Ben de böyle söyledim. Boşanmış istemiyor. Adam bekar. Aşık olmak istiyordu. Aşık oldu.1.5 senedir beraberler. Eş ailesi sorun olsun istemiyordu, adamın nerdeyse kimsesi yok. Arkadaşımdan tek kuruş istemiyor ev eşyalarını o olacak her şeyi o yapacak. Bu devirde tam istediğin gibi erkek bulmak zor kalbini dinle dedim. Bazı aileler neden çocuklarının mutluluğun engel olur. Aile bilir diye bir şey yok, bu teze kesinlikle inanmıyorum tanışmak bile istemediler sevgilisiyle. Tanımadığın insanın iyi olmadığını nerden bileceksin. Kazançlar arasında uçurum da yok sanki arkadaşım milyoner. Peh

Kesinlikle kendi ailemin huzurunu bozamam. Kızlarımı huzursuz, kus bir ortamda büyütmek istemiyorum. Ben öyleyim çünkü ama bunu kızlarıma yasatmayacagim. Annemdir ama kızlarıma kadar. Mesafeli olup mesafe mi de koruyacağım.
Aynı fikirdeyim. 30 yaşında insanın fikirlerine karışılmaz.

Haklısınız sonuna kadar anne demek merhamet şevkatli sevecen hep kendisinden veren fedakâr demektir ama konu sahibinin durumunu düşünülürse maalesef öyle bir anneye sahip değil idare etmek zorunda kalmış

Sanki o benim kızım ben onun annesiyim. Hep ben fedakar ılımlı aman kimse üzülmesin ama kimi mutlu ettim ? Kimseyi. Eşimin onurunu gururunu kırdı eşim de istemiyor artık. Bizim evimizde kaldı, yedi ,içti burdan çıkıp dedikodunun yapıp geri bize döndü.

Ben de böyle söyledim. Boşanmış istemiyor. Adam bekar. Aşık olmak istiyordu. Aşık oldu.1.5 senedir beraberler. Eş ailesi sorun olsun istemiyordu, adamın nerdeyse kimsesi yok. Arkadaşımdan tek kuruş istemiyor ev eşyalarını o olacak her şeyi o yapacak. Bu devirde tam istediğin gibi erkek bulmak zor kalbini dinle dedim. Bazı aileler neden çocuklarının mutluluğun engel olur. Aile bilir diye bir şey yok, bu teze kesinlikle inanmıyorum tanışmak bile istemediler sevgilisiyle. Tanımadığın insanın iyi olmadığını nerden bileceksin. Kazançlar arasında uçurum da yok sanki arkadaşım milyoner. Peh
Sanırım şöyle oluyor; bazı aileler aileden bir çocuğu bir şekilde belirliyorlar ve sırtlarını ona dayıyorlar. O insanın hayatı yokmuş gibi davranıyorlar. Evdeki hesapta çarşıya uymayınca sorun çıkıyor. Arkadaşınız umarım hemen evlenir.

Asla kendilerine bakmazlar. Eğer seviyorsa n güveniyorsa bırakmasın. Ben pişman olmadım umarım o da olmaz. Annem de van öyle yapmıştı. Rest çekip evlendim. Hayatimi kurmak zorundaydım. Umarım o da doğru.karari verir ama sinir hastası olunuyor böyle aileler yüzünden işte.

Hamileymişsin hem. Üzülme boş ver. Artık bir ailen var onları düşün sadece. 2 güzel kızın var en azından şunu öğrenmiş oldun ''nasıl anne olunmaz''
Böylelikle annelik görevini gerektiği gibi yerine getirirsin.

Ayni benim annem. Henuz 7 aya yakin evliyim. Sevgiliyken bir sorun yoktu. Git bulus gez toz derdi. Evlenmek istedigim gunden beri hayatimi zehir etti. Zor zamanlar gecirdim. Nisanlilik donemimde de cok sorun cikardi. Sunu yapmadilar bunu yapmadilar diye. Adetlerimizin cok ustunde (sacma) seyleri sart kostu. Esimin tarafi hep anlayisliydi. Bakti onlarda sorun cikaramadi ben ne dersem tersini dedi. Evlenince duzelir dedim ama annemi her gordugumde, her mesaj attiginda, her aradiginda gunun sonu goz yasi ile bitiyordu. Bazi olaylardan sonra butun baglantimi kestim. Huzuru buldum. Butun ailemi zaten benden uzaklastirmaya ugrasti basardi da.

2 aydir gorusmuyorduk. Birden Turkiye'ye temelli donus yapmaya karar verdigini ve bu cuma gittigini haber etmek icin beni aradi. Benim icin iyi mi kotu mu olacak bilmiyorum. Gercekten dogruyu mu soyluyor onuda bilmiyorum. Tek bildigim yakinimda uzak olmaktansa, uzagimda uzak olsun..

Seni gercekten cok iyi anliyorum. Benim esimde yeterince ezildi ve hala alttan alip saygili davranir. Kiymetini bilmeliyiz.

Ayni benim annem. Henuz 7 aya yakin evliyim. Sevgiliyken bir sorun yoktu. Git bulus gez toz derdi. Evlenmek istedigim gunden beri hayatimi zehir etti. Zor zamanlar gecirdim. Nisanlilik donemimde de cok sorun cikardi. Sunu yapmadilar bunu yapmadilar diye. Adetlerimizin cok ustunde (sacma) seyleri sart kostu. Esimin tarafi hep anlayisliydi. Bakti onlarda sorun cikaramadi ben ne dersem tersini dedi. Evlenince duzelir dedim ama annemi her gordugumde, her mesaj attiginda, her aradiginda gunun sonu goz yasi ile bitiyordu. Bazi olaylardan sonra butun baglantimi kestim. Huzuru buldum. Butun ailemi zaten benden uzaklastirmaya ugrasti basardi da.

2 aydir gorusmuyorduk. Birden Turkiye'ye temelli donus yapmaya karar verdigini ve bu cuma gittigini haber etmek icin beni aradi. Benim icin iyi mi kotu mu olacak bilmiyorum. Gercekten dogruyu mu soyluyor onuda bilmiyorum. Tek bildigim yakinimda uzak olmaktansa, uzagimda uzak olsun..

Seni gercekten cok iyi anliyorum. Benim esimde yeterince ezildi ve hala alttan alip saygili davranir. Kiymetini bilmeliyiz.

Sanki beni yazdınız. Bizim de sevgiliyle hiç bir sorun yoktu. Anneme hediyeler , çiçekler alırdı yemeğe götürürdü nerede ya her hafta. O zamanla hiç böyle yapacağını düşünmemiştim. Kimsemiz yok esimi oğlu gibi görür dedim. Evlenirken de sorun çıkarmadı ama2ne zaman kurmaya, arkadaşlarıyla, diğer aile bireyleriyle gorusmeye basladi degisti. O yok bu yok. Sunun dugunu soyleymis, su takilmis, Şu alınmış ,şunun oğlu doktor olmuş, seninki atanmış. Biz atanamadik bizim suçumuz mü? Benim.evimde kalıp günlerce aylar bana azap çektirdi. Diğer aile bireyleriyle de görüşmuyorum. Cenazelerine dahi gitmem. Annem beni şamar oğlanına çevirdi. Canı istedi iyi konuştu o gün iyi geçerdi günüm. Ters bir şey söylese ya da soğuk konuşsa zehir olurdu. Bayramda aradım çok mutlu geldi sesi ama geri adım atmadım. Soğuk ve mesafeli konuştum. Bozuldu. Kendi isteyince iyi. Benim hayatımi zehir etti bana. Şimdi ararsa konuşurum. Atamazsa kurban bayramına kadar aramam. Kasımda da doguruyorum. Cagirmayacagim. Mesafe istedi alsın tüm mesafeler onun . Sınırsız.

Sanki beni yazdınız. Bizim de sevgiliyle hiç bir sorun yoktu. Anneme hediyeler , çiçekler alırdı yemeğe götürürdü nerede ya her hafta. O zamanla hiç böyle yapacağını düşünmemiştim. Kimsemiz yok esimi oğlu gibi görür dedim. Evlenirken de sorun çıkarmadı ama2ne zaman kurmaya, arkadaşlarıyla, diğer aile bireyleriyle gorusmeye basladi degisti. O yok bu yok. Sunun dugunu soyleymis, su takilmis, Şu alınmış ,şunun oğlu doktor olmuş, seninki atanmış. Biz atanamadik bizim suçumuz mü? Benim.evimde kalıp günlerce aylar bana azap çektirdi. Diğer aile bireyleriyle de görüşmuyorum. Cenazelerine dahi gitmem. Annem beni şamar oğlanına çevirdi. Canı istedi iyi konuştu o gün iyi geçerdi günüm. Ters bir şey söylese ya da soğuk konuşsa zehir olurdu. Bayramda aradım çok mutlu geldi sesi ama geri adım atmadım. Soğuk ve mesafeli konuştum. Bozuldu. Kendi isteyince iyi. Benim hayatımi zehir etti bana. Şimdi ararsa konuşurum. Atamazsa kurban bayramına kadar aramam. Kasımda da doguruyorum. Cagirmayacagim. Mesafe istedi alsın tüm mesafeler onun . Sınırsız.

Bize canlarinin istedigi zaman iyi, istemedigi zaman ise kotu davranamazlar. Anne diye bunlara haklari yok. Icimi acitsada annem de olsa maalesef omur boyu cekmek zorunda degilim. Kendimi degersiz hissetmekten biktim. Bende isterdim herkes gibi olamyi

tüm sayfalari okudum, budurumlara cok üzülüyorum:( benimde anne babadan yana olmasada amca babane tarafindan ayni seyleri yasadim diyebilirim... kötü olan bunlari direk bana degildi anneme yapio olmalari... sürekli kötü seyler söyleyip annemi üzmeye calisiolar, yok gelmedi su oldu yok bak herkez Burda senin Kiz yok, yada nebilim suan aklima gelmeyen birsürü konuda kötülemeye calistilar.... anemde yapi olarak herseyi cok kafasina takan biri oldugu icin istemedende olsa bana yansitti. Her konusmamizda konu diger aile bireylerine gelio aradinmi nebilim sunu yaptinmi bunu yaptinmi. Yada bi davet oldugunda onlarin tarafindan illa gitmem gerekio hicbirzaman bizim zamanimiz yok deme imkanina lüxüne sahip degilim. Ama Hayat öyle degil iste illaki bi is bisey cikio sürekli baskalari icin yasayamassinki, e ozaman ne oluo hadi bakalim yine kötü kiz benim gelmio ay esi yollamio kesin diye diye dedikodular annemin kulagina gelio. Busefer bende cok üzülüorum kendimi sürekli biseylere mecbur hissediyorum ve bu beni cok yogruyo...

tüm sayfalari okudum, budurumlara cok üzülüyorum:KK43: benimde anne babadan yana olmasada amca babane tarafindan ayni seyleri yasadim diyebilirim... kötü olan bunlari direk bana degildi anneme yapio olmalari... sürekli kötü seyler söyleyip annemi üzmeye calisiolar, yok gelmedi su oldu yok bak herkez Burda senin Kiz yok, yada nebilim suan aklima gelmeyen birsürü konuda kötülemeye calistilar.... anemde yapi olarak herseyi cok kafasina takan biri oldugu icin istemedende olsa bana yansitti. Her konusmamizda konu diger aile bireylerine gelio aradinmi nebilim sunu yaptinmi bunu yaptinmi. Yada bi davet oldugunda onlarin tarafindan illa gitmem gerekio hicbirzaman bizim zamanimiz yok deme imkanina lüxüne sahip degilim. Ama Hayat öyle degil iste illaki bi is bisey cikio sürekli baskalari icin yasayamassinki, e ozaman ne oluo hadi bakalim yine kötü kiz benim gelmio ay esi yollamio kesin diye diye dedikodular annemin kulagina gelio. Busefer bende cok üzülüorum kendimi sürekli biseylere mecbur hissediyorum ve bu beni cok yogruyo...

Böyle şeyler gerçekten çok yıpratıcı. O kadar yoruldumki. Bu anlattıklarınizi ş yaşadım. Teyzem ve annanem annemi dolduruşa getirip üstüme saldilar. Van bizzat yüzüme hiç bir şey söylemediler ama annemi çok doldurdular. Sunun kızı suni evlenmiş, şunun kızına ayakkabı alinmis, sunun dugunu boyle ,sunun kizi amnesine bakmis, vs. Hepsi bir olup beni bitirdilee en sonunda. Annanemi ve teyzemi sildim hayatima sokmayacagim. Ama annem icin sildim diyemiyorum. Ama.mesafeli olacağım. Beni samar oğlanı yaptı. En son "hep böyle mi olacagiz" dediğim de bu arada düşük tehliken var iğne vurguluyorum hastanelerde sabahliyorum "böyle gider artık duzelmez" diyor. Ben de öyleyse böyle dedim ve ipin ucunu bıraktım. Bayramda aradığımda da mutlu mutlu konuşuyor,Benim.mesafeli konuşmama bozuluyor. Alsin mesafe istediği kadar. 4 yıl da o beni 10 kere alamamisti nasılsın diye. Hep hep ben. Bana hiç acımadı. Beni bitirdi. #kızlarım olmasa intihar etmiştim. Aylarca lohusa depresyonu yaşadım. Allah yukarda artık hiç bir şey yapmayacağım.

Back
X