- 10 Şubat 2017
- 4.754
- 40.917
- 508
heekesin bi imtihani var seninkide bu galiba :/Yok çok doğru. Evliliğinin ilk yılın da boşanmanın eşiğinden döndük dolduruşa getirdi beni. Eşim çok direndi. Eşimin ailesi de çok direndi. Geçen yıl da tartıştık hemen bosan lafı çıktı ortaya. Ama artık takmıyorum. Duymamaya çalışıyorum. Ikı dakikalık napiyorsun nasılsın muhabbetinden bile laf sokma arayışına girer ve asla hiç bir fırsatı kaçırmıyor. Çok acımasız. Düşük tehlikesi var uzmeyeyik kirmayayim demedi. Düşerse düşsün diyor demekki. Çok zoruma gitti. Bana yapılanı affederim de çocuklarıma kadar asla. Annem 52 yasinda ve cok dinctir. Hiç bir rahatsızlığı yok.
Kesinlikle öyle herhalde.heekesin bi imtihani var seninkide bu galiba :/
Rahat batıyor demektir oysaki tek çocuğu sensin ve senin dünyaya getirdiğin bebeklerde en güzel Allah'ın bir lutfu ve bu güzelliklerle hep beraber yaşamak varken neden böyle bir alo derken bile laf sıkmalar vs niye çok şükür etmeli onca nimet vermiş Yaradan Allah .Yok çok doğru. Evliliğinin ilk yılın da boşanmanın eşiğinden döndük dolduruşa getirdi beni. Eşim çok direndi. Eşimin ailesi de çok direndi. Geçen yıl da tartıştık hemen bosan lafı çıktı ortaya. Ama artık takmıyorum. Duymamaya çalışıyorum. Ikı dakikalık napiyorsun nasılsın muhabbetinden bile laf sokma arayışına girer ve asla hiç bir fırsatı kaçırmıyor. Çok acımasız. Düşük tehlikesi var uzmeyeyik kirmayayim demedi. Düşerse düşsün diyor demekki. Çok zoruma gitti. Bana yapılanı affederim de çocuklarıma kadar asla. Annem 52 yasinda ve cok dinctir. Hiç bir rahatsızlığı yok.
Annenin sorunu eşinle değil. Seninle
Ne derlerdi büyükler eskiden doyumsuzlar için aza kanaat etmeyen çoğa hiç kanaat etmezmiş. Şükür etmemek de nimete nankörlük etmek olur annenizin burnu kaf dağında sanki kendileri şah sultanın kızı mahmure sultan hiç birşeyi beğenmiyor?Benim annem de boyle hic memnun olmaz.
Hep kucumser kalbimizi kirar.
Mesela evimiz kiraydi. Ev almaya karar verdik krediyle. Esimin babasi aklimiza hayalimize gelemeyecek fiyatta bir ev aldi bize. Annem diyor ki madem bu kadar para verildi biraz daha verip bahceli villa alsaydiniz keske tüh tüh...
Araba kullanmiyoruz ve almiyoruz. Annem surekli bizi baskalariyla kiyaslar.
Basta maaslarimiz cok dusuktu asgari ucretle girdik o zaman bisey demedi ama simdi mesailer dahil gelirimiz 10.000 tl ye yakin bazen geciyor. Biz cok mutluyuz sukrediyoruz. Ikimiz de ari gibi calisiyoruz. Annem ise "madem babasi zengin para yollasin sen calisma" diyor. Yaptigi isi esime yakistirmiyor onun da calismasini istemiyor.(esim magaza muduru, eminim hepinizin bildigi bir markada ve kasimda bolge mudurlugu gelecek. Bence cok guzrl bir isi var. En azindan oraya kaziya kaziya tirnaklariyla geldi)
Evde popomu buyutup izdivac izleyeyim istiyor. Altin gunu yapayim. Avm gezeyim. Her seyim en luks olsun ama tek kurus kazanmak icin kilimi kipirdatmayayim.
Canta aldim 170 tl idi. Kaliteli ve modeli guzel. Annem geldi bir gule gule kullan demedi. Daha pahali markalari one cikartiyor.
Rahat batıyor demektir oysaki tek çocuğu sensin ve senin dünyaya getirdiğin bebeklerde en güzel Allah'ın bir lutfu ve bu güzelliklerle hep beraber yaşamak varken neden böyle bir alo derken bile laf sıkmalar vs niye çok şükür etmeli onca nimet vermiş Yaradan Allah .
Hemen hemen aynı şeyle işte. Benim eşimin isine de ilk zamanlar takıkti niye doktor değil boy mühendis değil. Su an ticaret yapıyor. Ilk zamanlar garsonluk yapıyordu. Benim gözümde amele demişti ondan için. O zaman yine hamileydim. Bebeğim riskliydi hiç umursamadi. Olmayan ne varsa onu gördü. Eşim ne hediyeler aldı hiç beğenmedi. Bir sürü şey. En iyisi mesafe. Allah yardımcımız olsun.Benim annem de boyle hic memnun olmaz.
Hep kucumser kalbimizi kirar.
Mesela evimiz kiraydi. Ev almaya karar verdik krediyle. Esimin babasi aklimiza hayalimize gelemeyecek fiyatta bir ev aldi bize. Annem diyor ki madem bu kadar para verildi biraz daha verip bahceli villa alsaydiniz keske tüh tüh...
Araba kullanmiyoruz ve almiyoruz. Annem surekli bizi baskalariyla kiyaslar.
Basta maaslarimiz cok dusuktu asgari ucretle girdik o zaman bisey demedi ama simdi mesailer dahil gelirimiz 10.000 tl ye yakin bazen geciyor. Biz cok mutluyuz sukrediyoruz. Ikimiz de ari gibi calisiyoruz. Annem ise "madem babasi zengin para yollasin sen calisma" diyor. Yaptigi isi esime yakistirmiyor onun da calismasini istemiyor.(esim magaza muduru, eminim hepinizin bildigi bir markada ve kasimda bolge mudurlugu gelecek. Bence cok guzrl bir isi var. En azindan oraya kaziya kaziya tirnaklariyla geldi)
Evde popomu buyutup izdivac izleyeyim istiyor. Altin gunu yapayim. Avm gezeyim. Her seyim en luks olsun ama tek kurus kazanmak icin kilimi kipirdatmayayim.
Canta aldim 170 tl idi. Kaliteli ve modeli guzel. Annem geldi bir gule gule kullan demedi. Daha pahali markalari one cikartiyor.
Eh işte anne nekadar ne olursa olsun annesi mecburen saygısını yitirmesin annesine karşı Allah razı gelmez yoksa evladligini yap konu sahibi sen annen ister anlar ister anlamaz o onun bileceği sen kendi sorumluluğunu üstlendikten sonra inan bana her yolun açık olur Allah'ın izni ileAnnen çıldırmış olmalı. Boş ver üzülme madem annelik yapmıyor sen de evlatlık yapma sil gitsin.
Ya bence sırf anne diye bize haksızlık yapma ezme lüksleri yok ben olsam sırf annem diye sineye çekmem. Tamam üzerimizde büyük hakları var şimdi daha da iyi anlıyorum çocuğum olacak. Ama yine de bu kadar zorluk çektiğim için çocuğumu kendime bağımlı yetiştirme hakkım yok. Bana karşı saygı dışında hiçbir sorumluluk hissetmek zorunda değil. Bu kadın bas baya bencilin teki. İnsan evladına böyle davranır mı ya. İnsan evladı evlensin mutlu olsun istemez mi? Kadına bak istiyor ki kızı ömür boyu kendisiyle beraber çürüsün kendisine ait bir hayatı olmasın. Hangi anne bunu ister? Hangi anne kızının dedikodusunu yapar? Benim annem de eşimi pek sevmez ama benim için canını verir gerekirse. Benim için eşimi de kabulleniyor. Annelik bunu gerektirir zaten. Konu sahibine üzüldüm anneyi silmek kolay değil tabi ki. Ama annesi düzelmiyorsa mesafesini koymak zorunda en azından. Yoksa zarar görür.Eh işte anne nekadar ne olursa olsun annesi mecburen saygısını yitirmesin annesine karşı Allah razı gelmez yoksa evladligini yap konu sahibi sen annen ister anlar ister anlamaz o onun bileceği sen kendi sorumluluğunu üstlendikten sonra inan bana her yolun açık olur Allah'ın izni ile
Haklısınız sonuna kadar anne demek merhamet şevkatli sevecen hep kendisinden veren fedakâr demektir ama konu sahibinin durumunu düşünülürse maalesef öyle bir anneye sahip değil idare etmek zorunda kalmışYa bence sırf anne diye bize haksızlık yapma ezme lüksleri yok ben olsam sırf annem diye sineye çekmem. Tamam üzerimizde büyük hakları var şimdi daha da iyi anlıyorum çocuğum olacak. Ama yine de bu kadar zorluk çektiğim için çocuğumu kendime bağımlı yetiştirme hakkım yok. Bana karşı saygı dışında hiçbir sorumluluk hissetmek zorunda değil. Bu kadın bas baya bencilin teki. İnsan evladına böyle davranır mı ya. İnsan evladı evlensin mutlu olsun istemez mi? Kadına bak istiyor ki kızı ömür boyu kendisiyle beraber çürüsün kendisine ait bir hayatı olmasın. Hangi anne bunu ister? Hangi anne kızının dedikodusunu yapar? Benim annem de eşimi pek sevmez ama benim için canını verir gerekirse. Benim için eşimi de kabulleniyor. Annelik bunu gerektirir zaten. Konu sahibine üzüldüm anneyi silmek kolay değil tabi ki. Ama annesi düzelmiyorsa mesafesini koymak zorunda en azından. Yoksa zarar görür.
Bir arkadaşım hatta en yakın arkadaşım bu dert yüzünden çok üzgün. Ailesi yıllarca evlenme, evlilik şöyle kötü böyle kötü demiş. Şimdi 30lı yaşların sonunda ve aşık olup evlenmek istiyor. Ailesi kesinlikle istemiyor. Hemde daha adamı tanımıyorlar bile. Arkadaşımın mesleği güzel kazancı orta halden biraz yüksek ve sevdiği adam çalışkan, arkadaşımı mutlu etmek isteyen bir adam. Tek eksiği mesleği daha az saygın görülüyor toplumda. Aileyle uğraşmak gerçekten zor. Zengin, toplumda saygın görülen bir mesleği olan biriyle evlenmeliymiş.Ben de bekarken yıllarca neden evlenmemem gerektiği hakkında uzun uzun sempozyumlara tabi tutuldum annem tarafından. Artık yaşım gelince ve sevince de açıkçası gözüm kimseyi görmedi. An yine usulüne uygun yaptık Her şeyi an.bir türlü mutlu edemedim. Illa ki bir şey buldu. Ama malesef benim de çocuklarım var bir evim. Hala bunlarla uğraşıyorum. Inşallah siz bunları yasamazsiniz kızlar.
Neden yanlizsiniz Babanizla ayrilar mi yoksa vefat mi etti ?Herkese merhaba,
30 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. 2.5 yaşında bir kızım var. 4 aylık da küçük kızıma hamileyim. Eşim ile çok severek evlendik, hala da öyle. Ancak annem başında sorun çıkarmasa da evlendikten sonra her şeyi sorun etmeye ve beni yemeye başladı. Annem ile yalnız yaşadık. Su an hala yalnız yaşıyor. Erkek tarafı için " neden onu yapmadılar, Şu eksik ,Şu fazla, eşin kaba, ailesi cahil, " gibi oldukça sert eleştiriler de bulundu. Eşim gece gündüz calisir. Allah'a şükür durumumuz iyi. Eşimin ailesi de beni kendi kızı gibi görür. Ama kaynanaligi annem yapıyor. Hala bana laf çarpıyor. Soğuk ve mesafeli. Eşim ile hiç konuşmuyor. Düşük tehlikesi geçirdim ç hastanede kaldım yanıma gelmedi. Sadece tel. geçmiş olsun sana deyip kapattı. Hiç arayıp sormuyor. En son ki konuşmamızda yine laf söyledi. "Çok farklı bir hayat seçtin hala şaşırıyorum. Aile arasında senin adın geçmiyor bile. Calissaydin biraz. Vs.." gibi. Ustelik tek çocuğum. Sürekli bana ve eşime suç buluyorlar ama kendilerine hiç bakmıyorlar. Herkese dedikodumu yaptı. Evimin içini anlattı gezdi. Asla memnun mutlu olmadi Eşim elinden geleni yaptı. Ama annem ya kavga çıkardı ya evden kovdu. Her şeyi problem ediyor. 3 yıldır bir cm ilerleyemedik. Sürekli aynı şeyler. Şimdi doğumuma geleceğini dahi düşünmüyorum ya keza birincisinde beni 10 günlük lohusa ağlatarak bırakıp gitti. Ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırdım. Çok çaresizim. Ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum. Okursanız çok teşekkür ederim.
Arkadaşınız dinlemeyecek umarım ailesini. 30lu yaşların sonundaymış ve aşık olmuş. Bu mükemmel bir şey. Heba etmesin kendisini. Ailesi alışır. Alışmak zorunda kalır. Doğanın gerçeği bu. Kimse beş yaşında çocuk olarak kalmıyor.Bir arkadaşım hatta en yakın arkadaşım bu dert yüzünden çok üzgün. Ailesi yıllarca evlenme, evlilik şöyle kötü böyle kötü demiş. Şimdi 30lı yaşların sonunda ve aşık olup evlenmek istiyor. Ailesi kesinlikle istemiyor. Hemde daha adamı tanımıyorlar bile. Arkadaşımın mesleği güzel kazancı orta halden biraz yüksek ve sevdiği adam çalışkan, arkadaşımı mutlu etmek isteyen bir adam. Tek eksiği mesleği daha az saygın görülüyor toplumda. Aileyle uğraşmak gerçekten zor. Zengin, toplumda saygın görülen bir mesleği olan biriyle evlenmeliymiş.
Neden yanlizsiniz Babanizla ayrilar mi yoksa vefat mi etti ?
Bunu sundan sordum bazi kadinlar basarili gitmeyen evliliklerin hirsini maalesef atamiyor uzerinden omrum gitti bir cocuk sahibi olabildim onuda geldi el aldi iste benim cocugum benimle kalmali bana bakmali vs gibi bir psikolojide olabiliyor Ona bagli cok degisik tavir sergileyebiliyor surekli elestiri surekli begenmeme uzak durma gelme gitme istememe veya surekli maddi destek isteme gibi
aynı durumla 5 seneden fazla mücadele ettim
babam aynısını yaptı bana
malesef sorunu seninle
evlenmeni istemiyordur ya da istediği şartlarda evlenmeni beklemiştir
eşin ve ailesi ağzıyla kuş tutsa yaranamaz
sen de iyi bişeyler yaptıkça o yine kötü tarafından bakacak
ben oluruna bıraktım
5 seneden sonra kabullendi babam
darısı başına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?