Evliliğim ve annem

heekesin bi imtihani var seninkide bu galiba :/

Rahat batıyor demektir oysaki tek çocuğu sensin ve senin dünyaya getirdiğin bebeklerde en güzel Allah'ın bir lutfu ve bu güzelliklerle hep beraber yaşamak varken neden böyle bir alo derken bile laf sıkmalar vs niye çok şükür etmeli onca nimet vermiş Yaradan Allah .

Benim annem de boyle hic memnun olmaz.
Hep kucumser kalbimizi kirar.

Mesela evimiz kiraydi. Ev almaya karar verdik krediyle. Esimin babasi aklimiza hayalimize gelemeyecek fiyatta bir ev aldi bize. Annem diyor ki madem bu kadar para verildi biraz daha verip bahceli villa alsaydiniz keske tüh tüh...
Araba kullanmiyoruz ve almiyoruz. Annem surekli bizi baskalariyla kiyaslar.
Basta maaslarimiz cok dusuktu asgari ucretle girdik o zaman bisey demedi ama simdi mesailer dahil gelirimiz 10.000 tl ye yakin bazen geciyor. Biz cok mutluyuz sukrediyoruz. Ikimiz de ari gibi calisiyoruz. Annem ise "madem babasi zengin para yollasin sen calisma" diyor. Yaptigi isi esime yakistirmiyor onun da calismasini istemiyor.(esim magaza muduru, eminim hepinizin bildigi bir markada ve kasimda bolge mudurlugu gelecek. Bence cok guzrl bir isi var. En azindan oraya kaziya kaziya tirnaklariyla geldi)
Evde popomu buyutup izdivac izleyeyim istiyor. Altin gunu yapayim. Avm gezeyim. Her seyim en luks olsun ama tek kurus kazanmak icin kilimi kipirdatmayayim.
Canta aldim 170 tl idi. Kaliteli ve modeli guzel. Annem geldi bir gule gule kullan demedi. Daha pahali markalari one cikartiyor.

Ne derlerdi büyükler eskiden doyumsuzlar için aza kanaat etmeyen çoğa hiç kanaat etmezmiş. Şükür etmemek de nimete nankörlük etmek olur annenizin burnu kaf dağında sanki kendileri şah sultanın kızı mahmure sultan hiç birşeyi beğenmiyor?

Asla sukretmedi. Hiç mutlu huzurlu ol yuvanda vs. Gibi şeyler söylemedi. Hep daha fazlası. Hep olmayanı gördü.

Hemen hemen aynı şeyle işte. Benim eşimin isine de ilk zamanlar takıkti niye doktor değil boy mühendis değil. Su an ticaret yapıyor. Ilk zamanlar garsonluk yapıyordu. Benim gözümde amele demişti ondan için. O zaman yine hamileydim. Bebeğim riskliydi hiç umursamadi. Olmayan ne varsa onu gördü. Eşim ne hediyeler aldı hiç beğenmedi. Bir sürü şey. En iyisi mesafe. Allah yardımcımız olsun.

Insanlık bir etiket ve ünvanla mi değerlendirmeli elbetteki hayır yüreğine bakılır seni seviyor mu sana değer veriyorsa mutlu etmek için elinden geleni yapıyorsa işte o dünyanin en güzel en değere sevilmeye sayılmaya layıktır Marifet iltifata tabidir eşinizle ve çocuklarınızla çok mutlu olun Hergünü Bayram tadında olsun inşallah canım hayırlı mutlu bayramlar olsun tüm yüreği güzel insanlarımızın amin

Annen çıldırmış olmalı. Boş ver üzülme madem annelik yapmıyor sen de evlatlık yapma sil gitsin.

Annen çıldırmış olmalı. Boş ver üzülme madem annelik yapmıyor sen de evlatlık yapma sil gitsin.
Eh işte anne nekadar ne olursa olsun annesi mecburen saygısını yitirmesin annesine karşı Allah razı gelmez yoksa evladligini yap konu sahibi sen annen ister anlar ister anlamaz o onun bileceği sen kendi sorumluluğunu üstlendikten sonra inan bana her yolun açık olur Allah'ın izni ile

Ya bence sırf anne diye bize haksızlık yapma ezme lüksleri yok ben olsam sırf annem diye sineye çekmem. Tamam üzerimizde büyük hakları var şimdi daha da iyi anlıyorum çocuğum olacak. Ama yine de bu kadar zorluk çektiğim için çocuğumu kendime bağımlı yetiştirme hakkım yok. Bana karşı saygı dışında hiçbir sorumluluk hissetmek zorunda değil. Bu kadın bas baya bencilin teki. İnsan evladına böyle davranır mı ya. İnsan evladı evlensin mutlu olsun istemez mi? Kadına bak istiyor ki kızı ömür boyu kendisiyle beraber çürüsün kendisine ait bir hayatı olmasın. Hangi anne bunu ister? Hangi anne kızının dedikodusunu yapar? Benim annem de eşimi pek sevmez ama benim için canını verir gerekirse. Benim için eşimi de kabulleniyor. Annelik bunu gerektirir zaten. Konu sahibine üzüldüm anneyi silmek kolay değil tabi ki. Ama annesi düzelmiyorsa mesafesini koymak zorunda en azından. Yoksa zarar görür.

Haklısınız sonuna kadar anne demek merhamet şevkatli sevecen hep kendisinden veren fedakâr demektir ama konu sahibinin durumunu düşünülürse maalesef öyle bir anneye sahip değil idare etmek zorunda kalmış

Bir arkadaşım hatta en yakın arkadaşım bu dert yüzünden çok üzgün. Ailesi yıllarca evlenme, evlilik şöyle kötü böyle kötü demiş. Şimdi 30lı yaşların sonunda ve aşık olup evlenmek istiyor. Ailesi kesinlikle istemiyor. Hemde daha adamı tanımıyorlar bile. Arkadaşımın mesleği güzel kazancı orta halden biraz yüksek ve sevdiği adam çalışkan, arkadaşımı mutlu etmek isteyen bir adam. Tek eksiği mesleği daha az saygın görülüyor toplumda. Aileyle uğraşmak gerçekten zor. Zengin, toplumda saygın görülen bir mesleği olan biriyle evlenmeliymiş.

aynı durumla 5 seneden fazla mücadele ettim
babam aynısını yaptı bana

malesef sorunu seninle
evlenmeni istemiyordur ya da istediği şartlarda evlenmeni beklemiştir
eşin ve ailesi ağzıyla kuş tutsa yaranamaz
sen de iyi bişeyler yaptıkça o yine kötü tarafından bakacak
ben oluruna bıraktım

5 seneden sonra kabullendi babam
darısı başına

Neden yanlizsiniz Babanizla ayrilar mi yoksa vefat mi etti ?

Bunu sundan sordum bazi kadinlar basarili gitmeyen evliliklerin hirsini maalesef atamiyor uzerinden omrum gitti bir cocuk sahibi olabildim onuda geldi el aldi iste benim cocugum benimle kalmali bana bakmali vs gibi bir psikolojide olabiliyor Ona bagli cok degisik tavir sergileyebiliyor surekli elestiri surekli begenmeme uzak durma gelme gitme istememe veya surekli maddi destek isteme gibi

Arkadaşınız dinlemeyecek umarım ailesini. 30lu yaşların sonundaymış ve aşık olmuş. Bu mükemmel bir şey. Heba etmesin kendisini. Ailesi alışır. Alışmak zorunda kalır. Doğanın gerçeği bu. Kimse beş yaşında çocuk olarak kalmıyor.

Annem ve babam 20 yıl önce ayrıldılar. Babam sağ ama 20 yıldır hiç görüşmedik. Arayıp sormadı. Zaten annem hep babamın yaptığı hataları eşim de yapacakmış hatta yapmis gibi davrandi. Surekli karsilastirma yapti . Baban boyleydi bu soyle vs. Beni tum aileye kotuledi simdi.kimseyle görüşmuyorum. Alakası insanlar oyk bir cesaret almışlarki van hesap soruyorlar niye evlendin falan filan. Ama dediğim gibi hep babamın suçu bu eşime ve bana yükledi. Çok baskın bir karakteri var annemin. Onun sözünden çıkmayalım evine onu karıştırmayın, bol bir olup esimi ezeyim istedi yapmayın ben kötü oldum.

Ben de bu son konuşmadan hatta tartışmadan sonra zamana ç akışına bıraktım. Madem mesafeli olmak, uzak olmak istiyor buyursun. Artık tükendim. Beni tuketti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…