Evliliğim ve annem

Mirayirem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2017
127
129
33
36
Herkese merhaba,
30 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. 2.5 yaşında bir kızım var. 4 aylık da küçük kızıma hamileyim. Eşim ile çok severek evlendik, hala da öyle. Ancak annem başında sorun çıkarmasa da evlendikten sonra her şeyi sorun etmeye ve beni yemeye başladı. Annem ile yalnız yaşadık. Su an hala yalnız yaşıyor. Erkek tarafı için " neden onu yapmadılar, Şu eksik ,Şu fazla, eşin kaba, ailesi cahil, " gibi oldukça sert eleştiriler de bulundu. Eşim gece gündüz calisir. Allah'a şükür durumumuz iyi. Eşimin ailesi de beni kendi kızı gibi görür. Ama kaynanaligi annem yapıyor. Hala bana laf çarpıyor. Soğuk ve mesafeli. Eşim ile hiç konuşmuyor. Düşük tehlikesi geçirdim ç hastanede kaldım yanıma gelmedi. Sadece tel. geçmiş olsun sana deyip kapattı. Hiç arayıp sormuyor. En son ki konuşmamızda yine laf söyledi. "Çok farklı bir hayat seçtin hala şaşırıyorum. Aile arasında senin adın geçmiyor bile. Calissaydin biraz. Vs.." gibi. Ustelik tek çocuğum. Sürekli bana ve eşime suç buluyorlar ama kendilerine hiç bakmıyorlar. Herkese dedikodumu yaptı. Evimin içini anlattı gezdi. Asla memnun mutlu olmadi Eşim elinden geleni yaptı. Ama annem ya kavga çıkardı ya evden kovdu. Her şeyi problem ediyor. 3 yıldır bir cm ilerleyemedik. Sürekli aynı şeyler. Şimdi doğumuma geleceğini dahi düşünmüyorum ya keza birincisinde beni 10 günlük lohusa ağlatarak bırakıp gitti. Ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırdım. Çok çaresizim. Ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum. Okursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Annenin sorunu eşinle değil. Seninle. Senin ömrünün sonuna kadar onunla yaşamanı tercih ederdi muhtemelen. Kendi hayatının olması ve o hayatında problemsiz olman onun daha çok sinirlerinin bozulması yol açıyordur. Çünkü bu durumda geri dönme olasılığın yok ve annenin istediği gibi olmuyor hiçbir şey. Tek çocuk olduğun için annen sana fazlasıyla bağımlı maalesef. Saçımı süpürge ettim. Birgün bana yardımcı olmadı şimdi elin herifinin her istediğini yapıyor diye düşünüyor.

Kesinlikle dediğiniz gibi. Özellik iki cı hamileligimi öğrendiğinden beri daha mesafeli. Hiç aramadı beni. Durumumu bildiği halde. Hep orta yollu olmaya çalıştım. Kendimi hatta esimi bile ezdirdigim alttan aldığım çok oldu ama aşk iyiye gitmiyor. Psikolojik tedavi gördüğünü sık sık yineliyor. Sürekli bir yargılama be sorgulama halinde. Artık çok bunaldım. Yarın sırf bayram diye arayacağım. Yoksa iki haftadır ne o ne ben arasmiyoruz.

Psikolojik tedavi görmesi iyi. En azından bazı şeylerin farkında. Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok aslında. Olabildiğince mesafeli olacaksınız annenizi kırmadan. Şunu merak ettim. Nasıl bir hayatınız olacakmışta farklı bir hayatı seçmişsiniz?

Kesinlikle aynı fikirdeyim.

Biraz çalışıp onu tatillere götürmek, yurt dışı sevdası vardır hep. Biraz evi yenilemek. Yine ben çalışırken. Sonra zengin bir koca. Mümkünse avukat, doktor vs. Ona yakın bir evde oturmak. Her işine yardım etmek. Su an bunlar geliyor aklıma. Tamamen onun hikayesinden sözünden çıkmamak. Ben ç eşim.

Kesinlikle aynı fikirdeyim.
Ben de tek çocuğum. İlk başlarda anneme evlilik dediğim zaman çökerdi ve uzun uzun evliliğin olumsuz taraflarından bahsederdi. Şimdi erkek arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz. Artık o da alıştı duruma yada kabullendi. Ona kalsa hiç evlenmesem onların dizinin dibinde olsam hiç sorun yoktu.

Benim annem de böyle maalesef İşin enteresan yanı ben de evlilikten zaten kaçan bir tipim, uzun uzun düşünmüştüm üzerine niye bu kadar korkuyorum diye, bir psikolog ile görüşmüştüm altından annemin bana dayatmaları çıktı iyi mi

İşte dediğime çıkıyor kapı ki ben yukarıda yazıldığı gibi olsa da annenizin çok mutlu olacağını sanmıyorum. Annenizde altta yatan ve onu rahatsız eden bir duygu var. Onu bulması lazım. İnşallah anneniz tedavinin karşılığını alır.

İnanırım. Biz erkek annelerine kızıyoruz ama kız anneleri de farklı değil. Milletçe çocuklara bağımlıyız. Bize de bağımlı olmalarını istiyoruz. Evlenirken hangi ülkede hangi anne ağlar ya? Var mı böyle bir şey? Sözde mutlu bir gün ama
kız evi=cenaze evi gibi oluyor. Sebep ne? Kız evden gidiyor. E ne olacaktı? Hayvanlar bile bir süre sonra yuvadan ayrılıyorlar. Doğal bir süreç yani. Bizde eyvah eyvah. 30 yaşında kız bizi bırakıp gidiyor. Ühüüüü...

Ben de bekarken yıllarca neden evlenmemem gerektiği hakkında uzun uzun sempozyumlara tabi tutuldum annem tarafından. Artık yaşım gelince ve sevince de açıkçası gözüm kimseyi görmedi. An yine usulüne uygun yaptık Her şeyi an.bir türlü mutlu edemedim. Illa ki bir şey buldu. Ama malesef benim de çocuklarım var bir evim. Hala bunlarla uğraşıyorum. Inşallah siz bunları yasamazsiniz kızlar.

Hahahaha aynen öyle

Aminnnnnn. Ne diyordu anneniz evlenmeseniz için?

Ona fazla anlatma kocani kv belliki aşırı derecede kıskançlık damarlarını yerleştirmiş onun icin kocan ağzıyla kuş da tutsa yaranamaz sen sana kim iyi davranışları varsa sende onlara iyi davran annene uyarsan evinin içi dışı cehenneme döner ucuz hesaplar yapmak yerine bir anne olarak seni daha motife yapması gerek çünkü kızının mutluluğu 1kac parça eşya fazla olmuş olmamış önemli değil

Aminnnnnn. Ne diyordu anneniz evlenmeseniz için?
Erkeklere güven olmaz. Kesin bosanirsin. Sefil perişan olursun. Baban böyle böyleydi. Asla evlenmemle ilgili konuşmazdı. Konusu gelince hayır olmaz susun istemem vs. Eşimle ilişkimizi de hiç ciddiye almadı. Asla kabullenmedi.

Fazla değil hiç anlatmadim. Anlatamadim da bana karşı kullanır diye. Malesef ne iyi mi ne kotumu anlatabiliyorum. Çünkü ya küçümsüyor ya körükle gidiyor. Huyu öyle.

Fazla değil hiç anlatmadim. Anlatamadim da bana karşı kullanır diye. Malesef ne iyi mi ne kotumu anlatabiliyorum. Çünkü ya küçümsüyor ya körükle gidiyor. Huyu öyle.
Sen eşini yuvanı da annen için vazgeçsen bile memnun edemezsin demekki hep negatif enerji ile besleniyor ve sonuç olarak negatif enerji yayıyor sen anneni artık tanıyorsun onun içinde fazla takmanın alemi yok tabikii üzücü kime sevincini üzüntünü paylaşacaksın Allahım yar ve yardımcınız olsun amin inşallah

normalde anneler oglan ewladini geliniyle paylasamaz derler ama sen tek cocuk oldugun icin seni paylasamiyor annenin yasini da bilmiyom ama yasla da olabilr sorunu yaslilar cok alingan oluyolar . anneni ara sor durumuyla ilgilen ama aile huzurunuzu bozmasina izin verme bu konuyla ilgili konusmamsini sagla sen simdi kocann yanndasin kocani sewiyosun ama surekli annen ayni seyleri tekrar ettikce senn begnine isledikce kocandan soguyabilirsin belki simdi komsenin lafiyla hareket etmem de diyebilirsin amaa boyle ayni seyleri tekrarlarsa seni etkisi altuna albilri :/

Çok teşekkür ederim. Hepimizin yardımcısı olsun. Kesinlikle memnun edemem neler yaptık yok olmadı olmuyor. Artık zorlamayacagim. Annemle ben ona evlatlık yapma ya çalıştıkça beni itti. Çok yordu beni. Artık kendi hayatım ile ilgileneceğim.

Yok çok doğru. Evliliğinin ilk yılın da boşanmanın eşiğinden döndük dolduruşa getirdi beni. Eşim çok direndi. Eşimin ailesi de çok direndi. Geçen yıl da tartıştık hemen bosan lafı çıktı ortaya. Ama artık takmıyorum. Duymamaya çalışıyorum. Ikı dakikalık napiyorsun nasılsın muhabbetinden bile laf sokma arayışına girer ve asla hiç bir fırsatı kaçırmıyor. Çok acımasız. Düşük tehlikesi var uzmeyeyik kirmayayim demedi. Düşerse düşsün diyor demekki. Çok zoruma gitti. Bana yapılanı affederim de çocuklarıma kadar asla. Annem 52 yasinda ve cok dinctir. Hiç bir rahatsızlığı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…