• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim Neden Yoluna Girmiyor Ben Artık Çok Yoruldum..

peki ne yAPmam lazım oluruna mı bırakmak herşeyi mücadele etmek mi pes etmek ne yapıyım ben.. hegünüm keşke evlenmeseydim kelimeleriyle boğuşmakla geçiyor..
Neyi istediğinize karar vermelisiniz.Eğer ayrılmak istemiyorsanız eşinizin pozitif yönlerini,iyi huylarını düşünebilirsiniz.9ay evliliğin rayına oturması için kısa bir süre olabilir.Zamanla rayına oturur.Şiddet,aldatma yoksa biraz alttan almayı deneyin.Kavga esnasında cevap vermemeyi deneyin,sabırlı olun

ben sanırım en büyük hatayı dediğiniz gibi herşeyi cok takmakla yaptm hee diyip geçemedim onlar gibi iki yüzlü olamadım yalaka olamadım nabza göre serbet veremedim neysem o oldum işte tamda bu yüzden kaybettm ..
geç kalmış sayılmazsın ayrıca dogum sureci olacak lohusalık olacak ailen gelecek onlar gelevcek kendini biraz toparlamayı dene yoksa daha kötü olursun

keşke bebek olmasaydı.
keşke ailelerle yüzgöz olunmasaydı.
keşke birbirinize saygı sınırını aşmasaydınız.
bukadar keşkenin ardından ne yapılacağı belli aslnda.
sanmaki sadece sen üzgünsün bu konularda.
eşin de kesin içten içe çok doludur.
ozaman demekki sorun ortak.
ya bi terapi alın uzmandan.
ya da öyle bi imkan yoksa oturun konuşun.
sakince, ses yükseltmemeye söz vererek.
savunmaya geçmeden, sözler kesilmeden.
çünkü yeni bi gelecek sizi bekliyo.
bebeğiniz için birbirinize şans verin.
kesip atmak kolay.
yıkmak kolay.
zor olan onarmak.
karşılıklı sabır ve özenle.
Mutluluklar...
haklısınız kolay olan kesip atmak zor olan onarmak hemde cok zor
bunca şeyi nasıl onarabilirim bilmiyorum.. inanın ailesi ile mesafeli olsamda asla saygısızlk etmedim. sadece acık ca dedim eşime ben senn anneni sevmiyorum ablanı sevmiyorum bana böyle böyle yaptılar asla unutamam senin ailen oldu için saygı duyuyorum diye .. eşime cogu kez dedim..
hayatım canım güzelce konuşalım sorunlarımızı birşey oldu zaman lütfen bana bagırma.. iki medeni insanız..
güzelce derdimi anlattm ama eşim her defasında ne yaptı biliyormusunuz bagırdı kırdı döktü yaraladı ve geçti.. hepsi bundan ibaret oldu.

geç kalmış sayılmazsın ayrıca dogum sureci olacak lohusalık olacak ailen gelecek onlar gelevcek kendini biraz toparlamayı dene yoksa daha kötü olursun
haklısınız kendim için değilse bile bebegim için toplamam lazım kendimi çok tşk ederm yorumunuz için.

Neyi istediğinize karar vermelisiniz.Eğer ayrılmak istemiyorsanız eşinizin pozitif yönlerini,iyi huylarını düşünebilirsiniz.9ay evliliğin rayına oturması için kısa bir süre olabilir.Zamanla rayına oturur.Şiddet,aldatma yoksa biraz alttan almayı deneyin.Kavga esnasında cevap vermemeyi deneyin,sabırlı olun
önceden sabırlı değildim cevap verirdim.. bende bagırırdım cagırrdım.. ama şimdi hayat bana sabretmeyi sakin olmayı beklemeyi ögretti ben bunları yaptıkca eşim daha cok üstüme geldi daha çok kırıp dökük yaralama başladı cevap versem bir türlü vermesem bir türlü oldu ve hala herşeye ragmen ailemde ailem diyor.. ailesinin yaptıklarını göremiyor görsede görmezden gleiyor..

peki ne yAPmam lazım oluruna mı bırakmak herşeyi mücadele etmek mi pes etmek ne yapıyım ben.. hegünüm keşke evlenmeseydim kelimeleriyle boğuşmakla geçiyor..
seni o kadar iyi anlıyorum ki şu an, bende beş aylık evliyim daha bi gün bile iyi ki evlenmişim demedim, aynı sen gibi keşke evlenmeseydim düşünleriyle boğuşuyorum her gün. allah inş evimize huzur verir, tek tesellim yeni evli olmamız ve alışma süreci yaşıyor olmamız, inş geçicek diye düşünüyorum.

seni o kadar iyi anlıyorum ki şu an, bende beş aylık evliyim daha bi gün bile iyi ki evlenmişim demedim, aynı sen gibi keşke evlenmeseydim düşünleriyle boğuşuyorum her gün. allah inş evimize huzur verir, tek tesellim yeni evli olmamız ve alışma süreci yaşıyor olmamız, inş geçicek diye düşünüyorum.
beni anlayan birileri olması ne güzel :( bende o kadar daraldm ki bunaldm ki benmde tek iyi ki dedğim gün dahi yok
nasıl bir hata yaptım diyorum cok ama cok yıprandm belki eşimde benim gibi pişman benimle evlendiği için.

erkeklerin geneli böyle ailelerinin haksız olduğunu bilse dahi laf söyletmezler..sende söyletme...eşinle sakince konuş aileleri dengede tutmanız gerektiğini bu seni çok üzdüğünü falan söyle..ama sen böyle dedin sen böyle davrandın demeden...birde bu şekilde dene bakalım..

erkeklerin geneli böyle ailelerinin haksız olduğunu bilse dahi laf söyletmezler..sende söyletme...eşinle sakince konuş aileleri dengede tutmanız gerektiğini bu seni çok üzdüğünü falan söyle..ama sen böyle dedin sen böyle davrandın demeden...birde bu şekilde dene bakalım..
denedim bana dengede tuttunu daha ne yapacağını söyledi ..
kavga esnasnında bana bagırma sesini yükseltme dedim hala aynı değişen birşey yok :(

beni anlayan birileri olması ne güzel :KK43: bende o kadar daraldm ki bunaldm ki benmde tek iyi ki dedğim gün dahi yok
nasıl bir hata yaptım diyorum cok ama cok yıprandm belki eşimde benim gibi pişman benimle evlendiği için.

Artık keske demenin ah vah etmenin hic bir anlamı yok öncelikle bunu yapmayı bırakmalısın ve geleceğe bakmalısın. Bu senin kaderinmiş ve biliyorsun ki Allah kimseye çekemeyeceği yükü yüklemez.. bir yakinim çok agir bir imtihandan geçerken ellerini Allaha açıp ya rabbi beni bu imtihana layik gordugun için, beni bu kadar güçlü gordugun için sana tesekkur ederim. Inşallah verdiğin bu imtihanı hayırlısıyla başaracağım diye dua etmişti ben bundan çok etkilendim hayata bakışım değişti...

Bu imtihan sizin imtihanınız ve evladiniz da kim bilir bu dünyaya hangi görev için gönderiliyor bilmiyoruz.. belki çok önemli bir buluş yapacak belki binlerce insanin hayatini kurtaracak belki belki belki... bunları Allah bilir, senin evladının var olmasını dilemiş ve size onu bahsetmiş.

Bundan sonra yapman gereken çok basit aslında. Kendi olumsuz özelliklerini torpuleyeceksin eşinin olumlu özelliklerini gözünde büyüteceksin olumsuzlarına göz yumacaksın. 31 yaşında koskoca adamı degistiremeyecegini bileceksin. Kendinden daha kotu durumdaki evliliklere bakıp eşine razi olacaksın.

Ayrıca gördüğüm kadarıyla eşine saygını kaybetmişsin bunu onarmalısın hic bir erkek kendisine saygı göstermeyen bir esi mutlu etmeye gayret etmez... Inşallah en yakın zamanda aranizdaki sorunları çozer ve mutlu huzurlu bir yuvaya sahip olursunuz.

Of canım ya, kaç yaşındasın? Çalışıyor musun? Bu adamı evlenmeden önce ne kadar süre tanıdın?

Artık keske demenin ah vah etmenin hic bir anlamı yok öncelikle bunu yapmayı bırakmalısın ve geleceğe bakmalısın. Bu senin kaderinmiş ve biliyorsun ki Allah kimseye çekemeyeceği yükü yüklemez.. bir yakinim çok agir bir imtihandan geçerken ellerini Allaha açıp ya rabbi beni bu imtihana layik gordugun için, beni bu kadar güçlü gordugun için sana tesekkur ederim. Inşallah verdiğin bu imtihanı hayırlısıyla başaracağım diye dua etmişti ben bundan çok etkilendim hayata bakışım değişti...

Bu imtihan sizin imtihanınız ve evladiniz da kim bilir bu dünyaya hangi görev için gönderiliyor bilmiyoruz.. belki çok önemli bir buluş yapacak belki binlerce insanin hayatini kurtaracak belki belki belki... bunları Allah bilir, senin evladının var olmasını dilemiş ve size onu bahsetmiş.

Bundan sonra yapman gereken çok basit aslında. Kendi olumsuz özelliklerini torpuleyeceksin eşinin olumlu özelliklerini gözünde büyüteceksin olumsuzlarına göz yumacaksın. 31 yaşında koskoca adamı degistiremeyecegini bileceksin. Kendinden daha kotu durumdaki evliliklere bakıp eşine razi olacaksın.

Ayrıca gördüğüm kadarıyla eşine saygını kaybetmişsin bunu onarmalısın hic bir erkek kendisine saygı göstermeyen bir esi mutlu etmeye gayret etmez... Inşallah en yakın zamanda aranizdaki sorunları çozer ve mutlu huzurlu bir yuvaya sahip olursunuz.
ben eşime karşı saygımı kaybetmedim o bana karşı şaygısını kaybetti ne yazkki her tartışmamızda bagırdı cagırdı kırdı döktü bende çileden cıktım bende bagırdım cagırdım.. daha da cok içinden cıkılmaz bir hal aldı ..
daha sonra ben artık sakin birisi olmaya karar verdm derdimi sıkıntımı sakince konuşmaya çalıştım ama beni hep tersledi yine bagırdı saygısızlk etti başkalarının yannda bile tersledi beni..
bazen diyorum belkide eşim beni sevmiyor sevse böyle yapar mı die.

Of canım ya, kaç yaşındasın? Çalışıyor musun? Bu adamı evlenmeden önce ne kadar süre tanıdın?
23 yaşındayım çalışmıyorum ama inşallah bebegim oldukcan sonra bir iş bakacağım kendime çok tanıma fırsatım olmadı hani insanın dili bağlanır ya bir an da oldu herşey eşim o kadar kibar nazik kültürlü biriydi ki cok sevmiştim onu aşık olmuştum ve beklemek istemedik. nişan ve düğünüm oldu arkasndan top topu 6 ay flört etmişizdir 5 ay nişanlı kaldık
ve evlendiğimin sabahası sorunlar başladı nişANlılıkta cok yıprandm ama ailesi yüzünden yıpranmıştım..
eşie ılımlı yaklaşmaya çalıştıkca beni kırııyor yaralıyor hatasını anlasada herşey o kadar geçmiş oluyor ki bilmiyorum bu kalp kırıklıkları ile nereye kadar devam eebilrim..
ve annesi bacısı babası.. onlar eşimin herşeyi.. ailemizin merkezi yüzlerini dahi görmek istemesemde onun için katlanıyorum bazen bunca şey sanki boş giibi oldugum yerde sayıyormuşum gibi

Kır dizini otur diyorsun, koca dediğin büyük nimet yani.

Benliğinden vazgeçersin, hakaretlerini sindirirsin, beteri de var diye haline şükredersin....

Kır dizini otur diyorsun, koca dediğin büyük nimet yani.

Benliğinden vazgeçersin, hakaretlerini sindirirsin, beteri de var diye haline şükredersin....

Ne yapsın yani hamile haliyle sudan sebeplerle evliliğini mi bitirsin? Siz de feministlik yapacağız diye kadınları gaza getiriyorsunuz sonra boşanmış ailelerin çocuklarıyla biz uğraşıyoruz ( bu arada ben öğretmenim)

Şimdi aile meselelerine çok takmış durumdasınız
Aşırı derece de kıyaslama boyutuna girmişsiniz
devamlı bunu dile getirirseniz çatışma olur hemde en kuvvetlisinden
Bırak kendiler yaptığından utansın
Eşinin kendisinin zamanla bu farkı anlamasını bekle

Bu ARADA eşimin iyi halleri var demişsin hani ,okudum okudum bir türlü göremedim
Anlattığın sadece nankörlüğü ,ailecik yapılı halleri,kadir kıymet bilmez halleri
Böyle bir insan ile zor ama yukarıdaki saydığım şeylerde kendinizi törpülemeniz gerekiyor sizde de var !
Mutlu olmak istiyorsanız fazla irdelemeyin akışına bırakın su yolunu bulur
Kolaylıklar dilerim

23 yaşındayım çalışmıyorum ama inşallah bebegim oldukcan sonra bir iş bakacağım kendime çok tanıma fırsatım olmadı hani insanın dili bağlanır ya bir an da oldu herşey eşim o kadar kibar nazik kültürlü biriydi ki cok sevmiştim onu aşık olmuştum ve beklemek istemedik. nişan ve düğünüm oldu arkasndan top topu 6 ay flört etmişizdir 5 ay nişanlı kaldık
ve evlendiğimin sabahası sorunlar başladı nişANlılıkta cok yıprandm ama ailesi yüzünden yıpranmıştım..
eşie ılımlı yaklaşmaya çalıştıkca beni kırııyor yaralıyor hatasını anlasada herşey o kadar geçmiş oluyor ki bilmiyorum bu kalp kırıklıkları ile nereye kadar devam eebilrim..
ve annesi bacısı babası.. onlar eşimin herşeyi.. ailemizin merkezi yüzlerini dahi görmek istemesemde onun için katlanıyorum bazen bunca şey sanki boş giibi oldugum yerde sayıyormuşum gibi
Genceciksin bir tanem ya. Annen sana yakın mı? Öyleyse mutlaka çalış.
Kendi ayaklarının üzerinde durduğunu, istediğinde çekip gidebileceğini bilsin. Hatta uzun planlı düşün, sıradan bir işe razı olma, bir yandan çalışırken, gerekirse uzaktan eğitimini al, kurslar- sertifikalar, neye yetişiyorsan yap.
O yanında olunca sen de sevdiğini hissettir, ama kimseyi hayatının merkezi yapma. Saydığı kadar sayılacağını, sevdiği kadar sevileceğini bilsin...

Şimdi aile meselelerine çok takmış durumdasınız
Aşırı derece de kıyaslama boyutuna girmişsiniz
devamlı bunu dile getirirseniz çatışma olur hemde en kuvvetlisinden
Bırak kendiler yaptığından utansın
Eşinin kendisinin zamanla bu farkı anlamasını bekle

Bu ARADA eşimin iyi halleri var demişsin hani ,okudum okudum bir türlü göremedim
Anlattığın sadece nankörlüğü ,ailecik yapılı halleri,kadir kıymet bilmez halleri
Böyle bir insan ile zor ama yukarıdaki saydığım şeylerde kendinizi törpülemeniz gerekiyor sizde de var !
Mutlu olmak istiyorsanız fazla irdelemeyin akışına bırakın su yolunu bulur
Kolaylıklar dilerim
eşimin iyi yanları.. evet var ama çok az bazen gönlümü alır bazen bir çiçek alır gelir..
bazen üzüldüğmde güldürmeye çalışır..
hamileilğim ilk 3 ayı.. cok ilgilendi benimle evimin işini gördü yemeğimi yaptı nöbet tuttu başımda..
ailesi malesef onlar asla yaptıklarından utanmazlar daha cok yaparlar o kadar yüzsüz insanlar insan bile diyemiyorum
kaynanamı görünce sanki düşmanımı görmüş gibi oluyorum onun yanına gidince kasılıyorum kalbim çarpıyor ağlıyorum içten içe kadının yüzüne bakamıyorum bunlar yetmez miş gibi eşim de böyle ve hiç birşeyi görmüyor düzeltmiyor :(

ben eşime karşı saygımı kaybetmedim o bana karşı şaygısını kaybetti ne yazkki her tartışmamızda bagırdı cagırdı kırdı döktü bende çileden cıktım bende bagırdım cagırdım.. daha da cok içinden cıkılmaz bir hal aldı ..
daha sonra ben artık sakin birisi olmaya karar verdm derdimi sıkıntımı sakince konuşmaya çalıştım ama beni hep tersledi yine bagırdı saygısızlk etti başkalarının yannda bile tersledi beni..
bazen diyorum belkide eşim beni sevmiyor sevse böyle yapar mı die.

Aranızda çok yaş farkı var canım o yüzden olaylara bakışınız çok farklı diye düşünüyorum birbirinizi anlayamıyorsunuz asıl sorun orada başlıyor. Eşimin saygısı yok diyorsun, Saygı biterse sevgi sağlam olur mu hiç? Sen saygı değer bir insan ol prenses gibi ol ki eşin de sana prens olsun. O zaman sevgi de saygı da kendiliğinden gelecektir

Ne yapsın yani hamile haliyle sudan sebeplerle evliliğini mi bitirsin? Siz de feministlik yapacağız diye kadınları gaza getiriyorsunuz sonra boşanmış ailelerin çocuklarıyla biz uğraşıyoruz ( bu arada ben öğretmenim)
Uğraşmayın babanızın hayrına yapıyorsanız öğretmenliği.

Ben kimseye boşan demedim ama tüm suç bu kadında gibi daha beteri de var, sesini çıkarma, kocana saygın yok demeye de utanırım.

Back