• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliligim, lutfen akil verin

Bana bu sevgi gibi gelmiyor bayadır.
Çok sevsem de ben bu kadar baskıya, siteme, kavgaya ve siteme katlanamazdım.
Bence adam düzen seven biri ve Çin'de tek başına yapamıyor. Yalnız yaşadığı bir dönem var belli ki mutlu değilmiş o dönemde. Yanında kendi dilinden birini arıyor bence.
Sadece gurbette yalnız kalmamak için katlanmaya çalışıyor gibi geliyor bana da.

esim evlenmeden once turkiyedeydi yurtdisina evlenme teklif edip cikti 8 ay ayriydik sonra evlendik ve buraya tasindik.
oyle bi tip degil, sanmiyorum yanina birini aradigi icin evlendigini falan baya istekliydik.
bence biz hata yaptik evlenerek , malesef

Azim değil de empati yaptıkça adamla burada kriz geçiriyorum. Yoksa konu sahibinin normal bir ruh hali olmadığını geçen konu da fark etmiştim.
Normal değil sürekli aynı konular aynı şeyler. Üç dört gün önce her şeyi okudum bana söylenecek her şey söylendi anladım bu kez derken döndü dolaştı yine yok iş seyahatine gıcık oldum ben falan diyor.
Her seferin başa dönüyor ve ne yazık ki farkında da değil.
Zararı da kendine.

peki benim ruh sagligim normal degil ,kotu . o zaman evlenmeden once neden boyle degildim, yani hep ben sucluyum ve hataliyim ama esim cok normal sizce. bu iki tarafli bence. beni tetikleyen birseyi var ki ben cok daha kotuye gidiyorum gun gectikce.

esim evlenmeden once turkiyedeydi yurtdisina evlenme teklif edip cikti 8 ay ayriydik sonra evlendik ve buraya tasindik.
oyle bi tip degil, sanmiyorum yanina birini aradigi icin evlendigini falan baya istekliydik.
bence biz hata yaptik evlenerek , malesef

O sekiz ay çok zorluk çektiyse şimdi yaoayalmizmkalmaya cesaret edemiyor bundan öte kaka mutsuz bir evlilik devam ettiriyor olabilir
Çünkü yazdiklarinizda ben sevgi göremiyorum üzgünüm.
Ama bunda adamin haklı olduğu nokta şu ki siz bu huyla kimle evlenseniz !mutsuz olurmussunuz. Karşınızda ayrı bir karakter kalmasın siz istediğinizde hemen televizyonu kapatıp size sevdiğini söyleyen gel denildiğine gelsin falan istiyorsunuz. Çok despotca bir seviş tarzınız var
Çok zor bir insansiniz
Haliyle adamin sevgisini tuketmissiniz şimdi muhtemelen yalnız kalmamak için katlaniyor bu hayata

Adam sevmese çoktan vazgeçmişti.Bence sorun sende Peace.Sen şu takıntılı halinden kurtulsan herşey çok güzel olacak.

neyi takinti yapmis gibiyim sizce ? esimi mi ? ilgi gormeyi mi , ne gibi duruyor ordan.
gercekten ben farkedemedigim icin soruyorum size.

ben eve girdigimde mutlu hissetmek istiyorum, esim geldiginde birlikte sohbet edelim rahat olalim uyumlu olalim istiyorum. kavga etsek tartissakta seviyeli saygili olalim. esim benim ozgurlugunu kisitlayan, hayatini zehir eden biri olarak goruyor.
sizce hangi yaptigim bunu dogruluyor ? ve bu kadar hirpalaniyorum ?

Daha önceki konusundan biliyorum. o zaman da demiştim, insanların öyle büyük dertleri var ki, senin yerinde olmak isteyen çok kişi vardır diye. yurtdisindasin. sadece eşin ve sen varsın. ne kaynana ne görümce ne elti ne başka bir dert. bırak, adam aramasa kaç yazar?
Eşinin olaylara tepki verme aşaması resmen birkaç ay içerisinde aşama aşama ilerledi. ilk konularında bu denli sert değildi. ama artık çok tahammülsüz.

merhaba, hatirladim mesajinizi.
evliligin asil amaci nedir ? benim icin sevdigim insanlar "birlikte" bir omur gecirmek.
surekli yogunum , mesgulum diyen ve gercekten beni 2. 3. plana iten (ama sordugumda 1. plandayim) biriyle evliysem bunu soylenmeden nasil surdurebilirim, gercekten hislerimden kurtulmam gerekiyor o zaman.
baska derdim yok cok sukur. evet tahammulsuz daha sert davraniyor, bende hic bisekilde geri adim atmadim, degismedim dogru. bu durumda garip birsey yok ve cok normalmi sizce.
ben hayatinin 1. planinda olmak istiyorum, bu cok fazla mi sizce

neyi takinti yapmis gibiyim sizce ? esimi mi ? ilgi gormeyi mi , ne gibi duruyor ordan.
gercekten ben farkedemedigim icin soruyorum size.

ben eve girdigimde mutlu hissetmek istiyorum, esim geldiginde birlikte sohbet edelim rahat olalim uyumlu olalim istiyorum. kavga etsek tartissakta seviyeli saygili olalim. esim benim ozgurlugunu kisitlayan, hayatini zehir eden biri olarak goruyor.
sizce hangi yaptigim bunu dogruluyor ? ve bu kadar hirpalaniyorum ?

Şu yazdığınla artık emin oldum
Sen cidden gerçek değilsin.
Kafa buluyorsun.

Daha önceki konusundan biliyorum. o zaman da demiştim, insanların öyle büyük dertleri var ki, senin yerinde olmak isteyen çok kişi vardır diye. yurtdisindasin. sadece eşin ve sen varsın. ne kaynana ne görümce ne elti ne başka bir dert. bırak, adam aramasa kaç yazar?
Eşinin olaylara tepki verme aşaması resmen birkaç ay içerisinde aşama aşama ilerledi. ilk konularında bu denli sert değildi. ama artık çok tahammülsüz.
Canlari sıkıldikca kv kp gorumce gelmiyor kac saatlik yol arada saat farki var.
Luzumsuz gereksiz bir suru akraba derdi yok gelmedin gitmediniz.
Bayramda sirf mecburiyeten 4 5aile bir araya gelip 9 gun birlikte degilsin.gitmezsen olmuyor gitsen cile resmen.
Azicik asim agrisiz basim....

Peace sana bir şey söyleyimmi benim annemde senin gibiydi hatta daha beterdi bir ara doktora gitti ilaç aldı inanılmaz iyi geldi.Bizde ilk defa huzur bulmuştuk evde karışan yok dediğim dedik ısrarcı biri yok ev cennet gibiydi.

Onunda senin gibi gereksiz bir sevgi açlığı vardı.Yanındakine aşırı anlam yüklüyordu.Çocukluğu berbat geçmiş hem öksüz hem yetim kalmış doğrudürüst sevgi görmemiş.Senindemi benzerdi acaba.Sendemi sevgi alamadın.

annem babam hayattalar, iyi bir aile iliskimiz var. yalnizca ben kucukken hep calistilar yogundular cok icli disli bir iliskimiz olmadi. ama kotu de degildi bircok aileden iyiydi belki

İyi giden bir evliliği mahvetmek üzeresin. Bence kendine iş dışında bir meşgale edin. Ne kadar meşgul olursan o kadar onu dusunmekten uzaklaşırsın. Eşinde seni daha çok özler ve farklı şeyler yapar. Adam sadece nefes almak istiyor belli ki. Tek yolu kafanı başka yere vericek bir hobi uğraş edinmek

nefes almak istiyor rahat olmak istiyor onu kisitladigimi bogdugumu dusunuyor.
ama isi zaten yogun birlikte cok birsey yaparak bunalmiyoruzki. kendisi zaten bunalmis geliyor. evde birlikte takiliyoruz, onda da susup oturayim bulasmayim mi

merhaba, hatirladim mesajinizi.
evliligin asil amaci nedir ? benim icin sevdigim insanlar "birlikte" bir omur gecirmek.
surekli yogunum , mesgulum diyen ve gercekten beni 2. 3. plana iten (ama sordugumda 1. plandayim) biriyle evliysem bunu soylenmeden nasil surdurebilirim, gercekten hislerimden kurtulmam gerekiyor o zaman.
baska derdim yok cok sukur. evet tahammulsuz daha sert davraniyor, bende hic bisekilde geri adim atmadim, degismedim dogru. bu durumda garip birsey yok ve cok normalmi sizce.
ben hayatinin 1. planinda olmak istiyorum, bu cok fazla mi sizce
İnan üzülüyorum sana yazarken.
İstediklerin sana bana çok değil de eşine çok.
Beklentiler farklı,hayaller farklı.
Evet değişmeyecek bu.
Peace,her geçen gün sen daha fazla ilgi isteyeceksin o da daha fazla yoğun olacak gibime geliyor.
Korkarım ki git gide daha da uzaklaşacaksınız birbirinizden...

bu kadar gerginlikte ikinizinde birbirinizi iyi şeyler söyleseniz bile ters anlamanız çok normal.
yerinizde olsam düşündüklerimi iki kere hatta üç kere süzgeçten geçirip bir kere ya söyler ya söylemezdim.
biraz da ipin ucunu bırakıp deneyin.
birbirinize nefes alacak mesafeler bırakın.
erkekler daha sıkılgan ve çabuk daralan varlıklar.
ona onun ipini elinde tuttuğunuzu hissettirmeyin.
güvendiğinizi hissettirin.
insanların hata yapacak lüksleri olmalı, onlara yeri gelince bu özgürlüğü bile vermeliyiz.

ipleri cok sıkı tuttugumu soyluyor bundan rahatsız zaten. tum sorun bu. cok bogdugumu dusunuyor.
susmayi tercih etsem daha iyi olacak, belki kendi rahatlayip anlar.
dedigin gibi ne desek suanda ters anlayacagiz. haftaya gidiyo zaten 10 gun olmayacak belki iyi olur.

İnan üzülüyorum sana yazarken.
İstediklerin sana bana çok değil de eşine çok.
Beklentiler farklı,hayaller farklı.
Evet değişmeyecek bu.
Peace,her geçen gün sen daha fazla ilgi isteyeceksin o da daha fazla yoğun olacak gibime geliyor.
Korkarım ki git gide daha da uzaklaşacaksınız birbirinizden...

birgun belki ilgi istemekten vazgecersem kendisi ilgi vermek istedigi icin verir. hayatta hersey mumkun dimi.

Adam iş dışında zaten size zaman ayırıyormuş hafta sonlarını hep sizinle geçiriyormuş sadece işteyken yoğunum beni sıkıştırma diyor adam zaten akşam evine gelecek işteyken neden ilgi bekliyorsun ki.

nefes almak istiyor rahat olmak istiyor onu kisitladigimi bogdugumu dusunuyor.
ama isi zaten yogun birlikte cok birsey yaparak bunalmiyoruzki. kendisi zaten bunalmis geliyor. evde birlikte takiliyoruz, onda da susup oturayim bulasmayim mi

Yine dayanamayıp yine yazacağım..
Evde kısıtlı vaktiniz var gün açısından bakınca, ama koca bir ömrünüz var.
Bu akşam sessiz kalmak istiyorsa bırak sessiz kalsın, elbet konuşur bir gün. Sen her dakika iç içe olmak istiyorsun, o istemiyor bu normal bişey. Sürekli ne konuşabilirsiniz ki zaten? Açıp bir film izlemek ortak bişey paylaşmak olmuyor mu? O telefonuyla ya da haberlerle ilgilenirken senin yanında kitap okuman ya da laptopta takılman bişey paylaşmak olmuyor mu?

birgun belki ilgi istemekten vazgecersem kendisi ilgi vermek istedigi icin verir. hayatta hersey mumkun dimi.
Vazgeçebileceğini sanmıyorum.
Bunu seni kötülemek için söylemiyorum,sakın yanlış anlama.
Karakterin bu. Ben seni anlıyorum. Benim de karakterim bu.
Ben de seviyorum samimi ikili ilişkileri.

Yine dayanamayıp yine yazacağım..
Evde kısıtlı vaktiniz var gün açısından bakınca, ama koca bir ömrünüz var.
Bu akşam sessiz kalmak istiyorsa bırak sessiz kalsın, elbet konuşur bir gün. Sen her dakika iç içe olmak istiyorsun, o istemiyor bu normal bişey. Sürekli ne konuşabilirsiniz ki zaten? Açıp bir film izlemek ortak bişey paylaşmak olmuyor mu? O telefonuyla ya da haberlerle ilgilenirken senin yanında kitap okuman ya da laptopta takılman bişey paylaşmak olmuyor mu?
evet , ben istiyorum usteliyorum, o istemiyor itiyor. agzimin icindesin, sirtimdasin, cik agzimin icinden in sirtimdan iki birey iliski yasayalim diyo.
film dizi izlemek birlikte bisey yapmak evet.
ama onun telefonundan mail okumasi , benim kendim laptopta takilmam veya bisey yapmam paylasmak gibi gelmiyor bana.
dunku tartismamiz ben ona 10 gun olmicaksin gercekten cok uzun sonra bi 10 gun daha bu ay evde oldugundan cok seyahattesin, cok canim sıkılıyo bu duruma vs dedim diye basladi. ben napayim isim bu birakayim mi, her gun her gun sikayet ediyosun bundan dolayi, peki ne demem gerekiyorsa soyle onu soyleyeyim , oldugu gibi kabul etmemiz gerekiyor her ay seyahatim olacak napalim buna aglayalim mi surekli dedi gerildik baya. sonra hastaneye gidince duzeldi azcik ama gerginiz.
bende ona nasi sevdigimi soyluyosam bunun icinde uzuldugumu soyluyorum paylasiyorum dedim, sen farklimi dusunuyosun dedim o da yapabilecegim bisey yok degistiremem bu durumu dedi o yuzden konusmaya gerek yok dedi

Vazgeçebileceğini sanmıyorum.
Bunu seni kötülemek için söylemiyorum,sakın yanlış anlama.
Karakterin bu. Ben seni anlıyorum. Benim de karakterim bu.
Ben de seviyorum samimi ikili ilişkileri.

belki umidimi kaybeder vazgecerim ne umitmis bendeki :)

dunku tartismamiz ben ona 10 gun olmicaksin gercekten cok uzun sonra bi 10 gun daha bu ay evde oldugundan cok seyahattesin, cok canim sıkılıyo bu duruma vs dedim diye basladi. ben napayim isim bu birakayim mi, her gun her gun sikayet ediyosun bundan dolayi, peki ne demem gerekiyorsa soyle onu soyleyeyim , oldugu gibi kabul etmemiz gerekiyor her ay seyahatim olacak napalim buna aglayalim mi surekli dedi gerildik baya. sonra hastaneye gidince duzeldi azcik ama gerginiz.
Her gün her gün bunu söylüyorsanız gerçekten çok dırdırcısınız.
Allah eşinize sabır versin.

Ama ben sizi gerçekten anlamıyorum. Hala ve hala "hangi tavrım bunu gösteriyor, bunda haksız mıyım, gerçekten böyle mi, sorun bende mi" diye sorabiliyorsunuz. Soracaksınız da. Sorunun farkındasınız ama ne kabul ediyorsunuz ne düzeltmek için adım atıyorsunuz. Siz kendinizi düzeltmedikçe eşiniz gittikçe daha çok boğulacak, bıkacak, her lafınız batacak.

Her gün her gün bunu söylüyorsanız gerçekten çok dırdırcısınız.
Allah eşinize sabır versin.

Ama ben sizi gerçekten anlamıyorum. Hala ve hala "hangi tavrım bunu gösteriyor, bunda haksız mıyım, gerçekten böyle mi, sorun bende mi" diye sorabiliyorsunuz. Soracaksınız da. Sorunun farkındasınız ama ne kabul ediyorsunuz ne düzeltmek için adım atıyorsunuz. Siz kendinizi düzeltmedikçe eşiniz gittikçe daha çok boğulacak, bıkacak, her lafınız batacak.

bazi seyleri sorun olarak gormuyorum cunku.
mesela esim seyahate gidiyorsa 10 gun olmayacaksa buna uzulmek ve paylasmak benim icin normal bisey hatta onu umursamak. uzatirsam evet dirdira girmis oluyor. ama esim ben agzimi actigim anda zaten onu dirdir olarak algiliyor artik.

Back
X