Tamamen iyi niyetimden yazdım.şöyle açıklayayım,
Kendi kardeşim yıllardır bi 5 kilo verecek ,sonra bu 5 kilo oldu 10 kilo,her yaz yaklaşırken durmadan konuşuyor, kilo vermeliyim, bu sefer tamam , şu davet geçsin, doğum günü bitsin, derken ,bu benim beynimi yıllardır yedi, yani sizin buraya yazdıklarınız bana çok tanıdık, en sonunda ona size yazdığım gibi tavsiye yaptım ve ilk defa diyetisyene gitti, sonra diyetisyenin verdiği şeyleride onun bünyesine göre değiştirdim, çünkü bilirsiniz ki, diyetisyen nerdeyse herkese aynı listeyi verip yolluyor.O da dediklerime harfiyen uydu ve iki ayda 9 kilo verdi.Hatta diyetisyen kardeşime ,bu kadar çabuk vereceğini tahmin etmezdim,ne yaptın dedi.
Ayrıca kendimde hamileliğimde 8 kilo aldım, son 2 ayımda yatmak zorunda kaldım sürekli , kalkmam yasaktı,buna rağmen, dikkat ettim.Benimle aynı zamanda hamile kalan arkadaşım sürekli , bebek beslenecek, mecburuz yemeye deyip , ne canı istiyorsa yedi, sonuç, aldığı kilolar değil,tam tersi ,kilo dikkat edilirse verilir, ama ekmeğin, böreğin, tatlının ,bebeğe hiç faydası yok, arkadaşımda şeker, kan eksikliği , tiroid herşey çıktı.en son şeker testinden sonra , diyabet doktoru her 2 saatte bir yiyeceksin dedi,3 ana 3 ara öğün yaptı ki, bana göre çok çok yanlış bu kadar yemek yemek.Sonuç çocuğun kilosu azdı, kendi rahatsızlandı, daha bir sürü sağlık problemiyle karşılaştı.keşke seni dinleseydim dedi.
peygamberimiz bile; her hastalığın temelinde tokluk vardır demiş,az yemeyi tavsiye etmiştir.Hatta 2 öğün yiyin,3 öğün hastalıktır demiştir.
yapılan araştırmalarda görülmüştür ki, vücut uzun süre aç kaldığında kendi hasta hücrelerini yemeye başlıyor ve tümör oluşumunu engelliyor, ama sık yemek yendiğinde , vücut yemeyi hazmetmeye, sindirmeye çalışırken, kendi kendini tedavi edemiyor.
herşeyin başı irade, hayatta iradeli olan hayatını yönetir ve herşeyi başarır.En sevdiğim hadislerden biri de , "yarın yaparım diyen helak oldu"dur.hayatınızın kontrolünü elinize alın kızlar, bir ajanda tutun, ev hanımıda olsanız, çok yoğun ,kariyer sahibide olsanız, kendinize zaman ayırın ve hayatınızı proglamlayın, haftalık yapacağınız yemeklerden, o hafta katılacağınız davet, gün, anne baba ziyaretine kadar yazın ki, böylelikle davete gittiğinizde bir gün önce ve sonra hafif yiyip ,ikramların tadına bakabilesiniz.
hepinize bol şans