• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim bitecek bu gidişle !!Regl-anksiyete

HeraVenus

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2017
315
197
18
37
Merhaba kızlar, henüz 7 aylık evliyim... evlilik stresi düğün telaşı derken herşeyde stres yaptım.... sonra kaynana kavgası derken 3 ay eşimle ayrı kaldık ailemin yanına geldim.... sonra eşimle oturup konuştuk aramız düzeldi.. herşey güzel gidiyordu.. şimdide anksiyete-panikatak-depresyon 3 lüsü nüks etti... evde yalnız kalamadığım için ataklar daha da fazlalaştı.. eşim istersen biraz ailenin yanına kal dedi.. aileme 6 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyorum... evlendiğim şehirde hiç kimsemiz yok bir tane arkadasım bile yok... şuan 3 haftadır annemlerdeyim... ama hala evlendiğim şehire gitme korkusu sardı beni.. ya evde yalnız atak geçirirsem korkusu sardı... off offf..... ailenizden uzakta başka şehire evlenen kızlar nasıl alıştınız? Kaç ayda alıştınız ??? Çok zormuş gurbete gitmek anneden babadan ayrılmak ama bir şekilde alışmam lazım bunu biliyorum.. çünkü benim kurulu düzenim sevdiğim adam o şehirde... ama işte alışamadım o şehire..

Evli değilim ancak kendimi sizin yerinize koyuyorum şu an. Evlilik gibi hayatı tamamen değiştiren bir olayda bir de aniden aileden uzak kalmak elbette ki kendinizi kötü hissetmenize yol açmıştır. Ancak 6 saat çok da uzun bir mesafe gibi değil. Anladığım kadarıyla eşiniz de size saygı duymayan bir adam değil, istediğiniz zaman ailenizi görmeye gidebiliyorsunuzdur yani. Biraz bu kısma odaklanın, 6 saat dediğiniz nedir ki? Kimileri var, ailesiyle aynı dünyada dahi nefes alamıyor.. 6 saati gözünüzde büyütmemeye çalışın. Gittiğiniz şehirde komşu edinin. Halk eğitim merkezlerindeki ilginizi çeken kurslara yönelin. Ve sevdiğiniz adamla bir evi paylaşmanın mutluluğunu kendinize sık sık hatırlatın.

3 yıllık evliyim hala gönlüm ailemin yanında keşke yakınlarında olsam diye istiyorum hep sanırım daha uzun seneler sürecek. Çalışmıyorum, aynı şeyler bende de vardı. Eşim ise giderdi sabah erken uyuyamazdim evde korkardim . Ama eşim senin anlayışlı benimki değildi bırakmazdi ailemde kalmaya . Alışmak zorundasın. Aklına sinir olacağın stres yapacağın şeyler getirme . Kendi kendine korkunu tetikleme .
Aklına sürekli rahatsızliklarini getirirsen olabilir yapmamalısin.
Evine dön bir an önce . İş ara kendi çapında. Gez dolaş kendi kendome mutlu olmayı öğren spor salonuna yazıl.

Calismayi deneseniz? Ne mezunusunuz? Calismasaniz da gonullu olarak cocuk esirgemelerde veya siginma evlerinde yardimci olabilirsiniz toplum adina. Evde bos oturursaniz panik atak da olursunuz depresyona da girersiniz. Bir mesgalesi olmali insanin
Öğretmenim ama henüz atanamadım..hasta olmadan önce, çokça yere başvurdum cevap gelmedi ...hala haber bekliyorum .. özel okulda çalışmayı düşünüyorum.. ama öğretmen alımları şuan yok.. beni üzen en çok şey ailemin uzakta olması... ve hastalandığım da evde yalnız olmak... ve evlendiğim şehirde 1 tane bile arkadasımın olmaması... mecbur bu hafta içi evime gideceğim eşim gel artık dedi :( o da haklı böyle evlilik olur mu hiç ???

Merhaba kızlar, henüz 7 aylık evliyim... evlilik stresi düğün telaşı derken herşeyde stres yaptım.... sonra kaynana kavgası derken 3 ay eşimle ayrı kaldık ailemin yanına geldim.... sonra eşimle oturup konuştuk aramız düzeldi.. herşey güzel gidiyordu.. şimdide anksiyete-panikatak-depresyon 3 lüsü nüks etti... evde yalnız kalamadığım için ataklar daha da fazlalaştı.. eşim istersen biraz ailenin yanına kal dedi.. aileme 6 saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyorum... evlendiğim şehirde hiç kimsemiz yok bir tane arkadasım bile yok... şuan 3 haftadır annemlerdeyim... ama hala evlendiğim şehire gitme korkusu sardı beni.. ya evde yalnız atak geçirirsem korkusu sardı. Özellikle regl yaklaşırken öyle kötü oluyorum ki anksiyeten telaşım tavan yapıyor.... allahtan eşim anlayışlı biri beni anlayabiliyor.. ama bu halimize çok üzülüyorum.. off offf..... ailenizden uzakta başka şehire evlenen kızlar nasıl alıştınız? Kaç ayda alıştınız ??? Çok zormuş gurbete gitmek anneden babadan ayrılmak ama bir şekilde alışmam lazım bunu biliyorum.. çünkü benim kurulu düzenim sevdiğim adam o şehirde... ama işte alışamadım o şehire..( arkadaslar kelime hatası olduysa özürdilerim.. şuan gerçekten çok stresliyim :KK43: )
evlenirken bunun olacagini dusunmeniz lazimdi, herkes ister aileye yakın olmak ancak eger imkan var ise ailenizin oldugu sehire tasinsaniz ? hem hastaliginiz varmis belki eşin bu yuzden ikna olur .

Öğretmenim ama henüz atanamadım..hasta olmadan önce, çokça yere başvurdum cevap gelmedi ...hala haber bekliyorum .. özel okulda çalışmayı düşünüyorum.. ama öğretmen alımları şuan yok.. beni üzen en çok şey ailemin uzakta olması... ve hastalandığım da evde yalnız olmak... ve evlendiğim şehirde 1 tane bile arkadasımın olmaması... mecbur bu hafta içi evime gideceğim eşim gel artık dedi :KK43: o da haklı böyle evlilik olur mu hiç ???
O da hakli siz de haklisiniz. Orta yol bulunur bir sekilde. Es dost edinmek zor degil. Mahallenizdeki kuafore bile takilsaniz kafaniz dagilir. Kutuphanelere uye olabilirsiniz. Evde ozel ders verebilirsiniz. Dil kurslarina gidebilirsiniz. Atanmayi beklerken yapilacak sey cok ;) gecmis olsun

iyi bilirim bu durumu arkadaşta olmadığından semtteki tuhafiyeye takılıyordum .. Arkadaş komşu edinmeniz iyi gelecektir.
Deniz kenarında yaşayan ben bir anda iç anadolu bölgesine evlenince gerçekten bir kültür şoku yaşadım... apartmanda 1-2 komşu edineyim dedim.. hiç bana göre insanlar değiller... hatta tamamen bana aykırılar.. klasik ev kadını.. sürekli dedikodu yapan evimi eleştiren temizliğimi eleştiren insanlardı.. hiç yoktan iyidir denize düşen yılana sarılır diyerekten o kişilerle geliş gidiş yaptım.. gerçekten acayip psikolojimi bozdular.. sürekli para muhabbeti benim halım şu fiyatta... seninki ne kadar? Gibi sorular kısır günleri:(

evlenirken bunun olacagini dusunmeniz lazimdi, herkes ister aileye yakın olmak ancak eger imkan var ise ailenizin oldugu sehire tasinsaniz ? hem hastaliginiz varmis belki eşin bu yuzden ikna olur .
evlenmeden önce bunu düşündüm... hatta ailemden çokça ayrı da kaldım.. eşim kendi evinde yalnız yaşıyordu.. onun yanında haftalarca kalırdım..hiç bir sorun olmazdı .. hiç aklıma gelmezdi ailemi bu kadar özleyeceğim?? Gerçekten gurbetlik çok zormuş.. . hastalığım da 2-3 sene de bir nüks ediyor kronik birşey değil. 2 ayda düzeliyorum.. ama evlilik bambaşka birşey gerçekten...

evlenmeden önce bunu düşündüm... hatta ailemden çokça ayrı da kaldım.. eşim kendi evinde yalnız yaşıyordu.. onun yanında haftalarca kalırdım..hiç bir sorun olmazdı .. hiç aklıma gelmezdi ailemi bu kadar özleyeceğim?? Gerçekten gurbetlik çok zormuş.. . hastalığım da 2-3 sene de bir nüks ediyor kronik birşey değil. 2 ayda düzeliyorum.. ama evlilik bambaşka birşey gerçekten...
evli olmak baska evli olmadan kalkmak baska. evliyken alıp basını cıkıp gidemiyorsun. bu yuzden evlenmeden kalmis olman bir sey ifade etmez. bence esinle konus ayni sehir olmasa bile 1 - 2 saat yakin sehir bile ailenin yanında olmasına yeter.

3 yıllık evliyim hala gönlüm ailemin yanında keşke yakınlarında olsam diye istiyorum hep sanırım daha uzun seneler sürecek. Çalışmıyorum, aynı şeyler bende de vardı. Eşim ise giderdi sabah erken uyuyamazdim evde korkardim . Ama eşim senin anlayışlı benimki değildi bırakmazdi ailemde kalmaya . Alışmak zorundasın. Aklına sinir olacağın stres yapacağın şeyler getirme . Kendi kendine korkunu tetikleme .
Aklına sürekli rahatsızliklarini getirirsen olabilir yapmamalısin.
Evine dön bir an önce . İş ara kendi çapında. Gez dolaş kendi kendome mutlu olmayı öğren spor salonuna yazıl.
Çok haklısın... ailemin yanında kalarak şuan yanlış yapıyorum biliyorum.. o şehire alışmam lazım.. ama işte o gündüzler yok mu bir türlü geçmiyor... spora yazılmayı listeme ekledim.. eşimi işe yolluyorum sonra diken üstünde oturuyorum sanki her an birşey olacakmıs gibi...

Eşimin yaşadığı şehri değiştirmesi imkansız.. çalıştığı sektör sadece orada maalesef..

Canm spora yada hobi kurslarına yazıl hem kafan dağılır yalnız kalmazsın hem oralardan arkadaş edinirsin.böylece adapte olman daha kolay olur.

Deniz kenarında yaşayan ben bir anda iç anadolu bölgesine evlenince gerçekten bir kültür şoku yaşadım... apartmanda 1-2 komşu edineyim dedim.. hiç bana göre insanlar değiller... hatta tamamen bana aykırılar.. klasik ev kadını.. sürekli dedikodu yapan evimi eleştiren temizliğimi eleştiren insanlardı.. hiç yoktan iyidir denize düşen yılana sarılır diyerekten o kişilerle geliş gidiş yaptım.. gerçekten acayip psikolojimi bozdular.. sürekli para muhabbeti benim halım şu fiyatta... seninki ne kadar? Gibi sorular kısır günleri:KK43:
Ic anadolu bolgesindeki herkes böyle değil ki. Senin geldiğin cevre öyleymiş. Buyuksehirde degil de ilcede yaşıyorsun muhtemelen. Ben de is bulamıyorum ailem yanımda ama her gün de onlara gidemem ki. Yalnızlık bi yerden sonra hasta ediyor insani :/

evli olmak baska evli olmadan kalkmak baska. evliyken alıp basını cıkıp gidemiyorsun. bu yuzden evlenmeden kalmis olman bir sey ifade etmez. bence esinle konus ayni sehir olmasa bile 1 - 2 saat yakin sehir bile ailenin yanında olmasına yeter.
Eşimin mesleğinden dolayı şehir değiştirmesi imkansız..

Ayni seyleri yasadim ilk evlendigimde konuyu sanki ben acmisim gibi hissettim benimkilerde 10 saat uzaklikta depresyonda yasadim panik atakta gozumu bir actim 75 kiloyum ooo neler neler
Esiniz anlayisli olmak zorunda bi kere ama sende evine alisman icin caba gostermelisin cunku orasi artik anne babanin evi senin evin degil arkadas edinmeye hobi kurslarina katilmaya calis komsu bul yada esinin arkadaslarinin esleri falan varsa onlarla takilmaya calis gerci ben takildim
Hepsi manyak cikti yada ben manyagim
bilmiyorum :110:anlasamadik ama baska arkadaslar buldum 2 sene icinde alistim alismak zorundasin eger erken demezsen cocuk yap oda butun zamanini aliyo zaten

Back