evliliğim beni çok yıprattı...

inanın iki gündür doğru düzgün uyuyamıyorum ne yapıcaz biz diye düşünmekten kafayı yedim....eşim söz verdi bir daha olmayacak diye ama boş vaatlere inanan yeni yetme kızlar gibi hissediyorum kendimi....

eşim yanlarında çalışan eleman onlar bunu öyle görmüyor paraya ihtiyaç varsaa hooop joker ortak oluyoruz ama ihtiyaç yoksa el bile değiliz bir insan 450 bin liralık evde oturup kardeşinin parasına gözünü dikermi allah aşkına söyleyin yazmıştım altlarında cipleri her sene araba yenilerler bizim arabamızsa 14-15 senelik artık sürekli masraf çıkartıyo Allaha emanet biniyoruz eşimde masrafı büyük diye yaptıramıyo arabayı değiştirmek istesek kıyamet kopar o ağızlarından hiç düşmeyen para yok lafı herzamanki gibi önümüze sunulur tamam çok şükür öyle yada böyle bir arabamız var ama orda çalışan herkes ikinci eve girebiliyo arabasını değiştirebiliyo biz neden yapamıyoruz üstelik bizde onlar için hep boyumuzu aşan borçlara girdiğimiz halde ben anlatamadım bunu kocama ........

aslında eşimin bir düşkünlüğü yok sadece işinden olmaktan korkuyor bu korku yüzünden hiçbirşeye sesini çıkaramıyor herşeye boyun eğiyor ayrıca şimdiye kadar bir sürü işe başvurdu kurtulabilmek için işte insanın kısmeti kapalı oluncamı ne bir yerden çağrılmadı bir yerden de çağrılmayınca bırakamadı bizde battık işte insan çaresiz kalınca bazen hatalar yapıyo benimkide korkusu yüzünden hata yapmışta yapmış cesur biri de değil hani bıraksın yeni bir hayata başlayım ...

şimdi ben gitsem cıngar çıkarsam ne olucak benden beter cevap verirler iş kavgaya gelince okadar fenalarki asla hak vermezler akıllarının ucundan bile geçirmezler insanda merhamet olmayınca burda bir sürü arkadaş bana hak verdi herşeyi dosdoğru anlattım ne bi eksik ne bi fazla daha detaya bile girmedim çünki birde işin eltiler boyutu var sürekli laf sokan

yanlız benimde anlamadığım bir insan kardeşine bukadar nasıl düşman olabilir onun yaptığı fedakarlıkları göremez başka varmı acaba böyle hiç duymadım ben

Son düzenleme:
canım eşin madem orda sadece bir eleman neden onlar için kredi çekip borca giriyor ki.üstelik onların durumları iyi diyorsun o zaman eşine niye kredi çektiriyorlar ki:26:keşke onlar için borca girmeseydiniz o noktada hayır diyebilseydiniz sonucu ne olursa olsun bu kadarına göz yummayacaktınızgerçekten ne bencil insanlarmış böylelerinden merhamet beklemeyin onlar arsızsa sizde arsız olun susmayınAllah yardımcınız olsun umarım kısa zamanda eşin başka bir iş bulup ordan kurtulur gerekirse sende işe gir çalış canım ve onlara karşı hakkını savun

bazen kaybetmek çook şey kazandırır.bu şekilde çalışıyorda ne oluyor.yani saçma sapan birşey.kusura bakmayın eşinizden kaynaklı abilerini suçlamayın.sizin kredi çekmeniz saçmalığın daniskası....akıl dağıtılırken eşiniz şemsiyemi tutmuş başına..nasıl birşey bu yaaa.gelip dövse birisi belki akıllanır.

burda hatalı eşin canım işten çıkaracaklarını bilse bile bu kadar borca girmemeliydişimdi işi var yine sıkıntıdasınız değişen ne var
eşin abilerine hayır demeyi öğrenmeli yoksa bu düzen hep böyle devam eder maalesef
bu devirde yüzün fazla yumuşak olmayacak gerektiğinde en yakınlarına bile hayır demeyi bilmeli insan

dün eşime söyledim buraya yazdığımı beni ele güne rezilmi ettin hatun diyor...bende psikologa gidemeyeceğime göre ya deliricem ya yazacam dedim....anlatıyorum ona burda yazılanlarıda söylüyorum belki değişen birşeyler olur...

inşallah olur canım eşinin değişmesi şart yanlışlarını fakedip tekrarlamaması gerek artık

ben zaten yazdıklarımın en başında itibaren belirttim merhametsizliklerinden dolayı abilere kızıyorsam bütün bunlara izin verdiği için eşime daha çok kızdığımı....

durumunuzu okudum ve cok üzüldüm. allah herkese vicdan merhamet versin. herkes kardeşiniz gibi olmaz kıymetini bilin :)

yapılan kuşkusuz büyük bir haksızlık ve adaletsizilik. bende sizin yerinizde olsam cok sinir olurum ama belliki yapılabilecek pek birşey yok. eşinizin ünv. mezunu oldugunu yazmışsınız, sanırım sizde eğitimlisiniz. 2012 kpss sınavlarını bir deneyin. kendi çabalarınızla çalışın. allah büyük gün doğmadan neler doğar ama eşiniz ama siz kazanırsınız, çektiklerinizin mükafatı belki ikinizde kazanırsınız. eşinizle ilgili sorununuz herkeste oldugu kadar sanırım. bunu başarabilirseniz cok cok güzel bir hayatınız olabilir. harcadıgınız paranın hesabını kimseye vermeden dilediğiniz gibi harcar, 2memur maaşıyla cocugunuza bakıcıda tutarsınız. emekli oluncada rahat edersiniz. şunu unutmayın hayatta imkansız diye birşey yok sınırlarınızı zorlayıp mücadele ederseniz, bol bolda dua ederseniz başarıcagınıza eminim. inşallahhhh herşey cok güzel olur.

eşimle 5 yıldır evliyiz ve 3 yaşında bir oğlum var ben ilk tanıştığımızdan beri çok ateşli bir kadın değildimn hala da bana göre aynı tazrda devam ediyorum yani değişmedim ve tenime ilk ve tek dokunan kişi de eşim ama eşim ilk başlarda evliliğin ilk 3 ayı faslan benim bu halimi sorun etmiyordu ve ben ortalama haftada 2 defa sevişmeyi yeterli görüyorum zaten işim gereği nöbetli çalıştığımdan yorgun oluyorum neyse zamanla artık sadece cumartesi günleri sevişir olduk oğlumda cok zor büyüdü ve beni cok yordu sorun şu ki beni bu şekilde tanıyan ve kabullenen eşim artık tam bir azgın tekeye dönüştü ve şikayet ediyor sen soğuksun beni opmüyorsun hep altta sabit duruyorsun 30lu yaşlarda emekliler gibi haftada 1 sevişiyoruz hmen boşalmammı istemen beni kötü hisettiriyor gibi bir sürü şikayet ama bu zamana kadar aklı neredeydi nedne şikayet etmiyordu bence bir başka kadınla ki bunu kabul etmiyor birlikte oldu ve onda yaşadıklarını benden bekliyor benimse içimden gercekten bu zamana kadar hiç çılgınca sevişmek filmlerdeki gibi parçalamak gelmedi eşim istemese haftada bir de yapmam hiç hevesim yok sizce sorun bende mi

eşine okutmakla iyi yapmışsın.
madem okuyor iyice bi okusun bunu da.
hayatta ne ana ne baba ne kardeş.. insana en yakın karısı-kocası olur.
ben neler çektim kardeşten.
aman kardeştir anadır diye susa susa hayatım boyunca hakkımı yediler. hem maddi hem manevi.
sonunda ne oldu.. hakkımı istedim. ben kötü oldum paragöz oldum. onlar gene kendilerini haklı çıkardılar.
isteseydin vermezmiydik dediler...
sen sesini çıkarmadığın sürece kanının son damlasına kadar emerler. kimsenin kılı bile kıpırdamaz.
sesin çıkmıyor ya. kendisi memnun bi şikayeti yok ki der kendilerini de bi güzel aklarlar.
hele bi ortaya çık şikayet et isteseydin derler.

bu yaştan sonra arkadaşım, yaş olmuş kırk küsür..
kendini feda etme. karına çocuğuna sahip çık. kendi yuvanı kur.
abiler vicdansız besbelli. vicdan olsa bu da senin hakkın çoluğunun çocuğunun hakkı. derlerdi.
sonra çok pişman olursun.
sen onların yerinde olsan senin yerinde olan kardeşine nasıl davranırdın bunu bi düşün.
sana yapılanları yapardım diyorsan sorun yok. ama farklı olurdum diyorsan
kullanıldığını kabul et ve bişeyler yap.
nereye kadar.. git babanla hallet meseleni.
hesabını sor. haklı olduğunu onlar da çok iyi biliyor hiç merak etme.
gerekiyorsa kavganı da et.
o zaman kendini daha güçlü hissedeceksin.
çünkü seni adam yerine koyacaklar.
ben çok geç kaldım sesimi çıkarmakta. o kardeşe öyle bir bağırdım ki inan tek bir kelime edemedi.
ne olduğunu şaşırdı. hiç beklemiyor ya benden. hep bağıran haklı olan o.. onun istediği gibi olmasına alışmış ya..
korktu. o gün bu gündür her şey benim istediğim gibi.
beğenmeyen buyursun gitsin.
hayat adil, insanlar iyi falan değil.
herkes kendi yolunu bulma derdinde.
senin o abiler senin ruhun duymadan birikim bile yapıyorlardır. adım gibi eminim.
uzun oldu ama ben de çok doluyum bu konuda umarım kaale alınır.

Allah yardımcın olsun o borçlar bitmek bilmiyor elde avuçta ne varsa sattırıyor eşler işte, sırf yaranabilmek için mi diyor insan.
İnan kimse yanlış anlamaz seni ama emin ol bir süre sonra sağolsunlar bu kardeşler nefret ettirmeyi başarabiliyorlar kendilerinden işte.

Bizde öyle yardımlar ettik ki kardeşine şimdi dönüp suratımıza bakan yok
Aman iyi olsunlar da bakmasınlar diyor insan ama öyle değil işte madalyonun diğer tarafı.
Sonra da dalga geçer gibi sizin durumunuz iyi derler (bizimkiler öyle dedi çünkü)
Böyle insanlar oldukça çare aramak da bizlere düşer

Allah yardımcın olsun canım.
Eşin başka işler aramaya koyulsa aslında sizin içinde iyi olur herkesin kısmeti vardır inan bulur başka bir yerlerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…