evliliğim beni çok yıprattı...

Allah yardımcınız olsun canım,umarım selamete çıkarsınız tez zamanda.
çok üzüldüm durumuna,inş Allahım yüzünü güldürür.

Kocan bu forumdaki eslerin icinde en saf kisi. Lütfen kusura bakma. Sinirimden sigara yaktım.

Merak etiklerim var. İlki, VERGİ BORÇLARINI NEDEN ESIN ÖDÜYOR?

Neden? Kredi kartı bahane olamaz. Madem öyle, ilk kazığı yediğinde esın şirket adına kredi kartı çıkartmalarını isteseydi. Böyle birşey var mı yaa??

Digeri, sen neden tazminatını verdin? En büyük hatalardan biri de bu olmuş.

Şirketin parası yoksa ve esın de kredi kartıyla ödeme yapıyorsa ve eşinin maaşını da şirket oduyorsa, esın buradaki mantık hatasını gözlerine sokmuyor mu? Emin ol ki esın şirkete verdigi paralarla kendisine bir is kurabilirdi.

Senin yerinde olsam, tüm hesap ekstrelerini alır, o iğrenç abileri ziyarete gider ve o paraları soke soke alırdım.

yani yaşı da küçük değilmiş. bu yaşta bu kadar saf olunmaz.
resmen sesiniz çıkmıyor diye kullanıyorlar sizi.
en kesin ortaklığı bitirmek.
nasıl yaparsınız bilemiyorum ama, işini ayırmalı.
tek üni. mezunu senin eşin mi. kıskançlık mı var acaba

eşimin yaşı küçük değil evet ama aklı küçük buna inandım artık...

akşam eve geldi konuştuk daha doğrusu ben konuştum o dinledi ...hallederizz hallederizzz dedi ...neyi halllediyor senelerdir onlar yüzünden battığımız zorla kurtulduğumuz ama yine battığımız hayatımızımı düzelticek çok sinirliyimmm çok inanın aklımı kaybetmemek için kendimi zor tutuyorum bana dediğine bakın.....hallederiz diyorum neden kartı kullandırdın ben sana borcunu kapattığımda ki bunu altınlarımla yapmıştım bide adıma kredi çektik tamam söz kullanmam al sende dursun demiştin ama yine kullanmışsın e biliyorlardı kartın olduğunu diyo bana bide bana kapat diyen bendimm dinlemedi onun akılsızlığını niye ben çekiyorum...90 bine evi sattık nerde para şimdi diyoki ev alıcaz eeee adına kredi çekilcekmiş bak bak fazlası şirkete kalanı eve biz yine borç deryasında hiç borçsuz alabilirdik evi ....... ya biz ortak değiliz anlamıyo he şu var zararda hep ortağız eşim bana 1 aydır para vermiyo ohhh ne güzel hayat varmı bizden başka enayi 3 hafta önce vermişti oda kredi kartından çekmiş vermiş akşam yemin ettirdim de söledi...sen o zaman bedavaya çalışyosun orda diyorum alıyoruz ya para diyo hani nerde diğer kartınıda para alamadığın için nakit çekmeye kullanmışsın bide bana savundu durdu

napıcam ben benim eşim öle taşı sıksan suyunu çıkartır cinslerden değil ona zor geliyo hayat bunu anladım ben 10 sene sonra ...

bide bakın bana ne dedi sen beni sevmiyorsun sen parayı seviyorsun intahar etmemek için kendimi zor tuttum senlerce hiç bi şeye sesim çıkarmadım ama artık susmuyorum tabiki para dicem benim çocuğum var bu kadar borç içinde yüzerken elimize geçenleride yitirmişken ne diyebilirm söyleyin Allah aşkına

Borcun ne demek olduğunu bilirim..benimde sana yakın borcum var benim adamda aksine çok rahat ben senin gibiyimm çok zor durumdayımm o şimdi uyuyor gamsız adamın teki ben uyuyamıyorum kafama takmaktann offf offf

canım senin eşin gayet umursamaz ve rahat.
insan bir kere kazık yer sonrasında kaçar.
niye kartını onlara kullanıyor.
borca gelen mi oldu. abisinin adı neyse
x bey şu an yok şu zaman gelir ben elemanım çalışan diyecekti.
ne diye üstlendi.
abilerde rahat nasıl olsa enayi kardeş var oh ne ala memleket.
tabi para diyeceksin yavrun var ihtiyaçlarına para yeter mi?
hemen klasik laf sen beni değil parayı seviyorsun.
eşinle ciddi bir konuşma yap.
böyle çaresiz durma canım.
süre ver şu zamana kadar abinleri bırakıp başka iş bul.
borçlarıda ver üstlerine.
yeter benim çektiğim.
düzelmezsen ben yokum de.
deli oldum sinirden ev borca satılır mı hiç?
eşin abilerinle çalışmaya devam ederse durumuzunuz düzelmez.

Allah yardımcınız olsun. eşiniz haddinden fazla iyi niyetle düşünüp kardeşlerine fazla veriyor. bu zamanda kimse kimsenin hakkını kollamıyor ama maalesef. kardeşleri de ona sahip çıkmalı iken sömürüyorlar. bu hayat böyle işte, insanlara durması gereken yeri bildirmezsen yeri gelir kendi öz kardeşin bile sömürür seni...

bu saatten sonra eşiniz abilerine karşı çıkıp kendi hakkını verdiklerini alabilir mi bilmiyorum. bu zamana kadar bunu yapmamış biri sanırım bundan sonra da zor yapar. aslında senelerdir sizin bu konuda ona izin vermemeniz gerekirdi. maalesef sizde iyi niyetinizin kurbanı olmuşsunuz. eğer daha başta bu gidişatı durdursaydınız, eşiniz yapmasa da siz ona yapması gerekenleri bir koç gibi gösterseydiniz durumlar böyle gelişmeyebilirdi. tabi olan olmuş, bundan sonra ne yapılabilir ona bakmak gerekir.

eşinizin durumları ''hallederiz''le geçiştirmesine izin vermeden bu konuda ne kadar ciddi olduğunuzu göstermenin zamanı geldi. sizin çıkıp abilerle konuşmanız durumu pek çözemeyeceğinden onu teşvik edin ama teşvikiniz kuru kuru yap et lafları ile olmasın. bu saatten sonra eşinbize ''ya yapar hakkını alır borçları sildirir ve bizi bu durumdan kurtarırsın ya da ben giderrim '' demeniz gerekir vce bunda da ciddi olmanız gerekir.

eğer yapmazsa ona göre ayrılma kararınızı vereceğinizi de söyleyin. sizin bu ciddi duruşunuz onu korkutup yıllardır yapmasuı gerekenleri yaptırabilir yoksa bunun haricinde düzen aynı gider...

ayrıca kendinizi tüketmeyin bu şekilde, eşinizin sorumluluklarını siz yüklemeyin, altında ezilirsiniz bu yüklerin. çocuğunuz olsa da kendinizi böyle tüketmeye değmez, eğer değişmesini istiyorsanız bazı şeylerin; tekneyi sallayın. yoksa değişmez birşeyler. bazı şeyleri göze alın; ayrılmayı mesela. ancak bu şekilde istediklerinize kavuşabilirsiniz...

aslında oda çok üzülüyor bu duruma sinirle kızıp söyleniyorum ama çok üzülüyor çaresizim dedi dün bana hallederiz demesi hep ben üzülmiyeyim diye halledemeyeceğini aslında ikimizde biliyoruz ...anlatamıyorum işte eğer ben o an ödemezsem işler durur bizde ordan ekmek yiyoruz diyor...kendisi sahibi ya öle çok düşünüyor işte...

aslında kafam o kadar karışıkki nasıl anlatabilirm kendimi inanın bilmiyorum dünden beri beynim durdu

ben senelerdir durumun bu kadar olduğunu bilmiyordum son 1,5 -2 senedir öğrendim evet hep sıkışıyorduk işyerinde para olmuyordu onlar hep daha rahattı bize göre ama ben patronlar o kadar olur diyordum...benimkinin geçen sene 8 tane kredi kartı olmuş şirkette bankalar bedava dağıtıyo ya bi öğrendim hepsi borç bu üzüntüden mahfolmuş yatırdık borçları üstüme kredi aldık bankadan kuyumcuda bütün hatıralarımı ağlaya ağlaya sattım 3 karta düşürdük 1 ini ona verdim 2 si bende kaldı hiç kullanmayacağına dair bana söz verdi bende rahat msn bakıyorum hiç ekstre göremediğim için arada bankayı arıyodum sadece birinden haberim vardı bende artık herşey yolunda diye bi ara boşladım dün bi baktım bu araştırmıyorum diye silmeyi unutmuş 3 tane ekstre 3 ü de dolu akşam dedimya tartıştık o zaman dedim sen bana para verirkende hep bankadan çekip vermişsin napıyım abim işyerine para bırakmıyo dedi niye veriyosun diyorum karttan haberi var yok dersem ne olur biliyormusun diyor....

şu 1 sne içinde özellikle ev satılınca gitmeyi çok düşündüm hatta bi ara toprlandım ama çocuğuma dayanamadım çocuk sabah elleriyle yüzümü okşayıp annecim ne olurgitmelim babamdan ayrılmayalım diyince dayanamadım zaten bütün gece ağlamıştı kocamada üzüldüm normalde çok iyi biridir herkonuda bana yardımcı üzülmemi istemeyen biridir üstelik adıma çekilmiş kredi var çocuğun okulu var şimdi abilerine dese benim borçları kapatın ben ayrılıcam o parayı hiç yatırırlarmı hani hiç yatırmıyoda değiller mesela kartın borcu 10 bin mi 3 bin yatıryo geriye kalıyo 7 bin bir sonraki ay faiz taksitler işyeri harcamaları hooopp yine aynı şey bu seferde sinirleniyo napıyosunuzda bu kadar para harcıyosunuz eşim yazıyomuş işyeri için yapılan harcamaları ama işine gelmiyo bence sinirlenip gürlüyo her seferinde .....kendi kartlarının tamamı yatıyo bi şirket kartı bide bizimkiler.....1 karta yatarsa diğeri kalıyo bu sefer diğeri patlıyo ....eşimde bana belli etmemek için hep nakit para çekmiş bu durumlar açığa çıkmasın diye bende para geliyo kazanılıyo sanıyorum kazanılıyo ama şirkette durmuyomuş ee o nakit çekilen karrtan da abisinin haberi yok o nasıl yatıcak hani maaş olsa yaırısın yemzessin oraya aktarırsın oda yok söyle diyorum abi ben eve hiç para bırakamıyorum bu yüzden kartlarda çok artıyo de nasıl diyim diyo bana ya .... elimizde ev parası varken dedim ona kapat kartları elbet bi iş buluruz ağladım annenlerin yanına taşınırız dedim çalışırız dedim dinlemedi parada elimizden gitti şimdi bu kadar borç nerde iş bulsa ne kadar verirler diyorum arkadaşımın kocasını işten çıkarmışlarda 1 sene iş aradıda 1000 lira maaşa zor buldu e bu paraya biz nasıl kredi öderiz nasıl borçları kapatırız diyorum kendime ama ayrılmazsa benimki borçları katlayackta katlayacak

biraz karışık kafamı tam toplayabilsem belki daha anlaşılır yazabilirde olmyo işte toplayamıyorum bazen çok öfkeleniyorum bazen aptal oluyorum gitmekle kalmak arası kaldım saçma sapan bir haldeyim...

Son düzenleme:
canım çok zor durumda olduğunu anlıyorum.
ama borçlar nasıl bitecek merak ediyorum.
tek yapacağın bol bol dua okumak.
birde arkadaşın dediği gibi yükün altına sen girme.
bırak eşin boğuşsun.
tamam iyi niyetlidir ama fazlası insana zarar verir.
peki senin adına çekilen kredi düzenli ödeniyor mu?

o düzenli ödeniyor ama nasıl bilmiyorum söylemiyor yatırıyoruz işte diyor

bnkayı arayıp öğrensene kredi senin adına zaten.
birde ordan süpriz yaşama bence.
abisi para verecekte o ödeyecek.
tutarı ne kadar yani çokmu diye sordum.

bnkayı arayıp öğrensene kredi senin adına zaten.
birde ordan süpriz yaşama bence.
abisi para verecekte o ödeyecek.
tutarı ne kadar yani çokmu diye sordum.

aylık 500 lira ödeniyor ödenmese bankadan ihbar gelir hemen zaten...şimdi ayrılıcam ben dedim ne dese bana sen borç olunca gidiyorsun .....x in ne hali varsa görsün diyorsun para için yapıyormuşum ben ne istiyormuşum hiç anlamıyormuş tekrar anlattım böyle yaşayamayız dedim bana ne halin varsa gör dedi......benim kocam ne halin varsa gör dedi bana borç için onu ortada bırakıyormuşum....

Son düzenleme:
yahu ilk defa beynim durdu..mevzuyu anlamadım desem yeridir.eşiniz neden bukadar sorumluluk alıyorki işyeriyle ilgili.sen ve çocuğunla ilgili hiç sorumluluk almazken onlara nasıl böyle olabiliyor.ben olsam ne yaparım eğer çocuğa bakacak biri varsa anneniz mesela ayrılırım olur biter oda abilerini zengin etmeye devam etsin.bu nasıl bir şey yaa..bir atasözü vardır sen eşek olduktan sonra semer vuran bol olur diye eşinizin durumunu özetliyor.artık eşinizden size hayır gelmez çocuğunuzuda yanınıza alın.şahsen ben olsam öyle yaparım rahatlarım enazından öyle yapınca..dikkatli adım atmak lazım,allah yardımcınız olsun.sizi çook iyi anlıyorum.eşinize ve abilerine isyan etmekte haklısınız.ben olsam kendime yeni bir yol çizerim.yoksa ömür boyu onlara köle olmuş olcaksınız.bu kadarıda olmazzz.

bende anlamadım eşin abileriyle ortak mı yosa onların yanında çalışan bir eleman mı
eğer ortaksa onlar lüks içindeyken siz neden bu durumdasınız yok eğer onların yanında bir elemansa bu kadar banka borcu kredi borcuna siz neden giriyorsunuz
cidden çok karışık bir durum Allah yardımcın olsun canım

bazı erkekler zayıf oluyor. özellikle ailelerine karşı. bir türlü hayır diyemezler. kendi isteklerini ve ihtiyaçlarını ortaya koyamazlar.
nedeni önemli değil. önemli olan sonucu.
senin ki de böyle. iyi biri belli ama güçsüz.
kendine ve tabiki sana zarar veriyor
bu durumda ondan bişey bekleme çünkü asla değişmez.. değişemez.
ailenin borçları yüzünden gerekirse hapse bile girer yatar. çıkınca da kucaklaşır hasret giderir onlarla.

demek ki, iş sana düşüyor bundan sonra. hayatınızın kontrolünü sen eline almak noktasına gelmişsin.
on sene dile kolay.. artık yeter demelisin.
yapına uygun olmasa da cıngar çıkartman gerekiyor. kim ne derse desin.
kıyameti kopar.
abilerine yengelerine olabiliğin en pis halinle içindekileri bağıra çağıra dök.
bundan sonra hakkımızı istiyorum! de. siz beni salak mı sanıyorsunuz. yeter bunca sene sustuğum fala söyle herşeyi.
kapıları çarp bişeyleri kır dök.
şaşırt ve korkut.
neden korsunlar diyebilirsin.
delirdiğinden korksunlar canım.
sen de git eşinle işe. müfettiş gibi dur başlarında.
kasadan payınızı al at çantana.
taviz de verme. yumuşama. hep azarlar gibi konuş.

valla ne kadar yapabilirsin bilmem ama benim içimden bu geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…