evliliğim beni çok yıprattı...

river2000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
56
0
36
İstanbul
aslında daha önce yazmıştım ama sanki çok deşifre olduğumu düşünüp sağolsun form yöneticilerindede rica edip konuyu sildirmiştim ....ama artık dayanamıyorum yazmam lazım yoksa boğuluyorum bi evladım olmasa bir dk dahi dayanmam herşeyi bırakır giderim...

derdime gelince eşim abilerinin yanında işe başlamış üniv. bitirince abileri ve görümcelerim el yanında çalışma gel dediler o da başladı keşke başlamasaydı...belki bir yerden bi kısmeti çıkardı...nasıl anlatayım kafam o kadar karışıkki inanın şu an titriyorum ellerim zor yazıyo...abilerinin durumu çok iyi altlarında cipleri eşlerinin arabaları triplesk havuzlu sitede oturuyorlar gözüm yok Allah daha çok versin...bunu söyledim önce onların durumunu bilinki bizi daha iyi anlatabileyim...bizse tam tersi ne alsak ne harcasak gözlerine batıyor eşim işyerinde muhasebe işlerinin tamamına bakıyor bunu dışında çaycı, bulaşıkcı,sekreter ,banka ssk vergi dairelerinde dolaşan ofisboy her işe bakıyor buna rağmen yaranamadık sürekli ne iş yapıyorsun gibi laflarını sürekli yiyor az kendini savunsa hemen bağırmalar hatta işten bile kovdukları oldu...

bir insan kardeşinden ve onun ailesinden bukadar nefret edermi size yemin ederim ediyolar yiğenlerinden bile ...üç kuruş maaş vermiyolar ininın çocukları kadar para harcamıyoruz bizim elimizde nakit para olmaz doğru düzgün hep kredi kartından yeriz onunda tamamını yatırdıklarını hiç görmedim...eşimin kredi kartlarını işyerine vergi dairesi tel gibi borclara kullanmış kartlarda yatmaya yatmaya biz patladık kredi çektik çocuğumun maşallahına kadar neyim var neyim yok sattım borçları kapattık az önce gördümki yine 30 bine yakın borç olmuş artık satacak birşeyde yok geçen eşimin kartından 15000 lira kredi çekti birde vergi ssk vb. işyeri harcamaları eklenince eee elimize parada geçmiyo çocuğun okulu masrafları var eşimde arada nakit avans çekip bana vermiş az önce yakaladım msn iniden ekstereleri dünya başıma yıkıldı bir kez daha ağlamaktan canım çıktı evimizi sattık şehrin çok dışındaydı bi ev bakarız yakınlardan diye elimizden ev parasınıda aldılar işyeri batacak yoksa diye napıcaz biz ...şimdi sakın para için böyle düşündüğümü sanmayın ama onlar bukadar rahatken biz bukadar sıkıntıda olduğumuz için dayanamaıyorum artık zararda hep ortağız ama kara gelince

vermesin diceksiniz bende öyle diyorum ama olmuyor bu sefer daha kötü oluyor herşey ee bukadar borçla nerde işe girer yaş 43 olmuş kim kaç para verir ben çalışsam asgari ücret çocuğa bakacak kimsem yok birini tutsam ona para verilecek şöyle 3 e felan gitse evde tek başına bırakıp çalışırım ama daha küçük tek başına kalamaz...

bu arada eşim çok iyi bi insan çevresi tarafından çok sevilir bi abileri nefret eder o kadar onunda sebebi para maalesef ama inananın bazen gözüm eşimi dahi görmüyor ...yoruldum çok yıprandım biliyorum bu düzen değişmicek siz sadece Allah yardım etsin die dua etseniz yeter....

sorun benmişim meger on sene sonra ögrendim eşim ve ben kaçarak evlendik beni hiç istememişler ama susmuşlar beklemişler belki giderim diye görümcem haykırdı bugün yeter artık dedi ne suçum var dedim neye konuştum şimdiye kadar ....danışmamışız meger herşey planlıymış nekadar aptalım ben .............

Son düzenleme:
insanın kendi kardeşi bile olsa aynı iş yerinde çalışmak çok zor.
küçük olduğu için onu önemsemezler ezmeye kalakrlar.
yaptığı herşey batar.
içtiği bir bardak su bile batar.
eşinin bir an önce kendini kurtarması lazım.
başka bir yerde çalışacak başka yolu yok.
yoksa ömür boyu çekersiniz bişey sahibi olamazsınız.
eşin muhasebe biliyorsa iş bulur diye düşünüyorum.
erkeklerin bahnesi hep aynı.
bu yaşta kim iş verir!
gerekirse çaycılık yapacak simir satacak evine bakacak.
başka yolu yok bunun.
peki sen evde elişi takı filan yapsan olmaz mı?
yada bir cafeye kek börek gibi şeyler yapıp versen ufakta olsa bir gelirin olur.
damlaya damlaya derler.
rabbim yardımcın olsun.
seni yıpratan evililiğin değil eşinin abileri olmuş.

Kendini bu kadar cok strese sokma canim.. Para sıkıntısı olmayan yok. Herkes borc harc icinde malesef.. Zamanla duzelir bence hersey. Yavrun biraz daha buyusun sen de calisirsin.. Esin kac senedir abisiyle calisiyo? Bence yavas yavas baska bi is baksin. Gerci kolay degil biliyorum is bulmak da ama bu sekilde daha cok yipranacaksiniz yazik.

Gercekten insan kardesine boyle yapar mi ama ya.. Biraz ayip ediyorlarmis. Sen sabirli sakin olmaya calis.. Sorunu olmayan insan yok. Sukretmeye calis, sagliginiza bisey olmasin. Para calisilir kazanilir. Ayarlanir. Bak yavrun varmis, annesini guler yuzuyle gorsun.. :)

doğru söylüyorsun abileri yıprattı ama eşimin payıda çok en başta izin vermeyecekti yapılanlara hiç borç yokken ayrıl dedim ayrılmadı o dönemlerde bende çalışıyordum geçiniridk gerçi iş başvurularındanda bir cevap alamamıştı bir insana hiçmi biryerden kabul gelmez aramamışlardı bile şimdi gitsin çaycılık yapsın üç kuruşa geçinirim ben ama okdar borç 30 bin nasıl ödenecek o yüzden burda kalmaktan başka çaresi yok hiç olmazsa arada yatırıyorlar üç beş yaptıklarını hazmedemiyorum ama sürekli merhamet diliyorum Rabbimden...

para araya girdimi kardes kardesi bile düsman biliyor malesef.
yaptiklari cok büyük haksizlik.
size zarardan baska hic bisi getirmiyorlar.
esin bencede onlarin yanindan ayrilmali ne olursa olsun baska bi is bulmali.
rabbim yardimciniz olsun.
esiniz icinde zor bi durum abileri tarafindan böyle bi muamele görmek. bence ona kizmayin yukardaki arkadasin dedigi gibi evlilik degil abileri yipratmis sizi.

Kendini bu kadar cok strese sokma canim.. Para sıkıntısı olmayan yok. Herkes borc harc icinde malesef.. Zamanla duzelir bence hersey. Yavrun biraz daha buyusun sen de calisirsin.. Esin kac senedir abisiyle calisiyo? Bence yavas yavas baska bi is baksin. Gerci kolay degil biliyorum is bulmak da ama bu sekilde daha cok yipranacaksiniz yazik.

Gercekten insan kardesine boyle yapar mi ama ya.. Biraz ayip ediyorlarmis. Sen sabirli sakin olmaya calis.. Sorunu olmayan insan yok. Sukretmeye calis, sagliginiza bisey olmasin. Para calisilir kazanilir. Ayarlanir. Bak yavrun varmis, annesini guler yuzuyle gorsun.. :)

size yemin ederim çok zor hep sabrediyorum eski benden eser kalmadı o kendini kimseye ezdirmeyen ben şimdi herşeye susuyorum...

para araya girdimi kardes kardesi bile düsman biliyor malesef.
yaptiklari cok büyük haksizlik.
size zarardan baska hic bisi getirmiyorlar.
esin bencede onlarin yanindan ayrilmali ne olursa olsun baska bi is bulmali.
rabbim yardimciniz olsun.
esiniz icinde zor bi durum abileri tarafindan böyle bi muamele görmek. bence ona kizmayin yukardaki arkadasin dedigi gibi evlilik degil abileri yipratmis sizi.

maalesef ama benimde kardeşim var canını istesem çekinmez hemen verir çocuğum bişiden geri kalmasın die herşeyi yapar ona her istediğini almaya çalışır kızarım yapma alma derim sen karışma o benim canım der sonra dönüyorum amcalarına bakıyorum olmasa umursamazlar herhalde yemin ediyorum hani lükste gözüm yok herşeye ortak olayım zaten hiç demiyorum ama zarara ortak olmayalım orda çalışan bir sürü elaman var bizde onlar gibi olalım çokmu şey istiyorum...

anlatamadığım korktuğum bir sürü şey var korktuğum derken anlattıkça anlatırsam kim oldukları meydana çıkar bide taıyan biri olursa diye çünki ben hiçbir abinin kardeşine böyle davranacağına inanmıyorum ...............bi nefes alabilsem...

Son düzenleme:
maalesef ama benimde kardeşim var canını istesem çekinmez hemen verir çocuğum bişiden geri kalmasın die herşeyi yapar ona her istediğini almaya çalışır kızarım yapma alma derim sen karışma o benim canım der sonra dönüyorum amcalarına bakıyorum olmasa umursamazlar herhalde yemin ediyorum hani lükste gözüm yok herşeye ortak olayım zaten hiç demiyorum ama zarara ortak olmayalım orda çalışan bir sürü elaman var bizde onlar gibi olalım çokmu şey istiyorum...

anlatamadığım korktuğum bir sürü şey var korktuğum derken anlattıkça anlatırsam kim oldukları meydana çıkar diye bi nefes alabilsem...

hakkin olani istiyorsun ama :50:
hersey esinde bitiyor.o nediyor bu konular hakkinda peki.
kafani cok takma sagligindan olursun allah korusun.

hakkin olani istiyorsun ama :50:
hersey esinde bitiyor.o nediyor bu konular hakkinda peki.
kafani cok takma sagligindan olursun allah korusun.

eşim susuyo ben üzülmeyeyim diye halledilir yatıracak abimler napıyım ben diyo hakkını bile savunamıyo söyle diyorum nereye giderse ilk evi sattığımızda dedim kapat borçları annenlerin yanına taşınalım (ki yapamazdım kayınvalidemle ama razı oldum) elbet bi iş buluruz sanada bende çalışırım dinlemedi beni o bunları hak ediyor beni hiç dinlemediği için ama çocuğumla ben hak etmiyoruz bi ara boşanmayı düşündüm ama çocuğumu görseniz sabaha kadar yatamadı maalesef tartışma onun önünde oldu anne nolur diye yalvardı durdu eşimde çok üzüldü kıyamadım her ikisine de ayrılamadım sonuç ne oldu evin parası elimizden gitti üstünede 30 bin borç

kusura bakmayın hep 30 bin diyorum ama bugün öğrendim şoku üzerimden atamadım hala

Son düzenleme:
borçlarını bitene kadar mecbur demişsin ama borç bitmez üstüne yensini eklerler.
eşin işten ayrılsa borçları ödemeseler daha zor.
canım bol bol dua oku. borçlu olanlar için sıkıntıda olanlar için dualar var.
elinden gelen en güzel şey bu olur.

eşim susuyo ben üzülmeyeyim diye halledilir yatıracak abimler napıyım ben diyo hakkını bile savunamıyo söyle diyorum nereye giderse ilk evi sattığımızda dedim kapat borçları annenlerin yanına taşınalım (ki yapamazdım kayınvalidemle ama razı oldum) elbet bi iş buluruz sanada bende çalışırım dinlemedi beni o bunları hak ediyor beni hiç dinlemediği için ama çocuğumla ben hak etmiyoruz bi ara boşanmayı düşündüm ama çocuğumu görseniz sabaha kadar yatamadı maalesef tartışma onun önünde oldu anne nolur diye yalvardı durdu eşimde çok üzüldü kıyamadım her ikisine de ayrılamadım sonuç ne oldu evin parası elimizden gitti üstünede 30 bin borç

kusura bakmayın hep 30 bin diyorum ama bugün öğrendim şoku üzerimden atamadım hala

ortak is bi yere kadar yapiliyor ki sizinki ortak bile degil yani.
yazik degilmi cocuguna lütfen onun yaninda tartisip cocugunuzunda psikolojisini etkilemeyin.
esinizin dedigi gibi belki parayi yatirirlar üzmeyin kendinizi...bosu bosuna evdende olmussunuz.
allah yardimciniz olsun.

borçlarını bitene kadar mecbur demişsin ama borç bitmez üstüne yensini eklerler.
eşin işten ayrılsa borçları ödemeseler daha zor.
canım bol bol dua oku. borçlu olanlar için sıkıntıda olanlar için dualar var.
elinden gelen en güzel şey bu olur.

üstüne yenilerinin ekleneceği kesin ama çıksa o kadar borç e satacak birşeyde kalmadı dua etmezmiyim her dk aklımda dilimde Rabbime sığınıyorum bizimde sınavımız buymuş diyorum çok şükür sağlığımız yerinde diyorum ama olmuyor saonra yaşadıklarım aklıma geliyor daha ne kadar yaşarım bilmiyorum ama geleceğimiz aklıma geliyor o zaman dayanamıyorum Allahım bir kerede sen onları bizim elimize muhtaç et ve bu sefer yaptıklarımızın farkına varsınlar diye yalvarıyorum...

ortak is bi yere kadar yapiliyor ki sizinki ortak bile degil yani.
yazik degilmi cocuguna lütfen onun yaninda tartisip cocugunuzunda psikolojisini etkilemeyin.
esinizin dedigi gibi belki parayi yatirirlar üzmeyin kendinizi...bosu bosuna evdende olmussunuz.
allah yardimciniz olsun.

evi mecbur satmıştık aslında hem çok uzaktı hemde heryeri akıtıyordu hem kanalizasyon hem yağmur çatıdan su iniyordu tepemize sürekli tuvaletler taşıyodu ben astım hastasıyım o pislikte yaşayamadım nefes almakta zorlanır hale gelmiştim hiç aklımıza gelmedi o kadarıda olmaz demiştik ama kavga ettiler bağırdılar batıyoruz dediler eşim akıllısıda vermiş parayı sadece omu benim çalıştığım işyeri elaman çıkartmaya başladı benide çıkardı tazminat aldım o tazminatta abilerine gitti işçi maaşarı verilemeiş benim parayla avans verdiler herkese eminim aklınızdan bu kadarda saflık olmaz diyenleriniz vardır oluyo işte benim kocam

Son düzenleme:
işin içine para girdimi kardeş kardeşi tanımaz işte...
çok üzüldüm durumuna...
bütün kalbimle diliyorum ki allah sana yardım etsin sabır versin....
yazıklar olsun o abilerede....
allah büyük kardeşim sen sağlam dur......

evi mecbur satmıştık aslında hem çok uzaktı hemde heryeri akıtıyordu hem kanalizasyon hem yağmur çatıdan su iniyordu tepemize sürekli tuvaletler taşıyodu ben astım hastasıyım o pislikte yaşayamadım nefes almakta zorlanır hale gelmiştim hiç aklımıza gelmedi o kadarıda olmaz demiştik ama kavga ettiler bağırdılar batıyoruz dediler eşim akıllısıda vermiş parayı

esin o zaman onlarla calismiyormuydu muhasebeden görmüyormuydu batip batmadiklarini:27:

esin o zaman onlarla calismiyormuydu muhasebeden görmüyormuydu batip batmadiklarini:27:

yok Allah aşkına ne batması maksat parayı alabilmek tamam şirket hesaplarında para kalmamış ama abilerinin ayrı hesapları var orda ne var ne yok bilmez eşlerine sorsanız her seferinde ay 1 tane bileziğim vardı onu sattık derdelr o 1 bilezik hiç bitmez ...

hepinize teker teker teşekkür ederim derdimi dinlediniz sabah o kadar kötüydümki tansiyonum 2 ye düştü kafamı kaldıramadım sonra yazıcam dedim elbet beni dinleyen biri çıkar cevap verir bir söz bir dua öle çok ihtiyacım varki çok sağolun bazen en yakının düşmanın olabiliyo bazende hiç tanımadıkların derdini çekiyo çok çok sağolun benim için ailem için dua edin lütfennn....

Son düzenleme:
yok Allah aşkına ne batması maksat parayı alabilmek tamam şirket hesaplarında para kalmamış ama abilerinin ayrı hesapları var orda ne var ne yok bilmez eşlerine sorsanız her seferinde ay 1 tane bileziğim vardı onu sattık derdelr o 1 bilezik hiç bitmez ...

anladim canim maksatlarini.
o para onlara hayir getirmez.
varlik icinde yasarken etrafa yok yok yok diye diye allah o var olanida ellerinden alir görürler o zaman.
rabbim yardimcin olsun canim insallah en kisa zamanda feraha kavusursunuz.

anladim canim maksatlarini.
o para onlara hayir getirmez.
varlik icinde yasarken etrafa yok yok yok diye diye allah o var olanida ellerinden alir görürler o zaman.
rabbim yardimcin olsun canim insallah en kisa zamanda feraha kavusursunuz.

inşallah canım sağol...inanırmısın hiç batsınlar istemiyorum o zaman benim safım bi iş bulamazsa naparız diye çok korkuyorum sonuçta onların mal varlıkları var kurtarırlar kendilerini bi şekilde ...ben bi mucize bekliyorum aslında eşime bir iş şu borçlarımızı kapatabileceğimiz istediğim gibi bir ev alıp rahat rahat geçinebileceğim o arada onlarında bana yaptıklarını ödetemesemde soktukları her lafın karşılığını verebileceğim kendimi çocuğumu hatta kocamı bile ezdirmeyeceğim çocuğum kendi başına kalabilecek zamana gelince benimde çalışıp mutlu mesut bir hayat diliyorum hayat çok zor buda bi mucize ama istiyorum RAbbimden napayım...

Back