Evliliği ne ayakta tutar?

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
203
103
Hanımlar veya kızlar sizce evliliği ayakta tutan nedir? Mutlu sağlıklı evlilik için ne yapılmalı nasıl olunmalı? Eşinizi mutlu etmek için neler yapıyorsunuz? Eşiniz evdeyken sizler nasılsınız vs vs kısacası evlilikle ilgili her şey... ve birde negatif konular sizce evliliği bitiren nedir veya bir erkek evde neden sıkılıp sürekli kaçar onu nasıl eve bağlatılır (genel olarak evde durmasını sağlarız) vs vs

Çok bunaltmayacaksın, sıkmayacaksın, yerine göre gidip eğlencek, evde sürekli tutmaya çabalarsan evde kaçmaya bahane arar. Beraber vakit geçirecek şeyler yapın. Eşinizin de sevdiği.

Saygı, sevgi, baglılık, sorumluluk bilinci, anlayış, sabır, fevri davranmamak ve ilgi bence ayakta tutan şeyler bunlar birbirinizi anlıyor olmanız gerek sorunları karşılıklı sakince konuşup çözmeli büyümesine izin vermemelisiniz herkes sorumluluğunu bilip yerine getirmeli sürekli karşı taraftan beklenti içinde olunmamalı, sevgiyi hissettirmeli ama bunu yaparken sıkmamalı, erkegi ne çok sıkacaksın ne çok serbest bırakacaksın ortasını bulursan sorun yok,sadece kendi İstedigine degil karşındaki insanın durumuna da bakmalısın ve biraz da ona uyum saglarsan sorun olmaz örnek olarak eşimden ilk başlarda sürekli ilgi isterdim benimle bazı aktiviteler yapsın boş boş oturmayalım derdim ama yorgun oldugundan yanaşmazdı şimdi birazda onun İstedigine göre hareket ediyorum örnek film izlemeyi falan çok sever yanına uzanırım beraber izleriz el ele tutuşur sarılırız o da bu huzurdan gayet Memnundur benimle de ilgilenir güzel şeyler söyler saçlarımla oynar sarılır öper,bakımlı olmakta fayda var güzel giyimli kadını her erkek sever,cinsellik önemli birbirinizin ne istedigini rahatça konuşup buna göre hareket ederseniz daha saglam baglarınız olur, büyük sorunlarınız olursa bile çok uzatmadan çözün araya sogukluk girmesin eşine kızdığında cinsellik silah olarak kullanılmamalı kesinlikle yanlış bir davranış oturup konuşun çözün fakat konuşurken sakin ve sözleri seçerek kullan ki yanlış bişey söyleyip birbirinizi kırmayın. Erkegi sürekli evde isteme ara sıra arkadaşları ile çıkıp gezsin nasıl ki senin buna hakkın var onunda hakkı, eşim dışarı çıkmak isterse saatini bana söyler inan dışarıda oldugunda o saat gelipte evde olana kadar hiç arayıp rahatsız etmem doyasıya vakit geçirir arkadaşları ile gecikirse ararım aşkım gelmiyomusun derim eşime gitme deseydim sürekli sıksaydım onu evde durmak istemezdi şimdi haftada bir bazen daha uzun süre kolay kolay çıkmaz dışarı çıktığında da döndüğünde bana yaklaşımı daha iyidir çünkü kafası boşalmış oluyor mutlu oluyor beni de mutlu ediyor her ilişkide sorun var bizde de oluyor ama aşıyoruz mutlu bir evliligimiz var umarım seninde öyle olur

Bence güven ve saygı olmadan olmaz. Özellikle saygı. Birbirimizin istediklerini önemseriz baskın bir karakter yok ilişkimizde. Dışarı arada çıkar onda da kısıtlamadim zaten izin almak gibi birşey imiz yok sadece haber ediyoruz birbirimize. Insanin birde yalnız kalması gerektiğini düşünüyorum o bazen çıkıyor dışarı ben evde kendime zaman ayiriyorum yada o isteyken bazen ben arkadaşlarımla buluşuyorum o evde kalıyor. Ama aynı zamanda birbirimize vakitte ayırıyoruz sevgimizi hissettiriyoruz

Yorumlarda saygı sevgi den bahsedilmiş sonuna kadar katılıyorum mutlu evliliğin temelleri bunlara dayanır. Ben farklı bir açıdan anlatmak istiyorum sabah 8 de kalkar herifin üniformasını ütülerim. Sıcak çayını hazır eder işe gönderirim. Öglen yemegi hazır olur. Akşam gelir yemegi hazır olur çayı hazır olur. Herşey hazır olunca herif keyifli mutlu zırt pırt dışarı gitmek istemez istersede kesinlikle arar gideyim mi sence diye sorar öyle de danışır sag olsun. Bir şey olsa danışır sorar bensiz asla harcama yapmaz. İkimizde kıskancız huylarımızı bilir ona göre hareket ederiz. İkimizinde özel alanları ve zamanı vardır zırt pırt yapışuk ikiz gibi gezmeyiz evde veyahut dışarda. Aynı anda uyur aynı anda uyanırız . kavga etsek barıştmak için kendimizce yöntemlerimiz vardır. ikimizde trip yaparız yaparken egleniriz. Cinsellik de mutlu evlilikteki en önemli noktalardan biri es geçmemek lazım tabi dip not. Çalışmıyorum henüz çoçugumuz da yok olur inş

Sanırım bizim toplumumuz evliliklerin sürekliliğini hep kadınların üzerinden kurmuş. Oysa öyle zor ki evli bir kadın ve anne olmak toplumda. Kadınlar artık çalışmak, eve destek olmak zorunda. İşten gelince yemek, bulaşık, temizlik, çocuklarla ilgilenmek, çocukların dersleri ve eğitimini üstlenmek, bakımlı ve güzel olmak, kilo almamak, işveli cilveli olmak, kocasını eve bağlamak, asla ve asla dırdır etmemek, hafta sonları temizlik, alışveriş, çocukları kurslara götürmek ve bütün bu yorgunluklar karşısında ise eşinden azıcık tebessüm ve ilgi beklentisi konusunda dır dır etmemek zorundadır. Buna karşın kocalarla ise sadece çalışıp eve para getirmek rolü verilmiş, klişe olarak içkisi, kumarı yoksa ideal koca rolü biçilmiştir.Büyüklerimize göre erkeğin çirkini güzeli olmaz. Onlar bakımlı olmak zorunda değil. Onlar aldatsalar da bu kadının suçudur. Kocasını evine bağlayamamıştır. Dırdır etmiştir. Erkeğin elinin kirlidir. Kadın dayak yemişse haketmiştir. Kadın kocasının ailesine şartlar ne olursa olsun hürmet etmek için yaratılmıştır. Onlar her türlü saygısızlığına, çirkefliğine rağmen sürekli gidip gelmek, saygıda kusur etmemek zorundadır. Tüm bunları yapmanıza rağmen, isterse dünyanın en güzeli olun bir evlilik adamı ile evlenmemişseniz kocanızla ya da onun ailesine yaranamazsın. Bir evlilikte ne yaparsanız yapın, kocanız sizi mutlu etmek istemediği sürece mutsuz olursunuz. Eğer mutsuzsanız kocanızın mutlu etmek istediği kadın siz değilsinizdir. İstediğiniz kadar aşk evliliği yapsanız, istediğiniz kadar uzun süre flört etseniz de sonuç değişmez. 13 yıllık evlilikte tek gözlemi bu.

Merak ettiğim bir konu var, acaba erkekler de evlilik nasıl yürütülür nelere dikkat edilir konuşuyorlar mı. Biz kadınların görevi midir dağılan ilişkileri toplamak her an tetikte olmak.
Erkeklerde olay bizim gibi değil.Onlar at gözlüğü takmış durumda esimin ağzından da duyduğum sey hepimizin ayni olduğu ve bizim etiketimiz kadin milleti degil abi

Merak ettiğim bir konu var, acaba erkekler de evlilik nasıl yürütülür nelere dikkat edilir konuşuyorlar mı. Biz kadınların görevi midir dağılan ilişkileri toplamak her an tetikte olmak.
Çok sınırlı sayıda erkeğin evliliği yürütmek için çaba harcadığını, empati yaptığını düşünüyorum. Eğer bu azınlık guruba dahil olan biri ile evliyseniz şanslısınızdır. Eğer böyle bir kocanız yoksa, ağzınız ile kuş tutsanız, saçınızı süpürge de etseniz, güzelliğiniz atomu da parçalasanız mutsuz bir kadın olmaya mahkumsunuzdur.

aaayy tam benlik konuuuuu :)
*Evliliği ayakta tutan saygııı, hoşgörü , sevgiiii özelliklee, bazı sözlerii görmezden gelmek , kin tutmamak, gece ytaga problem taşımamak, sabah uyandıgında dün ki sorunları unutmuş olmak... ( iki tarafın yapması gereken şeyler. Ama bazı erkekler eşin davranışlarına göre kendine yol çiziyo oyuzden once kadın yapıp örnek olması bazı ilişkilerde anahtar davranış olabilir))

*Sürekli aile kıyaslamasaı yapmamak , eşin ailesini dikenlememek , problemlerı ailelere yansıtmamak, kv ile bı problem varsa onu kv ile tatlı bi şekilde saygısızlık yapmadan konuşmak.

*Biraz aileye girmiş olmanın verdiği düşünceyle onları düşman gibi gormemek ( evlenırken önyargıylaa yaklasmak iyi olacak ilişkileri bile bozuyor )
* pozitif oll senin mutlulugunu gülüşlerini görsün sana kötu olan utansın . sen iyi ol kötu yü Allah görür elbet..

Evliliği bitiren şeyleri saymama gerek yok çünkü o çok kolayy herkesin bildiği şeylerr. Zor olan türlü engellere skntılara ragmen evliliği yürütebilmek.. Yontulmaya musait olmak iki taraf için de önemlii. Kadın her durumda haklı olmayabiliyor, sadece nerede susması nerede konusması gerektigini bilmeliii , erkekte öylee .

Eşi mutlu etmek için eşi iyi tanımak ve istediği şeyleri kendine uygun bulup yapabilmek önemli. Aynı şekilde adam da kadını mutlu edebilmeyi bilmeliii hep kadın olmuyor.. eğer çiftlerin birbirini mutlu edememe sorunları var sa bunları mutlaka uygun zamanlar karşılıklı oturup güzelce konusmalı ..
Ha bu gnümüz şartlarında her evin uyguladıgı seyler olmuyor. Hırslarımıza tabularımıza ınadımıza yenik düşüyoruz kimi zamann.
Bazen de yapılack ufacık iyi bi şey karsı taraftan iyi şeyler gelme ihtimalını dogurması gibi bi gerçekklik var . bunu unutuyoruz kimi zaman.

offf çok uzun olduu

çok güzel !!

Valla benim farklı bi bakış açım var evet karşılıklı saygı biribirine verilen değer ve bunun gibi manevi şeyler çok çok önemli saygı olmazsa olmaz zaten ama sadece bunlar yetmez mesela benim eşim çok soğuktur cinsel olarakta daha 1 yıllık evliyiz çocuğumuz yok normal olarak bi derdimiz bi sıkıntımız da yok çok şükür ama işten gelince yani normaldede öyle yapı gereği soğuk bi insan ama ben istiyorum ki beni sevsin saçlarımı okşasın ne bilim biraz şefkat istiyorum sanırım cinsel olarakta cok yoğun bi cinselliği yok 10 güne bir genelde birlikte oluyoruz yada 2 haftayı bile buluyor ama onun dışında gercekten cok saygılı efendi bi insan bense bşraz fazla romantizm istiyorum sanırım yani hep böyle ilgi alaka tutku istiyorum ama eşim hiç oralı olmuyor maalesef gelir sarılır falan ama devamı olmaz gelip beni öpmez bile benimde içimde kalan bi eksiklik bu bi şekilde bunu öyle kabul ettim ilk başlarda çok tartıştık konuyla ilgili ama bi iki gün ilgili davranıp üçüncü günü tekrar aynı oluyor ben ilgileniyorum ama o çok bana cinsel olarak ve sevgi ilgi gösterme konusunda eksik kaldıgı için benim içimdende çok ilgi göstermek gelmiyor açıkcası yani bazen nasıl davranıcagımı şaşırıyorum ben istekli oluyorum sevilmek dokunulmak istiyorum kadınsal içgüdülerimle o çok oralı olmuyor bunu anlayınca bende geri adım atıyorum sadece o istediğinde birlikte olabiliyoruz ben istediğimde onun çok oralı oldugunu düşünmüyorum istemez diye düşünüyorum yani yanlış mı yapıyorım bilmiyorum aynaya bakıyorum çirkin bi kadın değilim evde çok paspal gezmiyorum yani ne istediğini anlayamıyorum gercekten normalde bi erkek haftada 3 kere birlikte olmak ister ama bu hiç oralı değil bende bi kadın olarak arzulanmak istiyorum doğal olarak yani gerçekten her evlilikte bir sorun oluyor az da olsa küçükte olsa sanırım zamanında çok dizi izlediğimiz için bunlar ordaki erkekler gibi romantik eşler arıyoruz

Sanırım yeni nesil eşleri sanki çok sıkı yor gibi
Öyle sürekli dip dibi insanı bunaltır gibi özgürlük alanlarınuz mutlaka olması gerekir
Yok Sıkın sıkın boşverin, ben sıkmadım da ne oldu...

Bende aynıyım biliyor musun... 7 temmuzda bir yıllık olucaz ve eşim sürpriz yapmış bile banada söyledi hazırlıklı ol evlilik teklifindeki gibi olmasın vs diye aslına baktığımız zaman eşim romantiktir özel günlerde güzel jest yapar ama günlük hayatımıza bakıyorum gün içinde hiç öpmez hiç sarılmaz saçımı okşamaz ne bilim ruhumu okşayacak sözler söylemez işe gönderirim giderken öperim o hiç öpmez bende herhalde istemiyor öpmemi diye düşünüp öpmem ara sıra öper sabahları kaldırırken aynı şekilde öperek uyandırırım ama onda o tip şeyler yok sadece yatarken sarılır ve sabah onu uyandırmaya çalıştığım zamanlar kalkmak istemezse kendisine çeker sarılır ayılana kadar sadece bu ama sabahları vs genel olarak ilgisi yok. Bu konuları hiç açmadım ne zaman ciddi konular açsam ne diyeceğimi unutuyorum alakasız şeyler söyleyip önemli olanları söylemiyorum cinsel hayatımızda aynı çok sıklıkla olmaz o belki benden kaynaklıdır bilmiyorum eşim önsevişme pek yapmaz veya o da acemi bu konularda bende bundan dolayı isteksiz oluyorum belkide o yüzden öyle.. evdeyken mesela doğru düzgün dialogumuz olmaz konuşmaz kendisi kavga ettiğimiz zamanda en az üç gün suratıma bakmaz. Bugün sinek ilacı yüzünden kavga ettik konuşmuyor bi ara mesajlaştık yazma vs dedi bende neden gitmek istemeğimi izah ederken aradı ve ilk kez küfür saydırdı. Evlilik yıldönümünü yatta yapacakmış bende akşam üzeri düşündüm çok mükemmel bir ilişkimiz yokken sadece en özel günde öyle yapılması ne kadar saçma diye... aslında çok ama çok iyi biridir beni hiçbir konuda kısıtlamaz (giyim hariç) istediğim yere gitmeme istediğim saatte dönememe izin verir eder çok iyi biri ama ilgisiz biraz belkide aile yapısından kaynaklanıyordur alıştım ben

Ayy aynısı özel günlerde çok romantiktir yıldönümü doğumgünlerini atlamaz sabah yataktaki hareketleri falan aynısı benden önce çok ilşkisi olmamış cinsel olarakta yani çok efendi saygılıdır bana cevresine alıngandır ama çok uzatmaz genelde ben uzatırım ama bazen küs olduğumuzda 2 3 gün sürer ya ben giderim yada o gelir onun dışında ilgisizliği vardır bende böyle kabul ettim ama yinede içimizde bi eksiklik oluyor bu durum sadece birkikte olmak istediği zaman bana yakınlık gösteriyo onun dışında çok sevmez beni garip işte

Yuvayı dişi kuş yapar diye diye her şeyi yıktılar üzerimize

Dişi kuş hangi birini yapsın tek yaptıkları işe gidip gelmeleri para kazanmaları eve ekmek getirmek onun dışında ev işi yemek çocuk herseyi biz yapıyoruz zaten
"Pöfff akşama kadar evde ne yapıyorsun ki. Ben dışarıda milletin ağız kokusunu çekiyorum. Kolay mı sanıyorsun."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…