Evliliği hiç böyle hayal etmezdim 3.5 haftalık evliyim kocam çok ilgisiz

MellNess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
65
62
37
Öncelikle merhabalar,
Ben 3,5 hafta önce evlendim. Eşimle 4 yıl süren ilişkimiz oldu bunun 1,5 yılı sözlü 1,5 yılı nişanlıydık. Gel gelelim sorunumuza yeni evlenmemize rağmen eşim ayrı odada oturuyor maç izliyor bütün akşam sonrasında oyun oynuyor daha sonra benim yanıma uğruyor oturma odasına sıkılmıyorsun değilmi diyor bana bende yok diyorum ama normal gelmiyor bana bu durum daha yeni evliyiz hiç heyecan yok bizde :KK43: gece 11-12 ye kadar ayrı takılıyoruZ evde sonrasında uykusu geliyor kocamın uyuya kalıyor kalmasada yatağa gidiyoruz bi kere öpüyor arkasını dönüp uyuyor. Yemek yapıyorum yiyoruz biter bitmez tv odasına gidiyor.Ben ne yapim ? Yatak olayımızda hiç iyi değil hep yorgun isteksiz. Kendiliğinden gelmiyor hiç görev gibi görüyor o olayıda. Ben gidyorum öpüyorum sarılıyorum o tv odasındayken.Bi heyecanlındırma hareketi yok bişe yok napcam ben :KK43: . Hiç böyle hayal etmezdim evliliği :KK43: yeni evlilerde normal bir durummu bu arkadaşlar ?

Hayır, normal değil.
Ama sıkılmıyor musun sorusuna yok demeseniz iyi olur. 3.5 haftadan böyle bir rutini senelerce sürdürmek isteyeceğinizi hiç sanmıyorum.
Peki ne yapmam lazım bana yardımcı olurmusunuz çaresiz kaldım bu saatte oturuyorum ama kocam horul horul uyuyor :KK43: farkında bile değil yanından kalktığımdan :KK43:

Peki ne yapmam lazım bana yardımcı olurmusunuz çaresiz kaldım bu saatte oturuyorum ama kocam horul horul uyuyor :KK43: farkında bile değil yanından kalktığımdan :KK43:

Yani 4 senedir tanıyan sizsiniz, konuşuyorsunuzdur evlenince şöyle yaparız böyle yaparız diye. O gün yemek yapmayıp hadi bugün dışarda yiyelim demek bile bir seçenektir sonuçta. Ama içinize attıkça birikir, söyleyin yani canınızın sıkıldığını ve tek başınıza ayrı odalarda oturmak için mi evlendiğinizi.

Konuyla çok ilgisi yok tabi ama tv odası bana çok saçma geliyor zaten.

Erkekler kadınlar kadar detaylı düşünemez.(düşünenler yok mudur, vardır onlar istisna) biz de her şeyi biz söylemeden anlasınlar hissetsinler isteriz ama öyle olmuyor malesef. Beklentilerinizi suçlama cümleleri kurmadan söyleyin eşinize. Sen böyle böyle yapıyorsundan ziyade, ben seni özlüyorum ben de seninle izleyeyim deyin. dizi/film/oyun ne yapıyorsa siz de dahil olun.

Herhangi bir yargıya varmak için erken bence, "normal" veya "anormal" demek için yani.
Düğün zımbırtısının yarattığı yorgunluk ve bıkkınlık dolayısıyla evlilik ertesi rehavetine kapılmış olabilir falan.
Mevzuyu kendisiyle konuş, tek başına sıkıldığını da söyle. Biraz daha zaman geçsin, adapte olma sürecindedir.

İnanırmısınız evlenmeden önce kendisi diyordu böyle olcak şöyle olcak bak neler yapcam ben sana :KK43: ama şimdi bunların hiç birisi yok şuanda yanına gittim bana dedi ki uykunmu kaçtı bende evet dedim ve kendisi uyumaya devam ediyor ben olsam uyanırdım sarılırdım :KK43: gidiyorum oyun oynarken ps futbol oynuyor bende yanına gidip oynamaya çalışıyorum ama konuşma olmayınca gidiyorum içeri. Dizi izleyelim diyorum kendisi maç izlicem sonra diyor sen içerde izle hayatım diyor. Hep ben söylüyorum kendiliğinden hiç bişe olmuyor. Ben söyledikten sonrada kıymeti kalmıyor yatak olayı da dahil :KK43: gerçekten çok canım sıkkın.

Evde 2 tv var sanırım bu çiftlerin iletişimi azaltır zaten. Sonuçta tv tek olsa ortak noktada buluşursunuz ama 2 tane olunca kimse kendi zevkinden ödün vermek istemez. Maç izlerken beraber izleyin, oyunu kaç saat oynayabilir bilmiyorum. Sohbet edeceğiniz konular açabilirsiniz.
Illa erkek adım atacak diye birşey yok. O sizin artık sevgiliniz, nişanlınız değil, erkekler evlenince biraz daha rahat davranıyor, öyle bizim gibi oturupta durum değerlendirmesi de yapmazlar pek. Bi sorununuz varsa açık açık konuşmanız gerekiyor, anlasın, düşünsün diye beklerseniz o iş olmaz.

şimdi gittim yanına uyandı uykunmu kaçtı diye sordu döndü arkasını uyudu elimde telefon var hiç mi uyanmaz ya eşimin uykusu kaçmış elinde telefon napıo demezmi bi koca :KK43: aldım yastığımı diğer odaya geçtim şimdi :KK43: ağlıyorum şu anda

Daha 29 yaşında ama sanki yaşlı adam gibi herşeye üşeniyor :KK43: ben mutlu etmek için yemekler yapıyorum sofra hazırlıyorum yemek yeryemez odaya gidiyor ben maça geçim diyor :KK43: bende diğer odada tv izliyorum nette takılıyorum. Arada gidip bakıyorum sarılıyorum öpüyorum sarılırken bile gözü tvde beraber oturalım diyoruz elinde telefon nette spor yazılarını okuyor facee bakıyor. Hep benmi cilve yapıcam hiç beni heyecanlandırmıyor :KK43: sanki ben erkeğim o bayan

İnanırmısınız evlenmeden önce kendisi diyordu böyle olcak şöyle olcak bak neler yapcam ben sana :KK43: ama şimdi bunların hiç birisi yok şuanda yanına gittim bana dedi ki uykunmu kaçtı bende evet dedim ve kendisi uyumaya devam ediyor ben olsam uyanırdım sarılırdım :KK43: gidiyorum oyun oynarken ps futbol oynuyor bende yanına gidip oynamaya çalışıyorum ama konuşma olmayınca gidiyorum içeri. Dizi izleyelim diyorum kendisi maç izlicem sonra diyor sen içerde izle hayatım diyor. Hep ben söylüyorum kendiliğinden hiç bişe olmuyor. Ben söyledikten sonrada kıymeti kalmıyor yatak olayı da dahil :KK43: gerçekten çok canım sıkkın.
Belki bi an ne oldugunu sasirmistir yeni ev yeni duzen ne kadar sevgilide olsaniz yeni biriyle ayni evi paylasmak. Kendi hayatim olmayacak mi kafasi yasiyordur biraz daha sabret bakalim yoksa ac agzini yum gozunu. Senin amacin ne diye uzattikca sen sogursun

Çekip gidesim var. Ben sevdiğim için ailemden uzak yere gelin gelmeyi kabul ettim. Ailesine sonsuz saygı gösteriyorum eşyalarıma bile annesinin karışmasına izin veriyorum kadınlığımı gösteriyorum hem okuyorum hem ev işlerini kendim hallediyorum. Herşeyine anlayışlıyım tek istediğim kocamın bana olan ilgisini arzusunu heyecanını görmek hissetmek sabah konuşcam bunları. Yani çok içim yandı :KK43: bu gece sabaha kadar bi başıma ağladım kocam beni görmesine rağmen arkasını dönüp horul horul uyudu

Bizim evde tv bile yok. Çok lazım olursa netten bakıyoruz :) iki tv alarak hata etmişsiniz. Ayrıca daha evlendiğinizi algılayamamış bekarken taşadığı gibi yaşamaya çalışıyor. Bunu algılamasına sen yardımcı olucaksın. Oyun tv işine sınırlandırma getirin akşamları. Yarın akşam yürüyüşe çıkın ve bazı kurallar koymak gerektiğinden bahsedin

şimdi gittim yanına uyandı uykunmu kaçtı diye sordu döndü arkasını uyudu elimde telefon var hiç mi uyanmaz ya eşimin uykusu kaçmış elinde telefon napıo demezmi bi koca :KK43: aldım yastığımı diğer odaya geçtim şimdi :KK43: ağlıyorum şu anda

uykunuzun neden kactıgını bilmiyorsa uyumaya devam etmesinde ne gibi bir sakınca var ki?
bunları yazdıgınız saat 4bucuk...
yarın sabah adam işe gitmeyecek mi?

belki siz su icmeye kalktınız sonra bir daha da uykuya dalamadınız, olamaz mı?
onemli birsey olsa zaten uyandırıp soylersiniz diye dusunur.

o size acıkca "sıkılıyor musun" diye sormus, siz de hayır demissiniz.
neden dusuncelerinizi, hissettiklerinizi paylasmıyorsunuz?

konu sahibi alınmayın, genel konusacagım, kk da surekli karsı tarafın arkadas, es, aile vs. muneccim olmasını bekliyoruz.
karsısında hungur hungur aglarsınız da "uzuldun mu" sorusuna suskunlukla "yoo" demeniz uzerine "iyi tamam o zaman" diyip arkasını donup giden biri olur o zaman hicbir seyi anlamayan, ilgisiz insan ilan ederiz.
ancak siz aynen onun yaptıgı gibi hayatınızdan memnunmus gibi davranır, o nasıl tek basına mac izlemekten keyif alıyorsa siz de kendi dizilerinize oyle dalıyor gibi gosterirseniz karsı tarafı suclamanız bence cok anlamsız.

daha evliliginizin cok basındasınız, nasıl bir duzen kurarsanız oyle gider...
yıllarca annesi yemek yapmıs, beyfendi de karnını doyurunca dasına gidip vakit gecirmeye alısmıs.
tum gece annesinin dizilerini izleyecek hali yoktu sonucta.

buna simdiden mudahale edin ki eski alıskanlıklarını devam ettirirken yeni bir alıskanlık edinmis gibi davranmasın, mudahale edin, yolun basındayken kırmak kolaylasır.

Acele etme canim ailesinde gordugu aliskanliklari surduruyor olabilir sendr gec yaninz misir falan patlat biseyler icin izliyormus gibi yap telefonla takil ama aynj odada dur elin kolun hep onun uzerinde olsun biey istermisin diye sor yemek babindaa..zamanla bak nasil oturacak hersey ayni evde yasamak bambaska florte benzemiyor..evlenince hergun sex yapilacak saniyordum bende ya adam yorgun doygun huzur istiyor ilk once beklentisi oymus sonradan anladim zamanla ten uyumumuz falan cekim gucu artiyor yeterki hitap etmeyi ogrenelim birbirimize panik yoookk

canim bidefa ise evdeki elektronik esyalari azaltarak baslamalisin,bilmiyorum yani esin musade eder mi ama benim esimi annesinin evinde gozlemlemistim,adam hipnoz oluyordu tv karsisinda.oyuzden aldirmadim tv filan.
bidefa iki kisilik bi aile icin iki televizyon,tablet ve akilli telefon cok ama cok fazla..ben 5 yillik evliyim,evimizde tv yok,butun gun radyo caliyor odanin birinde,oturdugumuz odaya da koymuyoruz radyoyu cunku ikimizinde kafasi sisiyor.sadece bilgisayar var onu da oglum uyurken kullanabiliyoruz cunku kullanmaya bizden daha hevesli:KK45: esiminde benimde telefonlarimiz akilli degil bildigin tuslu dede telefonu,benim tlfda internet dahi yok.
film izlemek istersek aksam koyuyoruz istedigimiz bitane yetiyor tum aksama.geri kalan zamanda muhabbet ediyoruz yada onun kendi isleri oluyor onlarla ugrasiyor.
nasil alisirsa oyle gider,biran once onlem al..

X