Evliliği hiç böyle hayal etmezdim 3.5 haftalık evliyim kocam çok ilgisiz

Öncelikle merhabalar,
Ben 3,5 hafta önce evlendim. Eşimle 4 yıl süren ilişkimiz oldu bunun 1,5 yılı sözlü 1,5 yılı nişanlıydık. Gel gelelim sorunumuza yeni evlenmemize rağmen eşim ayrı odada oturuyor maç izliyor bütün akşam sonrasında oyun oynuyor daha sonra benim yanıma uğruyor oturma odasına sıkılmıyorsun değilmi diyor bana bende yok diyorum ama normal gelmiyor bana bu durum daha yeni evliyiz hiç heyecan yok bizde :KK43: gece 11-12 ye kadar ayrı takılıyoruZ evde sonrasında uykusu geliyor kocamın uyuya kalıyor kalmasada yatağa gidiyoruz bi kere öpüyor arkasını dönüp uyuyor. Yemek yapıyorum yiyoruz biter bitmez tv odasına gidiyor.Ben ne yapim ? Yatak olayımızda hiç iyi değil hep yorgun isteksiz. Kendiliğinden gelmiyor hiç görev gibi görüyor o olayıda. Ben gidyorum öpüyorum sarılıyorum o tv odasındayken.Bi heyecanlındırma hareketi yok bişe yok napcam ben :KK43: . Hiç böyle hayal etmezdim evliliği :KK43: yeni evlilerde normal bir durummu bu arkadaşlar ?

Hayır hiç hiç normal değil ..
Normalde kocanın senin dibinden ayrılmaması gerekir özellikle ilk aylar ..
Tatil günleri nasılsınız ?

Açıkçası ben görücü usulü evlendim 6 aylık nişanlılık dönemini heyecanlı geçirdik evlendik 2,5 yıl oldu hala heycanımız var ama düzene de oturmuş bir hayatımızda oldu. Hergün birlikte olma gibi bişey ypk zaten. Tv var evde ama bilgisayar internet falan yok almayı da düşünmüyorum. Tv izlerken bile aynı odada olmamıza rağmen eşime gider sarılırım tepki vermezse gıdıklar ilgiyi çekerim üstüme çocuk gibi uğraşırım. Uğraşmazsam o gelir uğraşır benle :))
İlk önce evde ilgi dağıtan aletleri kaldır kullanma bu akşam seni istiyorum de bi gün maç izlemesen bişey kaybetmezsin de. O gün yemekler hazırla güzelce hazırlan ve güzel vakit geçir ki seninle vakit geçirmenin de ne kadar huzur verdiğini bilsin

Edit: kv sana eşyalarına evine karışmasına izin verme! Fikrini al ama düzen senin olsun

Annemlerin evinde 4 tv vardi herkes icin ve 4 laptop. Kimse kimseyle konuşmazdı. Arada sırada sıkılınca ayak ustu sohbet ederdik. Odasında biri ölse diğerlerinin ruhu duymazdı o derece yani.Teknolojik aletleri azaltip ortak paylasimlarda bulunacağınız şeyler yapmaya çalışın. Mesela yürüyüş olabilir, oturup kahve içip o gunun kritiğini yapabilirsiniz. Film alıp beraber izleyebilirsiniz. Dışarda çay icmeye çıksanız iyi gelebilir gibi.

Vallahi ben sevgilimle birlikte yasiyorum biz hic tv izlemiyoruz ... ama benimki de telefonda cok oyun oynuyordu ben hadi sofra kuralim hadi bulasik yapalim ben supururken sen de sil gibisinden alistirdim simdi arada olmasi gerektigi kadar oynuyor. Ben de okuyorum o da calisiyor sizin gibi.

Birlikte de playstation oynariz bowlinge gideriz belki film izleriz jenga oynariz falan. Ama daha cok sohbet edip kitap okuruz... yani elektronik esya bizde de cok 2 laptop 1 netbook 2 akilli telefon 1 tablet var internet var tv var hersey var ama onemli olan bunlarin varligi degil bunlari yoksayabilmek. Bu donemde olmalisiniz...

Benim sansim sevgilim benden once hicbirseyi tatmamisti ailesinin okumaz diye meslek lisesine gonderdigi (hangi mantiktir bunu da hic anlamadim) cocuklardan biriydi. evden ise isten eve bir hayati varmis. Bunlari sevdi birlikte yapiyoruz...

Bu kadar da yazdim ama kisaca ozetliyim evet bence sizde sorun var ve esiniz bekarlik aliskanliklarina devam ediyor. Birlikte degisik hobiler edinmeye calisin kurslara gidin etkinliklere katilin ama o mac olayi bence onda bagimlilik da olmus...

Edit: sizde sorun var derken sizin ev duzeninizde yani esinizle olan iliskinizde bi sorun var ve bunun kaynagi esiniz demek istedim.

nişanlıyken ilgisi nasıldı ?
umduğunu bulamama olabilir, biraz dinlenmek istiyor olabilir, isteksiz erkeklerden olabilir, size karşı yoğun hisleri olmayabilir ne biliyim bir sürü şey.

Sanki görücü usulüyle evlenmiş gibisiniz onca yıl hiç mi birlikte evlenince şöyle yaparız böyle yaparız hayalleri kurmadınjz

Yani 4 senedir tanıyan sizsiniz, konuşuyorsunuzdur evlenince şöyle yaparız böyle yaparız diye. O gün yemek yapmayıp hadi bugün dışarda yiyelim demek bile bir seçenektir sonuçta. Ama içinize attıkça birikir, söyleyin yani canınızın sıkıldığını ve tek başınıza ayrı odalarda oturmak için mi evlendiğinizi.

Konuyla çok ilgisi yok tabi ama tv odası bana çok saçma geliyor zaten.

Tv odasi ne ola ki :KK57::KK57::KK57::KK57:
Sadece tv mi var odada :KK57::KK57::KK57:

2 tv gereksiz.. Onu bire indirin öncelikle. Ve sana sıkıldın mı diye sorduğunda ne hissediyosan onu söyle. Hiç normal değilsiniz ayrı odalarda olmanız çok yanlış başka şeylerle ilgilensenizde aynı odada olun..

erkekler bizler kadar detaycı değiller ve derin düşünmezler.
adam sana sıkılıyor musun dediğinde yoooo demişsin. sana göre o yoooo 'nun altında anlamasını istediğin "evet,hemde çok" ama erkek mantığına göre düz mantık "sıkılmıyor" demek..

o yüzden kendinizi iyi ifade edin. ne istediğinizi net söyleyin.
her akşam dizi ya da maç izlemeyin.
sohbet edin.
tv saati koyun ya da.
daha 4 haftada sizin dipdibe olmanız gerekir.

1.'si evde 2 tane tv var ve çift ayrı takılıyor. Ben olsam o tv'nin birini iptal ederdim. Hatta yanına gider kumandayı elinden alır birlikte izleyeceğiz derdim. Neden ondan bekleyeyim ki? Birlikte yapacağız dediysem olay bitmiştir :-)
2.'si eşiniz size sıkılıp sıkılmadığınızı soruyor sizde yanıt olarak "hayır sıkılmadım" diyorsunuz. Ne bekliyorsunuz adamdan? Açık açık konuşun işte. Sizin bu durumları problem etmediğinizi düşünerek daha rahat davranacaktır. Hatta siz bir gün patlasanız bile o haklı konumuna gelecektir. Ben sana sordum sende sıkılmadığını söyledin diyecektir haklı olarak. Erkekler biz kadınlara nazaran daha düz bakıyorlar olaya. Bizim gibi düşünmesini beklemeyin. :KK66:
3.'sü illa cinsellik yaşamak istiyorsanız neden gece yarısını bekliyorsunuz yahu? Yemekten sonra atlayın üstüne :KK70:

Öncelikle merhabalar,
Ben 3,5 hafta önce evlendim. Eşimle 4 yıl süren ilişkimiz oldu bunun 1,5 yılı sözlü 1,5 yılı nişanlıydık. Gel gelelim sorunumuza yeni evlenmemize rağmen eşim ayrı odada oturuyor maç izliyor bütün akşam sonrasında oyun oynuyor daha sonra benim yanıma uğruyor oturma odasına sıkılmıyorsun değilmi diyor bana bende yok diyorum ama normal gelmiyor bana bu durum daha yeni evliyiz hiç heyecan yok bizde :KK43: gece 11-12 ye kadar ayrı takılıyoruZ evde sonrasında uykusu geliyor kocamın uyuya kalıyor kalmasada yatağa gidiyoruz bi kere öpüyor arkasını dönüp uyuyor. Yemek yapıyorum yiyoruz biter bitmez tv odasına gidiyor.Ben ne yapim ? Yatak olayımızda hiç iyi değil hep yorgun isteksiz. Kendiliğinden gelmiyor hiç görev gibi görüyor o olayıda. Ben gidyorum öpüyorum sarılıyorum o tv odasındayken.Bi heyecanlındırma hareketi yok bişe yok napcam ben :KK43: . Hiç böyle hayal etmezdim evliliği :KK43: yeni evlilerde normal bir durummu bu arkadaşlar ?
bu bize yazdiklarini eksiksiz bir sekilde kocanla konussan..o sana skilmiyorsun degil mi dediginde ne onu ne kendini kandirip yooo diyecegine,evet skiliyorum,evde tekmisim gibi hissettiriyorsun bana deyip,durumdan sikayetini belli etsen belki adamda ceki duzen verir kendine.sen yok skilmiyorum dersen ooohh ne iyi boyle devam diyecek esin.

teknolojik aletler iletişimi gerçekten azaltıyor.ilk olarak 2. tv yi kullanmamakla başlayın.birlikte izleyin yanına uzanıni, sarılın konuşmasanız bile yan yana olmak iyi gelir.herşeyi karşı taraftan beklememek lazım,siz teşvik edin birlikte bişeyler yapmya..köşenize çekilmekle çözülcek bi olay değil çünkü bu

bence işe televizyonları bire indirerek başlamalısın. ikinci olarak da burda hissettiklerini bize söylediğin gibi eşine söylemelisin. diğer arkadaşlarında dediği gibi erkekler hep düz mantık bakıyor yok diyorsan onlar için gerçekten yok demek oluyo. bende ilk evlendiğim zamanlarda eşimin bilgisayar bağımlılığıyla mücadele ettim anlamasını bekledim ama baktım olmuyo ne istiyorsam ne hissediyorsam konuştum çok şükür şimdi durum daha iyi. beraber film izlemeyi teklif edin beraber yemek hazırlamayı teklif edin. ama ne olursa olsun o televizyon 1 tane olsun.

eş seçimi evlilik kararını vermekten daha zordur. Uygun zamanda uygun eşi seçmek önemli oluyor.Olumlu, olumsuz tüm yönlerinizi ve beklentilerini açıkça ifade etmeniz ve göstermeniz önemlidir.Biraz sabırlı olman gerek bu süreçte canım..

Öncelikle merhabalar,
Sıkılmıyorsun di mi diye sorduğunda,yok demeye devam edersen,yalnız takılarak geçirsin evliliğini.Neden iletişim kurmayı tercih etmiyorsun.Neden bunun yanlış olduğunu ve rahatsızlıklarını dile getirmiyorsun.

Nasıl başlarsa öyle gider bence. Kesinlikle eşinize durumdan şikayetçi olduğunuzu söyleyin. Asla ayrı odalarda takılmayın, o maç mı izliyor, gidin oturun karşısına sıkıldığınızı hissettirin. Ayrıca neden sıkılıyor musun dediğinde yok diyorsunuz ki ? Ortada açık bir sorun var, beraber çözeceksiniz.

Canım ,evlilikte iki insanın birbirine her açıdan denk ve uyumlu olması beklemek zor. İdeal eş, tıpkı kendisindeki özellikleri taşıyan kişi olarak algılama Her insanın kendine özgü bir evlilik algısı ve bu algı çerçevesinde eşinden beklentileri, eşi olarak seçtiği insanda görmek istediği bir takım özellikler var. Ben 12 senedir evliyim hep farklı oldu beklentim. Orta bir noktada buluşmayı deiyerek 12 sene geçti.Mutlumu geçti ,Koca bir hayır. fikirlerinizi birbirinize dayatma çabası göstermeden çözüme kavuşabilirsin. yeterki yatağınız sıcak olsun gerisini çözersiniz...

Canım bence sende onun yanına gitmelisin,maçmı izliyor sende eline telefonu al internette takıl,yada sende maçı izle ama onun kolunun altında yanında ol temas et yani ona(bu bilimsel bir öneri),maçta devre arası olduğu zaman başka kanalı aç böyle böyle oda diğer programlara ilgi duyar belki.
Biz 6 yıl biticek evleneli tv odasında köşe koltuğumuz var onun uzun kısmına ikimiz birden uzanırız,eğer ikimizsek kesinlikle koltuğun başka kısmını kullanmayız,kışsa üstümüze bir battaniye ohh miss,mesela o dün akşam karadayı dizisini izliyor ben hiç sevmiyorum aldım kitabımı elime o dizi izliyo ben kitap okuyorum ama kolunun altındayım arada kalktım kahve falan yaptım kahve içtik yani sürekli temaz halindeyiz.
Demem o ki kesinlikle ayrı odalarda takılmayın git dibine sokul,gıdıkla,maç hakkında yorum yap yada başka şeyle ilgilen ama yanında ol.:KK66:

X