- 1 Mart 2021
- 541
- 916
- 31
tabiki iş en iyisi, hiç olmazsa kurumsal biryerde demirbaş gibi olduktan sonra asla çıkartamayacakları bir yerde olduktan sonra ve asla işten çıkmamayı kafaya koyduktan sonra evlilik olmalı, ben ünivesiteden sonra kurumsal bir iş buldum müdür yardımcılığı diyebilirim fakat işime sıkı tutunmayınca. birde aşkı sevdayı gerçek sanınca kapıldım gittim ailesi bir yılda sırf ufak tefek şeylere dükkan açtılar 1 sene boyu 2 trilyon gitti dedi adam ora işlemediği halde 10 binlik kirasını 10 binlik giderini keyiflerine ödediler ama bana bir ayakkabı bile almadılar yani asla kimseye güvenme.Sanırım en doğrusu gerçekten iş peşinden gitmek. Duraksadım anlattıklarınızdan sonra. Çok zor, acı. Allah yardımcınız olsunumarım düze çıkarsınız.
Kolejde çalıştığım bir dönem oldu ama malum özel sektör ikisini aynı anda yürüyemezsin sadece memurluğa odaklandım o da olmuyor mülakatlardan dönüyorum hep. Bir de konuşmaya ilk başladığımız zamanlar evlilikle geldi saçma gelmişti bana o zamanlar şimdi de kendi öyle düşünüyor bilemedim.6 senedir çalışmadan sadece sınavlara mı hazırlanıyorsunuz? Evlilik haricinde buda çok zorlama geldi bana.
Evlilik kısmına gelince karşı taraf mi karar veriyor sadece buna? Başta istedi , şimdi atan diyor demişsiniz, siz ne istiyorsunuz? Ona göre başka biriyle görüşme olayına girmeden ya devam eder ya ayrılirdiniz. Yaşınız da küçük değil ne istediğinize bir karar verin ilk önce.
Merhaba hanımlar. 29 yaşındayım öğretmenlik mezunuyum Memurluğa hazırlanıyorum çeşitli sınavlara giriyorum ama muvaffak olamıyorum bir türlü. Şimdiye kadar evliliği hep öteledim bu arada görüştüğüm biri de var farklı şehirlerdeyiz ilk başta evlenelim öyle de hazırlanırsın diyordu kendi de memur. Daha sonra adamın fikirleri değişti sen de memur ol öyle evlenelim gibi konuşmaya başladı çok da açık söylemedi ama bu şekilde anladım. Evlilikle ilgili bir plan yok ortada bahsini açmıyor hiç. Ben de artık hayatı arka plana atmak istemiyorum kendisine anlatmaya çalışıyorum ama evlilik konusunu açsam ya kapatmaya, geçiştirmeye çalışıyor ya da sınavına gir bakalım falan diyor. Bu arada polisliğe de hazırlanıyorum kendi de polis. Bir aydır önceden tanıdığım biri daha görüşmek istiyor kafamı karıştırdı biri memur olmadan olmaz derken diğeri olma diyen mi var evlenmek çalışmaya engel mi diyor o da polis. İkisini yan yana koyuyorum ama hep bi tereddütlerim var niye bilmiyorum istiyorum ama adım atamıyorum evli ya da nişanlı olanlar nasıl emin olabildiniz ? Bu bir hissiyat mı nasıl oluyor da mutlu oluruz diyebiliyorsunuz ? Daha öncesinde de mutlu olacağımı düşündüğüm biriyle çok kötü bir şekilde ayrıldım. Hep ummadığım taş baş yardı. Kendimi de kötü hissediyorum acaba işim olmadan hiç adım atmamalı mıyım yoksa adımı atıp iş için de uğraşmalı mıyım kafam çok karışıkböyle düşündüğüm için görüştüğüm kişiye karşı da kendimi kötü
Siz açık açık konuşun. Karar onun tekelinde değil ki. Sıkıldım bu belirsizlikten, ya evlenelim ya ayrılalım bu yaza kadar diyin mesela.Evet sanırım artık evlenmeyi istiyorum. Bu o kişi olsun isterdim ama kendince başta bana çok güzel tekliflerle gelmiş ama ben iş iş diye ertelemişim daha sonra kendisinin de fikirleri değişmiş atandıktan sonra olması daha mantıklı gelmiş parayı da seven biri. Açık açık konuşsa benle tamam ama hep bir muallak ayrılmak da ayrılmıyor
Kolejde çalıştım ama yapamadım çok zor hakkınızı alamıyorsunuz ve sürekli yalaka olmak zorundasınız öğretmen değilsiniz vasıfsız bir elemansınız köklü kuruluşlar da deneyim ya sa dayı şartı istiyor memurluk daha cazip geldi bıraktım ama o da olmuyor sudan çıkmış balık gibiyim.Siz açık açık konuşun. Karar onun tekelinde değil ki. Sıkıldım bu belirsizlikten, ya evlenelim ya ayrılalım bu yaza kadar diyin mesela.
En azından rengi belli olur.
Ben hayatımda bir ihtimal oluşturan insanlara, bununla evlensem bir tık daha mutlu olur muyum, hayat benim için kolaylaşır, daha eğlenceli bir hal alır mı diye baktım hep. Toplum ne düşünürmüş, evlilik kurumuymuş, çocuk vs gibi şeyler hiç aklıma geldi. Netice hala bekarımama ciddi bir şikayetim de yok şükür.
Siz 6 sene KPSS için hazırlanırken hiç gerçek bir işiniz olmadı mı?
Psikolojik olarak çok etkileniyorum zaten buna da müsait bir yapım var içinde bulunduğum durum da bu olunca hiçbir yerde dikiş tutturamamış bi serkeş gibi görüyorum kendimi çevre de beklenti içine girince sanırım saçma sapan bir yola girdimikisi de bir seçenek değil gibi duruyor. İlki zaten şart şurt hiç hoş değil yarın öbür gün çalışamasanız çok büyük sorunlar olur belli ki. ikincisi ise çok ısınmış sevmiş olsanız çoktan ilk seçenek ile görüşmeyi kesmeniz gerekirdi. Az seviyorum mantığıma da uyuyor diyip sakın evlenmeyin evlilik zaman geçtikçe öyle bir şey oluyor ki insan deli gibi aşık olduğuna bile bazen katlanamıyor.
Yeniden çalışmayı, farklı bir alanı deneyin derim. Çalışmak, etkin olmak insanda tatminlik ve neticesinde mutluluk getiriyor. Para harcamakta güzel tabiKolejde çalıştım ama yapamadım çok zor hakkınızı alamıyorsunuz ve sürekli yalaka olmak zorundasınız öğretmen değilsiniz vasıfsız bir elemansınız köklü kuruluşlar da deneyim ya sa dayı şartı istiyor memurluk daha cazip geldi bıraktım ama o da olmuyor sudan çıkmış balık gibiyim.
Haklısınız özellikle 30 a yaklaştıkça insan daha da bir baskı hissediyor. Ben arkadaşlarım içinde en son evlenendim. herkes evlenip çocuk yaptıkça bende yapmalıydım diyorsunuz ama şimdi düşününce ne kadar geç o kadar iyi hiç gerek yokmuş kendimi bu kadar sıkmaya. Benim şu anda kariyer anlamında yapmak istediklerim evlilik yüzünden zorlandığım ve yapamadığım şeyler var keşke evlenmeden önce yapsaydım diyorum. Siz yaşınızı dert etmeyin çevreniz bu şekilde ise geç evlenip hem kariyer hem çocuk yapanları takip edin benim çevrem darmış dedim ben de kendi kendime. Erken evlenmenin tek artısı genç anne olmak bence.Psikolojik olarak çok etkileniyorum zaten buna da müsait bir yapım var içinde bulunduğum durum da bu olunca hiçbir yerde dikiş tutturamamış bi serkeş gibi görüyorum kendimi çevre de beklenti içine girince sanırım saçma sapan bir yola girdim