• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe alışamayanlar aynı zamanda başka şehire gelin gidenler

Yenievli1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2014
83
18
88
Benimle aynı durumu yaşayan var mı 40 gün oldu evleneli ama sürekli ağlıyorum evime evliliğe alışamadım ailemi özlüyorum Hem evliliğe alışma durumu hem de 3 sene sonrasını sürelkli düşünüyorum Şu anda ailemle aynı şehirde oturuyorum ama eşimin memleketi farklı olduğu için 3 sene sonra burdan taşınacağız alışamayacağımı ailemi çok özleyeceğimi ve kötü şeyler olabileceğini hissediyorum 3 senede eşime yuvama alışır mıyım şimdiki kadar zor gelmez mi bilemiyorum Evlenmeden önce bu durum belliydi ama eşimi çok sevdiğim için yaparım ederim diyordum ama evlendikten sonra bende dank etti galiba.aileme çok bağlıyım 6 saat uzaklıkta başka bir şehire gidip ailemden uzakta kalmak benim psikolojimi şimdiden bozdu gece gündüz bunu düşünüyorum başlarda benim gibi olup da sonradan alışan toparlayan varsa yorumlarınızı bekliyorum

Merhabalar, bende sizin gelecekte olacağınız gibi ailemden ayrı bir şehirdeyim hatta on saat mesafe var :( Üç yıl oldu evleneli be çok şükür çok mutluyum.
İlk evlendiğim sene ailemin yanina bayrama gidememiştim çok ağlamıştım ama zamanla geçiyor bu durum. Bir tarafınız hep buruk oluyor ama alışıyor insan. Size tavsiyem çok üzülüp de eşine de kemdine de eziyet etme. Yuvanın tadını çıkar emin ol mutluluğunuzu gördükçe ailenizin gözü arkada kalmaz.

o kadar üzülüyorum ki sanki hiç alışamayacağım şimdiki gibi hep ağlayacağım istediğim zaman göremeyeceğim onları yanlarına gelemeyeceğim diye düşünmekten evliliğe de alışamıyorum siz ne sıklıkla görüyorsunuz ailenizi eşinizin ailesiyle aynı şehirde olmak kendi aileni görememek daha çok acı verir gibi geliyor

3 yıl var önünde şimdiden niye kendine dert ediniyorsunki bunu.. daha coook yeni elisin tabii ki alışacaksın hatta memleketine gidip uzun süre kalınca kendi evini özleyeceksin merak etme :KK66:

5bucuk senelik evliyim. ailemle de esimin ailesiyle de ayni sehirde yasamiyoruz.

3yil sonrasini dusunmeniz gercekten cok gereksiz. evliliginizin tadini cikarin. esinizle keyifli vakit gecirmenin yollarina bakin.

ilk zamanlar her ay annemlere kvlere giderdik 6 saatlik yoldan. 2 yildir aramiz 3 saat. 3 ay bile gitmedigimiz oluyo kisin. ve gittigimde de annemlerde bile olsa 1 haftadan sonra evime donmek istiyorum.

caninizi bunlara sıkmayin. mutluluklar:)

5bucuk senelik evliyim. ailemle de esimin ailesiyle de ayni sehirde yasamiyoruz.

3yil sonrasini dusunmeniz gercekten cok gereksiz. evliliginizin tadini cikarin. esinizle keyifli vakit gecirmenin yollarina bakin.

ilk zamanlar her ay annemlere kvlere giderdik 6 saatlik yoldan. 2 yildir aramiz 3 saat. 3 ay bile gitmedigimiz oluyo kisin. ve gittigimde de annemlerde bile olsa 1 haftadan sonra evime donmek istiyorum.

caninizi bunlara sıkmayin. mutluluklar:)
İnşallah öyle olur aileme o kadar bağlıyım ki dayanamam eşimle sırf bu yüzden problemler yaşarım diye korkuyorum 3 yıl sonrasını düşünmekten ne evime ne evliliğe alışamadım psikolojim bozuldu annemi babamı kardeşlerimi gördükçe ağlıyorum inşallah düzelir

3 yıl var önünde şimdiden niye kendine dert ediniyorsunki bunu.. daha coook yeni elisin tabii ki alışacaksın hatta memleketine gidip uzun süre kalınca kendi evini özleyeceksin merak etme :KK66:
Siz kaç yıllık evlisiniz ilk zamanlar sizde zorlandınız mı

Siz kaç yıllık evlisiniz ilk zamanlar sizde zorlandınız mı
3 yıl olacak benimki. Ben de 5 saat uzak mesafeye gittim evlenince. Ilk aylar çok üzülüyordum ağlıyordum sonra yavaş yavaş alıştım. Şimdi gidip çok kalınca evimi özlüyorum.

Geleceği düşünürken anin tadını kaciriyorsunuz. Bence şuanda bulunduğunuz anın tadını çıkarın . İnsana hiç ayrilamayacak gibi gelir ama herşeye alisiliyor zamanla. Oraya gittiğinizde artık alistiginizi fark edeceksiniz, hatta ve hatta bunu çok evli insanlardan duydum. Diyeceksiniz ki kendi evi insanın bir başka oluyor ne kadar anne baba da olsa. Kendi duzeniniz olup iyice alışınca her şey daha kolay olur. Hem gurbette yaşayan çok insan var ama artık herşey kolay uçaklar , saat başı otobüsler. Bunların harici her gün görüntülü konuşma, sesli konuşma imkanları. İnanın alışırsınız biraz rahatlayin anın tadını çıkarın derim .

merhabalar bende 15 aylık evliyim farklı bir şehire gelin gelenlerdenim. ben sizler gibi düşünmüyorum. şehirı yadırgayabilirsin ama alışmak burada keyif almak mutlu olmak gerekiyorsa olunur. ailem ile aramız sanırım 15 saat uçakla gitsem bile sonra 4 saat yol gidiliyor. vakit buldukça gidiyorum 3 4 ayda bir. gün içinde telefonlaşıyoruz. ailem yanımda olsa daha farklı olabilirdi ama bu halimden de çok şükür memnunum.

3 sene sonrayı düşünmek için çok erken sen şimdine bak. eşin de ailesinden ayrı onun var mı bi sıkıntısı bu konuda. o yapabiliyorsa sende yapabilirsin. mutlu olacağına eminim içini ferah tut. daha çok yeni evliliğin bu günlerinin tadını çıkar.

merhabalar bende 15 aylık evliyim farklı bir şehire gelin gelenlerdenim. ben sizler gibi düşünmüyorum. şehirı yadırgayabilirsin ama alışmak burada keyif almak mutlu olmak gerekiyorsa olunur. ailem ile aramız sanırım 15 saat uçakla gitsem bile sonra 4 saat yol gidiliyor. vakit buldukça gidiyorum 3 4 ayda bir. gün içinde telefonlaşıyoruz. ailem yanımda olsa daha farklı olabilirdi ama bu halimden de çok şükür memnunum.

3 sene sonrayı düşünmek için çok erken sen şimdine bak. eşin de ailesinden ayrı onun var mı bi sıkıntısı bu konuda. o yapabiliyorsa sende yapabilirsin. mutlu olacağına eminim içini ferah tut. daha çok yeni evliliğin bu günlerinin tadını çıkar.
Evliliğe de henüz alışamadım daha yeniyiz ama hep ailemi özlüyorum keşke şu an onlarla olsam diyorum kendi evimde canım hiçbir şey yapmak istemiyor annemin babamın yanına gidince sanki bütün sıkıntılarım gidiyor alıştığım hayatıma dönmüş oluyorum hele bir de 3 sene sonra başka bir şehire gitmek düşüncesi aklımda oldukça psikolojim iyice alt üst oldu sizin ilk zamanlarınız nasıldı ilk aylar zorlandınız mı

Evliliğe de henüz alışamadım daha yeniyiz ama hep ailemi özlüyorum keşke şu an onlarla olsam diyorum kendi evimde canım hiçbir şey yapmak istemiyor annemin babamın yanına gidince sanki bütün sıkıntılarım gidiyor alıştığım hayatıma dönmüş oluyorum hele bir de 3 sene sonra başka bir şehire gitmek düşüncesi aklımda oldukça psikolojim iyice alt üst oldu sizin ilk zamanlarınız nasıldı ilk aylar zorlandınız mı
ya şimdi ya 3 sene sonra ya da 5 sene sonra bir şekilde evlenecektin. seninde aile olma sıran geliyor sonuçta ve evleniyorsun. evinle ilgili kendi düzenlemelerini yap. evi sevmen için uğraş. güzel bir kek yap bugün akşam annenlere götürürsün onlarda memnun olurlar kızım evinde bize kek yapmış diye. hergün de eşini ailenle görüştürme bence. bir süre sonra sıkılmaya başlayıp problem yaşayabilir. ben ilk zamanlar biraz sıkıntıdan kendimi ev işlerine vermiştim. kekler kurabiyeler pastalar atletleri bile ütülüyordum:) şimdi ütüm dağ gibi sadece mutlu olma odaklı yaşıyorum. evimi bende sahiplenememiştim uzun süre sonra kendimce değişiklikler yaptım süs eşyaları aldım(daha önce almamıştım) işlerimi yapıp bi çarşıya gidip dolaşayım dönüşte de evde şunlar lazım marketten alıveririm demek bile evi sahiplenmenin göstergesi. bunu zamanla kazanıyorsun. ama ağlama ve eşini ihmal etme. 3 sene sonra gittiğinizde o senin herşeyin olacak ve bu 3 sene ona yatırım yap:) yap ki o da gittiğinde sana yatırım yapsın seni üzmesin mutlu etsin. mutlu olmamak için hiç bir sebebin yok. mutlu ol...

bende ailemden 1 - 1.30 saat uzağa geldim esimin aileside ayni uzaklikta. ben evlendim ilk ay esim izinliydi sonrası da ramazandi. bayram gecti yani evlendiğim 2 ay oluyordu çok aglamaya başladım bu bile uzak geldi. şimdi 5 aylik evliyim 2 aydır çok alıstım evime. gitmek istemiyorum hiç bir yere. çünkü ailemin olduğu sehre gidince kayınpederim rahat vermiyor göndermesin beni yada gitmeyelim diye esime baskı yapıyor şikayet ediyor. ben firsatım olduğu halde huzur bozuluyor diye gidemiyorum. eşinle mutlu isen hiç takma. benim konularımı oku istersen moral olur böyle şeylerle uğrasmıyorum dersin. hem 3 yılda çocuğun da olur eşine evine alışirsın cocugunla ilgilenir vakit bulamazsın biseyler düşünmeye.

Üniversiteyi ailemden uzakta okuduğum için bana bu tür durumlar çok uzak geliyor. Ha üniversitenin özellikle ilk döneminde çok zorlanmıştım mesela, her 2 haftada bir hafta sonu memleketime gidiyordum ailemi görmeye ama sonradan alışıyorsunuz. Orada yeni bir çevre ediniyorsunuz, başka bir şehri keşfediyorsunuz. Aile bambaşka evet ama sonuçta evlendiniz ve kendi ailenizi kuruyorsunuz, çok abarttığınızı düşünüyorum..

Hepimiz ailemizi cok seviyoruz cok bagliyiz ama siz bir aile kurdunuz artik sizin de bir aileniz var. Henuz yeni evlisiniz zamanla gececektir. Simdiden 3 sene sonrasini dusunmek neden anin tadini cikarin. Ben suan aileme gittigimde evimi ozluyorum ama ilk zamanlar sizinki kadar olmasa da alisma surecim olmustu zamanla gececektir.

Back