• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğe alışamayanlar aynı zamanda başka şehire gelin gidenler

Benimle aynı durumu yaşayan var mı 40 gün oldu evleneli ama sürekli ağlıyorum evime evliliğe alışamadım ailemi özlüyorum Hem evliliğe alışma durumu hem de 3 sene sonrasını sürelkli düşünüyorum Şu anda ailemle aynı şehirde oturuyorum ama eşimin memleketi farklı olduğu için 3 sene sonra burdan taşınacağız alışamayacağımı ailemi çok özleyeceğimi ve kötü şeyler olabileceğini hissediyorum 3 senede eşime yuvama alışır mıyım şimdiki kadar zor gelmez mi bilemiyorum Evlenmeden önce bu durum belliydi ama eşimi çok sevdiğim için yaparım ederim diyordum ama evlendikten sonra bende dank etti galiba.aileme çok bağlıyım 6 saat uzaklıkta başka bir şehire gidip ailemden uzakta kalmak benim psikolojimi şimdiden bozdu gece gündüz bunu düşünüyorum başlarda benim gibi olup da sonradan alışan toparlayan varsa yorumlarınızı bekliyorum
Üç seneye kim öle kim kala yahu simdiden düşünmeyin
İlk evlendigimde bir ay boyunca neredeyse her gün ağladım evliliğe yeni düzene tam manasıyla 9ayda alıstım hepsi geciyor emin olun biraz sabır sadece

Sanırım herkes evliliğin ilk günlerinde ilk aylarında aynı zorlukları çekiyor.Ben hatta acaba birkaç sene daha evlenmese miydim diye bile düşünüyorum yaşım da 26 bu arada.üniversteden sonra 4 yıldır ailemle yaşıyorum sanırım bundan kaynaklı çok bağlanmışım.

Evliliğe yavaş yavaş alışıyorum ama ailemden ayrı bir evde yaşamaya alışamıyorum hep her an yanlarında olmak istiyorum onları görünce ağlamak geliyor içimden :(

Evliliğe yavaş yavaş alışıyorum ama ailemden ayrı bir evde yaşamaya alışamıyorum hep her an yanlarında olmak istiyorum onları görünce ağlamak geliyor içimden :KK43:
Yardım alın bence.
Hiç normal değil.
Evliliğiniz zarar görecek bu gidişle Allahım korusun.

Yardım alın bence.
Hiç normal değil.
Evliliğiniz zarar görecek bu gidişle Allahım korusun.
Allah korusun toparlamaya çalışıyorum aslında biliyorum beni en çok üzen birkaç sene sonra ailemden ayrılıp başka şehire gidecek olmak ben bunu kafamdan atamıyorum diye böyleyim

Allah korusun toparlamaya çalışıyorum aslında biliyorum beni en çok üzen birkaç sene sonra ailemden ayrılıp başka şehire gidecek olmak ben bunu kafamdan atamıyorum diye böyleyim
Tamam işte bununla ilgili yardım alın.
Eşiniz size aynısını yapsa hoşunuza gider miydi?

şimdi evlenmeseydin başka bie vakit evlenip bir şekilde yine ailenden uzaklaşıp sen bir aile olacaktın. bu doğanın kanunu olmuş artık. bunu bir tek sen değil hepimiz yaşıyoruz. ben başka bir şehire gelin geldim. ailemden uzağım ama çok şükür mutluyum. önemli olan da o. sen mutluysan ailende mutludur. mutlu olmaya bak. yarına ne olacağımız belli değilken 3 sene sonrasını düşünmen de doğru değil. bakarsın şartlarınız değişir gitmezsiniz belki de ailende seninle gelir. bilemezsin. şimdiden derdine düşme. keyfini çıkar yeni evli olmanın.

şimdi evlenmeseydin başka bie vakit evlenip bir şekilde yine ailenden uzaklaşıp sen bir aile olacaktın. bu doğanın kanunu olmuş artık. bunu bir tek sen değil hepimiz yaşıyoruz. ben başka bir şehire gelin geldim. ailemden uzağım ama çok şükür mutluyum. önemli olan da o. sen mutluysan ailende mutludur. mutlu olmaya bak. yarına ne olacağımız belli değilken 3 sene sonrasını düşünmen de doğru değil. bakarsın şartlarınız değişir gitmezsiniz belki de ailende seninle gelir. bilemezsin. şimdiden derdine düşme. keyfini çıkar yeni evli olmanın.
Siz kaç yıllık evlisiniz ilk zamanlar zorlandınız mı bir de ne sıklıkla gidiyorsunuz aileninizin yanına yaşayanlardan olumlu şeyler duymak rahatlatıyor beni sağ olun

Siz kaç yıllık evlisiniz ilk zamanlar zorlandınız mı bir de ne sıklıkla gidiyorsunuz aileninizin yanına yaşayanlardan olumlu şeyler duymak rahatlatıyor beni sağ olun
ben 15 aylık evliyim. vakit buldukça gidiyorum 2 3 ayda bir gittiğim oldu. nasipse önümüzdeki ay onlar gelecekler.ilk etapta yalnızlık yapacak birşey bulamamak beni zorladı. ilk 3 ay çalışmadım. temizlik yapmaktan heder olmuştum:) sonrasında işe başlayınca normale döndüm. annem olsaydı çok müdahale ederdi bir çok şeye giyinmeme varana kadar:) biraz baskın bi karakter. kendi kendime hareket edebildiğim için mutluyum aslında. ama olsaydı daha farklılık olurdu tabi. zaman zaman insan yanında olsun istiyor. bir destek olsa iyi olur diyebiliyorsun. aranız yakın ama sen gidersin o gelir. eşin anlayışlı ise uzaklık hiç sorun olmayacaktır. sen bunları dert etme

ben 15 aylık evliyim. vakit buldukça gidiyorum 2 3 ayda bir gittiğim oldu. nasipse önümüzdeki ay onlar gelecekler.ilk etapta yalnızlık yapacak birşey bulamamak beni zorladı. ilk 3 ay çalışmadım. temizlik yapmaktan heder olmuştum:) sonrasında işe başlayınca normale döndüm. annem olsaydı çok müdahale ederdi bir çok şeye giyinmeme varana kadar:) biraz baskın bi karakter. kendi kendime hareket edebildiğim için mutluyum aslında. ama olsaydı daha farklılık olurdu tabi. zaman zaman insan yanında olsun istiyor. bir destek olsa iyi olur diyebiliyorsun. aranız yakın ama sen gidersin o gelir. eşin anlayışlı ise uzaklık hiç sorun olmayacaktır. sen bunları dert etme
Eşinizin ailesinden kimse var mı onun memleketinde misiniz ? Beni bu da üzüyor onun ailesiyle hep beraber olacağım kendi aileme hasret

Eşinizin ailesinden kimse var mı onun memleketinde misiniz ? Beni bu da üzüyor onun ailesiyle hep beraber olacağım kendi aileme hasret
Eşimin ailesi kalabalık değil bi anne babası teyzesi var bir ikide annesinin akrabası. akrabalarıyla çok görüşülmüyor ama görüşmeyi değişiklik olsun diye siz isteyebilirsiniz. ben hergün eşimin ailesiyle görüşüyorum biraz o beni bunaltıyor kendi evimde birşeyler yapmak istiyorum. bende spora yazıldım haftada bir kaç gün değişiklik oluyor benim için. seninde çocuğun falan olur belki o zamana onunla uğraşır evinde vakit geçirirsin problem yaşamazsın bence.

İzmir-İstanbul arası 6 yıl mekik dokuyan bir ilişkim oldu. Çok zorlandık,yıprandık. Dedim ki artık evleneyim yeter beraber uyuyalım,uyanalım,doyasıya gezelim,kavga ederken bile yanımda olsun. Ve evlendik. İlk 1 hafta nerdeyim ben diye uyandım. Alışamadım evime,eşime. İstanbul tam bir kabus gibi geldi bana. Her yerde tehlike varmış gibi. Sonrası anksiyete sorunu,kaygı bozukluğu ve psikologlar. Eşim çok destek verdi. Kurslar,turlar bir sürü şey. Şimdi 3 yıl oldu. Bir işim var. Psikolog seansları bitti. Alıştım. Ve diyorum ki yine olsa yine aynı adamla evlenirdim. İstediğim zaman ailemin yanına gidiyorum, onlar benim yanıma geliyor. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak. Başarmak mükemmel. Evliliğimi,evimi bırakıp İzmir'e gitseydim. Daha bir çıkmaza girecektim. Başaramayacaktım. Mutluluk uzağımda kalacaktı.
Sende yaparsın. Hele ki evlendiğin adam doğru adamsa zaten doğru yolda olduğunu bileceksin.
Mutluluklar dilerim.

Evlendikten sonra aşırı kaygı duymaya başladım her şeyle ilgili.Duygusallığım hatsafhada.psikologa gitsem nasıl bir faydası olur bilemiyorum.aileden ayrı kalma korkusu yaşıyorum gelecek için.sizin adınıza çok sevindim zamanla alışmışsınız umarım ben de kolaylıkla alışabilirim.

Back