her gün içen insanlar, yıllarca çalışıp zar zor hak ettiği tazminatını kumar borcuna kaptıranlar gördüm ama mesele bunlar değil. bu gördüğüm insanların zararları kendilerineydi. bu tür adamların huyu böyle, karakterleri zayıf, benciller zaten sevemezler. ben evlenmedim çok şükür ama böyle bir adamla 5 sene süren bir sürecim oldu. ayrılıp barışıldığı için tam süreyi bilmiyorum ama benim beynimi, ruhumu yediğinden benim için 5 sene. toplamda 7 sene tanıdım. kumarı yoktu, alkolü vardı. o zamanlar ben de neredeyse her gün içerdim. psikolojim de iyi değildi ama ben hiç onun gibi davranmadım. ne öncesinde ne ilişkimiz esnasında dışarıdaki hiç kimseye böyle davranışları yoktu. gayet sosyal, özgüvenli, işe güce koşturan bir adamdı dışarıdan. gücü bana yettiği için yalnızca bana yapardı. patronuna, ortağına sesini çıkaramazdı gelir bana çatardı. annesine dayısına söz geçiremez gelir benim ağzıma ederdi. saçmasapan sebeplerden suçlardı. aynı sizinki gibi bir de bazen annesine iğrenç davranıyordu ama bana olduğu kadar yapamazdı. hakaret, aşağılama, baskı, tehdit, öfke krizleri, ayrılıp barışmak için gelmesi, yalanları, tutmadığı sözler, maddi manevi kayıp çok yorucu. aradan zaman geçeli çok oldu hala arıyor, numaramı değiştirdim inşallah adresini bildiği evden de taşınıyorum yakın zamanda. bulamadı herhalde başka bir salak. böyle adamlara inanmayın. arkadaşlarım bana biz seni en son show ana haber'de göreceğiz diye korktuk dediklerinde ne kadar utandım. bütün tanıdıklarıma mahçup oldum zaten yıllarca. ondan öncesinde de madde bağımlılığı olan biriyle ilişkimde fiziksel şiddet görmüştüm, hastaydı yardım ediyorum sanıyordum. ben iyi değilim dediğimde yardım istediğimde kimsenin umrunda olmadım. sonra da bu adam sayesinde o ilişkiden çıkmıştım. çok kızdım kendime ama geçti. böyle insanlara yardım edemezsiniz, kendileri düzelmek istemiyorlar bir kere. hakaret olan yerde direkt dur denilecek. başka hiçbir şeye bile gerek yok. normal ilişkilerde böyle kavgalar olmaz. böyle ilişkilerde iki taraf da ruh hastası. ben o ruh hastalarından biriydim aklımı başıma aldım, şuanki ilişkimde de asla böyle şeyler yok. çok mutluyum, yaşama sevincimi kazandım. eskiden neden böyle tercihler yaptığımı anladım. sizin de kendinize sormanız lazım bu soruyu. niye bunları seçiyorsunuz siz hayatınızda? başka bir ihtimal mümkün. kendinize değer verin ona muhtaç değilsiniz ki. neden durmadan olumsuzluk yaşamak istiyorsunuz oturup karşılıklı, keyifle bi çay içmek varken? bi uzaklaşın bakın ne güzelmiş hayat. bırakın kendi kaderine.